Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k ForceWare 81.26 beta

Nové ovladače 80-kové řady využívají druhé jádro Athlona X2 ke zvýšení výkonu. Takže přinejmenším velká část tohoto nárustu je díky této vlastnosti.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Největší podíl nárůstu výkonu bych hledal někde jinde. Viz. třeba doom3: ve 1280*1024/AA+AF je nárůst vyšší, než v 1024*768. Kdyby šlo o optimalizaci na procesor, čekal bych nárůsty tam, kde je limitujícím faktorem výkon procesoru - tzn. nižší rozlišení.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ano. doom trochu zaskočil, ale nesmíš zapomínat, že právě v doomu 3 se zvuk počítá na procesoru. A to zabere celkem dost výkonu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To já chápu, ale proč je nárůst ve výkonu výraznější ve vyšším rozlišení, kdy je limitem grafická karta? Při 1280*1024/AA+AF nemže být 52% nárůst výkonu způsoben optimalizací driverů grafické karty pro využití CPU, když při 1024*768, kdy je závislost na CPU vyšší, dosahuje nárůst jen 20%.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

no-X:

podla mna to chapes zle. tu nejde o "optimalizaci na procesor" ale o vyuzitie druheho jadra na spracovanie vertexov. cize sa odlahci grafickej karte a to by znamenalo zvysenie vykonu aj pri vysokom rozliseni. aspon tak som ja pochopil tento clanok http://www.cdr.cz/a/14479. ale mozno sa mylim, tak ma nekamenuj :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vertex throughput je to poslední, co dooma limituje ;-) A navíc je to záležitost nezávislá na rozlišení, takže ani tohle nevysvětluje, proč je při vyšším rozlišení nárůst výkonu výraznější než při nižším.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

i mě to přišlo divné. je možné, že beta ovladače mají právě v d3 nějakou chybu typu odstranění dynamických stínů. potom by to tento výsledek celkem vysvětlovalo. ale divné je, že tam o ničem podobném nepsali (ale moje němčina taky není nejlepší)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ten narast vykonu je az podozrivo vysoky, na nejake zmeny v ovladacoch , dalej najvecsi narast je prave s AA, AF a vo vysokých rozliseniach, no neviem ale myslim, ze by sa mal niekto pozret na kvalitu obrazu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.