Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Ukončení výroby: Galaxy Note 7 explodoval v letadle, hoří i vyměněné kusy

Ja jsem presvedcen, ze ukoncit Note 7 by bylo chybou. Pravda je sice ta, ze ikdyz jsem majitel SGS4 a SGS5 tak jsem Samsung definitivne zatratil, protoze pro me jsou prioritou SoC Qualcomm Snapdragon a po odchodu Samsungu k vlastnim SoC Exynos uz mi Samsung nema co nabidnout.
Nicmene vemte si, ze SGS7 byl v poradku a jeho zvetsena a upravena verze Note 7 je spatna, tudiz se v mezidobi muselo neco stat a protoze dalsi SGS8 bude zcela tradicne navazovat na Note 7, nebot to tak Samsung leta dela, tak pokud se do vydani SGS8 nepodari vyresit opravy Note 7, opravdu lze ocekavat, ze uzivatele mavnutim kouzelneho proutku zapomenou a pobezi pro SGS8?
Podle me ne a pro Samsung by to byl pad, ktery vubec nemusi skoncit dobre.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Naopak ukonceni dodavek a zpetne odkoupeni zarizeni Note 7 je jedina rychla zachrana spolecnosti Samsung kdyz i akumulatory vymenene(pry bezpecne) bouchaji jako popcorn a pry meli byt bezpecnejsi.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

A jak bys to teda dle tebou podporovaneho schematu videl dal?

Opravdu za predpokladu, ze by se Note 7 stahl z trhu, bys byl ochoten na jare zakoupit SGS8? Jak bude moct mit kdokoli jistotu, ze se situace nebude opakovat?

Ja prave vidim jedinne reseni v tom Note 7 jeste pred vydanim SGS8 opravit ne smerem k zakaznikum Note 7, ty uz zcela jiste duveru ztratili, ale k zakaznikum SGS8, aby Samsung mohl rici: "Ano meli jsme problem, ale jak vidite, vyresili jsme ho."
Co bude moc Samsung v unoru pri vydani SGS8 rict, pokud problem na Note 7 nevyresi?
"Meli jsme problem, ale uz se nebude opakovat." ??? Myslis, ze jim nekdo uveri?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Samsung by naopak nemel Note 7 vubec opravovat ale plosne zrecyklovat protoze to mu neuveri uz zadny zakaznik, i kdyby vydali Note 7 re-v(er)-izi A3 stejne nebudes moct tomu zarizeni verit, nebudes s nim v jistote jezdit v teplym aute, vis ze si ho nebudes moct sebrat do letadla, dokonce bude zakazan i v nemocnicich kdyby nahodou zacal vy-poustet svou toxickou paru/plyn z defektni baterie, nac pak takove a jeste drahe zarizeni, jedine do smetaku nebo to rovnou vratit, nejlepsi vubec nekupovat.

SGS8 by meli vydat az v roce 2018, stejne se to od dob SGS6 lisi uz jenom serepetickama, odebralo se mnoho zajimavych/uzitecnych senzoru a technologii(iRDA, MHL) + s tim narostla nelogicky nepekne cena, proste ani novy SGS7 ani Note 7 neprinesli nic tak revolucniho a zadaneho zakazniky, stale jenom displej a lepsi cocky, kde je zarizeni z celokovu? kde je funkce projektoru? kde solarni clanky na zadni strane zarizeni urcene k zelenemu/EKO nabijeni? hmm no nikde.

Samsung nedokaze vyrabet ani lednice, ja byl jak u uplne nove tak par mesice jete a piskalo to odporne/nekvalitny kompresor, nasrat jim.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak jasne. :-D Ale uvedom si, ze to pises jako clovek, kterej si v zadnym pripade SGS8 nekoupi, no ja jsem na tom stejne, driv jsem mel Samsung rad a jejich smartphony byly jedny z tech lepsich, ale od SGS6 vcetne se to uz jen zhorsuje. Takze ja taky nebudu jejich zakaznik.
Snazil jsem se do te role vzit a pak proste uz nelze verit zadnemu zarizeni, ktere prijde po Note 7, pokud Note 7 odpiskaji, to je cele.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Zcela naopak, měli pozastavit výrobu okamžitě co se začaly objevovat ty zvěsti. Pak by ten průšvih byl podstatně menší. Osobně si myslím, že jedině Note 8, kterej bude zcela vyladěnej a vychytanej může Samsungu napravit reputaci. Mohli by to dát, protože Note 7 byl vynikající až na tu baterku.

Z technického úhlu, je celkem nepochopitelné, že taková firma nedokáže zvládnout teplotní senzor(y) a kontrolní čip, který má jinak každý notebook a notebooková baterie. Kdyby to bylo udělaný pořádně stačilo by jen změnit nastavení teploty směrem dolů třeba na 30 stupňů anebo minimalizovat nabíjecí proudy při překročení teploty (z důvodu zahřátí přístroje procesorem atd.).
A teplotní regulaci nabíjení umí i lepší modelářské nabíječky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k tomu ze samsung vyrabi radu modelu pro S7 i S7 edge a to jak s Exynos tak i Qualcomm SoC tak nevim kde mas problem.
Me spise vadi ze do evropy nedodava dualsim varianty takze sem musel objedvavat z dovozu z Asie.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podle mě teď už nic jiného, než ukončit prodej a zkusit rychle zapomenout (resp. doufat, že rychle zapomenou zákazníci), nezbývalo.

Ve chvíli, kdy v letadle před každým startem slyšíte upozornění, že vlastníci Samsung Galaxy Note 7 ho z bezpečnostních důvodů musejí mít celý let vypnutý, se už moc zachránit nedá.

Kdyby to bylo na mně, asi bych nechal ukončit prodej, stáhnout všechny přístroje (protože neustálé připomínání vybuchujících Galaxy Note 7 je problém pro všechny telefony Galaxy *cokoliv*) a další generaci vydal pod jiným názvem, než Galaxy Note.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Minimalne v USA bude muset Samsung vratit plnou castku za nebezpecny vyrobek Note 7, presne jak Volkswagen musi od americkeho obcana odkoupit na-zpet jeho dekektni dieslovy automobil(NOx) a soud jej naridil i primo sesrotovat.

V pripade Volkswagenu stratil vyrobce svym lhanim pomalu nabihejici/aktivizujici se zajem americanu(milujicich benzin) o dieslova auta, v pripade Samsungu zas vyrobce stratil stabilni i kdyz mensi konkurencni podil/silu u americanu jinak milujicich iPhone.

Ja nechapu, tyhle dva vyrobci plati nespocet miliard dolaru/€ na sve inzenyri/vyrobni procesy a bud se k lhani uvrhnou sami(Euro 5>NOx) a nebo zadají na extremne skrcenych nakladech vyrobit nekvalitni/nasledne=nedostatocne otestovany akumulator jenom proto ze chteji vytezit maximum zisku z jinak uz prodrazeneho Note 7, jednoduse a krasne ze nam ten kapitalizmus ukazuje v cele sve krase do puntiku, a pry Green/EKO reseni, nasrat jim.

Dale VW(Group) a Audi dnes zvolavaji statisice svych aut kuli defektnimu benzinovemu cerpadlu u ktereho hrozi unik paliva a s tym vzniceni auta, zas nepochopim, ktery s prominutim debil to navrhoval a testoval, zlata stara auta, i ty nove 3 generacni Skody to je jeden cinskej lacinej hnus.

Deje se to vsechno proto neboť dnes sou procesy vyroby/vydavani novych produktu extremne urychleny. Pred desitky lety se neco vydalo na trh a uzivalo se to leta, po te ale prisla moderni doba vysokeho konzumu, proste clovek prilis vytezuje prirodni zdroje a vysledkem sou prodrazene veci, zbytecne nestesti a tony na-valeneho chemickeho odpadu na planete, dnes si proste clovek nevazi novou vec vic jak pul roku/rok a uz musi mit zas novou.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

V podstate (dôsledkoch) máš pravdu, ale myslím že si príliš zľahčil zdroj problémov. Nikto z výrobcov nechce vyrobiť nebezpečnú haraburdu, iba minimalizovať náklady. A povedz mi prosím, ako predprodukčne otestovať autá alebo mobily na 100%? Ani tie Note7 ani benzínové čerpadlá nemajú poruchovosť 20%, ani 2%, ale asi len nejaké 10000-iny %. A to sa pri testovaní čo i len 1000 kusov nedá odhaliť.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Nikto z výrobcov nechce vyrobiť nebezpečnú haraburdu, iba minimalizovať náklady" - prave tym prilisnym minimalizovanym svych vyrobnich nakladu privedli prave dnesny sled veci na takove... jak je zname jiz dnes, rovnou nekvalitu. Kazdy vyrobce vidi/chce kazdym rokem jenom vyssi a vyssi zisk.

Ja neverim ze sa nedokaze baterie pro zarizeni urcena/pro ktere se pripravuje dlouhe mesice poradne otestovat v stresovych podminkach/na maximalni hranici nabiti a vytizeni, vzdyt to by zhledl s prominutim i idiot ze se z ni pari az boucha, ja to osobne videl jenom na youtube kdyz chlapci litiovou baterii prebijeli/propichali, jednoduse vec se ma tak ze Samsung se na poradne o-testovani baterie vysral.

Kdyz Volkswagen a Audi zvolavaji sve auta od roku 2009 az po nejnovejsi kusy vyrobene v 2016 tak podobne neverim ze ty seriove vyrabena benzinova cerpadla prosli poradnym zatezovym testem, vsechno proste slo rychlo na co nejmensi naklady vyroby, a kdyz uvazime ze se nejednalo o zrovna lacina auta, takove Audi vybavene stoji i vic jak 2 miliony ceskych korun a presto je v nem namontovane srackove cerpadlo.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

IMHO to funguje takhle: Samsung peclive otestuje baterii a funguje, ale je moc draha. Tak to zada nejakym cinanum at to udelaji uplne stejne ale levneji. No a kdyz je to uplne stejne, tak se to nemusi uz tolik testovat, ne? :-) ... jenze ti cinani to samozrejme stejne neudelaji.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

In general, je to dano tim, ze na manazerskych pozicich sedi vetsi a vetsi bezmozci. Zaroven jich je vic a vic venku na ulici. Priklad: kazdy rok je cil na naklady nizsi treba o 10%, coz za deset let dela, zcela prekvapive 100%, takze nesmysl. Kdyz to vemu k tomu automobilovemu trhu, kazdy rok se automaticky ocekava, ze dodavateli snizime cenu, je to proste uz takove pravidlo. Kdyz vemu nas vyrobek do ruky a porovnam ho se vzorkem co se vyrabel pred deseti lety, ten rozdil ve vaze je zcela markantni, vsechno je slabsi, tenci steny, je tam mene materialu = levnejsi vyroba. Obcas se objevi nejaky problem, je z toho megapruser, protoze nevyrabime zrovna obyc.veci. Zakaznik rve, ze chce 100% kvalitu. Tak mu ji nacenime. A odpoved? OK, tak tam radeji nechte nejaky ten bordel, hlavne at cena zustane niz. Pak je tu druha vec. Musi byt zmena. Tohle uz jsme meli a je jedno, ze to funguje, je treba to zmenit. Vymysli se neuveritelny ptakoviny, ktere nelze v pocatku ani vyrobit a engineering musi dlouze presvedcovat, ze to proste takhle fakt jako nejde, protoze proste fyzika. Takze asi tak. Je videt, ze uz dlouho nebyla zadna globalni valka a lidi vymysli vetsi a vetsi nesmysly, mají uplně zvracene hodnoty, ktere nikam nevedou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Snižování nákladů každý rok o 10% neznamená po 10 letech -100% ale -65%....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pravdu ma nacelnik ;) Samozrejme zalezi, jak dlouhodoby plan delate a k cemu ho vztahujete. I kdyby to byla tato nejlepsi varianta a bral byste to pouze mezi jednotlivymi lety, za deset let -65% nemuzete nikdy dat, vse okolo zdrazuje a k tomu je realna inflace treba 7%. Pak mate veci, kde je hlavni cena zavisla na cene ropy, konkretne treba plasty, jak tady chce nekde odhadnou cenu, to mi neni uplne jasne. Ale to uz jsme trochu OT.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je jasné, že Samsung nese odpovědnost, ale kdo mu vyrábí ty baterie? ISIS?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Cina, Vietnam, proste na co nejnizsi naklady.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Nejnižší náklady a prodávají to za snobské ceny... Dobře jim tak!

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

> Je jasné, že Samsung nese odpovědnost, ale kdo mu vyrábí ty baterie? ISIS?

Samsung je holding- teda viac firiem používajúcich rovnakú značku. Robia od matice, batérií cez smartphone, lode až k drakom lietadiel.

A tí zhodou okolností firma vyrábajúca batérie dodala firme vyrábajúcej smartphone také batérie, ktoré robia z "drakov vraky"

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

"na druhé straně se médiím hlásili i uživatelé, kteří si situaci značně přikrášlili nebo upravili"
To určite nebude prípad tohoto média, kde pod titulkom ide padnúť lietadlo.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A minule dokonce explodovala jaderná bomba:
http://diit.cz/tagy/exploze

Vzhledem ke skladbě našich čtenářů věřím, že většina se dovtípí, respektive dovtípila.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ten článok začínal "Kachna.." , takže v tom je jemný rozdiel. Tento úvod je ako vystrihnutý v Blesku.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Podobných případů je moc -

http://avherald.com/h?search_term=battery&opt=0&dosearch=1&search.x=28&s...

Samsung v tom není sám.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak.
Na mě to dělá dojem, že v USA si někdo platí negativní kampaň proti Samsungu. Určitě je docela žere že to není americká firma. Mobily občas (ne příliš často, naštěstí) vybuchují - nebo spíš začnou doutnat, a je prakticky jedno co je to za značku. Taky jsem už vyděl pár rozbitých praček (urvaných při odstřeďování) a byly to Whirpoolky, Simensy, Lg, Indesit atd. a nikdo s toho nedělal vědu. Prostě vadný kus, nebo vadný uýživatel.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Toto nepotrebuje komentár. Tak vysoko toxický materiál balia len do alobalu. Niet sa čomu čudovať, že tu horí. Video stoji za to. https://youtu.be/_Cd2WIxKRDk

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vím, že to moc nesouhlasí s Note 7, ale mě telefon Samsung nesmí domů. Co jejich mobilní výrobek, to u mě naprostý průšvih. Měl jsem SIII mini a cestou do práce se mě telefon ohřál v kapse a nafoukla se mě baterie. Pravda neexplodovala, ale byla nepoužitelná. Vyřešilo se to výměnou baterie. U dalšího telefonu naopak začal zlobit USB konektor a nabíjet telefon šlo pouze v jedné poloze, kdy telefon byl opřen o zeď. Další telefon ze začal loupat. Jejich super AMOLED display byl nový sice super, ale po dvou letech byly znatelné na display místa, kde byl display "vypálený".

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Měl sis počkat na S6/S7... Já jsem fajnšmekr dlouhé roky a přes všechny možné značky jsem se konečně dostal k telefonu, který pro mě nemá jednu jedinou chybičku. Každý telefon měl dosud své pro a proti a na každou značku se dá vyhrabat nějaké to negativum.
Mě je Samsungu líto. Když už konečně začne dělat founy dohnané k dokonalosti, zprzní jim to baterka, a ta tuna práce na celém founu už nikoho nezajímá, najednou je Samsung nejhorší...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zrovna S6 bych nechtel kuli chybejici podpore microSD karet a S7 je jenom kosmeticka vylepsenina.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k tomu ze S7 edge je momentalne asi nejlepsi mobil na trhu a ma bezkonkurencni fotak a oproti S6 ma celo radu vylepseni vcetne podstatne vetsi baterie a tim i vydrze tak bych si s tim tvrzenim dovolil nesouhlasit.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ked som si vyberal telefon, mal som budget pokryvajuci vsetky vtedy dostupne telefony. Rozmyslal som nad LG V10, ktory bol neskutocne zaujimavy, ale strasne ma zrala jednodenna baterka. Potom som rozmyslal nad HTC 10, ktory je telefon, s jednoznacne zaujimavymi vecami, skoro stock droidom, pekna plynulost, no ponukal len OK fotak a OK bateriu a super zvuk. No a potom tu bola S7, ktora ponukala oproti HTC lepsiu bateriu (stale nie dva dni ako som bol zvyknuty pri Sony Compact serii, ale budiz), lepsi fotak (alebo len postprocessing, ja neupravujem fotky) no OK zvuk.

Rozhodoval som sa teda medzi S7 a HTC10 a povedal som si, ze cena nakoniec predsa len rozhodne. S7 bol vonku xyz tyzdnov predtym, nez sa k nam dostalo HTC 10 v offiko distribucii a hadaj co? S7 bolo uvadzane za cca 700, jeho cena medzicasom mierne padla, kym HTC 10 prislo ako cerstve za 780. Vtedy som sa rozlucil s HTC a privital Samsung a nelutujem.

Telefon je krasne plynuly, Touchwiz dostal po krku a uz sa sprava slusne. Dostavam bezpecnostne aktualizacie na mesacnej baze, baterka a fotak su super. Take drobnosti ako napr. S Health ci appka, ktora mi dovoli obmedzit hram/aplikaciam rozlisenie a FPS, aby drzala baterka dlhsie. No a displej je jeden sen :)

Mal som pindy ohladom toho, ze Samsung. Nepacila sa mi jeho korporatna politika atd., no som spokojny zakaznik Samsungu :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podle posledních zpráv na internetu v tom mobilu co explodoval nebyla původní baterie, ale cizí a upravená baterie aby způsobila výbuch a poškodila Samsung.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a v kombinaci s rychlo nabijenim smrtelne ...btw jednou mi malem bouchla i Nokie E72 s original baterii nejdrive odletel zadni kryt cumim jak se nafukuje baterie tak jsem dostal genialni napad ji rychle vytahnout a hodit do stare plechovy aby tam vychladla (zpetne to byl velmi moudry krok ..kdyby mi to bouchlo v ruce tak by to bylo zajimavejsi :D )

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vyrobene kusy by mohli osadit novymi bateriami a predavat casom ako vypredaj za polovicne ceny.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Je vtipne, ze tomu telefonu neni VUBEC NIC, jenze vyrobci se tak snazi aby se baterie nedaly vymenovat mezi ruznymi produkty ze tam proste jinou, funkcni baterii dat nejde.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Baterie samozrejme vymenity jde ale je to opruz a neni to pro kazdeho.
To ze posledni dobou je vetsina uzivatelsky nevymenych ma 3 hlavni duvody:
- zvysujici se vykon a tim i spotreba takze je potreba vetsi baterie
- snaha o co nejmensi zarizeni
- odolnost proti vode.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Z mého pohledu - pokud je nutno při výměně něco odlepovat, nebo opatrně vyloupávat plastové záklapky, které už nikdy nebudou držet jako z výroby, tak to je uživatelsky nevýměnné. Tečka. Záměrné kurvítko baterií, která má z principu omezenou životnost, je spotřebním materiálem a nevýměnností činí spotřební šunt z celého výrobku ať už je nablýskaný a předražený jakkoli (nejenom Samsung).

Je mi úplně jedno jak to výrobce obhajuje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To že dnešní telefony jsou spotřební zboží, má ale pro nás zákazníky výhodu v tom, že pokud telefon spotřebujeme před uplynutím 2leté záruční doby, tzn. telefon se začne zlobit, můžeme ho po několika reklamacích vrátit prodejci a za vrácené peníze si koupit nový model. Nedávno jsem se takhle zbavil S3 NEO a místo něj si beru S6ku :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nielen koniec Note 7, ale je celkom reálne aj to, že to bude koniec celej série Galaxy Note.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Uspěchanost dnešní doby vedoucí k naprosté debilitě. Opačný extrém ke komunistickému plánování-vývoji je pořád jen extrém a to je špatně.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tohle s nějakou „dnešní dobou“ vůbec nesouvisí.

Aby vůbec mohl existovat nějaký vývoj a pokrok, musí občas někdo zkusit něco dělat jinak, než se to dělalo dřív. A když to dělá jinak, riskuje, že se mu to nepovede.

To je situace stará jako výroba věcí sama, s nějakou dobou to nesouvisí.

Riziko se dá omezit tak, že pokud možno budete tu věc dělat pořád stejně, ale to zase není cesta přijatelná pro kupující.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Testování aku je u lithiovek naprostá nutnost. Hnát se až k hranici technologie je u lithiovek naprostá blbost. Debilní tlačítková Nokia má aku udělaný bezpečněji-bytelněji než vlajková loď za 20 tisíc? Tomu neříkám smysluplný vývoj.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jenže podle http://fudzilla.com/news/41832-note-7-may-have-been-a-victim-of-its-design není problém v samotném akumulátoru, nybrž za to může kulatý okraj, který baterku na kraji zmáčkne. Prostě blbě navržený smartfoun, stažení je tedy od Samsungu jediné správné řešení.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby měli vyměnitelný aku jako měly tlačítkové nokie, tak by takový problém nenastal. Dávat lithium jenom do nějaké alobalové šprcky s nulovou pevností je chyba.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Proč ne, klidně dál používejte tlačítkovou Nokii. Já si počkám na další generaci, ve které budou problémy s baterkou vyřešené.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je to sice paradox, ale myslím si že ani Apple z toho nemá radost. Používá ty samé baterky a otázkou je, zdali mu nehrozí to samé nebezpečí.

Každopádně potencionální kupci budou minimálně obezřetní.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k tomu, že problém se opakuje i s jinými bateriemi, tak pes zakopán bude spíše někde v (rychlo)nabíjení, než v konkrétním typu baterie.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mohly by to vyřešit ty "samoléčíčí" baterie, ne? :D http://chytrehodinky.net/nositelna-zarizeni-budoucnosti-by-mohla-obsahov...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.