Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Firefox nasadí WebExtensions API, pro rozšíření kompatibilní s Chrome

asi by stálo říct, že je to trochu všechno jinak, viz články na jiných serverech, které to rozebírají do detailu..

ve zkratce, mozilla konečně přechází v rámci projektu Electrolysis na multivláknový model, jeden tab=jedno vlákno. nicméně tento přechod není možný se současnými XPCOM addony a XUL.
proto je na stole plán, který znamená, že mozilla postupem času zruší podporu pro stávající addony cca v roce 2017!!!
proto mozilla postupně nasadí WebExtensions, aby vůbec nějaký addony mohly v mozille být..

článek vyznívá, jakože to mozilla dělá, aby se mohly používat addony z chrome, ale ve skutečnosti je to proto, aby vůbec v budoucnu nějaké addony mohly ve firefoxu být, když mozilla zruší podporu pro XPCOM a XUL.

to, že je z toho spousta vývojářů naštvaná, je logické, ale pro mozillu je tohle bohužel nutný krok a musel jednou přijít.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jako člověk, který se vrtal ve zdrojácích Mozilly mohu říci, že to co jste napsal je sluníčková verze pravdy cinknutá směrem pro Mozillu.

Mozilla, jako projekt, ve kterém se u vedoucího upřednostňuje radostný vztah k homosexualismu před schopnostmi, a kde homosexuálové určují, kdo bude vedoucím Mozilly na základě toho, jak je propaguje se není ani co divit.

Mozilla je postavena na špatně udělaném kódu. Jaksi si nestačili všimnout, že existuje multithreading nebo multitasking. Když už jim to konečně někdo připomněl, protože sami se snažili popírat co jde, že by mohlo existovat více threadů – tak začínají mlžit, že XPCOM a XUL nelze použít. Samozřejmě že lze. Nebyl by to ani velký problém. XPCOM není nic jiného, než „ressurection“ Microsoftího COMu, a Microsoft to kupodivu dokáže i s více thready.

Rozdíl je v tom, že homosexuálové neurčují, kdo bude vést vývoj Microsoftu, ale zato určují kdo bude vést Mozillu. A to je ten rozdíl.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ja se sice toho moc ve zdrojacich mozilly nenavrtal, ale jedno vam muzu rict: pokud ma neco behat multithreadove, tak se musi sdilena data zamykat. Pokud nekdo napsal extension, ve ktere se nezamyka (at uz proto, ze byl liny, nebo proto, ze v XPCOM ty zamky nejsou), tak proste multithreadove fungovat nebude.

Je mozne, ze se Mozilla rozhodla radeji nez vsechny extensions prohlasit za nefunkcni a pokracovat s novym predelanym XPCOMem radeji prejit na jine rozhranni. Me by to smysl davalo.

A se sexualni orientaci kohokoliv to nesouvisi. S tim, ze preferuji politickou korektnost pred schopnostmi by to pravda souviset mohlo.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pokud něco není psáno multithreadově, tak jedno z řešení je přepsat to na multithreadové. Druhé řešení je poplivat a pomluvit, že to nejde – a vzhledem k dnešním neznalostem většiny lidí – jim to většina lidí bude věřit. Ne tak odborníci, kteří to nezbaští.

S homosexualismem to souvisí velmi mnoho:

http://www.zive.cz/bleskovky/novy-sef-mozilly-vydrzel-jen-10-dni-neustal...

http://www.lupa.cz/clanky/sef-mozilly-skoncil-neb-nemel-v-oblibe-gaye-ot...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Co stim ma extension spolecnyho? A co stim ma spolecnyho zamykani? Extension vyuziva nejaky api a s tim nejak manipuluje, to je vse. Jestli bezi v jednom nebo vice threadech je tomu tak nejak jedno, a ocekaval bych, ze proste browser zaridi to, aby to fungovalo. Respektive, necekam ze jeden addon pobezi v 10ti threadech. Muzu samozrejme API rozsirit, aby i to bylo mozne, ale nic to nemeni na tom, ze stavajici muze zustat.

Zasadni problem je ale v tom, ze jednak nikdo nebude ty miliony addonu prepisovat, a druhak, to uzasne googli api neumoznuje vubec nic. Tzn takovy adon bude zcela knicemu. Proc asi tak pro chomajzla neexistuje nic jako noscript a dalsi ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mozu prestat robit z firefoxu chrome? dik

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.