Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Full-framový Nikon D800 nabídne 36 megapixelů

Foťák je dělo, ale nemohu si odpustit poznámku k české reklamě: nevím, kdo rozhodl o použití nápisu "JSEM VELKÝ OBRAZ", ale jsem si dost jistý tím, že to byl to blb bez kouska jazykového citu. Měl jsem pocit, že čtu automaticky přeložený spam od čínského prodejce levné elektroniky.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"Kromě D800 bude k dispozici verze nazvaná D800E, která nebude obsahovat low-pass filtr"
a preto ju budeme predavat za vyssiu cenu! Toto fakt do smrti nepochopim...

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Je to fakt. Bohužel, výrbci nenastavují cenu produktu podle výrobních nákladů (pěkným příkladem je příchod bezzrcadlovek, které stály 2× více než low-end zrcadlovky), ale podle módy, segmentu trhu a výstupů. Pokud budou výstupy ostřejší, bude holt MSRP vyšší...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No v tomhle pripade to je myslim celkem pochopitelne. Nikon ocekava ze pouze 1 z 10 prodanych D800(E) bude verze bez AA (osobne bych cekal ze o neco vic). Takze pocet vyrobenych kusu bude nejspis mensi a vyroba tim padem i o neco drazsi.

Navic to vypada, ze D800E bude mit stejny pocet filtru jako D800, jen low pass filter 2 bude fungovat odlisne. Viz. http://www.robgalbraith.com/data/1/rec_imgs/5563_d800_olpf_graphic.jpg

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak tak, neni to tak jednoduche s tou cenou a filtrem. Ono to fakt neni jen tak ze nikon neco odsrouboval a proto to ma byt levnejsi :- ). Tim spis, ze zas tak uplne odstroubovane to neni.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zde cely clanek k tomu filtru : http://www.imaging-resource.com/PRODS/nikon-d800/nikon-d800A.HTM#lpf

Je tam obrazek i s pomerne dobrym popisem jak to funguje, jak jsou ty cleny prehozene a take uvaha nad tim proc je D800E drazsi. Vrele doporucuji projit, pred tim nez clovek shodi neco o cem nevi.

Bohuzel timto Nikon dost zamotal hlavu hodne lidem, takze sam vaham "ktery z nich". Byt vice vyhranen na krajinu pripadne studiovku je to jasne, ale jinak je to tezky. Nikone Nikone, proc to delas :- )

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nikon D4
full-frame: 36 × 2,9 mm

To je nějaký hodně divný překlep

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

no video z toho vypadá úchvatně, jen by mne zajímalo, které řádkové-zubaté-blokové fragmenty na hranách vyrobila zrcadlovka a které komprese
http://www.youtube.com/watch?v=nZZMIo7Zfys

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Otazka je jak moc je to vysledek fotaku nez postprocessingu. Co me hned rika ze to neni pravda jsou ty slow-motion zabery jak panacek sjizdi vodopad... hral by si nekdo takto s morphingem kvuli slowmotion, nebo to proste natocili na neco jineho?

A pak.. porad to obrazove vypada jak z mobilu, consumer cmos je a bude proste lowcost :)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

že propagační video dělali profíci o tom žádná pochybnost. stačí se podívat z kolika úhlů záběrů ten skok mají nebo do titulků, kolik jich operovalo a lítalo s kamerou
o morphingu mám jistou pochybnost. zase taková filmařská bomba to není. jednodušší by bylo natočtit to 720p/60f a vektorově orientovaným postprocesingem udělat slowmotion a pak upscale (nebo jaký na tohle mají broadcast studia work-flow)
jestli máte takový mobil, neškudlete dejte tip, nebudu utrácet za D4 ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak to som zvedavý na Canon, či to bude očakávaná 5Dmk3.
Nedávno ohlásili 24-70 f/2,8L II, no prečo nemá IS netuším ...

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Aby mohli vyrobit jeste mnohem drazsi verzi s IS prece, neasi.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.