Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k První hra vydaná exkluzivně přes Windows Store je katastrofou, téměř nefunguje

zajímavé, jak funguje vrtěti psem. Všechny weby se shodují v podstatě na těch bodech, které jste vypsali kurzívou. Závěry se ale liší. Několik webů ignorovalo fakt, že hra jede až 2X lépe na starších AMD GCN architekturách a slabších kartách, než na těch novějších a udělali závěr ve smyslu, že všechny GCN karty gen 1.2 (R9 280,380+Fiji) je řekněme "špatných". To je samozřejmě nesmysl
Jinak tahle hra je ještě větší fail než Batman, měli by to stáhnout z prodeje, taková nehoráznost

+1
+45
-1
Je komentář přínosný?

Musis ale uznat ze maji k*ule, ostatni studia vydavaji beta verze jako finalni, oni vydaji alfa verzi :D

+1
+28
-1
Je komentář přínosný?

no tohle je spíš prealfa aneskutečná ostuda Mrkvosoftu... Ostatně by mě zajímalo kdy zmrší i minecraft... u Skype už jde poznat že ho má pod palcem Mrkvosoft...

+1
+30
-1
Je komentář přínosný?

jako majitel minecraftu jsem měl zdarma i tu W10 betaverzi. A můžu říct, že je ok :-), i když crossfire SLI a Gsync v ní díky tomu neexkluzivnímu fullsrceenu nejspíš taky nejede :-D

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

s temi starsimi architkturami na tom neco bude :)
zrovna nedavno jsem si nostalgicky chtel zahrat par opravdu starych her rok vydani 2006-2009
a koukam ze obcas se ukazuji artefakty ale v konkretnich mistech jakoby engine hry byl v kolizi s Win prostredim a grafickymi prvky aplikaci(casto prepinam do systemu i behem hrani ) obcas stacil restart nebo reload UI apod. a vse bylo zase v poradku (testovano na kartach rady AMD 260x/380x a GTX 950 Ti)

...zajimave ze pomerne nove hry psane primo pro DX11+ to nedelaji :) takze bych to videl na problem nekde mezi vyvojari her a nevyladenymi ovladaci pro grafiky preci jen je WIN 10 nova platforma s predeslymi verzemi OS jsme se taky pekne natrapily :)

jelikoz mam v "sufliku" par strarych karet ktere uz nikdo nechtel koupit :) tak jsem se dal do testovani a kupodivu po artefaktech ani stopa

predokladam ze s nejnovejsimi tituly bude podobny problem do toho si pricteme WIN10+UWP+DX12+nevyladena hra atd. a mame tu tyto problemy :) muj odhad je ze se tato situace ustali az nekdy ke konci roku ...a pocet "pruseru" se ustaly na beznou uroven na jakou jsme zvykli :)

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Pekny pruser. Ked som sa dopocul o vyvoji Windows 10, napadlo ma:
1. Tak to je tak skvely napad, aby jedna rovnaka univerzalna aplikacia bezala na Desktopoch/Laptopoch/Tabletoch/Smartfonoch, to ma taky obrovsky potencial!
2. Len aby to vobec bolo technicky realizovatelne, kuka z toho pruser
Bohuzial Windows 10 stale povazujem za beta verziu a bohuzial to zatial nevypada moc dobre, zatial je to dost pruser a Apple a Google sa mozu smiat.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

uz z principu nemoze bezat 1 app na vsetkych zariadeniach, lebo pc/ntbk su x86 a telefony, tablety arm. MS to doyebal vtedy, ked prevzal nokiu a okamzite nepresiel na atom procesory.

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

V tomto režimu maji problém i podstatně jednodušší hry, takže není se čemu divit.No možná to v MS do pár let vyřeší, ale kupovat si tam hry muže jen idealista.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

>Následuje návod, kde přepnout z grafiky Intel n a grafiku Nvidie. S tím, že by mohl existovat notebook bez GPU od Nvidie, už Microsoft ani nepočítá :-).

To neni uplne pravda. Alespon s AMD pocitaji. :)
-----------
For laptops with AMD graphic cards, please visit: http://support.amd.com/en-us/kb-articles/Pages/LaptopsFAQ.aspx

Zdroj: http://wccftech.com/amd-nvidia-gears-of-war-ultimate-broken
-----------

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Po pravdě řečeno mi screenshot z článku přijde zajímavý, takový psychedelický.:)

Vzpomněl jsem si, jak jsem kdysi spustil film Equilibrium se špatnými kodeky... Takový umělecko-kuturní zážitek běžně prostě nenajdete. Sice to původně měla být akční záležitost, ale já se kochal nevšední grafickou abstraktností.:D

+1
+28
-1
Je komentář přínosný?

radsi si koupim hru za litra na steamu nez za 10kc na windows storu, vzivote ode me neuvidi ani korunu za ten pristup co maj

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

nefunguje CrossFire
nefunguje SLI
nefunguje G-Sync
nefunguje deaktivace omezení FPS, resp. v-sync
hra nepodporuje exkluzivní full-screen

Hadam, ze jsou to vsechno "featury hry" .... teda az na exhluzivni full-screen ... co to jako je? Cemu to vadi? Ja vim, nicemu ... proc se to teda zminuje?

Jinak vidim, ze vydavatel je fakt microsoft studios, nicmene vyrobce je epic games, cili vina (je-li skutecne nejaka) ohledne hry pada na ne, ale je celkem trapne, ze jim to microsoft vydal, to je fakt smutne.
Teda ono by to nebyl no-x, aby nedramatizoval "bleskovym" stylem. Nejspis to nebude ani zdaleka tak spatne jak popisuje (MS sice rad vydava bety, ale hadam, ze popisovane problemy z clanku to v takove mire nebude mit ani nahodou). Shledl jsem totiz 3 review na trubce a vsechny se veskreze stavi kladne k te hre a nikde nebyly tyhle veci pozorovany, ikdyz se o tom, ze slyseli nejake "zvesti" obcas zminujou. Rikal projel jsem shora 3 review s nejlepsi reputaci, dal se divat nebudu ..... vzdy se najde nekdo komu neco nejede .... otazka jestli se tu spis nejedna o HOAX nez cokoliv jineho.
Jak je uz ale zeleznym zvykem na CDR (jinde to neni o moc lepsi), jedna se jen o tupy preklad nejakeho zapadleho clanku z jineho zapadleho serveru do cestiny bez jakekoliv pridane hodnoty ... nikdo se neobtezoval tu hru koupit a vyzkouset a to ani jak "redaktor", tak "diskutujici" .... cela diskuze je jen hromada zvastu o nicem, defacto nic k veci (precetl jsem si to jeste jednou a fakt, zadny vecny prispevek:) Osobne bych si tu hru koupil jenom ze zvedavosti, ale takove konzolove parodie na FPS nehraju ... kdyby to nefungovalo, muzu to vratit, ale ono je lepsi napsat "nekde jsem cetl, ze je to tragedie":o))))))

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

Ne, nejsou to fíčury hry, ale důsledky full-screen režimu, který (ne)podporuje Microsoft UWP.

K ostatnímu:
http://www.extremetech.com/gaming/223858-the-new-gears-of-war-ultimate-e...
http://www.forbes.com/sites/jasonevangelho/2016/03/01/gears-of-war-ultim...
http://www.windows10update.com/2016/03/gears-of-war-ultimate-edition-lau...
http://www.technobezz.com/the-pc-version-of-gears-of-war-ultimate-editio...

atd. Občas si říkám, jestli ty tvoje příspěvky opravdu Microsoftu stojí za to…

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

--- příspěvek odstraněn redakcí, příště slušně ---

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Misto, aby ses zamyslel, ze cerpas z JEDNOHO blogu JEDNOHO prispevatele na forbesu (byt by ta hra byla sebehorsi, coz je plny youtube ), tak takhle no ...

Promin, ale neverim, ze nekdo muze byt az tak nechytry ... nebo jsi uplne slepy?
Posles tu ctyri linky na UPLNE STEJNY CLANEK!!!!!! ANI SES DO TOHO NEPODIVAL!!! A vsechny ty clanky vychazeji z JEDINEHO zdroje ... a tim je tenhle clovek (https://www.youtube.com/watch?v=utOyqdoMqas), ktery to "testoval" ... navic se to vyznacuje tim, ZE NIKDO Z AUTORU TECH CLANKU TU HRU NEZKOUSEL!!!
Vsem ostatnim to jede, ted jsem zhledl video, kde presne ta sama scena krasne vali 60FPS na starozitne GTX780. Rikam, kdybych mel zbytecnych 8 kil, tak si to koupim, ale k cemu by mi to bylo ze? Kdybych tu nahral video, jak to krasne jede, stejne by ses nezastydel a navic takovych videi je trubka plna ... kdyz podle zatim vsech indicii ta hra funguje, tak bych ani nedostal refund, takze na to seru.
A vsichni opakujou, co oficialne rekl microsoft "We are working closely with AMD to address a few issues that users of some AMD Radeon Hardware are experiencing while playing Gears of War: Ultimate Edition for Windows 10 and expect that they will be addressed quickly in an upcoming update." ... i kdyby se spletli a byl to epic games, tak jsem nasel na guglu (prvnich 5 stranek) pouze citace na neznamych webech, ani jedna z microsoftu nebo epicu. Trosku divne, nemyslis? Patrne ne;)
Dnesni "investigativni novinarina" uz je jen historicky pojem ... jste jen prekladatele, co sezerou kazdou kachnu i s navijakem. Nerikam, ze ta hra nema problemy, nerikam ani opak, tu hru neznam a je mi u zadele, tenhle zanr modernFPS nesnasim ... ale kdyz to eliminuju na jeden zdroj, ktery tvrdi, ze se to seka a dalsich 10 zdroju, co nic takoveho nepozorujou a dokladaji to videi, tak je videt, jak snadno jeden neznalek, co ma neco nejspis blbe s pocitacem a/nebo proste mu ta hra nejede, coz se pri 300k+ ruznych HW konfiguracich stat proste muze (a navic tam jeste pise, ze ani nema SLI, o kterem pak pise, ze pry nefunguje, jelikoz UWP, LOL), dokaze strhnout takovou lavinu:o)))
Nejdriv mi to bylo jedno, jen jsem poukazoval na ten vycet vlastnosti UWP zkopirovany zpod tomb raidera, coz mi prijde usmevne trapne ... ale ted me fakt extremne zajima, jestli ta hra ma fakt problem nebo jde jen o dalsi HOAX, na ktery par redakturku naletelo ... zatim to tak vypada.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

že se vůbec snažíte?
Jste všem za obecního šaška s těmi vašimi příspěvky, kde i chyby které uznal sám Microsoft, stále označujete za fámy a že je všechno vlastně jenom chyba uživatelů.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Zeptal bych se, kde cosi kdosi uznal ..... ale zeptam se jen, on te nejak Linus plati?

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

BTJ: No nVidia se s Vulkanem dostala do problémů, okamžitě se začli činit PR agentury a dneska od rána čtu jak jsou na tom AMD čipy špatně, ale k nějaké relevantní odpovědi né a né se dostat.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Kde si to čítal?

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Tak nakonec jsem si dal tu praci a zmenil locale na anglictinu, abych videl ve windows storu vic nez ty dve hodnoceni z CR ..... je tam az podezrele hodne petihvezdicek a jednohvezdicky se tykaji vyhradne toho, ze se to pamalu (nebo vubec) taha ze storu. Zatim jsem nenarazil na to, ze by to nekomu jelo spatne, ale je fakt, ze jsem cetl asi "jen" 30 hodnoceni s mene nez plnym poctem hvezd. Tak nejak logicky bych cekal, ze hodnoceni hry podle tech co si ji SKUTECNE koupili, bude asi mit nejakou aspon "maaaalinkatou" [ironie] vahu ... tak nevim, asi jsem uplne blbej ... a nebo je taky mozne, ze ta hra funguje a jediny "stezujici si" Jason Evangelho (ke kteremu mimochodem vedou patrne VSECHNY clanky kritizujici tu hru) ma neco "trooosicku" spatne. Indicii by mohlo byt to, ze spousta komentaru se nese v duchu, ze je potreba mit aktualni 1511 system, takze jestli ono nebude "troooooooooooosicku" i chyba v tom, ze se najdou "IT znalci" naslouchajici "odbornikum" z "odbornych IT serveru" a zvlaste jejich diskuzi (treba diskuze na CDR se vyslovene pysni puncem odbornosti:o)), jak je vhodne vypnout automaticke aktualizace ... korekci clanku, ci zjisteni, zda hra ma fakt problemy, samozrejme necekam:) Nicmene uz ted je jasne, ze ona v clanku slibovana "KATASTROFA" se jaksi ... fnuk fnuk ... nekona.

+1
-29
-1
Je komentář přínosný?

No ale když je ten MS bez chyby a blbci jsou jeho zákazníci, proč v tom MS store není kontrola verze systému, když jsou ti géniové z Redmondu tací kabrňáci? Můžeš mi to jako znalec vysvětlit?

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

Kamo ty ses mimo .... takze podle tebe to maji jako udelat tak, ze kdyz si vypnes aktualizace, tak nepovolit spoustet aplikace?:o))))))))))))) Ted jsi me pobavil .....

+1
-27
-1
Je komentář přínosný?

Tu aplikaci snad musíš stáhnout (a nainstalovat). I/Už prastarý MS Installer tuto funkcionalitu má, dokáže si velmi podrobně otestovat fitness systému, a pokud nevyhovuje, instalaci skrečuje. To předpokládám jako fanda MS víš/znáš. Proč tedy nová deployment platforma takovou funkcionalitu nemá?
Shledávám, že jsi opravdu veselá kopa.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Když se Vůl do něčeho pustí, tak je to vždy poznat, že to dělal Vůl.

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

...Jeste vetsi... Microsoft... nez jsme cekali...

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.