Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Firefox 29 a jak vrátit klasický vzhled

Ještě že ten plugin je, jinak bych byl hodně nešťastný člověk

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Problém je že autor uvádí, že je určený pouze pro výchozí podobu a nemusí tam fungovat theme skiny. Budu to muset vyzkoušet s Firefox 3 theme reloaded a Cutebuttons, jak to bude fungovat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Je blbý že teď z dálky nepoznám FF od Chromu, jinak je ale australis super.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ten australis je dielo satanovo. Zdaleka nemam defaultne nastavenie, mam to vsetko vysperkovane podla seba. Ked som vcera akutalizoval tak som si pripadal ako po vybuchu. Kazda jedna lista kazdy jeden prvok totalne rozbity.

Nastastie hodne vyvojarov rozsireni uz vydvaju betaverzie s opravami, nasiel som aj tento addon, tak sa mi toho dost podrailo z casti opravit, ale dolna lista je stale nepouzitelna.

Ako... clovek co navyrhol toto UI, a hlavne to parve menu, jak vystrihute z telefona, by si zasluzil prefackat. Dalsi krok k tabletizacii desktopu, ako by nestacilo ze existuje nake vypatlane metro, tak pome dodrbat aj ostatny soft.

Mam najradsej take ze "ani som si nevsimol nic nove". Tak ked si default lamka tak urcite nie.

Keby seamonkey nemalo taku velku nekompatiblitu s addonmi tak uz davno zahodim cely ff.

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Díky za tip. Zatím ještě počkám, a dám tomu šanci. Problém u mně je že mám zcela upravený vzhled (to je dnes asi jediný důvod proč zůstávat u firefoxu) a hlavně používám Vertical Tabs (mám asi 160 tabů v 6-ti skupinách) a All-In-One Sidebar. Naštěstí oba tyto pluginy už byli updatovány. Ikony ze spodní lišty jsem hodil do Sidebaru. Má to však k dokonalosti ještě daleko, celé je to tak nějak nezarovnané a některé ikony pluginů se nezobrazují.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Skusal si 'Status-4-Evar'(povodny statusbar z verzie 3) + 'three style tab'(asi najlepsie modifikovatelny addon na vertikalne taby)? Na viac options k tabom pouzivam 'tab mix plus' a na otocenie scrollovania tabov koleckom hore/dole pouzivam 'tab wheel scroll'.
Nerad sa opakujem, lebo som to pisal uz nizsie, ale tu si mozes kuknut ako to vypada:
http://oi62.tinypic.com/2nav5gz.jpg (kurzor na obsahu)
http://oi59.tinypic.com/33p8obk.jpg (kurzor na taboch)
Lahko sa to da vsetko prehodit do modernejsieho aero skinu, toto je len to ako sa to lubi mne.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Dík za info. Hlavně návrat dolní lišty byl s doplňkem rychlý a bezbolestný, dobrá pomůcka.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pod XP se mi to ani s pluginem k původnímu vzhledu nevrátilo. Zůstalo sloučení horní lišty okna s lištou nabídek.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

s doplňkem to jde překopat. Na XP mám:
- modrý pruh dekorace okna
- klasické menu (soubor ...)
- lištu s adresním řádkem
- lištu se záložkami
- lištu s panely

Myslím že byste měl nechat neaktivní volbu "tabs in titlebar".

a kromě výše uvedeného mě taky hodně potěšilo že na search panelu jde mít tlačítka "zvýraznit vše" zpátky vlevo, takže nemusím jak debil jezdit myší z levého na pravý okraj obrazovky a zpět.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj, pls ako si v search panely vrátil tie tlačidla späť vľavo ?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"Findbar bottom position (alternative)" na záložce main

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ty dva obrázky před a po, to jako "poznejte pět rozdílů"? :-)
No rozhodně můj FF 28 vypadá absolutně jinak, než co je na těch dvou obrázcích. Zřejmě se mám na co těšit :-(

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Taky jsem si tak pripadal (poznejte pět rozdílů). Holt to neni screenshot z "majoritniho OS".

Uvidim tedy az vecer doma, protoze tady musim pouzivat ESR radu...

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Já tam třeba nevidím žádný rozdíl doteď. Zato ty obrázky ukazují něco úplně jiného, než mám na obrazovce. Děsím se chvíle, až se mi to pod rukama přepne.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Je to slabý, není plně upravitelná horní lišta, refresh a zpět/kupředu je na pevno umístěno, to me deptá nejvíce, rád si vše přehazuji a dávam k sobě.... za mě návrat ke staré verzi :)

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Jo to mě taky štve, jinak to ale hodnotím pozitivně.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mam stejny problem, nesnasim ikony roztahane po cele sirce obrazovky. Nechapu, proc znemoznili si to usporadat podle sebe.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Já už jsem jim to napsal na podporu, tak jsem zvědavej, co s tím udělají :) Je hloupost to mít roztahané po celé obrazovce...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ja nechci vzhled jako verze 28, ja chci vzhled jako verze 3.5 sakra ... nebo alespon 17.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ja som tiez velmi citlivy na nove zmeny. Novu verziu 29 som si bol schopny upravit na celkom povodnu verziu +-3.5
Klucovy je pre mna addon 'Status-4-Evar' ktory pridava povodny status bar(spodna lista). 'Tab mix plus' na pracu s tabmi a 'tree style tab' na celkovy styl tabov (ktore si radim stromovo pod seba na pravej strane - a cely tab sa zmensi az kym na neho nenabehnem kurzorom). Na pravej strane preto lebo na lavej strane mam vacsinou Sage RSS citacku - addon.
Vypnut som ale musel vsetky windows aero efekty. Farby za File/Edit/View som pouzival sede, ale modre su asi trosku menej rusive. Vypnut som taktiez musel vsetky HW akceleracie lebo mi nesedeli nove fonty a to ako su renderovane.

http://oi62.tinypic.com/2nav5gz.jpg
http://oi59.tinypic.com/33p8obk.jpg

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

mě už homosexuálně korektní firefox nezajímá

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Už mě nebaví zápasit s neustálým przněním Firefoxu. Objevil jsem a na jednom svém compu jsem nainstaloval Palemoon ( http://www.palemoon.org/ ).
Máte s tím někdo větší zkušenosti? Chodí na tom standardní pluginy?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Na PM jsem presel z FF par mesicu zpatky. Mozillaci mi FF kazili po drobnych kruckach uz delsi cas a nechtelo se mi cekat na posledni kapku v podobe toho, co ted prislo s FF29.

PM vychazi z FF ESR, aktualne FF24. Rozsireni obecne fungujou bez problemu. Jen pokud se pouzije 64-bit verze PM, nefungujou takovy, ktery maji nejakou binarni komponentu (napada me napr. html validator), ale takovych moc neni (teoreticky by to fungovat mohlo, kdyby autori takovych rozsireni zkompilovali 64-bit binarku, ale vzhledem k neexistenci oficialniho 64-bit FF to nikdo nedela). To samy plati pro pluginy (napr. Flash), kde v 64-bit PM musi byt 64-bit plugin. Jeste u rozsireni je jeden potencialni problem, ze tam nemusi fungovat nejnovejsi verze. Jak jsem pochopil, Mozillaci neustale prekopavaji rozhrani a nekteri autori rozsireni uz nemaj silu udrzovat vic verzi a podporujou vzdycky jen nejnovejsi FF. Coz muze byt problem u PM, kterej stale interne zustava FF24. Porad ale zustava moznost pouzit starsi verzi takovyho rozsireni.

Jinak je PM skvela vec. Autor v zakladu opravuje ruzny drobnosti, ktery Mozillaci rozbili, takze neni treba to resit vlastnima silama. Nezbyva nez doufat, ze mu jeho nadseni vydrzi i do budoucna.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Díky moc za info. Asi na to definitivně přejdu. Používám 32-bitový FF a doplňky běží i na ESR, takže na PM půjdou snad taky.

FF místo toho, aby se držel osvědčeného (tj. díky čemu získal kdysi tak velikou základnu), tak pořád všechno mění a snaží se dělat z FF Chrome. Pak není divu, ztrácí podíl na trhu..
Když chce ze sebe udělat Chrome, pak nebude důvod používat FF vůbec - bude stačit Chrome. Kdo chce kam..

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Nieje mi uplne jasne, kde najdem polozky z menu ak ho schovam - myslim to klasicke top menu

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Mne se to upgradnulo bezproblémů a žádné zhoršení jsem nezaznamenal, asi tím, že nemám pošahaný ubuntu ale odladěné widle iXsPé... :-P

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

"Klasický vzhled"? A který z těch několika to je? :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ještěže používám FF ESR, to je pohoda :))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bleděmodrý hnus....
Mám rád inovace, ale tohle se nějak nepovedlo. Z mých oblíbených doplňků je nefunkční Forecastfox Weather - počasí stále po ruce a Nasa Night Launch, což dělalo z křiklavých světlých barev příjemné intimní prostředí.
Škoda, snad přijde nějaká aktualizace mých oblíbených doplňků.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Teraz som nejaký čas nemal FF, tak som ho znovu nahodil. Potom sa ma spýtal, či chcem nahodiť default vzhľad, tak som dal že áno. A výsledok je taký, ako keby som mal Google Chrome, len má navyše vyhľadávací box a ďalšie 4 ikonky vpravo hore. Inak nevidím žiaden rozdiel. Mne osobne tento jednoduchý a čistý dizajn vyhovuje, práve preto som začal používať Chrome.
A ešte je tu jedna vec, vo W7 vyzerá horná časť FF inak ako tu na obrázkoch. Neviem či to je iba neresetnutým rozhraním alebo iným OS, ale vo W7 nie je horná lišta podobne ako to je v Chrome, tj. je maximalizovaná využiteľná plocha na prehliadanie webov.
Ku FF sa zatiaľ nevrátim, ale táto zmena sa mi páči.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

dnešní programátor je člověk absolutně mimo realitu....podívejte se,jak dopadlo aukro,lidé.cz a spousta dalších...IT musí něco dělat,aby byly prašule,ale sedí furt u obrazovky a nepoužívají svoje ,,výtvory"

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mě se to líbí :-) Měl jsem to taky hodně customizované, ale protože hodně makám na tabletu, tak jsem si zvykl prakticky hned, teď si ještě zvyknout na pár věcí, které jsou jinak, a nemám zásadní problém překopat to tak na všech svých strojích a strojích přátel, které mi přijdou pod ruce. Prostředí Androidu Firefox změnit nemohl, tak se přizpůsobil on jemu, a já souhlasím. Navíc kdoví s čím přijdou v dalších verzích...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Upřímně, já až nedávno přišel na to, že na novějších verzích Windows zprasili UI ve stabilních verzích, takže na tohle, které jsem v nightlies viděl dřív i pod WXP, jsem už tak jako tak navyklejší víc.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Já i na starších verzích Firefoxu používal skiny Personas (motiv https://addons.mozilla.org/cs/firefox/addon/inverted-black-and-white/ ) a na nové verzi to vypadá skoro stejně. Takže si nestěžuji.

jediné co mi vadí je nemožnost si změnit umístění tlačítek "Refresh" a "stop loading". Vždy jsem je měl hned vedle "back" a "forward" tlačítek... teď jak je člověk má na pevno na pravé straně adresního řádku, tak je to divné..

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

ooo děkuji ti bože za to, že taby jsou stále hranaté a pod adresní řádkou.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To že lze přesouvat taby mezi jednotlivými okny je skvělá věc, u MF mi to dlouho chybělo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevíte, jak dostat nahoru doleva do lišty ikonku, pro zavření, jako tomu bylo dřív? Desítky let jsem zvyklý zavírat FF dvojím klikem, těžko se přeučit zavírat napravo křížkem. :(

Jinak, kdo využívá taby, tak lepší nástroj je www.domovska-stranka.cz, kde si vytvoříte startovací stránku jednoduše přetahováním ikon po ploše, přidáte různé vyhledávače a další widgety. Výhoda, že to fachá napříč platformami i prohlížečemi. Napišete poznámku v práci a máte jí na očích i doma. Je to daleko přízpůsobivější.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.