Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Facebook již cenzuruje sdílení nepravdivých zpráv

Irak vlastni zbrane hromadneho nicenia:)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?
+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Facebook vlastní zbraně hromadného mlčení. ;)

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

No je jsany, že neni v silach nikoho ověřovat všechny zprávy, ani to neni v mnoha případech možný, takže se to bude hodnotit podle nejakyho mustru, který někdo urcil, tedy nepůjde o faktičnost ale o plitickou objednávku.To že pak chce omezovat i "závadné" zprávy jasně dokazuje, že faktičnost je jen zástěrka a jde pouze o prachsprostou cenzuru.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Už to živě vidím, jak agentura zaměstnává pár desítek lidí co bude nepohodlné zprávy označovat jako "hoax" aby je systém automaticky zablokoval.
Něco jak ti číňani co se živí klikáním na plný počet bodů u aplikací v mobilu aby to lidi koupili..

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

boze, pojem logika vam evidentne nic nerika.. vas vyvod je na urovni: zluta auta maji nejnizsi pocet nehod ergo zluta auta jsou specialne pro zidy, kteri chteji ostatni prostrednitcvim aut jinych barev znicit.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Co se hodí psát a sdílet se bude určovat podle politického konsenzu. Jdeme vocaď sem a půjdeme touhle cestou. Toto pravidlo určí, co je vhodné (vzhledem k předpokládanému cíli) a co nikoli. Tedy co nás "tam" dostane a co nás svede ze stezky. Smůlu budou mít ti, kteří vytyčený cíl neuznávají.

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Ma-CT-opravdu-narizeno-co-v...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

PL jako hodnověrný zdroj informací a zvlášť zmiňovaný senátor Veleba :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

no, on je ten platek v oblibe u vice "velikanu"....
Naprikald exhejtman Hasek tam taky financoval (resp. JMK) sebeoslavne clanky vydavane za zpravodajstvi, a kdyz se to provalilo prohlasoval, ze je to Ok, bo penize byly z rozpoctu na propagaci kraje :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Dobře a teď k obsahu té zprávy.
Klidně jsem to mohl linkovat z jiného zdroje.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Cim tam Veleba operuje je to, ze soucasti etickeho kodexu CT je snaha nelhat, coz chapu ze je pro nekoho nesnesiteny problem. Nasledne jakasi vagni moznost "Evropské unie mohla odebrat právo veřejného financování"
Tim pravdepodobne je mineno, ze by pro EU byl problem aby jeji clensky stat provozoval verejnepravni televizi placenou z koncesionarskych poplatku, ktera by se kodexem neridila a opakovane by vysilala lzi ci zjevnou propagandu.
A TO JE SOKUJICI KONEC SVOBODY! Minimalne teda pro Velebu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jde o to, že je zde politická shoda, co je to lež a pravda (Neřešme to, zda se skutečně jedná o lež či nikoli - zkrátka někdy nemáme zdroje jindy čas k okamžitému ověření tvrzení) A jakmile se proti této shodě postavíš, budeš napadán a cenzurován (jak někdo chytrej řekl: Napřed tě ignorují, pak se ti vysmívají a nakonec proti tobě bojují). ČT tedy, ikdyby chtěla, nemůže hlásit něco jiného než je EU mainstream. Příkladem budiž prozápadní pohled na na Irák nebo Ukrajinu. (opět teď neřešme jak je to doopravdy) Mně vadí ten pohled na věc: My jsme EU, USA, RF, my se tudíž nemílíme a pokud ano, tak jsme se holt spletli všichni. To není o pluralitě názorů, to je o diktátu myšlení o nařízeném pohledu na věc.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"Neřešme to, zda se skutečně jedná o lež či nikoli". Ale to je právě to, co je potřeba řešit. Pluralita není o tom, že TV bude vysílat libovolně podstrčené lži, aby byl názor "vyvážený", byť by si to pan Veleba jistě přál. Tomu ani o vyváženost nejde, ten chce Zeman TV.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

ona si bohuzel i CT vyklada uz ted "vyvazenost" ve stylu: "pul minuty nacek, pul minuty zid"... a to je spatne; at tam je NAZOROVA pluralita, ale je nesmysl pluralita FAKTu. A samozrejme, ze to Velebovi a celemu tomu spolku koleme Zemana vadi. Ostatne nejen jim, cim dal casteji se ozyva i Babis, kdyz vyjimecne CT poukaze na neco pochybneho kolem nej...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jenže i fakty lze vrtět. V Allepu se bojuje jo ? V Mosulu taky, jo ? Ale v Allepu se vraždí, zatímco Mosul se osvobozuje. V Allepu se ničí nemocnice, zatímco v Mosulu.... No, co se tam vlastně děje ? Já to nevím, nemluví se o tom. To je vrtění faktem. Ber to jako příklad, ne téma na flame.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ono to chce hlavně věřit lidem, kteří tam byli a ne těm, kteří sedí v teple kanceláře na Barrandově a píší či točí články dle zadání.
http://literarky.cz/politika/svet/23405-fotoreporta-aleppo
http://www.parlamentnilisty.cz/arena/nazory-a-petice/Tereza-Spencerova-B...
http://www.parlamentnilisty.cz/arena/politologove/Tereza-Spencerova-v-Al...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No to je gól, odkazy na PL a ještě navíc na Spencerovou, tak tomu říkám hodnověrné zprávy. To už rovnou odkazuj Sputnik, výjde to nastejno.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak jasně, Jakub Janda má ty informace určitě přesnější a pravdivější, psané z tepla svého fleku v Evropských hodnotách.

Když už reaguješ, tak buď konkrétnější a napiš, co je na tom jejím popisu přímo z místa dění špatně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To nebudu, protože ty žvásty ani nehodlám číst, na to je můj čas příliš vzácný a nebudu zvyšovat PL návštěvnost.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jak poznáš co je lež v okamžiku, kdy tvrdí: "Hurá na Irák dřív než použije zbraně hromadného ničení" ?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

to jak u blbejch.. nebo jak u volicu zemana, trumpa, babise apod.
FAKTA jsou jedna, neni vice pravd. Plurilata nazoru neznamena, ze si kazdej muze vymyslet vlastni fakta, pravdy, skutecnosti.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pravdu nikdo nezna, kazdy ji zklada ze stripku faktu. A obcas ty sama fakta vedou na ruzne pravdy, dokonce i kdyz je skladame poctive a nezameteme par nepohodlnych pod koberec.

(Jakoze vetsina expertu na pravdu ma pod kobercem hromadu o velikosti Olympu.)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ano, to je novodoba postmoderni premisa, kterou hlasaji ruzne protofasistike spiny a stoji na tom cela antiliberalni propaganda.
Ja opravdu nemam zajem se vracet do 19. stoleti...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ne, to je problem "vasich" politickych favoritu, ze presne vedi kde je lez a kde pravda. Fakta, dukazy... to resi jenom liberalni kavarna.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Česká Televize má v první řadě určený úhel pohledu z jakého bude informovat stanovený byrokraty v EU. Jak uvádí radní Jankovec. Viz web Neviditelný pes. Pevně doufám, že zrovna tento web hosotvaný na doméně lidovek nebude někdo dehonestovat. Vůči panu Ondřeji Neffovi by to byl vrchol sprostoty. http://neviditelnypes.lidovky.cz/media-ceskou-televizi-je-treba-vyhladov.... Připomínám, že ČT je veřejnoprávní a placená z koncesionářských poplatků, takže úhly pohledů nějakých cizáků z Bruselu by jí měly být u p..ele. Pokud pracuje pro cizí mocnosti potom je na místě okamžitě zrušit financování z kapes občanů. Amen.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

http://www.securitymagazin.cz/legislativa/neboha-ceska-televize-ma-urcen... v textu je i odkaz na audiozáznam, pokud se chce někdo potěšit originálem.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Radní je jeden z mnoha, takže jeho názor je jen jeho a ne všech radních. Je jedno, zda to vyšlo na psu nebo kdekoliv jinde. Na psu mimochodem vycházejí dnes plky od "velikánů" typu bývalého radního Štěpánka nebo ex Klausových poradců, takže kritika psa není žádný vrchol sprostoty, jak se zde zas snažíte manipulativně podpořit pro vás vhodný názor. Já tu taky nechci cizáky - z Moskvy.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

JE to jednoznačné vyjádření radního na řádném zasedání. Do úředního záznamu. Podle stejné demagogie je v pořádku, aby u oficiálního soudního zasedání Vás soudce jen tak mimochodem odsoudil k smrti, uvedl to v rozsudku a po exekuci někdo zlehka konstatoval, že to byl jen jeho názor což zcela jistě nic neznamená a tudíž stoprocentně i zítra ráno vyjde slunce. Vtipné jak lapsusy klepto a fízlokracie, nekompetence a vyřčení nechtěného (nechtěné pravdy) jsou vždy jen osobní názory a nic neznamenají.. Mám Vás rád. Protože tomu tak řečeno socialistickou frází "nastavujete zrcadlo". Tak hezký den.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

A už zase lžete. Vy zjevně nevíte, jak funguje Rada. Radní tam zastupují veřejnost, fakticky politické strany. Takže je to vyjádření politika, nic víc, radní v ČT nedělá. Oficiální vyjádření toho, jak to v ČT funguje, by musel přednést někdo z vedení, ne nikdo z radních, kdo si to jen myslí. Takže vaše přirovnání k soudnímu jednání je zas další z vašich manipulací.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Do působnosti Rady mj. náleží: jmenovat a odvolávat generálního ředitele a na jeho návrh ředitele televizních studií České televize, schvalovat na návrh generálního ředitele Statut České televize, předkládat Poslanecké sněmovně ke schválení Kodex České televize, schvalovat návrhy generálního ředitele na zřizování nebo zrušení televizních studií (§ 9 odst. 8), rozhodovat o stížnostech týkajících se generálního ředitele, dohlížet na plnění úkolů veřejné služby v oblasti televizního vysílání (§ 2 a 3) a na naplňování zásad vyplývajících z Kodexu České televize, schvalovat dlouhodobé plány programového, technického a ekonomického rozvoje. Rada ČT předkládá Poslanecké sněmovně (které je ze své činnosti odpovědna) výroční zprávu o činnosti a hospodaření České televize.

Pro méně chápavé, nebude-li generální ředitel skákat jak rada píská ( a ta píská úhel pohledu z Bruselu), jde generální ředitel ČT od válu.

Jinak na nervy doporučuji vánoční cukroví, začínáte je mít pocuchané .-).. A zkuste se aspon trochu vzdělávat. Jak říkal Mireček: Sse učit, sse učit, sse učit. https://www.youtube.com/watch?v=-EfqQktPLZw

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Takže opsal jste část zákona a vyvrátil jste snad něco z toho, co jsem psal? Nevyvrátil. Rada je složená ze zástupců více stran, ředitele volí její většina, ne všichni radní. Radu nevolí Brusel, ale parlament. Takže pořád nepodsouvejte ptákoviny a opět si odpusťte osobní vsuvky. Je to trapné, pořád jet podle příručky, žádná vlastní vůle :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

tak tahle konspiracni blbost je jeste stupidnejsi nez vsechyn ty ptakoviny o chemtrails...
evropska unie ovlada ceskou televizi.. tak urcite... boze, to je dedicny, nebo co?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dědičný možná, ale hlavně asi placený :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ten odkaz to ma byt vtip ty kriple?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ani v nejmenším. A nezapomeňte s námi oslavit svátky zrození Ježíše Krista jak se sluší a patří s pokorou v srdci. Vánoce - křesťanský to svátek evropských domorodců (nejen jich). Nebo jste už byl v Berlíně?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"... Domnívám se ale, ..."
-proc tedy tento vytvor neni oznacen jako blog?!

- pokud povazujute za cenzuru to, ze vyskoci hlaska a dotycne prispevky jsou odsunuty dolu (ale pritom stale dostupne!), pak na svete neexistuje stat/noviny, a v sirsim pojeti ani jediny clovek, ktery by necenzuroval. (to co reknete kamaradovi, nereknete sve matce)
U nas se pod sankci nesmi rikat, ze urednik/fizl/atp. je *&@^%$@* - trestny cin (sic!) urazky uredni osoby, mareni vykonu tehoz. atp.
..vzpomenme take na zatah na Mein Kampf (ktery tedy nakonce vysumel), ale i na medialni fizloakci zatykani v mesite jen proto, ze ze udajne prelozili a sirili knihu, ktera udajne sirila nenavist (podle te same logiky by kazdy vlastnik napriklad bible byl terorista); o tzv. detske pornografii (ci spise jen naheho ditete hrajiciho si u more, coz se oznaci za pornografii) ani nemluve.

Cenzurou je, kdyz FB (a podobni) nepovoluji fotky kojicich matek (ale to asi vy za cenzuru nepovazujute, kdyz vam vadi az ted, kdy se snazi omezovat lzi a propagandu... - nebo jste si taky (jako nejen nekteri Makedonci) na americke predvolebni kampani pekne vydelal vymyslenim hoaxu?; nebo si vas najal primo Putin?) - ne kdyz se snazi OZNACOVAT lzive zpravy, ktere si ale stale kazdy milujici svou socialni bublinu v klidu najde. - A vzdycky tu jsou spolehlive "alternativni" "zpravodajske" servery placene Ruskem, ze.

Mohl bych rict, ze FB je soukromy subjekt a je ciste na nem, co bude publikovat (na strankach vyrobce asi taky nenajdete clanky kritizujici jeho zbozi). - A je to pravda.
Mohl bych poukazat, ze prakticky kazde noviny/portal se chova stejne nebo hur (bud tam ty clanky VUBEC nejsou, nebo jsou az nekde "vzadu") - A je to pravda.
Mohl bych poukazat, ze kazdy kdo pouziva tzv. socilani site jako zdroj relevantnich informaci je hlupak nebo ignorant, ktery rozhodne neni kompetnetni ovlivnovat politiku (ale diky volebnimu pravu tu moznost i presto ma). - A je to pravda. (Stejne jako kazdy, kdo cte blesk, kouka na barnadov ci prima zpravy)
Navic to cele povazuju za absurdni - rozhorcovat se nad udajnou cenzurou "zprav" na strance, ktera zadnou informacni hodnotu nema a ani mit nemuze - slouzi jen k pobaveni (nebo v tom idealnim [puvodne zamyslenem] pripade, ke kontaktu s jinymi lidmi).
Pripada mi to stejne posahane jako kritizovat cekarnu u zubare, ze krome blesku a reflexu nenabizi i ezotericke noviny...

a jeste poznamka: nejde o "politicky nekorektni" zpravy, ale o lzi. Obama se opravdu narodil v US. Clintonova opravdu neplati tisicovkami dolaru demonstranty proti zvoleni Trumpa, ad infinitum. O to tady jde. Ostatne uvadeni na pravou miru (popr. ignorovani) kecu naseho (meho rozhodne ne) prezidenta a jeho hradni particky prece taky neni cenzura.

Kazdy ma sice pravo na svuj nazor. ALE NE NA SVA FAKTA.

--
FB nemam, nepouzivam a v zasade je mi jedno, jake podminky si nastavi, pokud jsou uzivatelum zname a pokud se netykaji i neuzivatelu teto platformy. Je to soukroma spolecnost a dodrzuje-li zakony, je jeji vec, jaka pravidla si nastavi - To ale plati take o KAZDEM dalsim subjektu. Kazdy by se vzdy mel ve svem vlastnim zajmu, prijima-li nejakou informaci, ptat: "Cui bono?"
A opakuji, zrovna snahu zabranit lzim a placene propagande mu nezazlivam. Stejne jako vam nezazlivam snahu "cenzurovat" sproste osobni utoky v diskuzi (i kdyz je cenzurujete jen velmi zridka).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mas to s tou cenzurou trochu pomotany.Pokud by FB mazal treba zpravy protože se mu nelibi, neni to zadna cenzura, jelikoz si na svym serveru muze mazat co chce.Pokud ale bude zpravy presouvat na základe rozhodnutí tretich subjektu, to uz cenzura je.Mimochodem si zistete, komu ty cnn a dalsi vsechna hlavni media patri.

https://www.truthtellers.org/alerts/jewsconfirmbigmedia.html

Zatah na Mein Kampf nevysumel, ale to u soudu projeli, stejne jako v pripade Hitlerovych projevu.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Mein Kampf:
tim vysumel jsem samozrejme mel na mysli, ze pro statni organy jakoby vysemel a nic extra se nestalo. Vim , z eto u soudu (po letech!) nakoce vydavatel vyhral. Ale , co z toho, ze... (krome medialni znamosti)
...ale jak vypada ta "protiteroristicka akce" v mesite?

ad cenzura:
takze podle vas neco zcela zakazat cenzura neni, ale upozadit to cenzura je. (je preci upln ejdno jestli to udelam sam nebo tzim nekoho poverim). LoL!!! Nedelate ve statni sprave?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

cenzura je pokud je subjekt nucen nekým ji provadet.pokud to dela z vlastni vule ve svem mediu, cenzura to neni, každy si muže zverejnovat co uzna za vhodne.Realita je samozrejme jina, za zverejneni nekterych faktu hrozi mnohalety kriminal.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ale FB NENI NUCEN to delat - on se tak rozhodl. Dela to tedy z vlastni vule ve svem mediu (to ze si nenajal lidi jako zamestnance, ktere pak plati, ale "outsourcoval" je uplne jedno - je to jeho vlastni rozhodnuti.)
Maximalne je "nucen" to delat z obchodnich duvodu. - Ale ekonomickym "donucovanim" se musi ridit kazda firma a (vyjma bohacu) i kazdy clovek.
To ze, tim poveril "nezavisle" (a tim nezavisly se - jako vsude jinde - mysli nezavisly na nem samotnem; nikoliv jakysi nadvesmirny spravedlivy bozi soud), je marketingovy tah (a IMHO dobry):
- zvysi svou duveryhodnost (vypada to, ze to nechal kompetentnejsim, a jakoukoliv chybu [ktera se samozrejme vzdy najde] odpalkuje na externisty [prestoze fkaticky je zodpovedny on]
- vyjde ho to levneji
- a popravde, urcite to nebude tak odbyte, jako kdyby to delali jeho vlastni najati pracovnici (je lepsi, kdyz to budou delat zrovna subjekty, ktere maji zkusenosti se zpracovavanim informaci - to je k dobru veci; staci se podivat na libovolnou diskuzi pod odbornym clankem na mainstreamovem serveru.)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Samozrejmne - kdyz si tu nekdo plete svobodu slova s anarchii. Cokoliv kdo zverejni, nese za to jaksi i pravni odpovednost.

Samozrejmne ze za zverejneni nekterych faktu hrozi kriminal - kdyz je neco tajne, tak je to zkratka tajne a zverejneni je vlastizrada v ka\zdem state na svete. I za pomluvu lze jit sedet, pokud soud rozhodne ze neni pravdiva.

Nekdo si na Facebooku vymysli ze na Hlavnim nadrazi je na perone bomba - nasdili to ostatnim a nastane hromadny uprk z blizkeho i dalekeho okoli. Ukazkove sireni poplasne zpravy.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pomotaný to máš spíš ty. To jestli se jedná o cenzuru, nebo ne nesouvisí s tím, kdo to dělá...
Mimochodem to že jsou to jeho servery neznamená že když začne cenzurovat tak to není cenzura, jen to, že k tomu má prostředky a těžko mu v tom někdo zabrání. I kdyby cenzoroval svoje vlastní zprávy i tehdy by to byla autocenzura...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

„"... Domnívám se ale, ..."
-proc tedy tento vytvor neni oznacen jako blog?!“

Protože k tomu není důvod.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

aha, vydyvat michanici zpravy a dojmu/nazoru jako zpravu tedy dle vas duvodem neni.
Nno jo, jsme v dobe "vlevo dole", ze... at zije doba postfakticka: zpravy nejsou zpravy, ale "dojmy" a "pocity" a "nazory"...
po bulvarnich titulcich prichazi "takyzpravy" plne dojmu...
no potes koste, takze dalsi, koho lze povozovat jen za platek pro pobaveni...

no aspon mam jasno, proc prave vam vadi jakakoliv snaha rozklicovavat zdroje "zprav". o fakta vam prece nejde, hlavne, ze to lidi ctou a prijmy z reklamy rostou...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Co to je za kravinium? Novinařina je plná "pohledů a názorů". Nebo vám fakt stačí impotentní agenturní newspeaky vygenrované PR a tiskovými odděleními (což není nic jiného než jejich úhel pohledu)? V novinách názory a komentáře mají své rubriky a zabírají nemalou část obsahu.

Těžko by existovaly též recenze nebo testy produktů, protože kdo nedokáže vyslovit názor, nemůže nic ohodnotit.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

vy jste evidentne nedotcen aspon zaklady zpracovani informaci.
nikdo nikomu nebere at si pise, co chce.
Problem je v tom oznacovat neco jako zpravu - to jest jak FAKT, a pritom misto toho prezentovat vlastni nazor. V cesku je to bohuzel bezne rozsirene...
Abych parafrazoval: "klidne si ty vase nazory/dojm/prani piste/rikejte/prezentujte...ale nerikejte jim zpravy/fakta"
Kdo neumi nebo nechce rozeznavat rozdil mezi zpravou a nazorem/glosou/komentarem ma k novinarine a (vlastne obecne k jakemukoliv vyhodnocovani inforamci) asi tak daleko jako Zeman k zdavemu zivotnimu stylu, abstinenci, pravdomluvnosti a vegetarianstvi.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ten článek je formou komentář. Základní informace je v rozsahu jedné věty. Jestli máte problém rozpoznat formu bez obrovské rubriky, je to váš problém. Obvykle se uvádí formulky typu "firma to prezentuje, firma k tomu uvádí" a naopak "myslím si"/domnívám se", nebo podle "mého/našeho názoru" je vyslovení postoje autora. Nic skrytého, průměrně inteligentní jedinec dokáže vytřídit co je základní sdělení a co je postoj redaktora a co tiskové prohlášení firmy.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

takze VSECHNY zde uveden clanky jsou komentare? - maji totiz stejne uvozeni, jsou stejen nerozlisetelne formou...
Prumerne inteligentni jedinec nemusi byt schopen roztridit fakta od dojmu, nejsou-li , ci jen vyberove od sebe odliseny, zvlast pokud tematika neni jeho primarnim zajmem a necerpa z ruznych zdroju.
Klidne muze byt vlastni douska i jednom clanku se zpravou, ale odlisena (poznamkou pod carou, kurzivou, atp).. Napsat u jedne dvou vet domnivam se je nedostacujici - zvlast, kdyz za "domnivam se" je jen cast tech nazoru, zbytek se potuluje vsude jinde ve clanku uz bez uvotujiciho domnivam se - pekne promichane sfakty, ze se to cele dohromady tvari jako fakt. Tohel je zakladni chyba, kterou dokkonale vyuziva zeman (neco pravdy, neco prekroutime, dame nejakou statistiku a cisla, ktera jsou ale o necme jinem, do toho dame svuj nazor a ankonec to podlozime autoritou, ktera to ale vubec nerekla..a voala mame mismas)
To neni zprvodajstvi ale "infoteinment"

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vadí vám formát? Nečtěte to. Já zase zásadně nekupuju a neklikám na bulvár (Blesk, Aha, TV Nova...), protože to je forma, kterou nezkousnu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

K tématu tohoto článku se v předvánočním čase hodí vynikající film s Dustinem Hoffmanem a Robertem De Niro - Vrtěti psem. Film byl natočen v roce 1997 v době kdy běžela válečná propaganda na plné obrátky. V době uvedení byl film označen za komedii. O pár měsíc později z něj spíš mrazí. Válka v Kosovu naplno propukla pár měsíců po uvedení "komedie" v únoru 1998. V kombinaci s Orwelovými díly chutný kokteil .-). Poznámka pro některé chronické diskutéry - netočí v Hollywoodu Ruskou propagandu?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ne, v Hollywoodu točí kritiku na svou vládu. Což ve vaší zemi zaslíbené - Putinově Rusku, jaksi nejde. A jinak už do toho zase zatahujete tupou propagandu, jako obvykle.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ale vida, jde Vám to podle té Vaší příručky dobře.:-) . Kdokoli s jiným názorem je z Moskvy, propagandista, užívá metod KGB, je rusofil a zemi zaslíbenou má v Rusku. Už se dlouho bavím tím jak jste se odkopal. :-) .-). Berete za to nějaký plat?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Koukám, nyní jste zvolil taktiku, že nejlepší obranou je útok a tak lžete hned od začátku. Na ten plat bych se měl ptát spíš já vás, vždyť už jste zasekal několik diskusí a lžete pořád dál.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Cenzurovany budou vsechny spravy z Ruska, nenazranosti uradniku a mociPanu z Bruselu, ze stranek jako aeronet.cz, sputnik.cz, hlavnespravy.sk, kdyz bude chtit vlada dotycne krajiny Evropy zamezit sireni informaci z jeji korupcnich skandalu mezi spolecnost(hlavne mezi volice vlastni to zeme)zasle Facebook-u nemalou sumicku a on se jiz postara o ne posunuti informace na uplny spodek stranky ale o je rovne zmazani, vivat Demokracie, vivat sloboda a moznost slobodneho psani a pry se 68 nekona...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a dlasi konspirator postizenej vsemocnym zlem z Bruselu (najdte ten Brusel vubec na mape?), iluminati nam vladnou a chudak jedine spraven rusko trpi....
To je snad epidemie...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k tomu, že dneska byla podpisem prezidenta schválena další cenzura i u nás, je vidět, kam dnešní svět spěje. Je daný člověk terorista nebo bojovník za svobodu? "Pravda" má tolik úhlů pohledů, že jí na to ani těch 360° nepostačí.
Dnes máme v ústavě svobodu projevu - ale zkuste říci názor výrazně odlišný od většinového (či spíše názoru vládnoucích elit - ať už jsou v Praze, Bruselu, Washingtonu nebo na Wall street) a budete velmi rychle umlčeni, označeni za extemistu a ještě občas i zavřeni, jen za to, že jste řekli svůj názor pěkně od podlahy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pravda, fakta nemaji uhly pohledu. Jsou jednotne, nemenne.
Jejich interpretace, ucelovy vyber, ucelove zkresleni to uz je neco jineho. To uz nejsou fakta, ale manipulace

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Okrem toho ze tuto cenzuru na facebooku plne "zasponzoroval" Soros, ktory len tak mimochodom podcenil silu socialnych medii v prezidentskych volbach, tak to vidim tak ze coskoro vznikne free alternativa: "librebook", alebo "freebook", ktora nebude cenzurovat nic. Toto je uz chore s tou cenzurou, speje to znova do cias totality, proste, co niekomu nevyhovuje za to za bude coskoro zatvarat.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A už zase Soros? Tuto zaručenou zprávu máte odkud? Z Aeronetu? :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

soros, iluminati, svetove zidovstvo...jeste chybi chemtrails, tajne dohody s mimozemstany a podobne....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Američani nebyli na Měsíci, americký brouk... Je až s podivem, kolik se na technickém fóru najde trotlů tohoto ražení.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mno zrovna americký brouk pochází skutečně z ameriky a u nás se rozšířil až po druhé světové válce. Sice to nejspíše souvisí s masivními dodávkami potravin na východ (a ne nějakým úmyslným vysazováním), ale na faktu že mandelinka přišla ze západu to nic nemění :0)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

a?
napr. ct24, verejnopravni, nema problem s brainwashing....
BBC, CNN a snad vsechny vyhlasene news v pripade Trumpa mely asi malo poradcu na XB / budme radi /, mozna i nekdo z NSA pouzil zdravy rozum a nechal XB dale zit svym "rozmanitym zivotem"....
BTW: obavam se, ze DT skonci jako JFK...., / a nemyslim jen fyzicke odstraneni /

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

https://www.youtube.com/watch?v=ko8NsZtqw38
Tak zas budem číst samizdat...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

at tak ci tak se priprafte ze budete smirovani diky novemu ZAKONU DRIV, NEZ VLASNE SPACHATE IMAGINARI ZLOCIN

TAkze bytde ve strehu

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mate hovno v mozku

Berte to tak, ze ja kerj mam veb, nepraktikuju cenzuru, kdyz nekery prispevky smazu, je to prosta editace

Kdo maze na zaklade objednavky uz ce cenzury dopousti

A co holohoax, je to cenzura ci neni vy strupy, ted us se nikdo nevyjadri pas sete pripisrani, howk a DO PICI

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hm, já jsem před pár dny shlédnul tenhle rozhovor https://video.aktualne.cz/dvtv/vypadek-googlu-nemusel-byt-nahoda-propaga... a tak trochu se obávám, že u nás asi cenzura taky co nevidět nastoupí (salámovou metodou, samozřejmě, a nejen na FB). Jen se tomu nebude říkat cenzura, ale ochrana před (proruskou nebo jakoukoliv jinou) propagandou. Však my už vás před (dez)informacemi ochráníme, ať chcete nebo ne!

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Jediné správné dezinformace jsou ty naše. Paul Joseph Goebbels Říšské ministerstvo propagandy, pardon Evropská komise a vláda ČR

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To musí být sofistikovaný algoritmus, když dokáže těm správným lidem na správném území mazat tu "správnou" nepravdu. Si vemte, že pojedete do Číny a při přejezdu hranice se vám úplně změní obsah FB, protože v Číně platí "jiná pravda". Pak pojedete do USA a zase "jiná pravda". Vrátíte se do ČR a to tu už bude "3. pravda" a během cesty přes Německo se dozvíte zase jinou, novou, už "4. pravdu" o Angele Merkelové.

Jak se pozná opravdová svoboda (demokracie není totéž a není to, o co bychom měli bojovat) od totality? Ve svobodě se podporuje vzdělání a slušné chování k sobě navzájem i s tím, že si je člověk plně vědom své a cizí odlišnosti a různých schopností a tedy i různých šancí, co zvládne. A to také přijímá.

V totalitě (kterou může být i špatně nastavená demokracie, jako třeba ta naše) se uměle nutí lidi, aby se tvářili, že jsou všichni jako přes kopírák, tam, kde je až příliš zjevné, že každý člověk je individualita a ne rovnocenná kopie, tam se zavádí "pozitivní" diskriminace, která má někoho zvýhodnit (a tím automaticky někoho znevýhodnit). Na slušné chování a přijímání sebe sama i druhých se kašle, stačí dodržovat předpisy v rámci jejich rozsahu děravosti a předem připravených kliček. Místo vzdělávání lidí, aby dokázali utvořit si názor co nejvíc poučeně se raději zavádí represe, jako je cenzura, a omlouvají se "bezpečností". On totiž "někdo" (garnitura) se cítí v nebezpečí a musí využít, resp. zneužít, svou moc, aby potlačil odpor a udržel se co nejdýl u koryta a ve své "pozitivně diskriminované" pozici, kdy ti hlupáčkové, které on svou rákoskou "ochrání", mu vydělávají na jeho spokojený život.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Chudáci kremloboti si budou muset udělat vlastní fejsbůk... :o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Legrační na tom je, že pro většinu šiřitelů toto upozornění bude jednoznačným důkazem toho, že to je "pravda, kterou se nám snaží zamlčovat" :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak cenzura má svůj smysl, protože lidi jsou dobytek a přehnaná volnost má za následek anarchii rozkládající relativní stabilitu. Každopádně na prvním místě by se měla vyřešit cenzura u věcí jako dětská pornografie a hazard. Není v zájmu moderní společnosti tolerovat postupující rozklad rodin. Je hezké, že česká vláda vyhlásila boj proti hernám, ale aby tak činila, a to účinně, i na poli internetovém...!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Plácáte nesmysly. I s tím hazardem a pornem. Už jenom to že neexistuje přesná definice a ani možnost ověřit si jestli je to blokování či trest oprávněný (už jen tím že se o tom budete chtít přesvědčit pácháte trestný čin!) se jedná o zlo a omezování lidské sobody. Trestat ty co to vyrábí a šíří za účelem výdělku je naprosto dostatečný postup, ale to by neumožňovalo postupy "velkého bratra"...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.