Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Opravujeme zdroj: Konečné řešení bluestormové otázky

Ak som spravne pochopil text, tak sa vyrabaju kondenzatory rovnakých parametrov ale rozneho priemeru?

Konecne som nasiel fotku kde vidim ako su kondiky pri kablikoch nafuknute. Ja s minimom elektronických znalosti stale patram ako kruci vyzera popisovana zla suciastka :)

Mam rad tvoje clanky, ta sa nenechaj vytacat rypakmi. Nestoji to za to.Mas svoj postoj, pohlad a nazor. Komu sa nepaci nech necita.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mno asi tak, může se to sejít, ale hlavní věc je, že v ATX zdrojích zpravidla není místo na kondenzátory s větším průměrem, než jaké tam byly osazeny. V tomto případě v FSP zvolili D8, pravděpodobně minimálně některé zakázkové s větší kapacitou než normálně, a byť se tam občas dají narvat D10, tak ne vždycky a všechny. Cílem je při výměně dát minimálně stejnou kapacitu, spíš vyšší a s tím je docela problém, protože ekvivalent těch 2200/6,3 D8 nikdo nedělá a dlouho ani 1000/16 D8 ne. Mluvím samozřejmě o kvalitních výrobcích, odpad vůbec neberu v potaz.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

amen

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Kupa fotek špatných kondíků je třeba tady: http://trodas.wz.cz/index.php?act=ST&f=16&t=432

To, že výrobci dnes dávají víc polymery je sice hezké, ale zdroje stále trpí pofiderními značkami s neznámou (nebo až moc dobře známou) životností. Specielně když to udělá renomovaný výrobce (FSP, Enermax...), tak je to ultraprasárna :(

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasím. Přesto si nedopustím poznámku. Někdy Behemot zbytečně prudce reaguje - to není pro server dobré.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

U tech GLY odchazi jeste jedna mala potvurka. Je ve smrstovaci buzirce nalepena na chladici spinacich tranzistoru a pokud dobre vidim, ma oznaceni C41. Dokaze spolehlive umrtvit hlavni zdroj.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Měněny byly ze zásady VŠECHNY kondenzátory.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ekonomičnost takové opravy?

Osobně si sice taky opravuji pokaženou elektroniku. Dělám to pro svůj dobrý pocit, protože se mi nelíbí že většina elektroniky je spotřební zboží. Dělat to na kšeft mě nikdy nenapadlo. Z ekonomického hlediska to nedává smysl. Dvouhodinová oprava zdroje cenou přesáhne cenu nového zdroje. Hodinová sazba schopného elektro-vývojáře je minimálně 800,- až 1000,-.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jenže je na výběr, jestli nový klumpr, nebo vlastnoručně vylepšený držák.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Aktuálně to dělám za 700. S ohledem na zvýšení cen stojí podobnej šmejd novej tak od 1000 nahoru podle výkonu přičemž po repasi je ten zdroj lepší jak to nový smetí.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

suhlasim, predavam a aj opravujem elektroniku... oprava sa prevadza hlavne ked sa musi, tj. v zaruke... potom je to uz dost drahe a vyplati sa to len niekedy, pri drahsej alebo inak cennej elektronike alebo pri velmi jednoduchej vade... u nas zatial je sadzba cca 20-25 euro/h.
Ku kondikom... u nas mame jednoduchy pristup ku kondikom Yageo, rozne rady..., zatial za tie roky kde sa vymenili tak drzia doteraz...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

KZN 1500 uF/6,3 V jsou na skladě, dorazily už v listopadu. Zapomněl jsem, že byly objednané :-D ESR mají téměř stejné jako KYA 3300/6,3, v páru to tedy bude fungovat v podstatě stejně jako originální kombinace dvou 2200.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chci se Behemota zeptat na měření ESR. V číně se dají koupit pekné měřáky, něco jako
http://www.ebay.com/itm/M328-Transistor-Tester-Diode-Triode-Capacitance-...

Půjde to použít?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj... Mam dotaz... Mam uz rok a neco zdroj Zalman ZM700-GLX 700W 80+ silver...
Predpokladam ze by tedy mel davat +-600w... Rok a neco bezel bez problemu cca pul roku nazpet se zacal na totozne konfiguraci (X58, i7 940 a R9 280x + nejaky disky) znacne prehrivat (horky jak zehlicka az se z nej teplotou loupou nalepky) a zve jak protrzenej ze i grafika v zaberu je proti tomu ticha... Nenapada vas kluci co to muze byt za problem? Zdroj je jeste v zaruce avsak blbouni v Softcomu mi to vratili ze je OK... Bohuzel samozrejme mi ho omlatili o hlavu a ja PC zpet slozil a do dvou dnu mi sakumprdum odesla deska... :( A zdroj je i tak nadale v pohode... Nelze jim vysvetlit, ze kdyz testujou na konfiguraci s i5 a R7 270x, ze tento zdroj touto konfiguraci nezatizi ani pomalu z poloviny :( ... Nezbyva nez zdroj vyhodit nebo opravit... Nevite kde by mohl byt zakopanej pes??

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

zdravím
podarilo sa mi vyskratovať chladič na ľavej časti diod alebo to sú tranzistory? pri tom jednom velkom kondezatore, je v tom zdroji neaká poistka alebo čo mohlo eventuálne odisť? vďaka
na tom chladiči je priamo 230V.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.