Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Fitbit koupil Pebble, zadlužený výrobce smartwatch končí

Tak tych dovodov bude asi viacej ale jednak su to technicke alebo skor technologicke dovody s ktorymi sa pasuju vsetci vyrobcovia Smartwatch a potom filozoficke alebo skor uzivatelske, kde paradoxne boli mozno Pebble so svojim OS najdalej. Technologicky je v podstate jasny, najvecsou bolestou je vydrz. Proste caste nabijanie je otrava a priznam sa nechapem preco Pebble nespravil aspon jeden model s velkym akumulatorom (teda oproti standardnemu modelu). Chapem ze chceli mat asi male a do urcitej miery elegantne hodinky, ale myslim ze velka cast zakaznikov a geekov by zniesla aj vecsie puzdro na urovni roznych outdoor hodiniek kde uz by sa zmestila slusna bateria.
Fakt nechapem preco nespravili aspon jeden model rozmerovo na urovni Suunta alebo Garminov s tym ze vydrz by bola 2-3 tyzdne pri plnom pouzivani.
Co sa tyka pouzivania, tak prave ten ich OS mi prisiel najpremyslenejsi a nepotreboval ziadne dotykove patlanie po obrazovke ala Apple iWatch alebo Android Wear. Ostatne preto ich aj Fitbit kupil.
Problem ale celych smartwatch je ze tak nejak vyrobcovia stale neukazali na co je to dobre a co je ta ich killer vyhoda. Vecsina z nich postupne konvergovala k roznym fitness funkciam, ktore maju ako tak zmysel ale zasa podrazaju podstatu alebo vyhodu "smart" a stale je tu ta vydrz.
No a pri ostatnych vyrobcoch je to cena. Pebble sa este drzal slusne ale fakt nechapem na co si mam kupit nejake android watch s vydrzou den,dva a nic moc konstrukciou ked za porovnatelnu cenu (pripadne trochu viac) mam garminy alebo suunta ktore maju tiez notifikaciu, moznost instalovat aplikacie a k tomu navrch prepracovane sportove funkcie a vecisnou aj solidne vyhotovenie a oddolnost.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Je škoda, že ty hodinky nejdou nabít stejně jako ty mechanické, pamatuji se, že než jsem dostal samonatahovací, tak jsme je také musel natahovat každý den. Nejspíš ale stejně měly mnohem menší spotřebu ;) než ty dnešní chytré.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

tuhle znacku zabil design, je strasnej hnus

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

presne tak. ako nápad (epaper ako displej) sa mi to pozdávalo, ale na fotkách to vyzeralo, ako keby to navrhla upratovačka. keď som to niekoľkokrát videl naživo, dojem tie hodinky zanechali ešte úbohejší, než fotky. "je to humus, velebnosti".

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Měl jste v ruce Time Steel? Asi ne...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

každý deň ich vidím na kolegovej ruke. humus.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pebble byl smejd, to nemelo budoucnost. Fitbit predvedl radnou sprostarnu, kdyz Pebble vybrakoval a firmu odepsal, aby se zbavil reklamaci uz prodanych produktu. Predevsim v EU predpokladam, ze to Fitbitu jen tak prodejci nezapomenou. Na jejich bedra ted dopadlo dodrzeni zarucnich podminek u hodinek, ktere prodali a navic ty co neprodali, tak si pravdepodobne uz nikdo nekoupi a neni komu je vratit, takze zustanou prodejcum na sklade.

Jinak obecne k smartwatch (mimochodem u konkurence se jedna o sporte slovo, ktere cenzuruji!):
Hlavne Apple iwatch nebo ty Gear od Samsungu, to je tak pro fanousky, ne nutne technologicke, ale asi to bude prevazovat. Ja kdybych uvazoval o hodinkach tohohle typu, tak asi jedine Garmin, tam je to urceni vylozene definovano sportem a ma to nejake realne opodstatneni.
Jinak si taky myslim, ze to casem vysumi. Vidim to podobne jako u nozu, nejmladsi rocniky se asi budou divit, ale jeste deda u sebe nuz nosil a byla to normalka, kazdy ho u sebe mel. Kolik lidi nosi u sebe nuz dneska?
Noze nahradily hodinky a dneska nahrazuji hodinky mobily. Ja sam jsem se nekdy v roce 2000 chvili po koupi Nokie 5110 hodinek zbavil a jak rikam, maximalne na sport bych o tom uvazoval jinak uz hodinky ne.
Sem tam vidim i nejakeho mladeho cloveka s hodinkama za 50K a vic a tam se jedna vylozene o sperk, ktery je potreba ukazovat. Nic proti tomu nemam, ale osobne ocenim sperk na krasne zene, pro me to neni. ;-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pebble opravdu nebyl šmejd. Možná jste měl v ruce jen ty nejlacinější plastové jako většina podobných "znalců" - mohu vás ubezpečit, že obě verze "steel" byly zpracovány velmi kvalitně. Stejně tak firmware byl(vlastně stále je) velmi dobře navržený. Ve srovnání s hrůzami od Apple nebo s Android Wear je to naprosto skvělá věc...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Je to docela blbě napsáno s tou zárukou.

O záruku člověk nepříjde, tak jako tak záruční břemeno nese pro koncového zákazníka prodejce. Akorát teď už to prodejce nepostoupí k výrobci, ale bude to opravovat na vlastní náklady. Toliko evropské zákony.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k tomu, že se u nás neprodávají nijak zásadní část existence firmy, má je velká část majitelů koupených přímo od výrobce (Kickstarter či přímo eshop prodejce), takže je to zajímat musí. Navíc výrobce doteď poskytoval prakticky neomezenou záruku pro původního kupujícího - stačilo napsat, že je problém, vyfotit a dorazil zdarma nový kus s předplacenou obálkou pro zaslání kusu původního. Sám jsem takhle reklamoval své po skoro třech letech a dostal jsem obratem nové. Nic z toho už teď fungovat nebude a jelikož některé série původních plasťáků jsou lepené a nerozebiratelné, tak záruka bude u prodejců znamenat vrácení peněz, ne opravu.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

No v tom pripade ano :) nejak me uplne ve chvili psani nedoslo, ze to hodne lidi ma pres primy prodej. Aspon jde videt, ze je dulezity i to, od koho to clovek kupuje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

K čemu takové hodinky vlastně slouží? Stručně řečeno k ničemu a bez zásadní revoluce v bateriích a spotřebě upadnou v zapomnění i ostatní výrobci. Mechanické hodinky s kvalitním strojkem, pouzdrem a spolehlivým páskem tu budou ještě mnoho let. Jen se člověk nedozví, komu odešla modrá moč, s tím mohu žít, všechno ostatní budou ukazovat v horách, na poušti i v tropickém klimatu Coockových ostrovů. Trh se sám pročistí, nic nového pod sluncem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tohle jsem taky nechapal, ale ono to souvisi s ostatnim vyvojem spolecnosti a techniky:
1. Podivat se na mobil se za urcitych podminek povazuje za spolecensky neprijatelne, kdezto na kouknuti na hodinky uz jsou lide zvykli.
2. Dnesni trend je, ze mobil neni kapesni zarizeni, ale velka placata krava, kterou je pomalu problem nosit v kapse. Takze konci nekde v tasce nebo batohu a je otravne ho porad vytahovat, pohled na hodinky je okamzity. Ja osobne bych to resil integraci mobilu do hodinek, protoze je zbytecne nosit 2 kramy, ale to by se asi vyrobcum nelibilo.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

V jakém formátu a jakou informaci hodinky poskytují? V současné době neumí prakticky nic, ukázat datum, čas, nebo další schůzku, ale pochybuji, že bude krkolomným ovládáním číst důležitý mail. Takže vlastně celý nesmysl slouží hlavně pro sociální sítě, aneb je důležité vědět, komu odešla modrá moč.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevim, jak zrovna Pebble, ale treba cteni SMS byva castym vyuzitim. Nebo se clovek podiva, kdo vola, aby vedel, zda ma cenu vytahovat mobil. Vic praktickeho to umet asi ani nemuze a jak rikam, lepsi by bylo integrovat do toho rovnou mobil, takhle je to na to co to umi dost drahe zarizeni.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Škoda Pebble byly asi tak jediné Smartwatch o které jsem stál ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.