Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Fujifilm X30 přináší 2/3 X-Trans II CMOS a f/2.0 objektiv

Má to zajímavý retro vzhled, ideální pro cestovatele časem :-)
Vypínání odzoomováním je ale poněkud divná kombinace funkcí.

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

tak to se mrkni na x-pro1 nebo x100, to ti teprve vypadnou oci :)
ja si na x-e1 uzivam minoltu mc 50mm f1.4, rocnik 1973 :))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

2/3" (=1/1,5") je reálně téměř to stejné co 1/1,7"...kdyby to byl aspoň aspoň 1" - proč neobětovat trochu rychlosti a nevzít něco s aps-c ?

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Jj, přesně to jsem chtěl napsat - na to číslo je celkem pěkný pohled, ale na druhou stranu to proti 1/1.7" zase takové terno není. Nicméně u tohoto konkrétního stroje je zejména výborný objektiv - a to nejen papírově dobrými světelnostmi (pff, lepší než 2.0 má v kategorii 1/1.7" kde co :-), ale i reálně kresbou, prakticky absencí chromatické vady a dalších zkreslení - minimálně v kategorii 1/1.7" kompaktů. Takže i přes "marketingovost" jednotlivých parametrů by při použití v praxi neměl rozhodně zklamat.

Ale máš pravdu i v tom druhém - proč dneska kupovat komapkt s nevýměnným objektivem, když různé malé CSC systémy nabídnou za podobné pěníze větší čip a možnost výměny objektivů? Třeba m43 se základním setovým objektivem (3.5 - 5.6) bude dle mého to stejné a co se týká kompaktnosti, tak Olympus i Panasonic teď mají malé powerzoom objektivy, stačí najít vhodný kit. Na druhou stranu pokud nechce člověk další sklo, tak zrovna tady u té Fujiny bude objektiv lepší, než základní zoomy...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.