Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Hry z Windows Store budou použitelné, Microsoft umožnil vypnutí V-Sync

A ten fullscreen uz funguje? Myslim ten opravdovej fullscreen.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Ne.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Samozrejme, ze funguje. Fullscreen aplikace jsou tan uz od zacatku!!!
A nic jako opravdovy fullscreen neexistuje. Je to proste fullscreen - pres celou obrazovku. Nechapu, ktery technicky "talent" prisel s terminem exkluzivni fullscreen....

+1
-47
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, proč vlastně zavádět nějaké fulscreeny, když maximalizovat okno musí stačit každému. Já bych všechny ty fullscrenny zakázala.

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

Nerozumis tomu, tak mlc.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

A ted jeste jednou.. pred zrcadlem to rekni ty osobe co v nem uvidis. A nezapomen se tim i pak ridit!

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Fulscreen je zvětšené okno na plnou velikost "obrazovky" (borderless) a kreslí se do něj pomocí "okenních služeb" windows (takže například musí stále hlídat změnu velikosti okna). Tzv. exclusive fullscreen mode v DirectX "vypne" vykreslovací služby desktopu a umožní výstup přímo na "obrazovku", aplikace si pak může sama řídit rozlišení, bitovou hloubku atp.

Takže to vizuálně vypadá podobně, ale funkčně je to něco úplně jiného.

+1
+32
-1
Je komentář přínosný?

Ale tak u všech normálních her to tak bylo vždycky ne?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

jo

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

"Takže to vizuálně vypadá podobně, ale funkčně je to něco úplně jiného." .... takze v cemzeje ten problem pro uzivatele? UWP aplikace meni jak bitovou hloubku, tak rozliseni, proste si nastavi, co hra potrebuje ..... akorat bezi v necem, co nejaky ultracuracek nazval nejakym neexkluzivnim rezimem, coz jini curaccismalinkymiperky zase vzali jako neco spatneho .... hra jede stejne, hra vypada stejne, hra se chova stejne ..... akorat nekdo slysel nejaky termin, kteremu tak uplne neporozumel:o)
Ma to na kolobeh sveta a kvalitu zivota asi takovy dopad jako papirovych 64 misto 80 ROP u GTX970:o) Nikomu to nevadi, nic to neovlivnuje, ale vis jak ...... jakoze, hlasit se to musi:o))))

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Hra urcite nejde a nechova sa rovnako. Neda sa vypnut vsync a hlavny problem borderless window je vo zvysenom input lagu (minimalne +1 frame). To ale casual nula ako ty nezbada.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Ta lidska hloupost je strasna vec ..... ne, skutecne o nic nejde

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Ide o to, ze nebudem hrat v okne s input lagom ako prasa ked mozem bez neho vo fullscreene. Hlupakovi ako tebe to nevadi, mne ano.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Driv ta tvoje hloupost aspon pobavila... ale posledni dny uz ses tak mimo, ze zacinas tema nesmyslama byt otravny.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

jj taky nevím co to BTJ poslední dobou mele. všechny hry mi ve windows okně vždycky jeli naprd.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

jsem sice jen "curaceksmalinkymperkem", ale fullscreen chci. Jde o to, kolik borderless režim způsobuje problémů a že v MS to zase popletli a museli zkoušet něco extra, přitom stačilo to nechat jen tak, jak to dělají všichni ostatní (fullscreen). Prostě si sami způsobili problémy, které vůbec nemusely být. Jinak máš pravdu v tom, že někdy se lidi zbytečně babrají v nesmyslech, které jsou nepodstatné. V případě GTX970 tedy nešlo ani tak o reálnou ztrátu výkonu, jako spíš o princip, že Nvidia prostě lhala. Nevím jak by se ti líbilo, kdyby tvá žena šla na rande s nějakým chlapem, tobě by lhala a řekla že s nikým nebyla. Ty by si to pak zjistil a asi by si nebyl spokojený s jejím tvrzením, že se s ním ani nevyspala, ani se do něj nezamilovala, takže je vlastně úplně jedno, že s ním tajně byla, protože tobě žádná škoda nevznikla. Už chápeš? Lidem jde prostě i o principy

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Aha o princip ..... to je prirovnani. Dobre, aby mali sulinci zavreli hubu, tak od ted microsoft matodu okna misto borderless nazve ultraexkluzivni mod .... nebude samozrejme menit nazvy funkcni v API, ale jen tak navenek naoko, protoze to lip zni a lidem kde o ten jakoze princip ... a taky prestane binarni promennou v "propagacnich letacich" nazyvat boolean, ale treba suulin nebo truulin, protoze boolean nezni moc kulervoucky a nekomu by mohl pripadat, ze snizuje FPS ....

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Ale nebojte se. Mrkvosoft si svuj "Store" prosadi tak i tak. I pres hodne pocatecnich chyb a neuspechu. Vsak Outlook taky byl na zacatku tragicky, a pak ho pouzivali skoro vsichni. Explorer ta sama reka.

To co je nainstalovane v pocitaci od zacatku a nebo je primo prosazovane operacnim systemem je natolik dulezite, ze si myslim, ze SteamOS nebo jine aktivity postupne zase zaniknou.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Nejde všechno silou, je spousta věcí, které se MS prosadit nepodařilo - katastrofy jsou třeba WP nebo Edge. Popravdě v poslední době není MS v prosazování svých věcí moc úspěšný, z jeho nových produktů funguje Azure a je něco dalšího? Nějaký úspěch jsem ochotný přiznat ještě Office 365 a W10, u těch Widlí ale vidíme za jakou cenu a v podstatě to vlastně ani není nový produkt.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

WP = firemni standard velkych spolecnosti, to vidim jako uspech.

Nelze prosadit Windows 10 a zaroven neprosadit Edge, ktery je tam predinstalovany.

Pokud by mel existovat nejaky neuspech Microsoftu, tak bychom meli videt i jev opacny - napriklad nejake hromadne instalace Tucnaka misto Windows na domacich pocitacich. Jenze ne - temer vsichni uz jedou na desitkach......

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Muzes byt konkretni? Ktera firma jede ciste na WP? Ja co vim, tak i zamestnanci vetsich firem maji founy s Androidem, ale samozrejme zdaleka neznam vsechny, takze by me zajimalo, kdo pouziva WP.
---
Kdyz se podivas na statistiku, tak pomerne hodne lidi je na Windows 7 a to presto, ze prechod na Win10 je docasne zdarma. Z toho myslim vyplyva relevantni otazka, zda lide po skonceni podpory Win7 budou preci jen nuceni prejit na Win10 nebo migruji na tucnaka.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Ono je to uplne jedno, kdyz chces ve firme pouzivat smartphony mas dnes uz jen dve moznosti ..... no a jelikoz je iphone zbytecne predrazeny, tak hadej co asi pouzivaji? Jednoducha eliminacni metoda.
Najaky samsung s androidem dokonce ziskal nejaky certifikat pro americkou vladu, ale to jeden model a jako, lol .... android v telefonu? really? to je asi jak pouzivat XPcka ...... ale tak tady jsem cekal, ze jsem na trosku odbornem webu, tak se prosim ani neztrapnujte recma o androidu, jeste by vas mohl nekdo obvinit z diletantstvi, ze to pouzivate:o)))))

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Ja Android pouzivam a muzu rict, ze je to nejlepsi moznost. (Pozor neplest s dobra moznost, neznam v tuhle chvili dobry system na smartphony, znam jen same spatne moznosti, WP, iOS, Android, ani jedna neni dobra, ale Android je z toho nejlepsi.)
---
Ale to co pouzivam ja je irelevantni, ja jsem psal o tom, ze co znam lidi z vetsich firem, tak bezne maji Androida, nebot jak sam pises, maloktera firma je tak stedra, aby nakoupila iPhony.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

"Pozor neplest s dobra moznost, neznam v tuhle chvili dobry system na smartphony, znam jen same spatne moznosti"

Myslím, že můžete celkem v pohodě vynechat to "na smartphony", ono to platí tak nějak obecně.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Me vyslovene fascinujou lidi, co proklamujou linux jednim dechem rozsirujici FUD o nebezpecnosti windows (kdy radi srovnavaji posledni linux s windows 95) ..... ale na telefonu maji android .... uprimne, prijde to nekomu normalni? Mne ne!
Uplne muzu uchcavat z "odborniku", kteri nadavaji na nikdy ani naznakem nepotvrzene nebo prokazane "spiclovani w10" a doporucovat XP a jeste idealne vypnout updaty:o)
IMHO, clovek, co tu pouziva linux a propaguje ho a nekdy kydal spinu na windows, by nikdy nemohl pouzivat android, leda by to byl totalni diletant .......

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

To spiclovani je preci prokazane. Uz nekolikrat microsoft zverejnil uzasny statistiky poctu instalaci windows 10. Statistiky mnozstvi uzivatelu k win 10 se prihlasujicich. Pocet hodin co u nich uzivatele stravili. Pocet webovych stranek co uzivatele windows zobrazili. Jak by to zjistili nez bez spiclovani ? Ze by si cucali cisilka z prstu ? ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ty ses normalni debil .... at uz to myslis vazne nebo ze srandy .....

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Strasny troll tento JBT.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To me bavi na vas hloupych trollech. Kdyz nemate co rict tak zacnete psat totalni hovadiny nebo urazet :-D Ale vicemene si se vystih. Sem si jisty, ze nejen ja si myslime to samy o tobe.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Je taky možné, že BTJ je gentoo geek a dělá si z lidí na zdejších diskuzích jenom srandu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jmenuj mi aspoň tři velké společnosti, které mají WP jako firemní standard. :-)

(Myslím, že to není ani v MS, protože kdyby jo, tak by byla situace celkem komická v tom, že cca 10% prodejů všech Lumií - počítejme 3M na kvartál, i když je to teď méně - by muselo při ročním cyklu obměny směřovat zpět domů a na světě by tím pádem nemohlo existovat více než 10 podobně velkých firem.)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

abych pravdu rekl tak neznam firmu "only" WP/W10M ale ani "only" Android ci iOS ale u nas ve firme se vyuzivaji vsechny platformy (hodne lidi ma proste vlastni telefon) :) ale WP/W10M ma plno vyhod mnohem lepe se integruje do firemniho prostredi + je mnohem bezpecnejsi + na praci vam bohate postaci telefon za 3-4 tisice ktery je dostatecne kvalitni ...a ac byl WP prijiman ze zacatku spise skepticky tak uz se zvetsuje jeho podil i u stredniho a vyssiho manazmentu pred pul rokem to bylo cca 30% WP/65% android/5% iOS takze si troufnu tvrdit ze ve firemnim prostredi ma uplatneni a vetsina lidi si ho vychvaluje ( nejpadnejsi argumenty co jsem slysel na odmitavy postoj k WP jsou typu "je to super ale budu se muset vratit k Androidu neni tam aplikace na sazeni a neni tam flash takze nevidim live vysledky " nebo "malo her" atd.
nj vlastne vetsina lidi co presla zpet na Android nebo nechteli WP meli jen par argumentu ani jeden se netykal pracovniho vyuziti ci kvality jako takove to si naopak chvalili .....

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Mam Nokia Lumia 635 a je tam mailove konto cez exchange server. A co je blbe, tak ze si nepamata heslo na ucet. Po nejakom case zahlasi, ze potrebuje zadat znovu heslo a zas chvilu vsetko bezi. Niekedy tyzden, niekedy iba hodinu. Po dotaze na IT iba skonstatovali, ze WP to robi a nevedia preco ani to vyriesit. Ine mailove konta google i imap su ok. toto ma naozaj netesi a viem si predstavit ako to moze niekoho vytacat. inak ostatne veci su na nom velmi dobre.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mám firemní 1520 a popisovaný problém nemám. Jestli náhodou v doméně nemáte povinnou změnu hesla co 14 dní, se pak nediv, že to musíš měnit i na telefonu. Každopádně to není telefonem, příspěvky jako tento bohužel zvyšují toxicitu vůči jinak skvělému mobilnímu OS. Na mou 3 roky starou! Lumii 1520 mám nejnovější oficiální!!! update na WP10 a je to naprostá paráda. Na oficiální update na nejnovější android po 3 letech můžete s android telefony zapomenout. Outlook(exchange)-skypeforbusiness-kalendář-live meetingy všechno nádherně provázáno, android se může jít zahrabat. Nejčastější výtky vůči WP jsou od lidí, kteří buď WP v životě neviděli, viděli kdysi nějaký starý build WP7.5/8 nebo srovnávali levnou lumii s HW dražším telefonem s androidem. Tohle je všechno neporovnatelné. Například moji lumii 1520 je fér srovnávat například s Galaxy Note 3 - téměř totožný HW a musíte srovnávat s nejnovějším buildem W10, ne něčím starým! Kolik kritiků WP takto objektivně hodnotí? Žádný. WP ušel kus cesty, přibyl třeba file explorer, hlavně UWP apky - ano ty z win10 storu, které na WP8 nefungují. Najeďte si třeba oblíbený world of tanks blitz. Je pro android, IOS a W10. Co to znamená? Že na WP8 ta apka nejede, ale na mobilu s win10 již ano, přestože ho wargaming na WP10 vůbec nezamýšlel. To, že jede nyní na telefonu je jen díky univerzálním W10 aplikacím. Android - potřebuje apky přímo napsané pro Android WP- vystačí si s univerzální W10 apkou. Je ale zbytečné kohokoliv přesvědčovat. Kdo mě bude chtít umlátit argumenty, řekne mi, že si nemůžu ani vyměnit launcher, nastavovat takt CPU/GPU nebo si nahrávat customshit romky. Jo, nic z toho nemůžu, ale nic z toho jsem nedělal ani když jsem měl android, takže nemám zájem. A věci typu dostatečné přizpůsobení ala více ikon na rychlé akce nebo file explorer co mi dříve chyběly již W10 má, naopak oceňuji, že se nemusím o nic starat a že MS stále po tolik let pečuje o můj telefon, který prostě jen dělá co má, aniž bych se musel v něčem babrat nebo si kupovat stále nový

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Já bych k tomu jen dodal, že hodně lidí prostě nemá o WP ani ponětí. Kdysi byly jen "hloupé" telefony, do kterých přicmrndával MS s jeho WM, které však byly spíše pro nadšence (měl jsem, vůbec si nestěžuju, ale svižnost mého HTC Diamond 2 nic závratného a zamrznutí také nebylo žádnou neznámou - ale celkově jsem byl spokojený, aplikací na tu dobu také dost, konfigurovatelnost pěkná) a zdály se mi drahé. Potom přišel levný droid a všichni, jež upgradovali telefon logicky sáhli po tom nejlevnějším (i když v době, co jsem měl zmíněny WM byl Android OS vcelku katastrofa, dokonce se mi jej na D2 podařilo i rozjet, ale absolutně jsem si nezvyknul a jak jsem psal, D2 nebyl bůhví jaký super HW, takže to s tím Androidem byla fakt bída). Ale proč to tak obšírně píšu - pro většinu uživatelů existuje jen linie "hloupý" mobil - Android mobil a o WM a potažmo WP v životě neslyšeli - zářným příkladem je můj šéf (a většina kolegů), který na dotaz, jaký bych chtěl mobil, vytřeštil po slovech "nějaký WP" nechápavě oči a ptal se, co to je. Takže ve firmě máme jak Androidy, samozřejmě převažující (a tudíž většinu kolegů, kteří nadávají, co je to klump), tak stále ještě uživatele "hloupých" telefonů (také mám jeden pro druhé číslo a je to držák na výdrž baterie) a pár lidí s WP (kteří jsou vcelku spokojení, rozhodně nenadávají jako Androidisté). Nicméně každý ať si používá co chce, já jsem s WP spokojený, je to jednoduše ovladatelný "chytrý" telefon a design dlaždic mi vyhovuje více než různé omalovánkové ikonky.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

"kterých přicmrndával MS s jeho WM" ....... pricmrndaval a proto WM mely 50% podil .......

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Co si má běžný člověk konkrétně představit pod "lépe se integruje do firemního prostředí"?

A jinak je hezké, že pracovně to funguje (co je to pracovně - jako že si přečtu maily a synchronizuju kalendář?), ale oni lidi žijí často i po práci a pokud i toto daná platforma nezvládá, tak je k ničemu. A nemyslím tím jenom hry, ale třeba i různé jiné aktivity - tracking sportů, geocaching, přístup k médiím - hudba, video, zprávy, sociální sítě a tak dále. Pokud někdo sází a potřebuje k tomu flash, OK, je to pro mě validní požadavek.

Mě osobně je celkem jedno, co zaměstnanci dělají po skončení pracovní doby, hledáme takové telefony, které jim budou vyhovovat v práci i potom, nemám problém s dualSIM atd. To mají jako u píchaček vytáhnout SIMku z pracovního telefonu a dát si ji do soukromého? Představa telefonu jako jenom pracovního nástroje je podle mého už za námi.

(Technicky vzato nám WP nefunguje ani pracovně - máme vlastní aplikace, které se nám nechce na WP portovat, protože se to na rozdíl od zbytku světa musí úplně přepsat, ale to je náš problém. A že u WP chybí jenom hry taky není pravda - jsou i pracovní aplikace, které na WP nejsou - třeba výběr klientů pro Jira mě příliš neokouzlil.)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

nevim ale vse vyse jmenovane WP/W10M zvlada i v nepracovni oblasti :) multimedia absolutne zadny problem ani pri propojeni s ostani elektronikou v domacnosti
v socialnich sitich to nemohu posoudit ale sam pouzivam fb+messenger/whatsapp/icq/skype/hangout atd. geocaching zase dela kolega ktery presel ze samsungu za 14k na WP za 4k a absolutne si nestezuje tracking sportu zase puzivam ja a taky zadny problem ...

JIRA nemohu posoudit protoze mame vlastni reseni ale kouknul jsem do STORE a klientu je tam malo a predpokladam ze ty pouzitelne jsou zrovna za penize :)

z meho pohledu WP/W10M nic nechybi ....ale znam nestandardni pripady z meho okoli kdy proste nebyla vhodna app na nejakou tuzemskou sluzbu ci nemoznost nejak doinstalovat flash nebo prohlizec ktery by ho podporoval u Androidu a iOS ac ho nativne taky nepodporuji ta moznost je .... viz treba Ceska sporitelna vydavala APP 3 roky a to co vydali stalo za velke kulove a pritom ostatni banky maji perfektni aplikace ....ac jsem mel u nich vyhodny ucet tak tohle mne donutilo prejit k jine bance kde mi jeste za pouzivani uctu plati :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"od zbytku světa musí úplně přepsat" ..... jestli myslis prdel (zbytek) sveta android a jeho tristni javu, tak asi jo .....
A jestli myslis JIRA jako ty atlassian sracky, tak ROFL!

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

My děláme v kivy (Python), pro pc, tablety i mobily najednou stejný kód. WP není podporovaný cíl a neexistuje způsob, jak to tam rozjet.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Delame pro Vodafone, byt ne v CR. Ani jeden z lidi co tam znam nema Windows Phone. Z lidi ktere znam, ani jeden nema Windows Phone. Prodeje WP v Evrope (kde bylo nejsilnejsi postaveni) spadli o 50% dolu za posledni rok. V mnoha zemich je WP na hranici statisticke chyby...jak tomu nekdo muze rikat uspech, to fakt nevim.
Edge..ten je tak maximalne nainstalovany. Ve firmach se pouziva stale IE jako standard, nektere pouzivaji Chroma. Windows 10 do vecich firem nepachne, jelikoz jednou na WIn7 nebo WIn 8.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A ma nekdo z nich snad android?:o) Prosim, nezamenovat prodeje za zastoupeni na trhu, to je obrovsky rozdil. Vyrobci uz se pomalu pripravujou, ze nikdo nebude dotovat android vecne a zlate casy jsou u konce. Nevim, co jsou veci firmy, ale lol ..... W10 je dnes standard a postupne na nej prechazeji vsichni, protoze na W7/8 skonci za 2 mesice kompletne vyvoj novych veci .... zustane jen podpora opravy bugu. Je zalostne v jakych firmach se pohybujes, ale vsechny zcela logicky planujou prechod, spousta firem ma prechod zdarma nebo za mrzky peniz.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Standard ? Ten nedodelek v tom stavu v jakym je ? Ty si se docista zblaznil.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jaké je číslo standardu IEEE nebo normy ISO pro W10?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

WP se jako úspěch prostě vnímat nedá, viz http://www.pcworld.com/article/3035100/phones/android-leads-and-windows-...

Pokud se usmíváte nad rozšířením Linuxu na desktopech, Windows Phone má už na telefonech nižší podíl, než Linux na desktopech (u Linuxu jsem viděl číslo 1,7 %, navíc podle všeho podíl WP nadále klesá, takže dost možná už je, nebo během letoška bude, pod 1 %).

„tak bychom meli videt i jev opacny - napriklad nejake hromadne instalace Tucnaka misto Windows na domacich pocitacich“

To se skutečně děje, akorát jednak ten efekt není tak dramatický a jednak z toho víc těží Apple, než Linux.
Nicméně je pravda, že Linux a OS X získávají podíl na úkor Windows, nedávno tu dokonce vyšla statistika, kde snad poprvé v „moderní historii Windows“ byl celkový podíl Windows na desktopech nižší, než 90 %.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Linux získává leda prd.

Představa, že všichni, až skončí podpora W7, přejdou na linux, je skutečně parádní sci-fi...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jestlize lide odmitaji upgrade z Win7 na Win10 v dobe kdy je zdarma, predstava, ze prejdou az skonci podpora Win7 a zdarma to nebude, je skutecne paradni scifi ...
(A nechapejte me jako nejakeho napul tucnaka, ja Win10 pouzivam a s ClassicShellem mi prijdou docela fajn, ale neda se rict co bude a jestli ty lidi radsi prejdou na Win10 nebo na linux, az to bude aktualni.)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

„Představa, že všichni, až skončí podpora W7, přejdou na linux“

Nic takového jsem nepsal. Všichni určitě ne, ani většina, přesto podle statistik ta skupina existuje.
A to je upgrade na Windows 10 pořád ještě zdarma.

Kromě toho je ještě velká skupina uživatelů, která opustila nejen Windows, ale desktop celkově a přešla na zařízení s Androidem nebo iOS. To se neprojeví na tržním podílu Windows na desktopech, ale na poklesu desktopů jako celku.
Z tohohle pohledu Windows už dávno není dominantní systém, když se vedle klasických počítačů započítají i tablety a kapesní počítače zvané smartphone.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kapesni pocitac byl snad jeden, nekdy na zacatku tisicileti ..... tablety nejsou pocitace, pokud nemaji intel a windows, tak jsou to jen mizerne chrastitka pro deti, sak uz to taky nikdo nekupuje. Pocet desktopu samozrejme narusta a da se rict, ze v dohledne dobe bude (pokud treba na cinu nehodi atomovku:o) ..... jedine co klesa jsou prodeje, ale to je pochopitelne a za to muzou samozrejme windows .... kdyby to byla takova sracka, jak rekneme namatkou ..... hmmmmm ..... android .... tak si dnes koupis v mainstreamu windows 8 .... ale tak ctvrtina pojede jeste stale na vistach a za uplne supernabusene s W10 vyplaznes sto litru .... samozrejme nove aplikace uz na starsich nepojedou ..... a zcela SAMOZREJME nebude zadny upgrade, nejenom zdarma, ale ani za penize ..... a jeste bude mit system v sobe konstantu po ktere se bude plizive zpomalovat ..... takze ti nezbyde nez vyhodit rok starou i7ku a koupit uplne novou ... tohle by se samozrejme libilo vyrobcum, libilo by se to patrne i samotnemu microsoftu, protoze by mel furt prirust novych licenci ..... nelibilo by se to akorat planete a vsem uzivatelum .... ale tak holt microsoft mel na vyvoj mentality 30 let, kdezto gugl zacinal od nuly, tak to tak vypada:o)
Takze to, ze prodeje pocitacu klesaji, neznamena, ze by je lidi min pouzivali, ale proto, ze SW i HW jsou v PC oboru dnes na spickove urovni ..... kdyby to jen vzdalene platilo o mobilnim segmentu .....
Ale tam se svet vyvine, uz ted velci vyrobci vidi, ze nemuzou zaplavovat uzivatele jednorazovyma spotrebnima telefonama za desitky tisic, ktere kdyz sjedou z linky, tak jsou moralne zastarale .... lidi si zjevne nechaji srat na hlavu dlouho, ale uz jim to zacina lezt krkem ..... kdyz maji lagroid realne na pul roku, tak daji prednost cinanovi za 5k nez samsungu za 20 ....
MS udelal genialni tah, spojil buildy W10M a W10 ..... takze se stara o jeden system, nejake zabomysi valky neresi, projde par enterprise certifikaty, aby si udrzel mobilni dominanci v enterprise segmentu a na customer segment sere, protoze vi, ze chte nechte proste jednou opet vsichni prejdou .....

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Sice vím, že wiki není 100% přesná, ale v tomto to dostačuje:
https://cs.wikipedia.org/wiki/Po%C4%8D%C3%ADta%C4%8D

Chtěl bych se tedy zeptat, co vylučuje Tablet z množiny Počítač?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jestli myslis tu ZJEVNOU chybu/preklep z clanku tak tyden nazpatek, kdy z mesice na mesic pribral OSX 20%, tak to pak jo:o)
Podil WP je celosvetove kolem 3%, v CR kolem 7-10% podle statistik operatoru (cili skutecne cisla), prodeje telefonu jsou uplne jina vec a nedaji se ani vzdalene korelovat s podilem na trhu .... kde clovek koupi 3 cinske telefony s lagroidem, tak jiny koupi 1 rekneme lepsi od nejake spolehlivejsi firmy a na to vse pripada cirka 3/4 iphone, kde spousta upgraduje rok co rok a tretina WP, kde prumerne clovek upgraduje raz za 3 roky ... a treba desetina klasickych telefonu, ktere vydrzi jeste dele ... je to asi jak srovnavat prodeje poctu rohliku ku poctu 1.5kg chleba a tvrdit, ze 20x vic lidi zere rohliky:o)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

To je fakt. Hodně lidí dalo WP telefony děckám, že to haranti stejně rozflákají na pískovišti, a už pořídili něco lepšího. Za barákem na hřišti je u věkové skupiny 8 - 14 let penetrace WP tak 75%. Takže těch 10%, které se tady dřív prodávalo, ještě dožívá.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

„Nelze prosadit Windows 10 a zaroven neprosadit Edge, ktery je tam predinstalovany.“

Tohle fungovalo u Internet Exploreru v době, kdy nikdo ještě neměl nějaký dosavadní oblíbený prohlížeč.
Tehdy to fungovalo pro IE, protože uživatelé byli líní si instalovat něco jiného, dneska to funguje proti Edge, protože uživatelé i při výměně počítače chtějí prohlížeč, který měli předtím.

Navíc Edge se neprosadil ani u lidí s Windows 10, srovnáním tržních podílů (Windows 10 cca 15 %, Edge cca 2 %) se dá odvodit, že jen kolem 15 % lidí s Win 10 používá Edge. A to jsou ještě spíš ti odvážnější, kteří už přešli na nový systém, takže nejspíš nemají problém ani přejít na nový prohlížeč. Ti konzervativnější, kteří se pořád drží dosavadního systému, se nejspíš budou podobně držet i dosavadního prohlížeče. (Pokud to není Internet Explorer, ale ani z IE nejspíš nepřejdou na Edge všichni a navíc podíl IE už zdaleka není takový, jako v dobách jeho slávy.)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jj, bezni lide, ktere znam a kteri o pocitacich nevi vubec nic, pomerne prekvapive vedi, ze jim mam nainstalovat Chrome, pripadne jsou schopni identifikovat ikonu a kdyz nainstaluju Chrome, tak reknou, jo to je ono. (Tlacim spis Firefox, ale mezi pocitacovymi analfabety opravdu vladne Chrome, proste doba, kdy mel IE zasadni vyhodu tim, ze byl predinstalovan, je davno pryc.)
EDGE je naprosta silenost, ktera spadne v polovine vsech stahovani, to je opravdu zoufalost.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

sice EDGE pouzivam velmi okrajove tak jsem nemel nikdy problem (jinak funguji na Firefoxu ac neni nejsviznejsi tak lepe zvlada tuny zalozek ...ale taky neni uplne ve vsem nej ...)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"To co je nainstalovane v pocitaci od zacatku a nebo je primo prosazovane operacnim systemem je natolik dulezite, ze si myslim, ze SteamOS nebo jine aktivity postupne zase zaniknou."

Jop, jasne to vidim jak tech par desitek milionu lidi na Steamu zahodi svy hry, komunitu a dalsi veci a utika na nejakej "Store"...

Windows Messenger byl taky nainstalovanej ve vsech XPckach. Jaksi sem ale v zivote nikoho nevidel ze by ho pouzival ;)

MS se prosadil jen tam kde prisel brzy a konkurence nemela "momentum". A Steam je trochu jinde... MS se muze prosadit, kdyz budou vytrvali a treba jim nebude vadit cpat do toho tuny $$$ rekneme 10-15 let. Akorat to moc pravdepodobne neni...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

A co možnost změny hlasitosti v Směšovači hlasitosti? S tím taky něco udělají?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ani toto nefungovalo? ROFL

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Hele moje dnešní příhoda s Microsoftem:
Můj popis problému: "Prý neexistuje účet v outlook.com který mám vedený pod xxxx@yyyyyyy.cz. Stránka mě přehazuje na microsoft Windows Live Custom Domains."

Odpoveď Microsoftu:
Úspěch systému Windows 10 předčil naše očekávání a výsledný nárůst uživatelů požadujících podporu má dopad na naši schopnost odpovědět všem našim zákazníkům osobně do 24 hodin.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"Úspěch systému Windows 10 předčil naše očekávání a výsledný nárůst uživatelů požadujících podporu má dopad na naši schopnost odpovědět všem našim zákazníkům osobně do 24 hodin."

Velký počet uživatelů majících problémy se v MS považuje za úspěch? Aha, to leccos vysvětluje. ;)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

M$ tlačí do UWP nevhodný typ aplikací a toto je výsledek. Celé je to jenom o strachu z toho, že nebude moci dělat business stejným způsobem jako před dvaceti léty.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.