Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k FreeSync, nyní DisplayPort Adaptive-Sync, přinese plynulejší hry i video

Safra, díru s takovou popiskou na žádném monitoru nemám ;-(
Masové rozšíření bude otázkou nabídky DP zobrazovadel. Zatím nic moc. Častější výskyt jen v profi segmentu.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Podle me to neni ani tak otazka vyrobcu LCD, jako spis jejich chipsetu. Ve chvili kdy bude umet DP 1.2a nejaka lacinejsi elektronika od Mediatecu, tak bude podpora ve vsem moznym.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Čítame s porozumením:

"...a kompatibilní monitory budou na trhu dostupné v horizontu 6-12 měsíců"

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

nápodobně : "Masové rozšíření ..."

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud nemáte slabou grafickou kartu,tak freesync nepotřebujete, vystačíte si s klasickým vsyncem. Moje R9 290 ve většině her na max. detaily je zatížená zhruba na 30%-50% (s zapnutym vsync, tzn. při 60 fps, monitor 1920x1200).

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Dle meho nazoru je naopak freesync revolucni reseni problemu prehravani videa o fps nekompatibilnich s refresh rate. Ano, bude to chvili trvat nez se to dostane do vsech casti retezce, ale je to konecne standard a reseni. Rozhodne lepsi jak automaticke prepinani refresh na hodnotu nejblizsi fps videa, tohle kazdy prehravac nedava.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

jj, konečně je venku standard pro desktopy.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jaké problémy při přehrávání videa máte na mysli? Já jsem si žádných problému zatím nevšiml, přitom videa s fps nekompatibilnich s refresh rate - to sou prakticky všechny filmy s 23.976, 25 fps atd. Pro přehrávání filmů používám media player classic, frekvenci monitoru nepřepíná.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

určitě nemyslel nějaký fatální problém
Každý fps , který není identický s refresh monitoru je z principu přepočítáván a rozpočítáván na snímkovou frekveci monitoru. To by mohlo zavedením a rozšířením Adaptive-Sync na desktopy zcela odpadnout.
Když už se to otevřelo - má někdo reálné uživatelské zkušenosti s proměnlivou smímkovou frekvecí při přehrávání a jiných činnostech na NTB?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Nekdo tomu rika filmovy efekt a ze to filmu dodava jeho atmosferu ve srovnani se soap operama v TV. Zejmena to je patrne na dlouhych horizontalnich pohybech kamery nebo objektu, idealne plynulych. Vsichni se kteryma jsem nekdy na toto tema diskutoval to vnimaji. Naopak porady v TV nataceny nativne ve 25fps pusobi nesrovnatelne plynuleji. Pokud jsem nezil ve lzi, tak se 23,976 a 24fps filmy vysilane v televizi roztahnou na 25fps. Pokud nemate resync plugin tak to vas prehravac vyresi tak, ze jednou za cas budete mit na obrazovce o snimek navic. To zpusobi trhnuti. doporucuji si k tomu precist neco konkretniho, clanku je na to spousta.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

co na to strana zelených :D

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Strana zelenych si k Asus VG248QE poridila gsync modul, a pari. Chlapci s amdde si museji jeste nejaky ten rok pockat, ostatne jako obvykle. Nas mysteriozne specificky trh samozrejme dostupnost modelu s gsync jeste nezaznamenal.
Osobne mi staci adaptive vsync s mymi starymi dobrymi 2x gtx670 sli.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.