Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Microsoft zaplatí půl miliardy € za nenabízení jiných webových prohlížečů

Tak tak, uzivatel musi byt veden za rucicku, a musi si kliknout.
Uzivatel je nemyslici stvoreni, kteremu je treba dat vybrat.
Byt MS, tak je poslu k certu. At v EU Windows nepouzivaji.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, jednou jsem "nesvéhlavě" stáhl právě tu "aktualizaci" která mě nutila vybrat, přestože mám vybráno už řadu let a otravovalo to neustále, takže sem se tím musel zbytečně zabývat. Mimochodem na jablíčkových produktech EK Safari nevadí?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Problém bude v dominantním postavení na trhu, což Wokna jaksi mají a Jablko ani zdaleka (zejména v EU) nemá. :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A na Applech snad není majoritní iOS? Takže proč nikdo nepopotahuje Apple za to samé? Kdepak - fu.k off EK. Jenom kydy o podpoře podnikání a velké ho.no, jediný cíl celé EU je o tom, jak vymačkat co nejvíce prachů na zkorumpovanou byrokratickou mašinérii a na směšnou záchranu Eura a celého toho "rádoby společnství" EU. Kdysi jsem tomu fandil, ale to, v co se to celé zvrtlo, to už snad člověk při smyslech nemůže podporovat. :(

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ale Apple není majoritní prodejce na trhu telefonů (ačkoli má slušné zastoupení). Kdyby byl, tak si buď jistý, že EK zasáhne.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Co to je za větu? To jako že na majoritně zastoupených telefonech ballot je?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A který telefon má na trhu většinu? Já bych řekl, že žádný, čili se jedná o dostatečně konkurenční prostředí.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tusim se bavime o OS, ne o pocitacich/mobilech. V OS pro chytre telefony ma majoritu Android. Tzn dle evropske unie by nemel mit prohlizec integrovan, ale mel by si clovek vybrat ze seznamu.
Je to blbost.
Je tam IE tak co. Pro ty co ho nechteji, v pohode, stahnou si jiny a pouzivaji. Beznym uzivatelum je to jedno. Proste pouzivaji na co kliknou a nejaka Opera, Firefox apod jsou pro ne zname asi jako principy fungovani cerne diry.
A pokud jsou bezni uzivatele spokojeni a nemaji duvod instalovat jine prohlize, tak at si pouzivaji IE.
Ve finale jsem se nejcasteji setkal s problemy, ze si nekdo klikne v balotu na nejaky jiny prohlizec, protoze ma hezkou ikonku a netusi co je co, nasledne mu nefunguje nejaka web stranka ci internetove bankovnictvi korektne a resi ze "na starem pocitaci to slo a na novem to nejde".

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To právě není pravda - Android je možná majoritní, ale je implementován řadou výrobců, kteří jej více, či méně upravují a volba defaultního prohlížeče je plně v jejich režii, nikoliv v režii Google. Zastoupení mobilů přímo vyrobených pro Google (tedy s čistým Androidem) je minoritní.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nezájem - Android = majoritní = měl by to Google slíznout s plnou parádou jako MS. Beztak se zanedlouho EU znelíbí.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Aha, takže jen trolling. No nic.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

No jak to? Podle logiky EU to přece smysl dává

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A jinak je úplně jedno jestli je Android minoritně zastoupen u jednotlivých výrobců (o čemž taktéž pochybuji) - je to úplně stejné jako když si výrobce počítače branduje Windows ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

apply snad tvoří majoritu na trhu PC? Netvoří, takže proto!

Naproti tomu MS má majoritu na trhu PC a protože jí využívá ke zvýšení svého tržního podílu na trhu www prohlížečů, tak byl potrestán.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ne, iOS má majoritu na počítačích Apple - a vše v pořádku? A že má MS majoritní podíl na PC, to bude asi dáno tím, že vývojáři aplikací jsou líní (nebo nemají peníze nebo obojí) na vývoj pro Linux. Ten je a vždycky byl "zadarmíka" (na což se tak rádo slyší) a může si jej nainstalovat kdo chce na co chce, proč ne?. Že pro to nejsou zmíněné aplikace (jistě, teď již ano, ale nebyly a to se s Linuxem stále táhne) a ještě v době nedávné byl Linux pro "obyčejné" lidi prostě nepřívětivý, to se těžko může MS dávat za vinu. Prohlížeče vždy byly a budou, je to jen otázka nelenosti uživatelů vyzkoušet a případně používat jiný než IE (osobně jsem například používal Netscape a po jeho krachu Operu, kterou používám dál), ale přikazovat MS, aby ke svým instalačním souborům přibaloval ještě další "balast", to už zavání. Pokud vím, MS vyhověl EK a v instalaci má uživatel snad dost velkou volbu, které prohlížeče jsou alternativní k IE. Jestli ani to nechápe, potom aby takový jedinec snad ani neměl nic instalovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

- Písmeny "PC" jsme myslel "osobní počítač" nikoli "IMB PC/AT" kompatibilní.
- že má iOS majoritu na počítačích aple je v pořádku protože iOS nemá dominantní postavení na trhu opračních systémů pro PC a ani Apple nemá dominantu na trhu výrobců PC.
- používání "nevýchozího" prohlížeče je nejen otázka lenosti ale i otázka informací. Lenost nidko neřeší, informace ano - právě ballot.
- MS vyhověl EK s tím že zavedl ballot, ten pak nějakou dobu nefungoval a proto dostal MS pokutu

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Dovolím si pár oprav:
- Mac jedneska normální pcčko, čili je ibm-pc kompatibilní
- iOS je operační systém pro mobily a ne pro počítače

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

MS nemá dominantné postavenie na trhu ! Lebo ku PC už niekoľko posledných rokov musíme pripočítať aj tablety a smartfóny - aj tie slúžia väčšinou na rovnaký účel - web, mail, komunikácia, office ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

... aha takže do trhu výrobců osobních aut zažnemě počíat i výrobce traktorů a tanků - tím vším se přece jezdí ne? Mezi PC, tablety a samrtfouny jsou zatím zásadní rozdíly v možnostech a způsobech použití. Vymezení relevantního trhu je otázka pro ekonomické odborníky.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby se na to v Microsoftu vysrali a peníze si férově rozdělili, zajistí se všichni do konce života a od posrané EK, která se sere do ameriky, by měli klid.

Aneb chceme tu podnikatele a prosperující firmy, nová pracovní místa. Ale když vám to bude moc proesperovat, tak vás okrademe, jak jen budeme moct. Bože tenhle svět mě tak sere! Všechno je špatně!

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

kecy, MS nebyl "okraden" za to že by moc prosperoval nebo byl moc velký anebo že by byl monopolní. Pouze za to že monopol na jednom trhu (osobní PC) využíval pro posílení na jiném trhu (www prohlížeče).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

EK mohla pristupit k napomenutiu, ale preco by nepodojili kravu este viac. Ved musia z niecoho financovat svoje stupidne napady.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Lepsi, kdyz doji americke firmy, nez nas :-).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel je pravdou třetí varianta. :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

MS napomenutí a předchozí nařízení EK ve zmiňovaném období ignoroval. takže při nečinnosti by EK byla opravdu už jen pro srandu

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Problém je, že je bohužel pro srandu i při činnosti. 0:)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Já bych teda trh osobních PC a www prohlížečů neodděloval, když přávě osobní PC vůbec umožnili existenci www prohlížeče, ale to na okra.

NO TAK BYL MONOPOL, NO A CO? Vybudoval si snad monopol nepoctivě? A nebo někoho utlačoval? Né, on jen existoval, a byla to svobodná volba uživatelů si vzít něco od toho monopolu. Pochopím, pokud by to nějak omezovalo podmínky pro ostatní na trhu, ale já myslím, že Apple si prosperuje i bez monopolu. Jejich politika je zase trochu jiná, a ehm, řekl bych, víc "hyenská", ve smyslu že bohatnou na lidské blbosti a fanatictví..

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

S tím bych zase až tak nesouhlasil. Koneckonců, monopolů jsme si užili v naší vlasti až až, některé stále přežívají a je to dost problém. Takové firmy plně kontrolují fungování trhu, křiví se cenová regulace nabídky a poptávky, je to takový ošklivý, nepěkná věc.

Druhá věc je, že pokutu kvůli prohlížeči považuji za úřednickou koninu. Nejlépe by úřady proti monopolu MS bojovaly, kdyby použivaly tučňáka a jiné fotmáty než .DOC :-)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

OSX za 10k? To snad né, takový bludy od redaktora cdr.cz... Upgrady se vždycky pohybovaly kolem 4 stovek, krabice kolem 1.000,- a nejdražší byl myslím Lion na flešce za nějakých 1.800,-

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Někdo mi to kdysi řekl. nevím, proč všichni pořád lžou. Greg House má pravdu... Nicméně i kdyby, je to jen číslo, pochopil jsi pointu?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vyhýbáš se odpovědi, takže nepochopil.
Upřímně, Apple mi je u místa, kde páteř přichází o své dobré jméno, takže se omlouvám, že jejich cenu přesně nevím :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No jenom jestli jsem neodpovídal protože jsem tu nebyl :D

A na co ti mám odpovídat? Hahaha, mocinky vtipňoučká citace z House nebo na tu tvojí kravinu typu JPP/osx mě nezajímá takže můžu lhát/10k je jen číslo?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Né, byl jsi tu, a napsal jsi příspěvek, ve kterém jsi reagoval jen na určitou část mého. A na zbytek nereaguješ stále. Pointa je v tom, že Microsoft nikomu nic nevnucuje - nikomu svůj prohlížeš ani windows necpe - a nikoho neomezuje - neznemožňuje instalaci sw třetích stran. Tohle není monopolní chování.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

No tak hlavně, že tohle tady netvrdím opd samého začátku :D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro majitele Leoparda s MobilMe účtem rozdával Apple Snow Leoparda zdarma (nejspíš jako kompenzaci za končící službu), do určitého datumu pak 10 éček https://secure.me.com/account/?flow=snowleopard

Snow Leopard na DVD 20 éček http://store.apple.com/us/product/MC573Z/A/mac-os-x-106-snow-leopard

Upgrade na Mountain Liona 20 éček https://itunes.apple.com/us/app/os-x-mountain-lion/id537386512?ls=1&mt=12

Kolem litru stojí myslím family pack pro 5 počítačů takže jakejch 10 litrů?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

monopol je na trhu z pohledu ekonomie VŽDY špatně. trh dospěl k regulaci monopolů a potírání kartelů dlouhou a nelehkou cestou, stačí otevřít jakoukoliv učebnici ekonomie. Monopolem právě uživatelé ztrácí možnost svobodné volby.
příklad: po deregulaci a liberalizaci trhu s elektřinou si můžete vybrat obchodníka, ale fyzické připojení do sítě vám bude zajišťovat prakticky vždy lokální monopolní distributor, který je z toho důvodu regulován, aby si nekladl nepřiměřené podmínky.
Apple není dominantním hráčem na trhu osobních počítačů ani OS pro osobní počítače

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale ted vazne ... co to KURV* je za trh, kde jsou všechny ZDARMA? Je jedno, kde si ty firmy na svůj softwarovy pazdrat berou, ... ale dokud je rozdavaji zdarma o zadnem trhu snad nemůže byt rec!

Pet firem rozdava letaky, ktere mají lidem zlepsit naladu a dela to na vlastní naklady ... ale jedna jich zvladal rozdat vic a nakonec to udelala sikovne, položila je na prodejni pult ve vlastním Kine!

A ty totalne tupy lidi co měli radi kino, ty naprosto bezduchy hroudy jejichz názory a vlastní rozhodovani je třeba verejne oznacit za neexistujici, potrebuji aktualne zachranit a dostavat letaky od jinych firem ... ktere by jinak .... hmmm ... nemohli doborovlne rozdávat letaky, pac by se ukazalo, ze nejsou potřeba!

Hlasuju pro nasilne udrzovani všech letákových spolecnosti ve hre! Nehlede na jejich schopnost se prosadit i před nasilniky co nechavaji volne povalovat letaky na verejnem miste! Cim vice letákových spolecnosti ... tim kulturnejsi svet ve kterem zijeme!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

+1 :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A to kino distribuuje s letákmi ktoré si zaplatia zákazníci v cene kina

Konkurencia je v kapitalizme dôležitá ak nie je je to komunizmus

Násilné udržanie? nevšimol som si že EU zakazovala opúšťať trh Opere alebo Mozille

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Je zcela jedno odkud dana společnost na vyrobu svých letaku vzala ... jestli ji získala z provozu kina a nedalekého lunaparku a monopolem ve stancich s hotdogy. Nekde vzala peníze a vlozila je dobrovolne do vyroby. Ale svoje letaky, které uz vyrobila, proste volne položila vedle kasy v kine ... a každý kdo jde do kina si mohl vzit letak na cestu....ale mohl si prinest konkurencni letak odjinud, pokud mu to prislo zajimavejsi.

Soucasne je jedno kde na vyrobu vzali ostatní, zrejme s tim nemaji problém, protože je rozdavaji zdarma a zrejme jim to necini problém.

- Pokud ovšem cela ta debata není o tom, ze by ciste nahodou chteli z Free věci udelat věci placene! Coz chteli prodejem reklamy, ale nikdy verejne nepriznaly...a ani ona stiznost EK nikdy nezminuje jako hlavni motiv znemozneni prodeje reklamy! Pro pochybovace pak fakticka informace - propagaci vyhledavace google si Mozilla Found. vydělala 66.8 milionu dolaru.

Je mi jedno odkud bere peníze Opera ci Mozilla, nelibi se mi když skrze levicacky regulacni organ narizuji aby jejich prohlizece nabizel MS ve svém produktu.

Obchodni ochrana spotrebitele před monopolem jednoho výrobce dava smysl pouze tam, kde by mohl platici ZAKAZNIK zamernym podvodem ci dezinformaci prichazet o peníze NEBO tam, kde by konkurence nemohla PRODAVAT ... ale volne siritelny software preci není ani o prodejcích a uslem zisku a ani o zakaznicich a jejich omylech? Zákazníka zajima pouze prohlizec a ten dostava zcela zdarma, tecka!

Google je nejoblibenejsim vyhledavacem, ale protože jeho služby nekupujem ... nikdo se nas nesnazi před googlem ochraňovat povinnou nabídkou alternativnich vyhledavacu na strankach googlu... nebo dokonce alternativni nabídkou reklamních inzerentu....bylo by to preci absurdni! A vime, ze google na sve "free" služby vydelava brutalnim smirovanim a prodejem reklamy ... ale to nikoho preci nezajima, kde bere peníze na sve "volnocasove" aktivity.

Komunismus samozrejme není o nedostatku kvalitni konkurence, komunismus v podobe jake jsme ho zacili je o silne az absolutni regulaci, která zásahem zvenci znemoznuje konkurovat jednomu vyrobci ... a tim omezuje i zákazníka.
Zadna regulace, která by legislativne omezovala uzivatele v porizeni prohlizece od Mozilly ci Opery na ukor IE tady nebyla .... takze sem laskave nevnasejte rádoby moudra prohlaseni o komunizmu, když je to ocividny nesmyl!

Nasilne udrzeni - to je tehdy, kdy si někdo u regulátora vynuti vyhodu v podobe omezeni svého protivníka a bezplatnou a povinnou propagaci svého vyrobku na naklady tohoto protivníka .... a obhajuje to tak, ze pokud by tyto kroky nebyly podniknute, jeho produkt by se neudrzel/ztratil/zmizel/zanikl. On se tedy touto regulaci (která je VZDY nasilna, neexistuje vnejsi regulace, která by nebyla nasilna) udrzuje na trhu.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Mne šlo hlavne o tie lži a nezmysli

Ničím neobmedzovaný kapitalizmus taktiež neprispieva k rastu strednej triedy...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

a na ten vas vyplod o kapitalismu jste dosel jak? muzete uvest konkretni zemi kde to takto dopadlo, tedy pokud za kapitalismus povazujete volny trh bez regulaci, ne fungovani eu napriklad.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to že je něco pro uživatele "zdarma" neznamená, že se kolem navázaných služeb na produkt nevytváří pro výrobce a distributora lukrativní business, který ve výsledku žije z uživatelů
proto distribuce browserů i po rozdávání zdarma nepřestala být trhem, jen uplatňuje jiný obchodní model, jehož podstata vám možná uniká

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Podle tvé logiky by ms měl mít ballot pomalu na každý program obsažený v os.

Přímo se vybízí taková kalkulačka, malování, nebo prohlížeč fotek a videa. Proč má být webový prohlížeč něco extra ?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

protože před dávnými a dávnými časy žil byl jeden výrobce konkurenčního browseru a uspěl se stížností u regulátora trhu

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A nakonec ono se není až tolik čemu divit. Nemůžu sice říct zcela jednoznačně, že takhle to je s tou pokutou 100% dobře, nicméně se taky kloním k tomu, že je. Z dnešního pohledu na rozložení uživatelů mezi jednotlivé prohlížeče to samozřejmě vypadá zase úplně jinak, ale v době, kdy dominoval Internet Explorer (a myslím, že je zcela evidentní, že jen proto, že byl přibalený k Windows), to bylo zase úplně jinak. A byť jsou konkurenční prohlížeče dostupné zdarma, tak přecejen musí z něčeho žít - pokud vím, tak např. Firefox (a předpokládám, že u jiných prohlížečů tomu nebude jinak) žije od provizí Googlu, protože tam je nastavený jako výchozí vyhledávač, Opera asi to samé + předpokládám provize od Facebooku, Aukra, atd. za výchozí nastavení "záložek" pro rychlou volbu, apod. Pak se nelze moc divit, že Opeře (resp. ta jediná se asi ozvala) vadilo monopolní postavení IE. To spíš jen tak na okraj, že tady to rozhodně není "zlá EK, která neví roupama co dělat, vs. chudák Microsoft, který nikomu nic neudělal a musí platit nesmyslnou pokutu", což někdo jaksi nechce připustit.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

IE je ve Woknech jak dlouho? Pamatuji, že byl součástí už ve 3.1. Takže minimálně od té doby MS "posiluje" pozici IE. W95 nebo NT4 už byly jistě majoritní systémy v PC a stále od antimonopolních úřadů nic? Takže jak říkám, velké ho.no na podrážce EK, které pěkně smrdí.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nevím jak vy, ale tohle je naprostá hovadina. Ať si Microsoft bundluje k jejich OS co chce, je to jejich volba.
Radši by se EK měla zaměřit na bordel ve Farmaceutickém průmyslu. Tam jde o životy, tady o hov...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

EU pokutuje jen ty kteri nedavaji dostatecny vsimny, farmaceuticka mafie si celou EU plati.Jinak si nejsem tak jisty, jestli pri pouzivani wokenic takyn nejde o zdravi.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Proč EU neklepne přes prsty Ubuntu nebo OSX? Tohle je fér?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jsou malí, nikoho nezajímají :D

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jasně a v mobilech je to taky v pořádku ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Protože Ubuntu nebo OSX narozdíl narozdíl od Windows nemá na trhu defacto monopolní postavení (a to nemluvím o tom, že třeba linuxové distribuce jsou zadarmo, takže i kdyby některá z nich dominantní postavení měla, stěží by se dalo to byť jen přirovnat k monopolu).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aj IE bol zadarmo, ku kupenemu produktu. Podla tejto logiky ak by kazdy vyrobca dal k NB, alebo PC zadarmo Ubuntu, tak za 3 roky po nich moze ist EK, bez ohladu na to kolko ludi ho bude realne vyuzivat. Ved to je chore. Hladaju si rozne dovody a vzdy len pokutovat. Ziadna snaha o dohodu, len osklbat toho co este ma prachy.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Co to je za logiku postihovat pouze toho nejúspěšnějšího?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nejúspěšnější, zejména ten s drtivě významnou tržní silou, je v socialistické společnosti, jíž EU bezesporu je, postihován na základě přesvědčení vedení společnosti, že svůj úspěch, jehož zneužívá, nevystavěl na čistých základech.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jenom aby to vysvětlení nebylo jednodušší - nejúspěšnější bude nejspíš nejprachatější ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nechci ti křivdit, ale předpokládáš, že pokud někdo něco namítne proti někomu "úspěšnému", pak to je jenom proto, že mu závidí nebo mu to nepřeje. Jenže ono to tak být nemusí, někomu jde zkrátka o to, že ten "úspěšný" příliš moc vystrkuje růžky, a taky je třeba zohlednit to v kontextu toho, jak svého postavení dosáhnul. A to se nemusí týkat jenom Microsoftu, to myslím úplně obecně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ať klidně vystrkuje růžky - to snad taky mimo zákon ještě není. Pokud svého postavení dosáhnul nelegálně tak prosím - nebudu mít nic proti postihu. Ale dát někomu pokutu za to, že nepropaguje konkurenci ve svém produktu mi přijde na hlavu ať je to MS nebo kdokoliv jiný.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Můžete mi někdo srozumitelně, polopaticky, vysvětlit oprávněnost takové... věci, abych si nemusel myslel, že to tam je samý:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=6IW985knQ44&lis...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na několika místech diskuse pozoruji, že jste nepochopil podstatu. Nejde o potrestání Microsoftu za to, že využívá dominance Windows v oblasti operačních systémů k posílení postavení IE v oblasti prohlížečů (tak se to snaží prezentovat EK a proto jse mnaspal příspěvek jaký jsem napsal a na který reagujete). MS totiž nevydává OS, ale OS s pragramovým vybavením (OS+prohlížeč textu+prohlížeč obrázků+prohlížeč internetu+přehrávač hudby+přehrávač videa+...).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro mě za mně ... klidně ať k windows přibaluje ponožky nebo auta ... nebo MS Office.

Pokud to však povede k tomu že na trhu toho přibalovaného to bude nějaký konkurenční výrobce vnímat jako "nedovolené využívaní monopolního postavení na jednom trhu k posílení na druhém trhu" tak se může obrátit na antimonopolní úřady které rozhodnou o tom zda tomu tak skutečně je a případně udělí pokutu a/nebo zavedou opatření směřující k tomu aby nedocházelo k dalším nedovoleném využívání monopolu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No však ať se obrátí, vždyť takové právo nikde nerozporuji. Rozporuji právo mluvit třetí straně do toho, co si do SVÉHO výrobku "zamontují". To je jako by Škoda dostala přikázáno, že musí nabízet zákazníkům do svých Škodovek i například motory od jiných automobilek (váš příklad s přívěsnými vozíky, který jste uvedl níže nepovažuji za nejšťastnější, porovnejte si počty aut na silnicích s a bez vozíku a počty počítačů s a bez internetového prohlížeče).

IMHO může MS úplně klidně říct, že ostatním prohlížečům už udělal pomocí ballot screenu takovou reklamu, že můžou být rádi a konec. 0:)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

... ale EK přeci MS nezakázala přibalovat IE do windows ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ale notak. :)

Celý problém vznikl přibalováním a řešením nebyl zákaz přibalování, ale informování o alternativách. A má poznámka byla k tomu co má kdo co mluvit do toho, co si kdo do svého produktu přibaluje. Už si rozumíme?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mluvit do toho, co si kdo do svého produktu přibaluje má právo spousta institucí. Závisí co přibalujete a za jakých podmínek to přibalujete. Zkuste třeba přibalovat heroin a půjde po vás policie ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A proc ten bazmek nezakazou v EU rovnou?Kdo chce si to stejne stahne pokud se bude nudit.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

A co takhle zakázat rozdávání software zdarma, pane Ježku? Nebylo by to v důsledku pro všechny výhodnější?

Ekonomiku totiž dělá oběh peněz.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas, největší "kurvič" trhu jsou právě ty Ježkem propagovaní oblíbenci (jenom debil může naivně věřit, že to dělají z dobré vůle a zadara)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Kolik ti psaní příspěvků zde vynáší?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Podla mnozstva prispevkov co sem za den stihne nasekat ho evidentne zivia rodicia.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

no comment :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kolik vynáší Ježkovi propagace linuxu a Součkovi AMD? Jéminánku to je mi najednou srandy, že?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jop ... uz tomu rikam Jezkovina ... většinou tak v pulce textu se zastavim a jdu se podivat na autora.

Slava Mnichovu, jedinému hrdinemu mestu, plného hrdinych německých zastupitelu, kteří nakoupili zadarmo, ale o to stastnejs budou zaměstnávat dlouha leta mnoho IT techniku a konzumovat ne zcela levne služby od firem, pro které je prodej nelevnych služeb jedina cesta obzivy.

Pak se ještě říká, ze strasne vyhodne je kriticke cast Outsorcovat .... teda zejména tehdy, kdy potrbujete v ucetnictvi vykazat minimalni mzdove a provozni naklady a fakturace jdou mimo z vlastního baliku penez.

A taky myslim, ze by nase milovana Evropska Unie mela zajistit, aby dopravni podniky HL. M. Prahy při pristim nakupu souprav Metra povinne postavili vyberove rizeni tak, aby měli sanci se prosadit i kvalitni alternativni dodavatele Dieslových a lanem tazenych reseni! Slava centralni regulaci!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ježkovi a Součkovi to vynáší podle čtenosti článku. Teď tvoje odpověď, prosím.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To je konkrétně kolik? Podle zvyšující tendence oslavných článků veleúspěšného Linuxu bych si tipl, že oba dva moc dobře neplatíš ;)

Moje ztráty jsou prakticky nulové - to víš, momentálně se projekt blíží do finále takže se většinou už jen čeká než vylezou rendery takže proč se nepobavit u no-Xem rozebíraných renderovacích algoritmů ;)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To mi pripomina clanek nejakyho prdlyho Amika, kterej tvrdil, ze Linux je komunisticky spiknuti, ktery ma znicit americky firmy, konkretne tim byl myslen hlavne Microsoft. :) Urcita logika se tomu uprit neda, ale pokud by skutecne existoval tak skvelej system zadarmo, ze by nikdo nemel potrebu kupovat nejakou komercni alternativu, tak na co bysme si meli sakra stezovat?
Ono to sice muze vypadat tragicky, firmy by krachly, nebyly by dane, lidi by prisli o praci, ... ale taky by tu byly miliony zakazniku, kteri by usetreny prachy nacpali do neceho jinyho, takze by se to tocilo uplne stejne, jen trosku nekde jinde.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A co kdyby to tak bylo ve všech odvětvích? Kde by se točily pak? 0:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To se nestane, protoze to stoji na vlastnostech, ktery maji pouze kopirovatelny veci. Program staci napsat jednou a muze ho pouzivat neomezeny mnozstvi lidi. S jakymkoliv hmotnym vyrobkem to jaksi nejde, takze porad bude co delat. :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No az budou 3D tiskarny...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

... tak tam stale bude minimalne zavislost na materialu, ktera to oproti softwaru posouva na uplne jinou uroven. Kdyz si bude chtit miliarda lidi zkopirovat program, neni to problem. Ale kdyz si budou chtit vsichni vytisknout novy auto, tak to jen tak snadno nepujde.
Porad nam ale zustava jistota, ze nejaka prace stale bude. Minimalne vyroba a doprava materialu pro 3D tiskarny. :) K tomu vyroba potravin, nejaky ty sluzby, ... A kdyby se snad ukazalo, ze je to malo, staci si to rozumne rozdelit. Ja uz na to, az vetsinu prace prevezmou stroje a lidem bude stacit pracovat jeden den v tydnu, cekam docela dlouho. ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Paradoxni je, ze v pokute od EK často v myslenkach vidim/citim určitou snahu podporit evropskou Operu na ukor amerických vyrobcu ... ta z toho jedina tezila opravdu znacne. Ostatne i opera muze pomoci v roztaceni kolecek. A soucasne i záruka, ze nas americani jednoho dne neodrziznou.
Ale všechno toto udelane zcela pokrytecky ....
..... odtud dal je vse vice ci méně konspiracni :-D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Co takhle zpoplatnit pindy od jedinců co neví VO CO JAKO JDE a potřebují si dokázat soudržnost se stádem... byste byl už pod mostem.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Stejne by se mohly omezit jedinci, kteri si nedokazou uvedomit skodlivost ovlivnovani trhu s uzivatelskymi programy tvurcem operacniho systemu. Ne nadarmo chteli v USA z MS vyclenit OS divizi do samostatne pusobici spolecnosti.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Lidi, postrehl z vas nekdo, ze to neni pokuta za dominantni postaveni na trhu, ale ve skutecnosti pokuta za ignorovani narizeni nejvyssiho antimonopolniho uradu EU? Je to dost podstatnej rozdil.

EK naridila MS ballot screen a ten to rok ignoroval. Nu a protoze je to politika a MS je jedna z nejvetsich korporaci na svete, tak jim naparili tak velkou pokutu aby to bolelo akcionare MS. Navic by americky korporace nemely mit dojem, ze je EK jako antimonopolni instance EU bezzuba. Kdyby podobny fory zkousel treba VW na americky antimonopolni narizeni, tak jim taky pujdou nemilosrdne po krku.

Z meho pohledu tahle pokuta neni o ballotu, ale o poruseni existujiciho narizeni EK.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jo, ale v jádru věci je EK úplný hov*o do toho co si firma dá do svého OS. A jestli z nějakého nesmyslného důvodu ne tak to mají odskákat všichni bez rozdílu.

To je jak kdybych vyráběl auta bez sedaček s tím, že ať si ty sedačky koupí zákoš sám. Jak si je tam namontuje nebo jestli je vůbec sežene a za kolik je jeho problém. A nebo ať jde jinam, protože ostatní mohou normálně bez omezení auta se sedačkama prodávat beztrestně a bez pokuty ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co tak lepší příměr: Škoda Auto s více než 90% podílem prodaných aut v EU se rozhodne že u všech svých aut bude automaticky montovat tažná zařízení a zároveň s autem bude dodávat i přívěsný vozík. To budou ostatní výrobci přívěsných vozíků opravdu nadšení a bude se jim pak skvěle dařit že?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jedině Evropská socialistická uhnije zajistí trvalou prosperitu všem výrobcům přívěsných vozíků. Každý má právo na sociální jistoty!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ohledně antimonopolních opatření se zkuste spíš informovat u amerických ekonomů předminulých století (jako 18xx). Ti si tehdá užívali různý hezký důsledky volnýho podnikání a proto začali takováhle věci zavádět.

Ohledně trvalé prosperity a sociálních jistot tu mluvíte jediný.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jedna věc je nedodržení tohoto nařízení. Druhá věc je nesmyslnost tohoto nařízení v první řadě.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nerozumiem, co sa tu pletie o dominantnosti MS a o nejakej zlej EK. Zrejme viaceri nevedia citat, alebo su dyslektici?
Dokonca to nie je ani pokuta priamo za ignorovanie nariadenia antimonopolneho uradu EU, on totiz MS sam prisiel s tou volbou browsera pri instalacii windowsu ako riesenim na obvinenie EK za zneuzitie dominantneho postavenia v otazke browsera.
Cize suma sumarum - EK obvinila, MS navrhol riesenie, EK suhlasila a MS sa zaviazal, ze to dodrzi.

Tuto pokutu by teda MS vobec NIKDY nedostal, keby splnil len to, k comu sa sam voci EK sam zaviazal. Ale kedze MS svoj vlastny zavazok porusil, tak sa EK nas*** a dala mu pokutu. Chapete ten rozdiel?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Srdce fanouška Monty Pythonů zaplesá, když se kouká na ty roztomilé paradoxy, kdy v zemi plné bolševiků s údernými hesly ve stylu

"Socialistická EU ohrožuje svobodné podnikatele, jediné nositele svobody a proroky pokroku a blahobytu"

Si tito bolševici stěžují, jaká je ta zlá EU bolševická. To je problém ČR v kostce, takovýchto odborníků máme velké zásoby a nestydí se svůj primitivismus šířit a tupost stavit na odiv.

Čest těm pár vyjímkám (ondra.kl a další), které používají mozek.

Ale redakci DIITu patří respekt, házet perly sviním je opravdu sysyfovský úkol, ale díky nim mám aspoň jeden e-magazín v mé sféře profesního zájmu, který mi je zdrojem mnoha užitečných informací. Bolševických odborníků u konkurenčních zinů je skorem tolik jako v této diskusi, ale užitečnost informací těchto novodobých svazáků kapitalismu, je velice diskutabilní. Blížíci se absolutní nule, abych tak řekl.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Podle tebe jsou všichni v ČR bolševici. A když se někdo ozve proti regulaci a pro volný trh, je to podle tebe důkaz jeho bolševismu. Nemáš potíže s logikou?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ani ne.

Mám potíže s bolševickýma primitivama jako Ty, protože Ty a tobě podobní jste skutečnou příčinou většiny problémů v ČR, současnou politickou a ekonomickou situací počínaje a fungováním IT konče.

A mám potíže se srovnat s tím, že nemám schopnost takové blbečky lískat přes TCP/IP protokol.

Ale s logikou fakt potíže nemám.

Holty když rudýho bolševika přetřete na modro, tak nedostanete perspektivního člověka, dostanete modrýho bolševika. Když komunistickýho bolševika přebarvíte na kapitalistickýho tak dostanete bolševika zašťiťujícího se krásnými a nefunkčními ideály jako je volný trh, malý fungující stát, osobní zodpovědnost. Prostě bolševika, nikoli perspektivního člověka, který by byl přínosem pro společnost.

Připoměl jsi mi jeden článek, co jsem četl nedávno.

"Bolševictví je stavem mysli"

http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/pavel-kopecky.php?itemid=19163

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Pokud "volný trh, malý fungující stát, osobní zodpovědnost" jsou bolševické ideály, jako odpůrce bolševiků jsi tedy pro regulovaný trh, velký nefungující stát a absenci osobní zodpovědnosti, že?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nikoli. Jako odpůrce bolševiků jimi pohrdám a směju se jim. A Ty jsi součástí této množiny. A díky tomu, že narozdíl od nich dokážu používat mozek a rozlišovat, tak s nimi nediskutuji. Pouze se jim posmívám a ukazuji prstem na jejich hloupost a zlobu.

A to stačí. Protože s bolševikem se nediskutuje. Ne z ideologických důvodů. Ono nejde seriózně diskutovat s hloupým a zlým člověkem. Protože jediné na co se zmůže, jsou chabé pokusy podložit svoji zlobu, zášť a hloupost používáním podpásových metod diskuse ve stylu vytrhávání z kontextu, převracení významu oponentových argumentů a mnohé další podobné kousky, na úrovni primitiva ze zvláštní školy. Jeho vyprázdněnost a hloupost prostě není živnou půdou pro schopnost konstruktivních úvah, empatie či vedení diskuse a jediné, čím takový člověk disponuje je jen ta hloupost, zášť a zloba.

A proč s takovým individuem ztrácet čas a energii něčím jiným, než pouhým poukazáním na to, že je bolševik. Mám kolem sebe díky bohu spoustu daleko důležitějších lidí u kterých je mi přínosem kontakt s nimi, než abych si ho kompenzoval snahou vyhrát argumentační parolympiádu pro mentálně handicapované.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Ono nejde seriózně diskutovat s hloupým a zlým člověkem." - ano, to je pravda.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Je roztomilé sledovat nesmělé první krůčky nezkušeného mláděte bolševika na poli komentářové diskusní paraolympiády, kdy v reakci na můj příspěvek použije přímo ukázkový způsob primitivního užití podpásového způsobu argumentace, pomocí použití jedné mnou napsané věty bez jakékoliv vlastní invence, nějaké třešničky na dortu.

Zcela bez přidané hodnoty jak by řekli ekonomičtí experti z okruhu národhospodářské fakulty na VŠE, či Ševčíkova Liberálního institutu - to je bolševická hlásná trouba teorií volné ruky trhu, řízena bývalým členem ÚV KSČ. To kdybys hledal spřízněné duše.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Připomínám, že jsi se mnou nechtěl ztrácet čas a energii.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To se opět mýlíš. Hloupí a zlí lidé to dělají často. Pak je přivádí k nepříčetnosti oponentovo poukazování na to, že se mýlí. Protože jejich pochroumané ego velikosti hrášku nedokáže rozlišit mezi tím, že se člověk může mýlit a mezi obyčejnou hloupostí.

Nemají na to dostatečnou kapacitu pravděpodobně. To je onen začarovaný kruh, ze kterého se dost těžko vystupuje, když je člověk moc hloupej na to, aby pochopil jak je hloupej, že se mýlil či připustil jiný názor. Hop a je tu bolševik, abych trochu parafrázoval Jirku Šelingra. V takových chvílích pociťuji neskutečnou vděčnost všehomíru, genetické výbavě a rodičům za to, že nesdílím takový hrozný úděl.

"Připomenout"

význam

(připomenout + dativ) sdělit (někomu) informaci, kterou již zná, avšak dočasně na ni zapomněl

http://cs.wiktionary.org/wiki/p%C5%99ipomenout

Vzhledem k tomu, že jsem jasně psal výše, že na bolševiky jako jsi Ty je potřeba poukazovat a posmívat se jim, ale ztrátou času by bylo, snažit se s nimi vést seriózní diskusi se držím původního konceptu komunikace a dobře se bavím na Tvůj účet.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ano, ano, k nepříčetnosti :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jsem rád, že souhlasíš. Přeji co nejméně úspěchů v šíření bolševických myšlenek do budoucna. Čím více ohrožený druh budete, tím lépe bude v této zemi.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

malo chce to aspon 100 nasobek

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ano, to b sa konkurencia potesila, keby sa uvolnil trh pre tie ich shity...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tohle je prkotina (kterou zaplatí EU widloni s koupí předražené krabicové verze).

DirectX bylo tím pravím zneužitím, umělá nekompatibilita pro vykreslování toho samého (bavím se o samém počátku). O kriplení OpenGL pod Vista+ nemluvě.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nechápem prečo sa tu diskutuje o zmysluplnosti tohto nariadenia keď MS s ním súhlasil implementoval ho.Prečo sa nediskutuje o tom že MS je taký ľahkovážny a vyhadzuje peniaze do vzduchu?

Dúfam že akcionári MS sa nedajú oblafnúť rozprávkou o zlej únii a vyvodia nejaké dôsledky pre vedenie

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To je 1 eur na hlavu. Kam sa mozem hlasit o to svoje? :))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.