Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Firefox 47 zapíná HTML5 pro embedded YouTube a VP9 na rychlých PC

V poslední době jsem celkem vděčný za každou novou verzi čehokoli, co se aspoň vzdáleně podobá verzi předchozí. Protože v době dnešních redesignů a cloud-based všeho člověk ani pořádně neví, co mu ráno nabootuje.

Ale vážně - 47 není moc zajímavá, protože se všechno chystá na 48, kde bude poprvé v release (volitelně zapnutelná) electrolysis aka mutithreaded zpracování, což je pěkná bestie, se kterou aktuálně nefunguje asi tak polovina pluginů. Implicitně bude zapnuto jenom u 1% uživatelů, kteří nemají žádný plugin, volitelně půjde zapnout v about:config. Takže velké věci teprve přijdou.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Máš na mysli plugin či addon? :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

U nových verzí Firefoxu bych uvítal, kdyby šli vypnout všechny panely a stránky se načítali do okna a ne do panelů. Ví někdo o tom jak ty hloupé panely na trvalo vypnout?

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

SERIOUSLY??

řešení pro vyjímečné situace:
pravé tlačítko na odkaz > otevřít odkaz v novém okně

trvalé řešení:
Nástroje > Možnosti > Obecné > odškrtnout volbu "Otevírat nová okna v panelech"
(tahle možnost je tam od nepaměti?)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Ano, tohle skutečně funguje, ale až na další otevírané stránky. Po spuštění máte nahoře ouško prvního panelu a toho se nezbavíte. Místo panelů nahoře se ovšem v liště Windows otevírají další okna. Takže tohle opravdu není řešení. Podívejte se jak je to řešené v Opeře 12.18.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

To je bohuzel problem FF poslednich par let. Jakmile autori usoudi, ze nejaka nova funkce je naprosto fantasticka, nebo nejaka stara naopak spatna, tak to proste natvrdo zapnou nebo zrusi. A ze nekomu predchozi stav vyhovoval vic? Nezajem. Pri trose stesti na to nekdo casem udela rozsireni, ktery to opravi. A nebo taky ne.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Co znamená v češtině slovo "embedded"? Autor ho opravdu neumí přeložit? Tak to je na pováženou. Tato věta má jaký smysl "Embeddované YouTube video je nově přehrávání v HTML5 podobě". Zdá se mi, že má nesmyslné skloňování.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Píše ten, co o příspěvek výše napsal: "kdyby šli vypnout všechny panely".

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

a "stránky se načítali" plus nějaké chybějící čárky :)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Umíš také myslet nebo jen hledat chyby v cizích příspěvcích. Ty máš na zadku ještě skořápku ze školy, ale mně je teprve 63 let.

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Asi proto mas přezdívku Trashman :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.