Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Máte rádi Operu? Fifth je nový minimalistický prohlížeč na bázi WebKitFLTK

Jo, osekání opery na základ mě pěkně nasralo. tam, kde člověk měl možnost nastavit co chtěl, si teď může akorát tak vylízat.... děkuji, fakt jste mi udělali radost....

neví někdo o smysluplné náhradě pro win platformu?

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

Zkuste Otter Browser: http://otter-browser.org/
Ja ho zkousel cca pred pul rokem, ale jeste to nebylo moc funkcni (projekt zacal tusim na zacatku 2014)...

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Díky za tip, to vypadá docela nadějně. Opera se po opuštění Presta stala prakticky nepoužitelnou (je v ní jen zlomek toho, co Operu dělalo Operou). Už jsem si skoro myslel, že O25 bude použitelná, ale chvilka používání mě vyvedla z omylu :-/.

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Webkit, no to pořád neřeší to, že chci JINÝ jádro. Používat to co má víc jak polovina světa je první a nejzásadnější bezpečnostní díra.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Qupzilla, takovej ocesanej Firefox na Webkitu, funguje jak na Windows, tak na linuxu. Ale neni to nahrada Opery, mimochodem nejak nechapu, v cem ze je ten prohlizec z clanku nahradou Opery?
(instalovat to nebudu, tyto one man projekty, ktere nefunguji ani multiplatforme maji stejne jepici zivot)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Jenže mě chybí Presto.

A další z desítek exkluzivních prohlížečů pro Linux, s rychlostí vývoje jedna verze za rok a za pět let konec, hm, to tu dlouho nebylo.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel zřejmě byla převaha těch, kterým to jiné jádro vadilo (zpracování stránek nebylo úplně stejné).
Krom toho jiné jádro musí někdo vyvíjet, za což ten někdo nejspíš bude chtít peníze.

Potud bych chápal, že pro Operu nebyl vývoj vlastního jádra udržitelný.
Ale proč současně s původním jádrem zahodili i všechny další specifické funkce původní Opery a rozhodli se dělat napodobeninu Chromu?!

Původní Opera měla tady u nás podíl nějakých 5 %, možná to není moc, ale pořád to bylo alespoň 5 %, teď nemají ani to.
(Další problém zřeknutí se vlastního jádra je, že v některých statistikách teď Opera vůbec není, resp. jen ty staré přežívající verze. Nová Opera je v kolonce Webkit, nejlépe se zkratkou „Webkit je Chrome“).

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Sledovat video stažením streamu, to je opravdu velmi hardcore. Což takhle sledování obrázků stažením na disk a otevřením v nějakém očumovadle. A vůbec, textový prohlížeč taky nebyl špatný. A vůbec, na co prohlížeč, wget taky stačí. A vůbec, na co počítače a internety, tištěný papír taky funguje.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ono priznejme si to, bude to spis z nouze ctnost - dostat do prohlizece plugin na prehravani videa bez zvyseni padavosti je dost problem. Na druhou stranu, porad lepsi nez tu moznost stahnout stream NEMIT. Obrazky zadny problem - pravy cudlik, save.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

To tlačítko stream je podle mě killer feature.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

ad 'nejkontroverznější část projektu'
Kdo neokusil se sluchatky na usich reklamy na nejmenovany internetovy obchod vypocetni techniky s ukricenym ufonem v hlavni roly, nepochopi. To byl jeden z duvodu, proc jsem zprovoznil blokovani reklam na uplne vsech strojich, ktere pouzivam.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Ono je vůbec radost na starších nebo pomalejších strojích otevírat víc záložek ve kterých jsou mračna video reklam ;(

Nejlepší je naklikat několik záložek dopředu a pak si vychutnat tu super atmosféru někola reklam běžících najednou v půlvteřinových rozestupech ;(

Pak se majitelé nemají divit, že si lidi tyhle kraviny vypínají. Videoreklamy co vyskakují samy po loadu stránky bych zakázal z principu a majitele webů co to mají bych věšel za koule do průvanu.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Flashblock a blokování reklamních serverů u těch fakt vlezlých reklam hosts fajlem (šlape jak na Win, tak na Linuxu) tyhle problémy povětšinou řeší.

Horší je, když ze stejného serveru se pak streamuje i obsah, o který máte zájem - to se pak nedá blokovat v hostech... :(

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Já blokování obsahu používám hlavně kvůli těm reklamám, které nabourávají obsah webu, případně se roztáhnou přes něj a už se jich nejde zbavit, takže znemožňují čtení stránky.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

JJ, opera a její prsto...
Widlaři si něco najdou ale co my na Macu, tady ni cpořídného krom opera není do cca půl roku bude stará opera nepoužitelná a aco pak,..,kua...chjo, zničenjej život hlavne zvykem na jejicj prefektni RSSku..to už člověk nenajde...

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Pokud vím, mail a RSSka z původní Opery jsou teď jako samostatná aplikace Opera Mail, která je i pro Linux a Mac.

(PS.: Nevyzkoušeno, taky se ještě držím původní Opery)

Tak teď už jen do ní integrovat webový prohlížeč :-D

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Hmm, vyzkousel bych Fifth nebo Otter browser, ale neni v repozitarich (suse), rucne to stahovat a instalovat nebudu (to jsem mohl zustat ve Windows), a uz vubec se mi nechce poustet make a make install :)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.