Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Fedora 18 pro ARM je venku

CubieBoard
Měsíc po vydání standardní verze pro x86 a amd64 přichází Red Hat, resp. komunita kolem distribuce Fedora, s osmnáctkou i pro ARM platformu...

Fedora 18 ARM je oficiálně dostupná ve formě předpřipravených obrazů pro Versatile Express (QEMU, Cortex-A9), Trimslice (Nvidia Tegra 2, dual-core Cortex-A9), Pandaboard (Texas Instruments OMAP4, Cortex-A9), GuruPlug (Kirkwood, Marvell 88F6281) a Beagleboard (Texas Instruments OMAP3). Lze ji také snadno zprovoznit na HighBank EnergyCore od Caldexy a dalších ARM systémech, ale obecně se bavíme o platformách stavějících na SoC generace ARMv7. A jellikož má Raspberry Pi SoC na bázi ARMv6, pro něj není oficální image dostupný, byť i zde jsou k dispozici neoficiální vydání.

Fedora 18_

Obrazy jsou k dispozici přímo na domovském webu. Remixy lze nalézt tamtéž, vedle Raspberry Pi je zde i image pro stroje na bázi Allwinner A10, tedy například CubieBoard či populární „klíčenky“ Mele, Mini-X, mk802 a mk802ii. Vytvořit lze (prozatím ručně) i image pro Samsung Chromebook, který využívá dvoujádrový Cortex-A15 v podání vlastního SoC Exynos 5250.

Tagy: 
Zdroje: 

Fedora

David "David Ježek" Ježek

Bývalý zdejší redaktor (2005-2017), nyní diskusní rejpal.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Fedora 18 pro ARM je venku

Žádné komentáře.