Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Australis: nový vzhled GUI míří do Firefoxu 28

Doufám, že se to do ostré verze nedostane ještě hodně dlouho - začíné se to podobat Chromu a já vzhled Chromu nesnáším.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

+1
Nesnáším tuhle honbu za napodobením "úspěšnějšího" GUI. I GIMP na to dojel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mne je to viacmenej fuk, kým funguje 'Tree Style Tab' extension. Vo Firefoxe môžem mať otvorených pohodlne otvorených 50 a viac tabs, v Chromium mám problém už pri 10+.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, ať si nový vzhled a chrome obecně strčí kam slunce nesvítí

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Vypadá to všechno stejně, tady akorát zjebali funkční ikonky okna vpravo nahoře, předělali menu na ikony, aby se v něm nikdo nevyznal, a osekali vzhled tabů. Opravdu úplně jiný browser, je třeba jej kvůli prdu komplet přeprogramovat...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Chtěl jsem k tomu něco napsat, ale pak jsem si to rozmyslel... Nemá to cenu... Na vyjádření úplně postačí "unhappík" :-(

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Som zvedavy, na FF som presiel ked sa ukoncoval vyvoj Opery 12 a nejak to cele slo dolu vodou. Na FF som teraz relativne spokojny (az na pomalost UI). Neodsudzoval by som nove UI pokym ho nebudem chvilu skusat. Je vsak mozne, ze prejdem v buducnosti spat na operu, uz im chyba len konfiguracia mysich giest aby som vedel fungovat aj na opere 19 + kopec pluginov.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

takova rakovina, kriste pane nanebi

kto je tam hlavny direktor gui vzhladu, poslem mu email kde mu vysvetlim ake je hovado

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hehe, jaká rakovina? V době dotykových displejů za každou cenu, to ani jinak moc nejde. Stačí se podívat jen proměnu místního webu. Stačí si uvědomit, jak vypadaly jejich stránky před 10 lety. Kdo by na to dnes koukal....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ještě, že se autoři linuxových distribucí starají o úpravu vzhledu, aby zapadal do prostředí. Kdyby nevycházely takovéto články, tak o nějakých změnách vzhledu FF ani nevím.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vy jste ale suchaři. Rád se podivam na něco nového. Ještě jste to ani neviděli a už to všichni odsoudili.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Hmmm, možná suchar, ale čím se pak bude FF odlišovat od jiných prohlížečů? No jasně, doplňky, ale myslím tím design. Dosud měl FF alespoň menu s tlačítkem Firefox, ale teď? Taky by mě moc zajímalo, jak do nového konceptu zapadnou ikony doplňků, jako např. AdBlock nebo NoScript a další. To bude jak pěst na oko. Mě například nevyhovuje nové provedení vyhledávaní. Vlevo je pole pro text a pak odtrženě pravo "zvýraznit vše" a "rozlišovat velikost"... to teď musím zcela nesmyslně lítat mezi pravou a levou stranou obrazovky což zdržuje je to slušně řečeno na prd.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tu nesmyslnou zmenu vyhledavani jsem taky nepochopil. Navic z peknych velkych tlacitek nasledujici/predchozi udelali takovy maly smejdy, jako by snad na ty liste bylo malo mista. A jako bonus je jeste pro srandu kralikum prohodili! Vylepseni za vsechny prachy.

Ale neni vse ztraceno. Uz chvili pokukuju po prohlizeci Pale Moon, jehoz zakladem je Firefox, ale autor vytrvale vraci zpatky vsechny pokusy Mozillaku o zpraseni GUI. Dokonce i treba statusbar je standardni soucast prohlizece. Proste autor je velmi sympatickej zpatecnik. :) Odrazuje me zatim jen to, ze to podle vseho tahne jen jeden clovek. Ale pokud budou Mozillaci pokracovat tak jak doted, dlouho uz s prechodem vahat nebudu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak jsem si našel doplněk "FindBar Tweak". Velmi se mi líbí provedení "vlevo nahoře". Navíc má spoustu dalších vychytávek...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tak uz ked sa nato pozries, pripomina to chrome - a nikto nechce aby tak aj ff skoncil. Ale inak si myslim, ze kazda zmena gui je hodna odsudenia automaticky (ak je vnutena kazdemu).

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Agree. Nepotrebuju vedet jak ta zmena vypada, pokud nebude moznost zustat u stareho vzhledu tak je to spatny napad.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nainstalováno a zas tak veliká změna to není. Ano, některé ovládací prvky jsou trochu jinde. Všechny ext. mi fungují bez problému. Subjektivně mi přijde nový FF rychlejší, ale to je těžké říct, takhle z hlavy.
Přesně jak jsem řekl - hned to všichni odsuzují, aniž by věděli, co se vlastně změnilo.
Testováno na Fedoře 18 s Cinnamon desktopem.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mam pocit ze to je choroba dnesnej urychlenej doby - inovovat za kazdu cenu. Proste co sa nemeni aspon raz za stvrtrok tak je uz zastarale a treba to zmenit, pritom sa vobec nemysli na to ze to moze byt vyladene a je to optimalny sposob vyuzitia, ci uz ovladania, GUI alebo grafiky alebo hocicoho ineho. A potom sa stavaju taketo tragedie ked sa prekope nieco co funguje a je vyladene.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.