Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Fujifilm X-T2 dostal 24Mpix X-Trans CMOS III a 4k video

Strašně našlapaná mašinka. Myslím, že tomu chybí k téměř dokonalosti už jen je stabilizace v těle a plně artikulovatelný display.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Stabilizace v tele = jeden vetsi bouchanec a snimac je zasekly v krajni poloze. Coz je pomerne velka nevyhoda.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Tak o tom slyším poprvé a to čtu o foťácích denně a hodně. Sám jsem měl/mám 4 foťáky se stabilizací v tělě, 2x Olympus E-PM2, 1x O-MD M10 a nyní mám Panasonic GX80 a nikdy nebyl problém. Jediný problém se stabilizací v těle vidím v tom, že fyzické čištění povrchu filtru před senzorem může být složitější. Nicméně, výhody myslím jasně převažují a to jak u fotek tak u videa. S GX80 v kombinaci s nativníma OIS zoomama umožňujícíma dualní kombinovanou stabilizaci i u 4k videa prakticky nepotřebuješ na stabilní video stativ.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kvalita krátkých zoomů Fuji je špičková. 10-24 strčí do kapsy cokoliv o Canonu (ostrostí, rozlišením), takže si myslím, že v klidu i zoom.
Průšvih je malá podpora od výrobců SW k editaci a hlavně mizerná rychlost. Srovnám li X-T10 s Canon EOS 5D MKII, tak je práce třeba v Lightroomu s X-T10 řádově pomalejší /lagy náhledů, načítání/ a je to 12 Fuji vs 21MPix - Canon. Prostě není optimalizace pro neBayer
A pak chybějící profily pro cokoliv, prostě Fuji není mainstream a asi hned nebude.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Canon hlavne pouziva supr rychlo kompresi v RAWu - coz je take duvod, proc Canon RAWy jsou i nekolikrat vetsi nez RAWy u konkurence. Vyssi rychlost zpracovani, vetsi soubory.

Nikon napr umoznuje parametry komprese v RAWu nastavit, Canon ne, vse je na nejnizsi uroven.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Raw Therapee nebo Photo Ninja umí X-Trans rawy rychle a kvalitně, ale jako jednu z hlavních výhod Fuji se často uvádí jejich Jpeg engine, kteří mnozí považují za to nejlepší co je k dispozici. Nicméně X-Trans je opravdu docela unikátní a high ISO rawy mají velice dobrou, pro očí nerušící charakteristiku šumu, protože těměř neobsahují žádný chroma šum. I když se často uvádí, že Fuji trošku švindluje a ISO 6400 odpovídá expozicí spíše ISO 3200 na jiných systémech. Když jsem měl X-M1, tak jsem neměl při editování rawů v Raw Therapee potřebu zapínat redukci šumu i při iso 6400 apod.

Viz - https://picasaweb.google.com/112981689532095799714/FujiXTransHighIsoAndO...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.