Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Francie zakáže prodej aut se spalovacím motorem v roce 2040

Tak ona se ta fůzní elektrárna jednou někomu podařit musí, otázka je ovšem kdy :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zatím je pořád otázkou i to „jestli”, stále ještě žádný reaktor nedokázal ve výsledku produkovat energii (tj. získat fůzí víc energie než spotřebuje provoz toho reaktoru).

Navíc to, že fůzní elektrárny tu budou „do 30 let”, se tvrdí už asi 70 let :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak pozdě? :-( To by mohlo vytvořit precedent proč to zavedou pozdě i jinde... Také by se mělo určit termín do kdy se budou smět prodávat auta, která budou mít možnost manuálního ovládání.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Německo a Švédsko chtělo spalovací motory zakázat v celé EU už od roku 2030.
Ale momentálně se řeší spíš to, jestli v roce 2030 bude vůbec existovat EU.

Jinak mi přijde absurdní něco zakázat s tím, že reálná alternativa neexistuje, ale dáme dlouhý časový horizont a budeme doufat, že se něco objeví.

Mám dojem, že takhle celkově funguje socialistická politika: Naplánujete blahobyt za 20 let, vzájemně se poplácáte po zádech jak jste to vyřešili, udělíte si řády a vyznamenání, jezdíte přednášet o blahobytu… A za 20 let bude dávno u moci někdo jiný, kdo bude vysvětlovat, proč se to nepovedlo. Případně se na celý ten plán dávno zapomene.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

proč socialistická? takhle prostě funguje politika obecně.....nulová odpovědnost tak se to nějak šolichá a ve výsledku se nic neděje a pak se to svede na opozici a je to v suchu

jinak k tématu....nutno říct že ve všech vyjádřeních co jsem kde viděl si nechávají prostor pro manipulaci např. hybridní auta jsou OK a tam ten spalovací motor jako není nebo co? :-D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

„takhle prostě funguje politika obecně“

Tak to není, jsou i politici, kteří se jednak zabývají tím, čím by se měli zabývat politici (tj. jak nastavit pravidla fungování společnosti, místo dirigování životů občanů), jednak mají realizovatelné vize a jednak těm vizím i věří.

Ke druhému odstavci: Pravda, možná to tak nějak skončí- že budou OK i hybridní auta, včetně „hybridních“, co budou de facto spalovací.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

těch "dobrých" politiků moc není. Stačí se jenom podívat na situaci okolo Babiše.
Byl to prakticky jediný politik, který to nedělal pro peníze (a úplatky) a nechtěl se podílat na tom bordelu okolo úplatků... a podívejte se, kam se to až dostalo: většina politiků proti němu nastartovala hate-war a přes různé třetí strany (a lobbisty) sponzorují negativní reklamy v mediím.

Je tu takové řčení "když se s vlkama chcete bíti, tak s nima musíte žíti!". Ti politici, kteří se nechou účastnit současného bordelu, jsou z vrcholové politiky "vyobcováni".
Bohužel hloupí lidé (je jich většina) to sežerou i s navijákem a projeví se to na volbách.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Agrofert ze to nedela pro penize? Mozna ne primo pro uplatky, staci mala domu pro jeho firmy ...

Politiku co to nedelaji pro penize najdes spoustu. Na radnicich. Tam je ta lihen, kde je ostatni kazi dokud v tom nejedou taky a pak je teprve pusti vys.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V tomhle roce už ani Francie existovat nebude :D bude z ní nový Bagdád.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Nebo nová afrika :)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

To by celou situaci jen zkomplikovalo. Už dnes zuří válka o hlavní město Severní Afriky a nemůžou se dohodnout, jestli to bude Stockholm, nebo Londýn. Určitě by k rozuzlení zápletky nepomohlo, kdyby se o hlavní město ucházela i Paříž.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

přesně tak

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Jeee, to je tak naivni = k smichu :-)
Nerekl bych, ze auta pred 32 lety byla technika "predpotopni z pralesa", naopak, vsechny dnesni i technologie blizke budoucnosti jsou uz davno vymyslene a casto experimentalne overene- vsechna ta turba, kompresory, rekuperace, vypinani valcu, casovani ventilu, hybridy ale i elektromotory a auta...

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Dufam ze sa dozijem dna kdedy nebudem nikde v meste ani na ulici pocut to potentovane vvvvvvrrrrrrrbrrrrrrrrrr.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Vy doufáte, že se dožijete jaderné války, nebo něčeho podobného?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ve chvili kdy cela Evropa prejde na elektroauta, tak to petrolejova princatka poradne pociti.Nevim, jestli se to stihne do 2030 jako u nas, ale je vcelku zrejme, ze i v Cine prijdou se stoupajici zivotni urovni na pretres ekologicke otazky a Asie potrebuje ekologii jako sul uz kvuli sobe, protoze ten jejich smog se da snest jako zivotni prostredi jen po omezenou dobu. Bude-li Evropa + Asie bez nafty, tak jsou petrolejari o kurce chleba. ;-)

Jinak jasne, tyhle vyhlaseni jsou ted pro srandu, ale nezbyva nez doufat, ze nekdy okolo 2030 to bude realita, dost by nam to helflo.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Díky za ten smajlík. Takhle ti nemusím vysvětlovat proč se v analýze emisí a ropného průmyslu mýlíš.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Prave ze neprejde. Koupis si elektroauto, prijedes pred barak, zaparkujes - a co dal ? Bez nabiti baterii jsi skoncil. Nezbyva nez natahnout prodluzku oknem nebo se napojit na lampu verejneho osvetleni. Stejne tak si neprineses elektrinu od pumpy.

Navic elektroauta jsou v soucasne podobe znacne neekologicka - vydaje na elektrinu prumerne domacnosti vyrazne vzrostou, a nejak musis vyrabet ty silene neekologicke baterii pri jejichz vyrobe vznika hromada toxickych latek.

A az ti clanek odejde, a ze to je celkem brzo, novy stoji stejne jako nove auto.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nemuzes to brat z pohledu ted, mluvime o 2030 a to uz snad nemusi byt poulicni "zasuvky" problem.

Ty baterie se zlepsujou, ze je to tak neekologicke, to prehanis. A zase to same, kazdej rok je to lepsi a lepsi, za 15 let to snad bude zase jinde.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nechápu proč si každý myslí, že z ropy se vyrábí jen benzín či nafta. Plasty, barvy, maziva, rozpouštědla, léky, parfémy apod se budou potřebovat stále. Takže je dost možné, že se vůbec nic dramatického nestane když se benzín přestane používat v automobilech. Navíc to určitě neproběhne najednou a globálně. A v neposlední řadě tady už stejně dávno nebudu :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Velice se pletes. Ropa se tezila a produkty z ni prodavali pred tim, nez vubec nejaky auta zacli jezdit. Bejvavali casy, kdy benzin byl odpad co se (kdyz to prezenu) lil do kanalu...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Taky si oba uvedomte, jak byli sejkove bohaty predtim a jak ted. Auta dneska delaji podstatnou cast prijmu z ropy respektive lepe napsat doprava, protoze to nejsou jen auta.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ono si taky staci uvědomit ze se sejkove topi v penězích a mimo toho ze si jen tak rozhazuji miliardy do podpory různých konfliktu zároveň skupuji co se da investuji do vyzkumu a technologii ....neco podobného dela i cina a ten takzvany zapad který by za par centu prodal i babičku jim v tom náramné pomaha;)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Ty vidis jen sejky. V ty dobe jeste ani netusili na cem sedi. Doporucuji lekci historie na tema John D. Rockefeller a Standard Oil (ve svy dobe monopol, jemuz bylo nakazano v roce 1911 rozdeleni na vice spolecnosti)... hlavni produkt byl tehdy petrolej a do dneska z toho zijou jeho dedicove. Stale jsou na jedny z prvnich pricek nejbohatsich rodin.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Doporučuji knížku od Václava Cílka- Nejistý plamen, je to moc poučné čtení ohledně historie, současnosti a budoucnosti energetiky (speciálně je tam zmiňovaná ropa).
Většina lidí nemá ponětí, proč, kdo a jak- v té knize to je krásně vysvětlené.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ve 2050 budou ve Francii jezdit leda tak na teplych velbloudech, to tam bude moslimu a negru jak nasráno, horsi ekologie nez spalovaci auta, kdyz sem videl jaky bordel dokazi ty pitomi teroristi udelat pri svem pristani na Evropskou zem, musel sem blejt.

Osobne zastavam nazor ze do 2020 bude valka na Evropskem kontinentu a priblizovani se Ukrajiny k clenstvi NATO tomu vyrazne nahrava, k tomu cilem dalsiho majdanu bude i Belorusko ale to uz Putin z ruky nepusti a doufam ze tem kapitalistickym hajzlum natrhne prdel.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

A nechcete do toho Ruska odtáhnout už teď? Nebo aspoň na Aeronet, kam ta vaše agitka patří.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Putin nema cas, Putin planuje zakladnu na Mesici. Jen k tomu potrebuje Cinany.

A Cinani zase nechapou, k cemu na to potrebujou Rusko kdyz umi vsecko sami.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Waffer47 komentar se mi libil, ale tenhle je uplne skvostnej, to se ti povedlo.

+1 a tleskam!

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Milos Zeman kdysi rekl, ze by Evropska unie mela za clena prijmout Rusko nebo Rusko pripoji Evropskou Unii.

Je to mozny, vzhledem k premnozeni slimaku myslim, ze EU bude mit zanedlouho jine starosti nez Ukrajinu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ano, Zeman plácá spoustu kravin.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

EU moc dlouho nevydrží, jestli bude praktikovat politiku, jakou předvádí za poslední roky.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

"desítky let starými generátory jedovatých sazí"
Kdepak, to ty dnešní motory s vysokotlakým přímým vstřikováním produkují jedovaté saze, kvůli kterým tam musí být DPF, močovina a různá obcházítka fyzikálních zákonů. Jsou tak malé že nezůstanou v dýchacím traktu, kde byste je časem vykašlali, ale roznese je to po celém těle.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Přesně, starý atmosférický motor s kompresí netlačenou na kref v tatře či v3s i když dělá černý dým, tak kupodivu moc škodlivý není, měřeno s tím neviditelným nano prachem z moderních ekologických aut. Prach ze sazometu vykašláte a vyloučíte. Nano prach z moderního trubomotoru vdechnete a ž ve vás zůstane. Tělo na tyle nanočástice není připraveno.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Jj, to mě vždycky baví, když mi borec, co tam musí lejt močovinu, říká, že ta moje Felda f dehtu je zabiják lidstva a že to mělo dávno sjet ze skály ;).

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Má pravdu, předsedo. Dieselům s močovinou lezou z výfuku méně škodlivé hnusy než feldě v dieselu. Ona ta Felda v dieselu totiž nemá DPF, ale PM produkuje také ve velkém. Minimálně 100x více než MPI motory.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak jistě, v té době bude mít každá rodina velblouda.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Velbloud neni ekologicky.

Velbloud prdi, takze urcite nesplnuje nejakou EURO normu.

A pockej jestli bude mit spatne tvarovany hrb, i na to bude paragraf.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Hele opičákum který sami kálejí na zem to může být jedno :D

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Gerontofilní Emanuel by měl nějakého fyzika požádat o stručný výpočet. Třeba by pak pochopil, jaké mele kraviny. I když on je tak blbej, že umí opakovat jenom co mu Šoroš nadiktuje.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Tak zelení taky rádi porušují zákon zachování energie a k tomu první i druhý termodynamický zákon. Stačí si to zaplatit a odhlasovat.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Proč nezakázali rovnou auta a elektrárny jako celek?

Však přece individuální nekontrolovaná doprava je buržoazní přežitek a elektřina se nějak udělá, když se tomu dá horizont za 20+ let.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Jak tak furt čtu o nějakých zákazech, tak si říkám, jestli není dnešní EU komunističtější než východní blok před rokem 1989. O všem podstatném rozhoduje nikým nevolená Evropská Komise (dříve UVKSx ) , místní obyvatelstvo pro ně není dost politicky uvědomělé, proto dle hesla "Proletáři všech zemí, spojte se!" dováží (ne)pracující lid z celého světa.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Je vidět, že si prd pamatujete. Kdybyste tehdy zveřejnil takovýto příspěvek, tak už by vás "vítali" v Bartolomějské.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Však k tomu jsme dnes už taky dospěli. Razie gestapa v Německu na autory "hate speech" proběhla minulý týden.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Ono je horší že za pár let budou možná zavírat i protirežimní kritiky, syndrom pomalu vařené žáby jde nepěkně vidět v automobilismu, ale vlastně nejen tam, bohužel.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Opravdu, nebo to jen píšou PL? :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?
+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Píše to The New York Times. Jestli o tom psali parlamentní listy netuším. https://www.nytimes.com/2017/06/20/world/europe/germany-36-accused-of-ha...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

A hezké na tom je, že prakticky současně nejvyšší soud USA opětovně potvrdil, že neexistuje žádná "hate speech" výjimka z prvního dodatku. Takže zatímco svoboda slova v USA je nedotknutelná, v EU se nám rodí nová totalita. https://www.washingtonpost.com/news/volokh-conspiracy/wp/2017/06/19/supr...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tady dost směšujete problémy. "Hate speech" má se svobodou slova ten konflikt, že narušuje svobody někoho jiného, případně je vyloženě trestního rozměru (vyhrožování smrtí a jinými nehezkými věcmi). A určitě se neřeší nerudní trolové, problém jsou asociálové co skrze roušku anonymity zastrašují jiné lidi. A tuhle situaci není jednoduché ošetřit a problém to opravdu je.

V podstatě je problém v tom, že v přirozené komunikaci je diskutér plně zodpovědný za to co poví a může dostat po čuni, když svobodně někoho slovně napadne, na internetu tato sociální pojistka nefunguje a dost blbé je když "schovaný" jedinec cílí "na odkryté a detekovatelné jedince.

Tohle nemá jednoduchá řešení.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Dovolim si nesouhlasit - prave v USA diky svobode slova muzete provozovat stranky oslavujici kukuxklan nebo nacismus..

V EU zadna svoboda slova neexistuje.. Svoboda slova znamena, ze muzete rict A i B... a ne jenom A..
Clovek samozrejme chape duvody... strach z toho, ze by ten, kdo rika B, oslovil masy..., tak jak se to stalo za druhe svetove valky...

A protoze vladari nemohou nahlas rict: Vetsina lidi jsou hloupa ovlivnitelna masa, a proto svoboda slova byt nemuze, tak se to ruzne zaobaluje do humanitnich frazi..

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Problém je, že některá fakta jsou natolik nepohodlná, že jsou považována za "Hate speech" . Např. když někde řeknete, že "Muslimský terorismus je důsledkem toho, že islamisté a jihadisté věří své svaté knize doslova, korán jim nakazuje vraždit nevěřící a oni podle toho také jednají. ", tak se dopouštíte "Hate speech" . Když o problému a jeho příčinách není možné diskutovat, znamená to, že problém nemá vůbec žádné řešení.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tohle pošťuchování se je dost zbytečný koníček.

Skutečný problém je úplně jinde: např. britská vláda si nechala vypracovat studii o financování terorismu – ale nechce ji zveřejnit. Proč? Ne, opravdu to není proto, že by kritika wahhábismu byla „hate speech“. Skutečný problém je, že ta samá vláda prodává Saúdům zbraně, což je _velmi_ výdělečný byznys. No a Saúdi s těmi zbraněmi potom páchají válečné zločiny v Jemenu, podporují terrorismus atd.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No zrovna radikální islám a islamismus je fantom. Správně je teror, džihád a džihádista (dle zdrojů islámu - korán, hadísy a síra). Už že se zde vytváří umělé pojmy, které vznikají při napasovávání cizí struktury na evropské vidění světa a styl myšlení brání konstruktivní diskuzi. Stejný pricip bohužel funguje i při střetu myšlení šiřitelů absolutního dobra za každou cenu(účel světí prostředky) a světa faktů a skutečné vědy(některé pseudo vědy z maskované jako humanitní nebrat prosím v potaz). Bohužel v evropská civilizace má jeden zlovyk - vybírat si z různých konstrukcí jen to, co se zrovna hodí pro manipulaci davu - vytrhne z kontextu nějakou část a zasadí to do úplně nového a umělého rámce.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je divné, že jste to klidně napsal. Takže o tom není možné diskutovat? Hate speech = nenávistný projev, což je poněkud jiný pojem než vyostřená diskuse. Pokud si v 81 mil. Německu policajti posvítili na 31 radikálních socsíťařů, tak je vidět, že nejde o systematické potlačování práva ale naprosto malilinkatý zlomek (pro měřítko, Německo eviduje cca 6 000 neonacistů a 26 000 ultrapravicových extremistů).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Teda větší hovadinu jsem od tebe ještě nikdy nečetl. Stárneš, sračkovatí ti mozek.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Bravurní argumentace. Děkuji.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale kdepak, to by tehdy museli zavřít skoro všechny.

Co já vím, nadávání na komunisty tehdy většinou problém nebyl, spíš něco říct ve špatný čas na špatném místě.

Což je bohužel i aktuální trend, byť to asi pořád je lepší než tehdy.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Kdybyste četl pozorně, tak jsem napsal zveřejnit. Ano, nadávat se dalo, ale veřejně ne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a mali by vybiť všetok hovädzí dobytok, pretože je významným producentom metánu.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Prosím bez ironie - psychopati a asociálové (i ti nahoře) jí nerozumí, berou to pak vážně a jsou schopni a ochotni to reálně provádět.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Klasický report OSN:

> According to a new report published by the United Nations Food and Agriculture Organization, the livestock sector generates more greenhouse gas emissions as measured in CO2 equivalent – 18 percent – than transport. It is also a major source of land and water degradation.

http://www.fao.org/newsroom/en/news/2006/1000448/index.html

Živočišná výroba je extrémně neefektivní. http://www.fao.org/news/story/en/item/197608/icode/

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Řešej se tu hlouposti, co bude za 20 let je jen otazkou nabidky a poptavky. Pokud bude stale poptavka po benzinovych/naftovych autech s manualnim rizenim, tak proste budou jezdit ! Pokud bude vyhodnejsi jezdit na kozi bobky tak se bude jezdit na ne, tyhle prohlaseni jsou naprosto smesny kor u politiku a navic na 20 let dopredu. Co se tyce dalsiho smerovani lidstva tak s tim si taky nedelam nijak velke starosti, at se tu handrkujeme jak chceme, tak driv nebo pozdeji stejnak "priplachti" na kolizni drahu nejake teleso zasadni velikosti a pak nejaka vyse emisi ci pocet lidi na planete bude jaksi smesny problem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud EU zakaze prodej spalovacich motoru, tak zadna nabidka nebude, stejne jako uz par let nekoupis zadnej vehykl s vetsim motorem, kterej ma karburator nebo je dokonce dvoutaktni. Oboje se uz v EU nemuze prodavat, protoze to nema sanci splnit emisni normy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A ten asteroid na kolizni draze se taky zakaze narizenim EU.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

U osobních aut, to celkem vidím pozitivně (technický problémy budou, ale ty jsou u každý rodící se technologie) a musím říct, že elektromobily ve městech jsou pro mě celkem lákavá představa. Jen trochu nechápu, jak chtějí nahradit stávající kamiony. Obzvláště, pokud se seriozně začínají testovat robotický kousky, co budou jezdit prakticky nonstop. To mi příjde se současnýma technologiema, celkem neproveditelný. Nebo ten údajnej zákaz nebude tak úplně plošnej, jak by se na první pohled zdálo?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Už se experimentuje se zatrolejovanými dálnicemi. Neumím odhadnout jak moc dalece se to ujme.
https://www.siemens.com/press/en/pressrelease/?press=/en/pressrelease/20...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, dejme tomu... :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Elektrickej kamion predvede Tesla jeste letos. Musk se s nim uz prohanel po parkovisti. http://money.cnn.com/2017/04/13/technology/tesla-semi-truck-september/in...
Ja bych radsi kdyby kamiony zmizely ze silnic uplne. Na co mame zeleznice?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

2040 ? To je jak předpověď na 14 dní , taky jí neberu vážně ...

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Já myslím, že ta předpověď počasí na 14 dní bude výrazně blíže pravdě než toto ;).

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Dejve, nechceš se raději držet tématicky IT? :)

Už staří soudruzi chtěli poroučet větru-dešti. Ti noví evropští k tomu vehementně přidali fyziku a socialistické zítřky tak budou nepochybně ještě zářnější...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hlavně to média opět (a asi i schválně) dokonale překroutila, protože původní zprávy hovoří o tom, že budou zakázána vozidla čistě JEN se spalovacími motory (a mluvilo se o Švédsku a roku 2019 - rozdělení lidí zmatením) - tj. nejedná se o zákaz ale o omezení (což je ve výsledku stejně jedno, jen to udělají na víc postupných {a potupných} kroků a ne najednou). Vozidla i nadále budou moci mít spalovací motor, pokud tam nebude sám (to je to důležité a schvíálně opomenuté „jen‛) - tedy když to budou např. hybridy, nebo obsahující jiné alternativní sytémy - např. palivové jako třeba vodík, CNG / LNG a podobně.

Je na tomto navíc jako bonus krásně vidět metodika, jak jsou přes média lidi ovládáni: Je prosazováno nějaké (byť třeba malé, ale pořád přeci jen) omezení, které lidi z nějakého důvodu nechtějí. Toto omezení je tedy nabídnuto a prezentováno jako „řešení” (zpravidla nějakého „problému”, který buď neexistuje, nebo je uměle vytvořen jen za účelem protlačení toho omezení), a zároveň s tímto následuje nabídka / výhrůžka nějakým hodně velkým, pro drtivou většinu lidí nepřijatelným zlem / možností / zákazem (prostě opravdu vydírání strašákem). Proti tomu se lidé zpravidla vzbouří a projeví nevoli (s čímž je již dopředu počítáno), takže jim je připomenuto původní omezení (které ve srovnání se strašákem nyní vypadá poměrně neškodně a nevýznamě), takže ho pak lidi ke své škodě s úlevou přijmou „aby byl chvíli klid” - a sami si tak pod vlivem triku a úskoku ukrojí ze svobod a možností, přičemž onen klid bude skutečně jen malou bezvýznamnou chvilku - zlo nikdy nespí.

Odmítněte tyto triky. I malé zlo je pořád zlo, a zlu se neustupuje.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jenže ani to se ve Švédsku nepovede. Sice jsou dost praštění a zapálení do výstavby velbloudích farem, jenže jakýkoliv švéd, jezdící mimo městské aglomerace vám sdělí, že sice omezení vítá, ale zároveň požaduje 6 litrový atmosférický motor s pohonem 4x4 s vysokou světlou výškou, minimálně SUV a k tomu trubkový rám, protože oni místo zajíců a srnek trefují losy (velká, skoro půl tunová kráva, jejíž tělo končí v čelním skle a útrobách) ... v létě vede cesta lesy, projíždí potoky a v zimě jezdí přes zamrzlé řeky nebo jezera.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Běž si udělat další kafe... vůbec ti ty tvoje směny nezávidím, to musí bejt hroznej vopruz, dělat systémovej watchdog...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Rok 2040 je extrémně konzervativní.

Např. Volvo oznámilo, že od roku 2019 budou všechny jejich nové modely elektrické/hybridní. To je modelová řada, na které se teď pracuje. Motivované je to čínskou energetickou politikou (vlastník značky Volvo je čínský).

Když se člověk podívá na vývoj podílu elektriky na trhu, trend je jasný. https://en.wikipedia.org/wiki/Electric_car_use_by_country

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

jsem zvedav, jak vyresi bezpecnost chodcu ve meste, soucasne auto je slyset, elektromobil bude muset neustale vydavat naky varovny signal, treba bude pred nim bezet praporecnik, nebo ocipujem lidi, at jsou varovani, ze cosi se blizi, ci budou troubit, ci hrat naky soucasny hit, ci...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Dnesni auta maj tak tichy motory, ze to co slysis kdyz jedou sou spis pneumatiky, takze vicemene oproti elektroautu zadnej rozdil. Krom toho ani ty elektricky motory nejsou uplne tichy. Tramvaj nebo metro je taky slyset celkem dobre, kdyz se rozjizdi.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

nejaký nekompetentný úradník, či predkladateľ zabudol, že spaľovať sa dá aj vodík....jediná emisia je vodná para....takže dúfam, že to doplnia aj o dodatok...spaľovací motor na uhľovodíkové palivo.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Naprostý nesmysl. Vodík se v automobilech nespaluje, nýbrž vytváří elektrický článek, zajišťující zdroj elektřiny pro elektromotor.
V takovém případě je skutečně „odpadem“ pouze čistá voda. Rozhodně by tomu tak však nebylo při jeho spalování.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To by mně zajímalo co jiného by jako ze spalování vodíku jako mělo ještě vznikat...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak nám prozraď, experte, co by vzniklo spalováním vodíku jiného než voda, ať se trochu zasmějeme.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ani nevím, jestli má smysl diskutovat s ignorantama, no uvidíme ....

Co třeba oxidy dusíku? Jestli se divíte, kde se tam ten dusík bere, tak ze vzduchu, kde je ho kolem 78%. Na http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0360319902002896 si můžete přečíst abstrakt čláku o snížení těchto emisí ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A čet si ten článek vůbec?? I tam máš jasně uvedeno že spalováním vodíku vzniká akorát voda.
NOx vznikají pouze při velmi špatném nastavení poměrů vodíku se vzduchem a rozhodně ne spalováním vodíku! A od určité hodnoty nastavení jsou neměřitelné...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

palivovy clanek OK, jen H2O
spalovaci motor, jen H2O ani nahodou...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale prdlačky. Spalováním vodíku "H" nic jiného nevznikne. V tom motoru pri špatném poměru směsi nedochází ke správnému spalovaní a mohou vznikat jiné látky ale ne z vodíku, ale z přiváděného vzduchu. Ale to je to samé jako u spalovacího motoru, když nastavíš nesmyslné parametry poměru směsi a plynu , tlaku atd, tak ti taky ten proces nebude fungovat ja má.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak. Jen podotýkám, že Vodík není zdrojem energie :-( Je sice palivem, do kterého se ale nejprve musí enegrie vložit! A zase se ztrátama jak při vkládání energie - výrobě, neb Vodík se jaksi nedá v přírodě najít nevyskytujíc se na Zemi volně a jen těžit :-( (ropa se jen najde a "jen" těží, sice se zušlechťuje, ale vložíš do ní mnohem méně energie než dostanež zpět) , tak opět při spalování v motoru :-( + problém se skladováním kvůli jeho velmi malé molekule, neb se vypaří - prej projde i přes stěnu nerezové byť i oplastované nádrže :-(

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

mno, chytrolini, mazat jej budete cim, reakce s povrchem casti motoru za vysokych teplot bude delat co?
dle vas se budou molekuly vodiku a kysliku "spalovat" v dokonalem pomeru..., blazni..
i ten palivovy clanek neni 100%...
mno, odlozte ucebnice a bezte do praxe...

BTW: vodik pry neni zdrojem energie..., toz mi rekni, ktery prvek je nejrozsirenejsi ve vesmiru..., tj. zatim volny a nevazany...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak prosím konkrétně kde najdu(!) a jen seberu(!) vodík na Zemi!??? (A z Vesmíru!??? Tak z tadyma - mimo Zemi, dopravíš a už vůbec ne ekonomicky výhodně, tak leda kulový ještě dlooooho...) Prozrad nám ten zdroj!!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

vodik H neexistuje, H2 je z jine becky + izotopy...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nemáš úplne pravdu...úplne na začiatku BMW urobilo prototyp so spaľovací vodíkovým motorom....konštrukcia nie veľmi odlišná od klasického benzínového motora, až neskôr prišiel mercedes s vodíkovými článkami (baterkami), tam bol ale v počiatkoch nízky výkon...vývoj membrán trval istý čas....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale jenom si to představte, jak se v 2075 budeme tady mít jako na Kubě - všechna auta 50 let stará, z doby před 2025 :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ale kdepak budeme mít jen samá nová, každý rok podle směrnice 2x měněná...
ekologická šlapací....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To je zajímavé :O

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.