Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Ovladače Nvidie doplňují telemetrii

schvalne jsem si vygooglil jak jste to psali o woknech..
http://diit.cz/clanek/vypnete-smirovani-ve-windows-10-malym-open-source-...

takze microsoft smiruje, ale nVidie doplnuje telemetrii.. ((:

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

ano protoze NVidia a nejen ona smiruji uz mnoho let .. jenze v MS to udelali konecne transparetni tak lidi zacali nejvic kricet :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To pisal pan Jezek. Clanky od pana Jezeka mam osobne rad ale na prvy pohlad tazko rozoznat ci ide skor o jeho blog :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak jeden rozdíl tam je, nvidia má anonymní provozní data (alespoň to tvrdí), Microsoft má kompletní personalizovaná data včetně obsahu mailů, onedrive atd.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Eula
When you use our Services, we may collect "Personal information", which is any information that can be used to identify a particular individual which can include traditional identifiers such as name, address, e-mail address, telephone number and non-traditional identifiers such as unique device identifiers and Internet Protocol (IP) addresses.

We may collect personal information that you or other users give us (e.g. your contact details or your comments or opinions), allow us to receive either through your preferences in your devices (e.g. location data) or browser or from third parties such as social networks (e.g. your public profile information) or through use of our Services (e.g. the pages you visit)

...We may from time to time share your Personal Information with our business partners, resellers, affiliates, service providers, consulting partners and others in order to provide our Services to you.

https://www2.nvidia.com/en-us/privacy_policy/

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tož to je pěkné. Naštěstí se mě to netýká.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

... opravte si to tu, reply + prihlasit = novy komentar

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"data neobsahují osobní informace". Může mi někdo sdělit, jak šmírovací služba Nvidia Experience pozná, že "toto" nejsou moje osobní, nebo jinak citlivá data, aniž by je pročmuchala? ☺

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

uz drive NV sbirala udaje napr. o tom jak dlouho hrajete coz je dle meho docela osobni vec ...

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Tak nejspise vedi, co presne sbiraji a jak, ze ....
Pokud nekdo bude napriklad sbirat informace, jak dlouho bezi Pc, jakou cast z toho je karta jak vytizena, jakou ma teplotu atd atd atd - jedna se o vcelku jednoznacne definovana data, jejichz sber dozajiste probiha zcela definovanou metodou.
A prodpokladejme, ze ten sw zadna jina data, nez ta predem definovana, neposila, nema k tomu duvod.
Potom je tedy na uzivateli, kteremu by to mohlo vadit, aby si zjistil, co se tedy odesila a pokud by mu to vadilo, tak se nejak zaridit (koupit kartu od konkurence, vypnout nejak to odesilani atd)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"data neobsahují osobní informace"

Poté co ÚOOÚ prohlásil VIN kód za osobní údaj, který podléhá ochraně dle zákona, to alespoň V ČR už neplatí. Výrobní číslo jako výrobní číslo.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nvidia Experience letěla woknem. Nic už mě dlouho nena*ralo jako když mi v Photoshopu při stisku zpět (CTRL+ALT+Z) začala vyskakovat nějaká ko.otská obrazovka a v Total Commanderu nešlo CTRL+F1 přepínat disky v levym panelu.

A vyloženě musím být sprosté po tom co se ty dem.ntní klávesovy zkratky ukázaly bez možnosti vypnout je. Naštěstí ten zmetek šel odinstalovat.... (to poslední co by mi přitom na tom vadilo, že to odesílá nějakou telemetrii...)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ale nepovídej, disky v commanderu se už od dob Norton Commanderu přepínají Alt+F1...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

jo jo, ALT+F1 ... už se moc nedívám co mačkám (podstata je ale jinde)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A čo taký "AMD Game Evolved Raptr" ten tiež určite nezhromažduje nič osobné ,ani čo hráte, ani ako dlho hráte,a než sa prehrabe v celom PC musí predsa prehrabať aj súbory užívateľa pre zoznam uložených hier aby lepšie vyhodnotili a profilovali vás ako možnú hrozbu napr.terorizmu a ked sú tam aj tie osobné kontakty,dokumenty, atd atd.....nemôžte predsa nijak uniknúť....!

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Jenze ten Raptr byla volitelny nesmysl, ktery si pri instalaci clovek moh zrusit. Nvidia to ted dovedla do stavu, kdy clovek pri instalaci zadnou volbu nema.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

GeForce Experience je tiez volitelne

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jenze tahle nova telemetrie se nainstaluje i bez geforce experience...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To by to nesmělo být v ovladačích
Expirience a Raprt jsou v tomto stejné aplikace

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejsou, GeForce Experience totiž narozdíl od Raptru funguje a má nějaké smysluplné využití. Raptr je bazmek spíchnutý snad v Javě studenty v Indii.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Á, pan neschopný pohádkář se probudil :o)))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ne nefunguje, to jejich slavný automatický nastavení detailů ve hrách nastavuje úplný kraviny, většinou nesmyslně nízko. Jen další zbytečná aplikace co běží na pozadí a nedělá v podstatě nic jinýho než že upozorní na novou verzi driverů to je asi tak vše.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je az usmevne vtipne, ze nejvic si na odesilani anonymnich statistik (telemetrie) stezuji takovi ti fanaticti zastanci zakazanych aktualizaci, instalujici kazdou picovinu, co se vali po netu, zastanci cracklych (a pochopitelne zavirovanych botnety a malwary) ruskych windows, uzivatele androidu (idealne rootnuteho, aby nebylo pochyb, ze jsou soucasti botneti komunity), vypinaci UAC a podobne ..... proste BFUU (BFU Ultras:) .... pocitace zahnojene a zakeygenovane az na pudu, ale hlavne ze povypinaji vsechny bezpecnostni mechanizmy a nejakou anonymni telemetrii ve W10:o) U tech bych se bal prohlizec jen otevrit, natoz se nekam prihlasit .....

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Sorry, ale to je pěkná blbost. Lidi, kteří neznají nějaké bezpečnostní zásady a instalují cokoliv odkudkoliv nějaká telemetrie většinou vůbec nezajímá, ani často nevědí co to je. Maximálně tak instalují 3 antiviry.

A pak jsou tu lidi co mají počítač jako nástroj, často na něm mají citlivé informace, ať už to znamená cokoliv a výrobce (OS, nebo nutné aplikace) buď oznamí, že dělají telemetri, ale nebojte se, je to anonymní, nebo neoznámí nic. Ani raději negarantuje, že by anonymní data třeba (někdy určitě) šla křížově přes více služeb deanonymizovat. A protože ta anonymní data jsou často na prodej, nic nebrání si vedle sebe postavit několik databazí, z nich každá zná jen nějaký nezajímavý střípek a začít ta data na základě nějakých parametrů provázávat.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

To jsou teda pěkný kraviny co píšete.
BFU(U) je úplně fuk co tam má a co se kam posílá a rozhodně to neřeší. A rozhodně nečte HW/SW články tady a na podobných stránkách. Takže váš komentář je jen výkřik do tmy mířený na nikoho = zbytečný.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ako uz niekto vyssie pastoval nvidia eula :) s cim z toho by si dobrovolne suhlasil? To nizsie sa vztahuje na any nvidia software product,

https://www2.nvidia.com/en-us/privacy_policy/

This policy was last updated on June 15, 2016.

NVIDIA is committed to respecting your privacy. This Privacy Policy applies to our world-wide family of NVIDIA-operated websites (including www.nvidia.com, www.slizone.com, 3DVision Live, GeForce.com, GTC, TegraZone.com, and shield.nvidia.com) and mobile apps and hardware and software products including any internet-connected devices (our "Services").

What Information We May Collect

When you use our Services, we may collect "Personal information," which is any information that can be used to identify a particular individual which can include traditional identifiers such as name, address, e-mail address, telephone number and non-traditional identifiers such as unique device identifiers and Internet Protocol (IP) addresses.

We may collect personal information that you or other users give us (e.g. your contact details or your comments or opinions), allow us to receive either through your preferences in your devices (e.g. location data) or browser or from third parties such as social networks (e.g. your public profile information) or through use of our Services (e.g. the pages you visit).

How We May Share Your Information

We do not sell Personal Information about our customers or users to any third parties. We may from time to time share your Personal Information with our business partners, resellers, affiliates, service providers, consulting partners and others in order to provide our Services to you.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"data neobsahují osobní informace a mohou být sdílena s partnery Nvidie"

Po zkušenostech např. s nedávnou akcí "Web of Trust", který posílal "anonymní" data, ze kterých šlo vyčíst emaily, uživatelské jméno apod. nevěřím první půlce věty, zato věřím té druhé půlce, na tom se dá vydělat dost dobře...

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Nevím na co si tu všichni stěžují, NVIDIA GeForce Experience je geniální a funkční nástroj, jemuž se AMD Raptr nerovná ani po kotníky.
Prostě to spustím nakonfiguruje mi to nastavení her zcela správně a optimálně pro nejlepší zážitek aniž bych musel cokoliv dělat a rovnou hraju, paráda!

Zatímco u AMD je postup následující:

1) Nainstaluji grafickou kartu a zapnu počítač, naskočí BSOD, ale to je klasika, po rebootu OK.
2) Nainstaluji driver z CD, což nějakou dobu trvá, navíc je ten driver starý, to je také dost WTF, že k novým kartám dávají takto staré drivery.
3) Z driverguide.com stáhnu údajné nejnovější drivery, kde je ale přibalený navíc nějaký malware, WTF?
4) Strávím půl dne odvirováním počítače.
5) Nainstaluji konečně správný driver a spustím nějakou hru, ta se zapne v 800x600 a low detailech.
6) Hledám GeForce Experience, ale Raptr vyžaduje nějaký účet a vůbec to nefunguje, další půl den tedy ladím nastavení hry a hledám optimální nastavení.
7) Když to konečně mám, 2x crashne AMD driver a karta se vypne kvůli přehřátí, na čtvrtý pokus to vyhodí jističe díky vysokému odběru a shoří mi zdroj.
8) Dávám AMD kartu na aukro za 1/3 ceny, kupuju NVIDIA kde VŠE funguje lusknutím prstu a problém vyřešen.

Ponaučení je jednoduché, NVIDIA a GeForce Experience FTW prostě. Nekupujte topící a žeroucí nefunkční střepy, kde není možné nainstalovat ani ovladače bez pádu systému.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

A teď tu o Karkulce
Je zbytečný na kterýkoliv bod reagovat, neschopnost z toho úplně čiší, někdo se tak hold prostě narodí...

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Proc mas porad potrebu porovnavat vsechno s AMD? To je nejaka uchylka nebo te nekdo od AMD zbil a ty jim to do konce zivota nezapomenes?
Tady preci nejde o to, jak to funguje nebo nefunguje u AMD, ale jde o to, ze naprosto podle tebe "bozi" GeForce Experience nekteri lide nechteji a doted to mohli vypnout a zadnou telemetrii do NVidie neposilat, coz nove nelze a telemetrie se odesila vzdy. Jednoduse to s AMD nema zadnou souvislost, akorat par fanousku NVidie ji zada, aby telemetrii vratili jako volitelnou soucast, to je vse.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

S počítačema to asi moc neumíte, co? Třeba bod 3 je vyložene k popukání. Ostatní ani nekomentuju, vyměnit AMD grafiku dokázala i moje mamka s mírným navedením po telefonu. Dokázala by určitě i nvidii, pokud by vás to trápilo.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

"NVIDIA GeForce Experience je geniální a funkční nástroj"

No a teraz mu pribudla ďalšia geniálna fičúra...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

po bod 5 je to jen vaše lajdáctví ... i malé dítě ví , že drivery jedině aktuální a ze stránek výrobce ( pokud nevlastníte zrovna nějakou nějakou ATI/AMD obskurdnost typu PCI-E to AGP bridge a podobně )
No a další body ... to že zdroj nevydrží je šlerndrián a snaha ušetřit na straně výrobců sestav , ale také jsem si tím prošel tak nezoufejte a buďte objektivní ;) .
PS: Až zase budete posílat zánovní karty na trh za 1/3 ceny , dejte mi dopředu vědět ;)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

No, tady se dá říci jen jediné. Když je někdo hlupák, je to výhradně jeho chyba. Pokud nejste schopen stáhnout ovladač z webu výrobce, tak si tady nestěžujte, je to vaše chyba. Pokud máte tak mizernou sestavu, že padá do BSOD, je to vaše chyba a zrovna tak bude padat i s Nvidií. Pokud vám hoří zdroj a vyráží pojistky, je to vaše chyba, neměl jste kupovat šmejd. Pokud se karta vypne kvůli přehřátí, je to vaše chyba, máte ji lépe chladit. A pokud jste příliš líný, nebo méně chápavý a nezvládnete to, svěřte tu práci odborníkům, kteří vědí, co dělají.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ak to niekoho zaujíma, už pred 4 mesiacmi urobil francúzky papierový magazín analýzu dát ktoré GFE odosiela: https://www.reddit.com/r/pcmasterrace/comments/4qt8pf/geforce_experience...
Keď to postol užívateľ Redditu, podozrievali ho z clickbai-u :-)
Odkaz na dekryptovaný log: http://www.canardpc.com/download/cpchw/hw29.getsugar.log

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No mám takový dojem , že současné systémy již žijí svým životem a majitel i uživatel je pouze trpěn . Kde jsou ty časy antivirů jako F-Prot , kdy uživatel nemohl vůbec nic dělat , když běžela realtime ochrana :D . Dnes tu máme výcejádrové systémy pro všechny a takové trpění nevyžádanch procesů vlastně je naprosto normální a legální praktikou . Hlavní je , aby PC bylo zapnuto a co se děje na pozadí .... však Microsoft i Nvidie to omlouvá vlastními zájmy a zlepšováním komfortu uživatele .

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

cau, jsem tu jen na skok.. precist si hlasky fanousku na webu amd-diit.cz :)))

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tento web není dostupný

Adresa DNS serveru amd-diit.cz nebyla nalezena.

Zkuste spustit Diagnostiku sítě systému Windows.

DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro mač dóže a podobný trolly. Raptr už dávno není součástí amd ovladačů a i ve chvíli kdy ještě byl, stačilo jediným kliknutím zabránit jeho instalaci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Koukám, že se tu zeleně trolí. Seriozně a pro pořádek chci varovat před NVIDIA ovladači a firmou NVIDIA. Za účelem využití akcelereračních vlastností CUDA jsem s pořídil GK řady Pascal do serveru. Jaké bylo překvapení, když se odmítli naistalovat drivery na W 10 Entrprise LTSB, posléze i do běžné edice Enterprise. Po detektivní práci na fórech vyšlo najevo, že ovladače jaksi nefungují na verzi Windows mladší jak verze 1511. Naprosto nesmyslná situace, kdy čisté systémy, bez zbytečného balastu, záměrně udržované bez nových a nevyžádaných features jsou evidentně nežádoucí. Nvidia si prostě usmyslí, že budete upgradovat a hotovo (downgradovat). Tipuji, že ty vyšší verze potřebují zrejmě pro korektní funkci jejich nevyžádaných šmírovacích doplňků. Další verzí je tichá dohda s Microsoftem jak z korporátních klientů vytahat ještě víc peněz. (Když ti home to mají povětšinou zdarma). Zajímavé je, že staré vykopávky CPU od AMD tak i novější např. Kabini od AMD žádnými neduhy netrpí. Moje první zkušenost s NVIDIA po 20 letech praxe a hned FAIL.
Máte pocit, že jsem frustrovaný z koupě? To tedy ano.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.