Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Kdy stačí GeForce GTX 1060 3 GB paměti a kdy už ne?

tak ta 3gb fakt neni dobrej kauf.. kdyz to jako novinka nestaci na 1080p tak to do roka bude odepsany.. ten asus stoji pres sedm litru, oc ani nenahradi ztracenej vykon.. budoucnost zadna, hry se delaj na 4gb ne na 3gb a popdpora dx12 pochybna

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

jo, zase klasický nvidia ojeb.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

A v čom alebo len zase klasický kop do NV ako je to u teba zvykom.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

možná proto že nVidia ještě neumí DX12 a stále tlačí na vývojáře aby nevyvíjeli hry podporující DX12. Důvod? AMD by byl o kus dál a nVidia by neprodávala. Zkus Google. Tam se o tom hodně píše.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Dôkaz, že nevie DX12 poprosím, alebo si ďaľší ktorý nevie o čom píše.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

píše se o tom rok že nVidia ještě neumí DX12. Kde jsi byl?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Stále čakám na dôkaz

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Pohledej net a zjisti co se píše o tom že nVidia neumí asynchronní shadery což je důležitá část DX12

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tak sme doma nevieš o čom píšeš, nemýľ si rozdielnu implementáciu s tým že to nevie.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Po prve ako dôkaz niečo z DDWorld beriem ako vtip ten chlap nevie o čom píše. A Ďaľšie je len nejaká diskusia, no nepresvedčil si ma.
Stále trvám na tom že nevieš o čom píšeš a pletieš si pojmy.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Myslím že to nemá cenu. nVidia DX12 simuluje díky výkonějším procesorům a to je fakt. Tak se tady můžeme dohadovat do nekonečna. Mám nVidii a taky vím co píšu. Ale nejsem fanatik jako někdo. Čekám na novou řadu procesorů která už DX12 budou plně podporovat.

http://csm-clan.cz/index.php/7-blog/66-novinka-nvidia-grafick%C3%A9-kart...

http://csm-clan.cz/index.php/7-blog/31-t%C3%A9ma-pro%C4%8D-jsou-amd-rade...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Takže teraz už emulujú, čo bude nabudúce. Je niekde napísané, že musí byť len HW implementácia? A aj keby je to len jedna funkcia a nie jediná, a ešte ktomu je to funkcia ktorá nemá vplyv na to ako hra vyzerá ale len vplyv na výkon a ak si pozriem posledné výsledky v AoS tak si na tom NV s "emuláciou" nestojí zle keď ešte beriem v dotaz že je to technologické demo šité na mieru AMD.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

tak nebudu tvrdit, že čipy od nVidia vůbec nezvládaji DX12, ale je pravda, že asynchronní shadery nVidia moc dobře nezvládá.

a pak už je to jenom zbytečné dohadování o tom, jestli nedostatečná implementace jedné funkce znamená, že karty papírově nezvládají DX12.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ale celá táto diskusia je o tom že sa tu práve tvrdí že to NV nevie čo evidentne nieje pravda. Ináč to implementuje, má v tejto funkcii nižší výkon ale to neznamená že to nevie.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak tohle je kop do vlastní branky :--))
NV čipy problém s CPU nemají a vystačí si dobře, ne jako konkurence kde pomalejší procesor znamená mnohem nižší fps.
A argumentace s maxwell čipy v době kdy se dávno prodávají grafiky s pascalem jako housky v krámě je taky dost mimo.
Horko už červeným vážně leze na mozek když produkují takové blbosti a vytahují staré věci :-)))

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

mate na mysli ty testy se skoro 8 let starymi CPU kdy u drtive vetsiny her byl rozdil par FPS a pouze u par titulu byl rozdil vyraznejsi ? na tom je akorat videt ze AMD lepe tezi z modernich technologii a novych instrukcnich sad a NV tam v konkretnich pripadech lepe drzi vykon ...coz bych videl jako jasny signal pro kupujiciho mas starou nemoderni sunku kup si radeji drazsi NV ktera ma vyssi cenu nez cela sestava :)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

konkrétně mám na mysli škálování nového Dooma....

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

jedna jedina hra ano to jsem vedel ale nevidim jediny duvod to psat tak vseobecne pokud v tom neni zamer podlozit sve argumenty ;) protoze ve zbytku testovanych her(koridorovych i open world) tezi z ruznych CPU obe karty cca stejne jen ten DOOM se chova jinak ......
muj spekulativni zaver protoze nikdo jeste neudelal hlubsi rozbor proc tomu tak zrovna u DOOMA je >>>> tady je krasne videt ze moderni technologie vs velmi stary HW nejdou moc dokupy a NV z toho tezi protoze kombinace Doom + NV nezapina vsechny optimalizace enginu (ani to myslim zatim neumi a ano nejde jen o AS o svatem gralu AMDckaru ale i o statni ficurky ktere prisli s DX12/VULKANEM ktere NV taky neumi nativne na HW urovni )

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

to je sranda, příspěvek který je pro AMD je označen zelenými plusy a příspěvěk, který je pro nVidiu tak je označen červenými pomlčkami. Správně by to mělo být naopak, že?

Jinak se vším co tady v diskuzi je napsáno o nvidii plně souhlasím.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

ta pomlcka (–) je ve skutecnosti minus (-) jeste je napisu vedle sebe aby byl videt rozdil >> – - pridpadne dve pomlcky –– a dva minusy -- :)
ono by to ani nedavalo smysl .....co vyzni lepe ?
a) hlasovali jste pomlcka 1 :D
b) hlasovali jste minus 1
minusovym hlasovanim se dle meho vyjadruje pripadny nesouhlas nebo reaguje na uplny nesmysl / lez

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ALL

dle vsech testu co jsem videl vsude po netu,je 1060(obe verze 1080p ready),takze tady neni treba resit takove prkotiny

480rx je super karta,ale oslovi jen ty co nejsou tak zavisli na wattech :)))

resit vykon v DOOMu je naprosto mimo(ani za dva roky to tak nebude,jako je to v DOOMu)

dle vsech testu nvidia(1060 8gb) ma DX11 navrh a DX12 neztraci jak nekde prezentuji(treba arogantni a ignoratni DD)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

souhlas / nesouhlas, protože tady je nVidia sprosté slovo.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak ono na tom neco pravdy je, ze pro AMD potrebujete rychlejsi CPU a nejsou to jen uplne ty stare sunky, ktere bych taky vynechal, jelikoz je parovat s novyma kartama typu 480 je blbost.
Jde to docela dobre videt jak u i3 a pak hlavne u FX CPU. Kdo ma Intelovskou i5, tak je to celkem sumak a takove veci resit nemusi.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zde je to zamerene proti nVidii, tim padem jen ztracite cas. Pan Kozak cte DDW a k tomu nen moc co rici, jen to ze Stach je idiot a ten kdo mu veri taktez.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pokud se nejste schopen nezavisle podivat na vysledky testu, ve forme grafu, ktere ve dvou clancich na CB jasne ukazuji, kam se posunuji dnes hranice vyuziti pameti grafickych karet a jake to ma prakticke nasledky .. nizsi fps, prodlevy ve vykreslovani framu (tudiz skubani obrazu) a ve vysledku nutnosti snozvani detailnosti obrazu (textur), tak jste spise vy evidentne zameren proti AMD :))
Tim nerikam, ze tady neni fandovstvi, ale psat obecne generalizovani o tom, ze tady jsou vsichni zamereni proti tomu ci onomu, je opravdu ta nejjednodussi tupost, kterou clovek muze delat.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

tuhle diskuzi furt nechapu.............je to 1080p ready............vsechny vysledky sou uplne mimo.........480rx je to super karta.....
1060gtx je ve dx11 lepsi a dx 12 stejne vykona.......

je uplne jdedno kterou vemete na 1080ready to staci..............zadne vyhody navic tezko vyuzijete...........tady je to o fans..........:))))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

By mne zajimalo, co na diskusi k velikosti RAM a jejim vlivu na prubeh zobrazeni hry neni pochopitelne?
Dival jste se na ty 2 odkazy, ktere jsou tam ode mne a od Tralalaka nahore?
Pokud ano, nemuzete vubec tvrdit, ze je jedno kolik budete mit pameti, protoze budete muset nastavovat detaily jinak. Ze s tim clovek muze zit je preci druha vec. Stejne jako diskuse, jestli potrebuji Intel i5 nabo si vystacim s AMD FX procesorem. S obojimi ty hry pojedou taky.

Pokud nemam potrebu nic z toho "resit", tak si muzu poridit i notas s A8 a nemusime se vubec o tech vecech bavit ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

počkejte, ale přece win 10 můžete videopaměť sdílet, takže by teoreticky měla být karta bez omezení pamětí a mělo by vše fungovat jen na základě výkonosti čipu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

:)) samozrejme ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

3GB VRAM je podle tebe v dnešní době dost na takto výkonný čip?

Už ty první testy jasně ukazují, že ta karta má velké propady oproti tomu, co se čeká od pojmu GTX1060 a co víc, věřím, že se opět budou objevovat "testy" ve kterých budou takové hry buď úplně vyhozené, nebo se to smaže zase nějakým kecem typu že to nvidia opraví, stejně jako měla "opravit" těch 0,5GB u GTX970.

Já jen připomínám, že HD7970 měla podobné 3GB VRAM už v roce 2012 a já bych očekával, že dnešní karty v této výkonové kategorii (mainstream) budou osazeny alespoň 4GB. Jak blbě dopadla GTX960 2GB taky všichni víme.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

jenže to tu nebyly W10, že...
3GB na fHD bez AA pořád stačí. A NV má nyní tak efektivní architekturu že ani ve FC4 se zapnutými NV featurami a 4XAA moc přes 3GB neleze. Takže na hraní bez AA to půjde, beztak na lepší AA nemá sílu zase čip.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nebyly W10, ale stačí se podívat na texturemody třeba pro GTA5, nebo jak obecně lezou nahoru objemy dnešních her. W10 vyřešily hodně, ale ne vše. Ona ta tabulka 3G/6G něco ukazuje.

Navíc si troufám tvrdit, že když AA zvládá na střední hodnoty i R9 280X, tak je musí zvládat u spousty her i GTX1060.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

280x při plných detailech ještě 4AA? To ale nebude moc nová hra, že...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Plné detaily málokdy přinášejí adekvátní vizuální zlepšení. Když snížíš některé prvky na medium, je to skoro k nerozpoznání.

Třeba BF4 mám vše na ultra vyjma dvou položek a stabilně dosahuju FPS 70 (mám tam nastaven i limit, aby grafika zbytečně neřvala) s tím, že to někdy spadne na 50. AA jsem měl zapnutý, ale zase jsem jej vypnul, protože při střelbě na dlouhé vzdálenosti (kdy postavička má jen pár px) mi přišlo, že bez AA vidím líp.

Ale jak jsem psal - někde to jde, jinde ne.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Dobre ale v čom je to ojeb NV, tá karta nemá taký výkon ako ukazujú testy? Alebo má iné parametre ako udáva NV, zase si mýlime pojmi však.
Dobre tak má karta prepady niekde väčšie a niekde menšie, čo sa týka extrémov tak to by bolo dobré urobiť viacej testov a vylúčiť chybu merania. Robiť záver z jedného testu je dosť neprofesionálne.
HD7970 bola HI-End v tej dobe čo teraz 1060 3GB nieje alebo sa mýlim. A ako dopadla 960GB? Ja mám stále kartu s 1GB pamäte a hádaj čo stačí mi to.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ten ojeb je v tom, že za 3/4 roku vyjdou nové hry, kde najednou tahle karta bude mít masivní propady (viz GTX960 2GB), budou následovat dlouhé xichty a odchod na nákup nové grafiky - samozřejmě namnoze zase nvidia, protože ta přece dělá ty nejlepší karty. :-)

Nic proti tomu nemám, každý nechť si utratí své peníze jak mu libo (nebo ať je klidně spálí). Ale z pohledu který jsem popsal nahoře, to je prostě ojeb, stejně jako oturbený pidimotůrek s nekvalitním řetězem, který je namáhán tím více, čím poctivěji jezdíš a řadíš podle toho, jak ti napovídá ten ekoteroristický nástroj na palubovce. Nakonec ty náklady za nekvalitu zaplatíš (a nejen ty). Někdo to neřeší, někdo to zase řeší, protože pokládá nadbytečnou spotřebu zboží za neekologickou. Lojza ti zase napíše, že to je v pořádku, protože trh si žádá spotřebu. :-)

P.S.: já mám v druhém PC prastarou HD5450 s 256MB RAM, taky mi stačí. ;-)

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Uvidíme čo bude za trištvrte roka aké hry vyjdu a ako budú nakladať s pamäťou. Ja v tom ojeb nevidím.
Ináč zase si dokázal že prirovnania k automobilom sú úplne mimo misu. Prirovnávať motor k pamätiam je tak trošku mimo nemyslíš.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

já ale nepřirovnával motor, ale způsob myšlení výrobce, který je stejný - dodat na trh suboptimální výrobek, který si v blízké budoucnosti vynutí další investice. Trochu ses v tom ztratil. :-)

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Ale však nikto tých ľudí nenúti to kupovať, skôr je to dobré že si ľudia môžu vyberať z viacerých možností. Uvidíme o trištvrte roka či tej karte dôjde dych.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ano, já to chápu. Ty si vybereš kvalifikovaně, protože víš co chceš. Ale taky existují lidi, co nakupují podle značky a tyhle nuance neřeší/nechápou/nerozumí jim. A těch je většina, stačí si projet ty bláboly na různých diskusích ve webshopech, co tam někteří plantají.

Většina lidí moc voleb ráda nemá, protože je matou, nakonec to končí hláškou "něco mi doporuč."

Proto jsem psal o ojebu, málokdo z těch málo znalých je schopen rozlišit mezi významem té jedné číslice v označení grafiky. Ano - je to jejich chyba, ale výrobce toho nepokrytě zneužívá.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Ale to máš všade, každý čo má občiansky preukaz zodpovedá sám za seba. Ty ak ideš niečo kupovať a robiť niečo o čom nemáš páru tak sa nespýtaš niekoho kto tomu rozumie?
Celý život je o tom ako sa rozhodneš buď dobre alebo zle. Nerobme z ľudí väčších debilov ako sú a netreba ich všade brať za ručičku.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Obávám se že lidi (v průměru) jsou ještě větší.. ;-)
Nejde o to je brát za ručičku, jde o to nedělat jim v tom záměrně bordel.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Já se naopak přikláním ke všem těmto "ojebům", protože národ hloupne vysokým tempem. Čím víc bude situací, kdy ji nabíjí čumák, tím je větší pravděpodobnost, že příště použijí to, co mají na krku.

Jinak souhlasím, že ta karta pro hraní smysl nedává

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

tynyte, ti si vážně myslíš že si někdo koupí GTX1060 na nové hry které příjdou v roce 2017 ?

Tak buď trolluješ a nebo si holt nastaví detaily na min. však to nepozná.

kdyby existovala ekvivalence, ale použiju 460... ty si myslíš že hry v roce 2017 pojedou na 460 bezproblému na ultra?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Já si kupuju RX480 (což je ekvivalent GTX1060 - jak cenový, tak výkonový) i na hry z roku 2018 ;-)

Pokud jsi myslel RX460, tak to není ekvivalent GTX1060, jak cenový, tak výkonový.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

ale mě nezajímá co si kupuješ ty, pointa byla o spotřebiteli/y který má důvod k tomu pořídit si 1060 3GB.

Máš pravdu RX460 je ekvivalent nuly, takovej minimální start na poli počítačových her.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Tobě ještě nedošlo, že "spotřebitel co má důvod pořídit 3GB GTX1060" je dle mého nesmysl? Daleko větší, než nákup té "nulové" RX460 za tři litry padesát? Důvod jsi už nastínil sám. Proč kupovat kartu, za 6 která je už předem ve své třídě odkecaná? Která už dnes velmi názorně ukazuje své slabiny?

Já ty dva citáty z CB nedával jen pro srandu králikům.

edit: leda bys byl žijící na vysoké noze a 6 litrů byl pro tebe lowend.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

1) ano 1060 je pro mě ultra mega low low end.
2) když si to nainstaluješ na win10 odpadne omezení 3GB VRAM.
3) na přehrávání videa s minimální spotřebou, naprosto ideální.
4) pokud tady prezentuješ jen apouze svůj názor že je správný tak pak je mi tě líto.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

1) to rika clovek ktery tu porad basni co si koupi za super kartu ? :D
2) neodpadne jen dopad bude mirnejsi :) rozdil mezi 4 GB a 2GB kartami(GTX 960) je znat i vizualne nejen na FPS ..... verim ze u modernich AAA titulu to bude stejne >>> 3/4 GB vs 6/8GB verzemi
3) na to staci mnohem levnejsi karty nebo integrovane reseni atd. tak proc kupovat o nekolik tisic drazsi kartu to fakt nedava smysl protoze pokud to ma clovek i na vaznejsi hrani oplati se priplatit par stovek za vykonnejsi 6GB verzi :)
4) rika clovek co neuznava a zlehcuje/zesmesnuje cizi nazory pokud nejsou stejne jako ty jeho

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

1) nerozumím, co máte proti 1080?
2) ano bude mírnější, ale pořád výkonější než integrovaná intel.
3) mám a věřte že nestačí, tearing, neplnohodnotná podpora.
4) Zesměšňuji názory, které jsou za hranici zdravého rozumu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jeste by bylo dobre k tomu dodat, ze i time frames docela trpi v momente, kdy je tam min nez 4G. Viz test tady
https://www.computerbase.de/2016-09/grafikkarten-speicher-vram-test/2/

Takze 3GB 1060 radeji ne..zbytecne snizovani detailu (textur)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Osobně si myslím že vetšině hráčům je jedno jestli jede na ultra nebo full detajlech. Když něco hraji a zaujme mě to, nevšimnu si jestli má nepřítel na saku knoflíček nebo nemá. Otázkou každého je, jestli mu to stojí za to, aby ušetřil asi 3500kč kvůli max.10% výkonu a ještě v některých hrách. Testoval jsem obě verze, rozdíl je opravdu minimální ale je tam. Něco jiného je už hraní 4k her! Tam rozhodně 6Gb ale osobně bych šel raděj do RX480 už kvůli podpoře DX12 kterou nVidia neumí.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

4K bych do téhle diskuze vůbec netahal, protože i ta 6GB verze na to zdaleka nemá. 4K jedině s min. 8GB a hlavně s highend GPU nejnovější generace.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

souhlas. To jsem napsal aby tady už s 3Gb verzí ani nepočítal.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"DX12 kterou nVidia neumí" - a nějaké relevantní důkazy by byly?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

V tomto novšom článku je to troška komplexnejšie aj z pohľadu AMD RX470 / RX480 4GB/8GB a NVIDIA GeForce GTX1060 3GB/6GB.

Speicher auf Grafikkarten (14.09.2016)
: 3, 4, 6 & 8 GB VRAM im direkten Vergleich
zdroj: https://www.computerbase.de/2016-09/grafikkarten-speicher-vram-test/

Hold rešeršer išiel bleskovou cestou a vybral si o dva dni starší článok (12.09.2016)...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Schlussfolgerung: Ab der Mittelklasse sollten 3D-Beschleuniger schon heute mindestens 6.144 MB Speicher haben."

Dnes 6GB, zítra 8GB... ;-)

Kdo kupuje kartu na 2 roky a více, tak se nevyplatí ušetřit litr za poloviční RAM.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

myslím že původně měla jít do OEM, ale ven se dostala kvůli chybějícímu levnějšímu řešení 1050, takže až ji vydají tak se tato potichu stáhne.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No a ako sa s týmto záverom zlučujú teda aj 4GB grafické karty ako AMD RX470 a RX480 !?!
Treba čítať s porozumením nielen príspevky, ale aj recenzie a nie sa nechať zlákať bleskovým honom na čarodejnice zameraným na jedného výrobcu.

Padni komu padni !

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A všiml sis, že 4GB verzi nedoporučuju? :-)

Mimochodem, ta RX470 je taky ale podstatně levnější a slabší a to 1 gigo navíc tě dostane z hlediska paměti do levelu minulého hiendu, takže přece jen není 3GB jako 4GB.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

to 1 giga te sice dostane do levelu minulyho high endu, ale je to hrana
kdyz sem si oteviral kolik me hry, ktery hraju zerou vram tak sem si vzal radsi 8GB (1070)
i tech 6GB sem si rikal pri koupi, ze by bylo malo z ohledem na rok/dva a naky texture packy

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

taky jsem po 70tce koukal, ale 12,5 už je vážně moc za vyšší střední třídu. Ona ta paměť není zas takový problém jak se zdá, viz třeba porovnání Fury s 4GB vs 8GB Grenada. To že aplikace dokáže zaplnit 7GB ještě neznamená že ten prostor nutně potřebuje. Grafiky se 4GB budou dlouho standartem, tak si málokdo dovolí aby to na nich dělalo problémy. Jiná bude pokud se budou chtít ohulit fičurky co jí hodně žerou a vysoký AA.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

4gb rx480 narozdil od 3gb gtx1060 stuttering ani zadny nehorazny propady vykonu nepredvadi.. na 1080p staci s prehledem..

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

+1

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

-1

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Co je lepsi koupe do budoucna RX 480 8GB nebo GTX 1060 6GB?? Monitor zakladni s fullhd

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pozri si recenzie v hrách čo hrávaš a podľa toho sa rozhodni, obe karty sú si výkonovo veľmi podobné každá má svoje silné a aj slabé stránky.
Do budúcna nikdy nevieš iba ak by si mal vešteckú guľu.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Do budoucna je jasně lepší ta 8GB karta. Koule netřeba - stačí mozek.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

čiže viac GB viac adidas. No ďakujem pekne za takúto radu.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Když vyšla GTX 680 jen s 2GB tak šla proti Radeonu HD7970 s 3GB a tehdy se vedly podobné diskuze. Já byl na straně těch co doporučovali 3GB kartu a rozhodně toho nelituji, protože to byla lepší volba. Zde jde navíc i o lepší perspektivy architektury od AMD než ten vysoce nataktovaný zastaralý kastrát nvidie, který je dobrý zase jen dnes.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Tak si teraz kúpim kartu ktorá je teraz slabšia že možná budem mať o pár rokov lepší výkon.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Jsi nvidiot a navíc dost hloupý. Každý zná dnešní perspektivy 3GB karet.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Takže keď dojdú argumenty tak nastupujú urážky, správanie tiež odzrkadľuje inteligenciu na to nezabúdaj.
A ešte jednu vec nie každý hrá hry, a grafická karta sa dá použiť aj na iné veci a možno tam tie 3GB budú stačiť.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Možno budů stačit - LOL. Od tebe bych si fakt nechal radit. Co se týče inteligence - při neherním využití grafických karet jsou požadavky na velikost VRAM vyšší. Raději budu diskutovat s člověkem co danému tématu rozumí a je obhroublý, než s chudákem co lidem dává špatné rady, ale je slušný jako slizák Bohumil Sobotka. V této diskuzi jsi na tom tedy lépe než já.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Dobre tak idem na tvoju úroveň, čo je na rade aby si pozrel testy v hrách čo hrá zlé?
Alebo si nechať radiť od človeka čo nevie ani pozrieť koľko ktorá karta stojí?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tos mi to nandal. Já narozdíl od tebe umím uznat chybu. Projít testy nestačí, protože geforce je v tomto případě dělaná tak, aby nadchla v aktuálních testech a za rok děj se vůle boží. Už jsem ti to psal v příběhu o GTX680...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Len s tým rozdielom že ja som sa tu nesekol.
Ale to musí byť dosť frustrujúce keď ten nevýkonný kastrát s architektúrou bez perspektívy je momentálnejší výkonnejší, s lepšou spotrebou a provoznými vlastnosťami ako tá ultra duper neorezaná RX480.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Prostě té 480 nevěřím. Něco se mi na ní nezdá. Od začátku, plýtké uvedení, slabé výkony, problém s napájením, ani po odstranění a overclocku žádnej extra výkon, co hra to různé hodnoty FPS... nevím příjde mi prostě takovej zajíc v pytli o kterým nic nevím co doopravdy je.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Neni nic jednodusiho, nez si ji nekde na 14 dni "zapujcit" ;) Mel sem v rukach rx 480 od xfx. Napajeni bez problemu a chlazeni perfektni. Vykon (gpu 1338 mhz) i provozni vlastnosti bez jediny vady. Je pravda ze cenove s tema cca 8500 je to na rx 480 uz trosku na hrane. Ale proti ty hruze co predvedlo sapphire s nitro+ je xfx vybornej kus hw.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

nahoře máš další příklad - GTX960 2/4GB.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A prečo nepoviete aj B) - R9 380 2/4GB ? :-)

2 GB VS. 4 GB IM TEST
: Wenn GTX 960 und R9 380 schon heute der VRAM ausgeht (14.12.2015)
zdroj: https://www.computerbase.de/2015-12/2gb-4gb-gtx-960-r9-380-vram-test/

O tom ma pred rokom v diskusiach (GTX 960 vs R9 380) nielen jeden priaznivec AMD čo by Vášnivý diskutér na HW weboch, ale aj eschopoch presviedčal, neskôr recenzent istého českého dvojpísmenkového svetového IT webu (nielen mňa samozrejme, ale aj okolie) ako 4GB a OC verzie nemajú pri 128-bit GTX 960 zmysel (prínos)...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

O 2GB verzi R9 380 nemá smysl debatovat, to je totéž co 2GB u GTX960.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Protože AMD jsou karty pro budoucnost, kdo si koupil nedávno R9 380 2/4G, tak má na mnoho let vystaráno.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

GB nejsou všechno. Papírově to vypadá krásně, ale od doby co přehrávala NV s 256bit sběrnicí a dalšími papírově slabými parametry nabušené bumbrlíčky od AMD už na ně moc nedávám. Pokud 256bit (vlastně 224) s 1664SP zdatně konkuruje 512bit a 2560SP tak je něco špatně....
NV silové parametry 1060 vypadají proti rx480 celkem chudě, ale v praxi ji papírově slabší GF opět vyboxovává.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Proč do toho tahat další parametry? Kolik hry žerou VRAM je obecně známé. Kupovat 3GB kartu v dané cenové kategorii pro fullhd hraní je blbost a je jedno jaký čip ta karta má. 3GB omezují už dnes výkon AMD i Nvidie.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

kup RX480 ve 4GB verzi a za 2 roky ji prodej, ja to mam v planu taky

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k tomu cenovému rozdílu jen cca 300Kč bych šel do 8GB. Někteří mají kartu třeba i na 5 let.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

kde se prodava RX 480 8GB za 6650 ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

OK za 7700Kč. Blbě jsem se kouknul.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak to mas 1400 priplatek, na to ze ty 4Gb navic sou vpodstate zbytecne a za ty 2-3 roky stejn nebude mit karta dost vykonu na to aby je vyuzila tak myslim ze je to nesmysl kupovat jinou nez 4GB verzi

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

rozdíl 4GB vs. 8GB je 900Kč s daní u MSI Gaming X RX480 (~7100 vs ~8000Kč). To není žádná extra pálka.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Súhlas, pri takomto rozdiele šetriť je neekonomické., skôr by som povedal, že 4GB verzia je nadhodnotená.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ten litr rozdílu je IMHO i u GTX1060, takže oni to tak nějak prostě plácají, aby jim to cenově vyšlo do různých segmentů.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jasné, chcú pokryť všetky cenové hladiny, osobne by mi stačila aj RX480 4GB / GTX 1060 3GB, ale ten cenový rozdiel by musel byť väčší, ja nové hry nehrám, potrebujem kartu len pre CAD program ktorý beží na OpenGL a nevynucuje si profi karty.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ja by sem se tyhle sapphirce vyhnul, protoze se nepovedla. Narvali tomu vysoky napajeni (pry aby to udrzelo vysoky overclock) a k tomu mizerny chlazeni. Takze i kdyz vetraky rvou, tak to dost topi. Ale chapu, ze za tu cenu je lakava...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak i kdybys ji malinko stahl napeti tak za tu cenu myslim ze porad dobra

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jakto? vdyť přece díky DX12 teprve 480X dostane výkon jako prase a vydrtí i 1080Ti. Takže 8GB model ti vydrží takových 8 let minimálně.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

podle mě se to nevyplatí. Texturová exploze probíhá právě teď. :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

prave proto se vyplati koupit kartu ktera bude levnejsi a pak prodat a koupit jinou, hlavne cena grafik pada dost rychle

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No ale právě proto, že cena padá, tak prodej mírně jeté karty postrádá smysl, protože na její prodejní ceně vždy budeš tratit, je to stejné jako s auty, kde platí, že čím dříve prodáš, tím více proděláš, protože cena padá exponenciálně.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

jenze cim drazsi kartu si koupis tim vic ztratis

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ano, ale ten rozdíl je tisícovka max. Takže nakonec skončíš s kartou, která na začátku stála o litr víc, ale vydržel jsi s ní 3 roky oproti o litr levnější kartě, která ti ale vydrží jen 2 roky. Obě prodáš za přibližně stejnou cenu, protože v době prodeje budou mít přibližně stejnou herní hodnotu, řekněme 2 tisíce.

A když to přepočítáš např. na období 12 let, tak těch levnějších jsi otočil 6 ks, kdežto těch dražších jen 4ks. Pokud jedna stojí 7 tisíc a druhá 8, pak TCO za grafiky po dobu 12 let je 6x7- 6x2 = 30 tisíc a 4x8 - 4x2 = 24 tisíc.

Ten výpočet je samozřejmě přibližný a spíše ilustrativní, nicméně ty hodnoty víceméně odpovídají.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tvůj výpočet mi připomněl Drakeův vzorec pro výpočet počtu planet s výskytem inteligentního života. Už Ludvík Souček pobaveně psal, že podle naturelu a přání počtáře lze dojít ke zcela odlišným výsledkům. ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

touché. ;-)

Ale musíš uznat, že jsem použil alespoň reálně se tvářící čísla. ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Uprimne receno ..... rozdil nejakych 1200 .... nizsi vykon, polovicni pamet, kdovijake problemy ..... u karty za dva tisice bych to asi resil .... ale u karty za sedm a pul mi prijde trapne setrit usmolenych dvanact stovek ...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

přesně tak, proto jsem si říkal koupím 1070 jenže pak mě bylo líto vyhodit 15000 jen tak, tak už je lepší si připlatit na 1080...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

http://aukro.cz/gainward-geforce-gtx-1080-founders-edition-i6496932859.html ... Tady to máš skoro zadarmo. Tak šup, šup, ať už máme klid. :o)

PS naoplátku bych prosil pár foteček Tvý nadupaný mašiny... :o)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

zajímavé, ale domnívám se že 5 minut před koncem aukce se cena vyšplhá tam kam patří. Pak to nemá smysl. Navíc já si ji dám do účetnictví a odmažu DPH.

Udělám ohledně toho celý stránky, kde budou detailní fotografie i popis jednotlivých částí systému i náhled jak to celé funguje. A pokud se to podaří přidám i nějaké porovnání před a po. Samozřejmě že všechno bude holt samo domo, protože to co chci nevím jestli se vyrábí. A když už do podkroví budu tahat vodu, tak jsem si říkal že si nainstaluju ještě kvůli tomu projektoru i sprinklerovací hlavice.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ještě, když jsem to postoval, bylo tam tlačítko "Kup teď" za 15k. Smůla, no... :o)

PS Jen by mě zajímalo, jak v účetnictví schováš grafiku za 20k mezi lopatu a příklepovou vrtačku... :o)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

:D dobrej vtip :D :D :D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud jsi opravdu z branže, tak vy velký kluci si poměřujete brabany jinejma osmiválcovejma hračkama... :o)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Někdo holky, někdo vdolky, jak říkám jsi malé sockoidní dětsko.
PS: Lamborgini gallardo má těch válců deset.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tak módní doplněk pro béčkový celebrity, příp. Kopačky/Hokejky, příp. laureáty Darwinových cen, jsem zrovna na mysli neměl, ale každej máme nějakej vkus... :o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S ucetnictvim neni problem. Kamarad takhle kdysi za cryptocoin manie daval do ucetnictvi komp za skoro za 70K (s 2x R9 290x).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Však jasně, co bys chtěl vždyť to bude nějaké malé dětsko co vymetá aukro a o podnikání ví prd.
Myslíš že úředníci budou zkoumat rozdíl mezi Titan X, 1080 a quadro ? (když je quadro kolikrát za úplně jinou cenu?) Nenech se vysmát.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

... :o) Ty fakt nechápeš, proč si z z Tebe dělám prdel? Plátce DPH a řeší pitomou grafickou kartu? :o) Jestli je to vtip, tak je dokonalej... :o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A jak to souvisi? Muze byt dobrovolny platce nebo nedobrovolny pri zahranicnim prijmu libovolne hodnoty (treba par kacek za reklamu), tak proc by si nenechal vratit zpatky DPH? Pokud ma nejaky prijem, tak je to cajk.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Njn, jenže dobrovolnej plátce z kšeftu za pár kaček/éček, vykřikující něco o sockoidních děckách taky nebude to pravý image... :o)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vynimocne suhlas.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sorry, ale tohle jsou kecy. Jinymi slovy, pokud hrajete ve FHD a neni vasi nejoblibenejsi hrou Mirror's Edge Catalyst, tak vam 3GB varianta bude stacit. Nechapu, proc bych mel priplacet za to, ze budu mit misto 70 fps 90.
Kdyz se podivate na fps, tak 6GB verze pro FHD nedava smysl. Procenta vypadaji desive, fps naopak.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

6GB 1060 fakt nedává pro FHD smysl, rozumná karta je 8GB 1080. a i tam má někdy problém prolomit na plné detaily hranici 60FPS (minima)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jiříku ty jsi nám tu chyběl. :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ne kazdy potrebuje egomasturbovat s ultra detaily.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

a proč se o ně ochuzovat? Vývojáři na tom pracují, piplají se s tím a když si pak hru koupím tak se mám o to připravit? Proč?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Abys usetril woe... o 3GB 1060 urcite uvazuji majitele 4k dispeju touzici hrat na ultra s 100+ fps. Zapni mozek.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jsem majitel 1080p a neuvažoval jsem o ničem slabším než GTX1080. 100+ FPS nepotřebuju, stačí mi, když hra běží 60FPS a tím myslím že minimální i max. FPS = 60. Bohužel současné hry v plné palbě tohle zdaleka nezvládají. S dropy pod 60 FPS jsem se potýkal u AC:Syndicate, do vydání DX12 patche pro RotTR to taky padalo hluboko pod 60FPS a aktuálně se s tím potýkám u The Division, naštěstí je to jen jedna lokace do které moc nechodím.

Tady byla řeč o tom že 3GB 1060 stačí na FHD, já říkám že na to nestačí ani 1080, což je prostě nepopiratelný fakt. Je zcela jedno kolik která karta stojí, ani jedna neutáhne mnohé tituly na max, min. 60FPS ani ve FHD.

A osobně si raději nekoupím další hru (ono jich ani moc, o které bych stál není, aktuálně nevím o žádné ohlášené kterou bych chtěl koupit) a raději přidám na HW abych si mohl hry, které prostě chci, náležitě užít.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

to je jedno co napíšeš, stejně dostaneš mínuska od socek a dětí co nedokážou máknout a vydělat si na takové karty.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Bavíme se o hrách roku 2016, nebo hrách z let příštích? Jak je to dlouho, co 2GB VRAM ještě bohatě stačily na vše? Dokonce se pamatuju (a tedy to nemůže být zase tak dávno), že se běžně používaly i 1GB karty..

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

čas letí, ještě poměrně nedávno byly diskuse zda vzít grafiku s rychlou 128MB vram nebo pomalejší ale dvojnásobnou /GF6/ a dnes jsou kapacity vram takové že ještě před pár lety nebylo obvyklé mít tolik RAM. A gigovky jsou použitelné ještě dnes, byť s určitým omezením, ale W10 grafikám s malou VRAM hodně pomohl. A 2GB jsou ještě dobře použitelné, zvlášť u starších panelů s rozlišením 1680*1050. 3GB mi přijde takový kompromis mezi náklady a ještě přijatelnou kapacitou paměti.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

až tento rok skončila moje 256MB GeGorce 7900GS...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Hralo se na 1024 x 768...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Byl jsem pracovně mimo a přišel jsem tady o výživnou diskuzi která připomíná nekonečný flame: benzín x nafta, sparta x slavie, apod... nikdo nikdy nemůže vyhrát. Jediná výhra která je jsou dvě věci:
První je tabulka výkonů, kdy bych tvrdil že 1060 3GB si koupí někdo kdo se chce třeba jenom dívat na filmy, pracuje na něčem nenáročném v nějakém CADu apod. Tento segment jste úplně zavrhli jako kdyby neexistoval. Pak tu máme RX 470, 480, o trošičku víc výkonější 1060 6GB, 1070...dál to znáte.

Druhou věcí, za kterou děkuji redakci je, že až teď jsem si uvědmil jak je ten žebříček krásne vymodelovanej a cena odovídá modelu. Průměrně vychází 1070 (nepřesně) výkonější o 33% oproti RX480 Strix nitro+, pokud vezmu cenovku +/- autobus 7700Kč tak je to zhruba 2/3 ceny 1070sátky. Což staví tyto karty na stejnou úroveň, akorát si penězi kupujete výkon. Pak vlastně nemá smysl žádná debata co je lepší. Poměr cena výkon je stejný.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

určitě pracovně? Já se včera líbal s elektrickou zásuvkou a probudil jsem se v helikoptéře...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

na filmy a net ti staci integrovana karta .....................gk na praci je uplne v jine kategorii..........

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

v podstate souhlas tohle plati ve vetsine pripadu ale ...preci jen nekde ty "levne" karty davaji smysl .....
- ne kazdy ma stroj s integrovanou grafikou
- sporna je i akcelerace HEVC/VP9 kde i nejnovejsi produkty maji problem s cimkoliv narocnejsim nez FHD
- plnohodnotne 4k zatim zvladne pouze nejnovejsi generace karet ktera je navic pouzitelna i na vaznou praci

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

vsak jasne,kdyz vysli procaky pred 2ma generacemi,tak se s tim moc nepocitalo,taky samozrejme zalezi jakou deskou si to osedlas,kdyz budes chtit vic jak fullhd..............ted uz na 4k staci bohate staci nove procaky s igp a mit tu desku.........tam uz je potreba si to spocitat...............jak to vyjde

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

na 4k nestaci i v nizsi kvalite dostava zahul jako svina vyssi kvalitu nezvlada zadny soucasny desktopovy PC bez dedikovane grafiky nebo by me zajimal konkretni model ktery zvladne 4k HEVC v nejvyssi kvalite :) ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

kdyz pujdu do detailu tak to tak urcite neni...................nova i predesla to da s prstem v nose...............a ted si vem ty minipc z ciny,ty to maj v zakladu................tady to urcite nebude problem................spise ve zdroji :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

nerikam ze soucasne desktopy nezvladaji HEVC s nizsim datovym tokem a 8-bit to uz je snad samozrejmost ze aspon s obtizemi zvladaji prvni verzi main/main 10 ale cokoliv "lepsiho" uz chce dedikovanou grafiku posledni generace :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pokud má dneska průměrná hra 50GB na disku (a zvuk, video, či engine to opravdu nejsou), uniká mi smysl těchto karet. Na HBM2 bude standard 16GB - 32GB příští rok, to se bude pak v bazaru pěkně kupovat.... Narážím na hry bez load screenů - např. Star Citizen. Slovem budoucnost a 4k i 32GB VRAM se dá zargumentovat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ano,tohle presne neco jako nvidia physx,ale tentokrat od AMD,ktera vraci uder

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

spise bych to videl na nejakou optimalizaci od NV v ovladacich ..btw nejsem si vedom ze by AMD mela nejakou proprietarni simulaci fyziky spis bych hadal ze NV ac se chvasta podporou az DX 12.1 to zas nejak odrbava kvuli lepsim vysledkum v benchmarcich :) (btw v nekterych detailnich rozborech se prislo na to ze to obcas dela i AMD u nekterych velmi vzdalenych objektu)
Phyx mi ani nepripominejte to ze NV zniceho nic zablokovala moznost pouzit NV kartu pouze na akceleraci fyziky jakmile detekovala konkurecni kartu je proste prasarna ....

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

ale v podstate je to stejne,jen to ma jiny nazev....................AMD v tomhle ted bude mit prim

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

on je HAVOK AMD only ? :) nebo jaky nazev by to mel byt ? (rad bych si o tom neco precetl)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ja mel namysli physx

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nerozumím tomu jak mohli ovladače zablokovat nv kartu při detekci AMD? To si neumím představit? jako že v jednom PCIe máš nvidu a v druhém AMD ?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Taky si to nedokazu predstavit a ani takovyho blazna neznam. Ale asi to existuje, kdyz to nvidii stalo za to v ovladacich blokovat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

já pár jo, taky jsem o tom uvažoval. Problém pro nvidii je v tom, že na physX v takovém režimu stačí koupit nějakou jetou a lacinou kartu minulé generace za pár peněz --> nvidia z toho nic finančně nemá.

A to je celý důvod proč to zařízli, ačkoli to zatloukali kecama o kvalitě a kompatibilitě.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

můžeš nám to prosímtě vysvětlit? jako že physX jede na AMD grafice nebo co?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

co je tezkeho k pochopeni ? physX lze akcelerovat pres GPU (only NV) nebo pres CPU pokud nemame druhou NV kartu nebo nechceme snizovat graficky vykon ..... drive bylo mozne mit silnou AMD kartu a k tomu si dokoupit kvuli akceleraci low end NV kartu za par korun coz NV casem zatrhla a aktualne lze physX v kombinaci s AMD kartou akcelerovat pouze pres CPU

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

grafika jede na AMD, physX se počítá ve vedlejším slotu přes nVidia kartu = tato konfigurace je už zakázaná.

k tomu videu: vlnění vody se počítá přes openCL nebo DirectCompute, na AMD no problem díky async compute, u nVidie by se to poposekávalo = vypnuli to natvrdo, užijte si nVidia vodu (potažmo další částicové efekty)

https://www.youtube.com/watch?v=K1I4kts5mqc&feature=channel_page

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Doprasený ovladače, řekl bych... :o)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

UPDATE: Rolling back to 368.81 driver fixed the issue, so I guess NVidia will fix it in a future driver update.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zajimal by me podobny clanek na tema Radeon RX480 4GB vs 8GB, protoze tam pro zmenu je rozdil v taktovani pameti (ne jen jejich velikost).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Toho sa nedočkáš, a hádaj prečo.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Našiel som z 13.9.2016: GTX 1060 3GB vs. RX 470 4GB – And The Best Mid-Range GPU Is?
zdroj: http://www.hardwareunboxed.com/gtx-1060-3gb-vs-rx-470-4gb-best-value-at-...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Akorat, ze ciste FPS jsou v momente, kdy se zacina hra "cukat" prave z duvodu nedostatku pameti a tim vznikajicich prodlev tak rikajic na nic.. Proto je ten test na CB v urcite pohledu daleko zajimavejsi, nez jen tupe mereni fps.

ps: ze bude 1080 3gb rychlejsi na fps je celkem jasne, kdyz je zhruba stejna rychla jako ref. 480 8GB

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak to bych neřekl že 1060 3Gb vydrtí takhle 470 sátku.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ukazuje to jednu věc - Pascal není tak neschopný jak by si fanboys AMD přáli. Já si pořídil 1060 6GB s windforce chladičem a můžu říci stejnou věc jako byla v pctuning recenzi - "prostě luxus". Jistě, cena by mohla být aspoň o tisícovku menší, ale ty teploty i při taktech nad 2Ghz + nárůst výkonu proti oc 970tky, opravdu příjemné překvapení.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

S dobrou edici 480, muzes mit uplne stejny "luxus". A recence na PCT s jejich "23 hrama" je s prominutim..o hovnu. Jednak vyber her byl tendencni a za druhe v jejich predchozich recenzich neumeli ani pouzivat ruzna nastaveni 480ky, ani nemerili s vice biosy, pokud je karty meli, atd... tomu opravdu nerikam solidni recenze :)
Nastesti jsou jine weby, ktere to opravdu umeji, ke kterym uz PCT ale dlouho nepatri.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jasně, rozhodoval jsem se mezi tou GB a pak XFX 480 Black, taky hezká kartička, už jsem se pro ní skoro rozhodnul, ale pak jsem si vzpoměl na zimní patálie s reklamacema AMD hw a hned mě ty nápady pustili. A pak jsem procházel všechny možné testy a vyšlo z toho že výkon Polaris grafik je velice nevyrovnaný. Možná to časem spraví, ale kdy? Do roka či dvou jak je u nich zvykem? To už budu kupovat stejně jinou gk, možná zlevněnou 1080. Pak problémy s AMD sw, kdy po několika reinstalacích má ve zvyku přestat instalovat driver s hláškou "akce není podporována Windows". Takové věci a trapné problémy jsem u NV nikdy nezažil - prostě to tam dám a nastavím a funguje to bez keců. Pak menší alergie amd hw na i málo zvýšené takty sběrnic. Všechno to jsou malá mínus, ale po sečtení už je to jeden velký zápor.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To je v pohode. 6GB 1060 je podarena karta, urcite jsi neprohloupil :) Kazdy at si mezi temi dvemi vybere podle osobnich preferenci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nebo zkušeností. Já jako dlouholetý uživatel Radeonů mohu říci že nejlepší byly mezi R9000 (měl jsem 9600Pro) a 4800 (supr byla 4890 s 2GB), i první řada s GCN byla fajn, ale pak to začli flákat díky nedostatku peněz a 280/X měly úděsnou reklamovatelnost. Vrchol byly referenční topítka s Hawaii.
A mimochodem je to vidět i na Steam statistice kde jediná řada co je ještě slušně umístěná od AMD je zrovna ona 7900....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Asi kazdy mame jinou predstavu o tom co to znamena "vydrtit" :))
Nicmene stale ti unika pointa onech 3GB..ale to tady v te diskusi asi nejsi jediny ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pointa je v tom že s dobrým memmory managementem není třeba tolik paměti. Dřív ho měla lepší AMD/ATi, karta se ale obrátila.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pravde je vzdycky nekde uprostred. Bavime se o 3GB verzi, podivej se tady, ze uz dneska jsou ty 3GB malo. U tech 3 her dochazi jasne ke zdrzeni pri vykreslovani framu i presto, ze ma NV ten memory management rekneme rychlejsi. A to i ve srovnani s 4GB RX470. A tento trend se bude do budouctna jenom zhorsovat, lepsi to urcite nebude. 3GB je proste zbytecne omezujici i v teto "levnejsi" skupine karet.
https://www.computerbase.de/2016-09/grafikkarten-speicher-vram-test/3/
https://www.computerbase.de/2016-09/grafikkarten-speicher-vram-test/2/

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

nějaké drastické omezení to nebude ani do roka kdy je její faktická životnost. Podle Steamu má nyní nejvíc lidí grafiku mezi 1-2GB, takže si vydavatelé nedovolí dávat hry které by na 2GB byly nepoužitelné. Je to minimum a onen 1GB navíc pomůže aby se nemuselo hrát na nižší detaily. V NV to mají dobře spočítané.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hele, to si uprimne nemyslim. Jelikoz Steam neni moc dobry vzorek. Spousta lidi si tam stahuje na integrovanych grafikach Indy hry a to je uplne jina kategorie, nez o cem se tu bavime. Par takovych kamaradu mam v okoli.
Pro hrace na desktopu bude platit jako min 4GB, Tomu se podle mne budou prizpusobovat i tvurci her. To za to pojede na 3GB a dokonce i na 2GB, to samzrejme plati taky. ALe bude treba snizovat detaily. V tom rpipade se ale naskyta otazka proc bych mel snizovat detaily i presto, ze to karta zvlada? Spousta lidi si kupuje kartu 1x za par let, takze ten problem bude narustat. To preci pak nedava smysl a radeji pudu do 4GB 470ky nez 3GB 1060 (byt rychlejsi, kde ten potencial do budouctna nevyuziju). Krome toho je 470ka vetsinou o par stovek i levnejsi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ať si každý koupí co chce, na co má a co mu vyhovuje. Jestli si nějaký HW neznalý jedinec koupí něco z pohledu zdejší ekipáže nevýhodného, ještě neznamená, že je to blbec - zvl. pokud se jedná třeba o doktora, kterýmu budu ležet pod kudlou. U takového člověka očekávám jiné kvality než přehled v GK ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

170 příspěvků a jaktože u článku není přídavek: "NEPŘEHLÉDNĚTE" ?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

a tak sa 5rokov hram na svojej 7970 posledny rok dostala do vienka vyssie napatie (1.25V) a core z 925 na 1210 Mhz. a 30% vykonu zase zadarmo (elektriku neriesim - nehram sa od rana do vecera mam aj zivot)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Navíc, cena elekřiny celosvětově vytrvale klesá (narozdíl od distribučních poplatků). Já bych se toho OC nebál. :o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Praktické zkušenosti s 1060 GTX 3GB EVGA SC z hlediska editace videa.

1. Podle GPU-Z je pri akceleraci videa vytížen "Video engine", nikoli GPU, DTP při 100% vytížení videoengine je na úrovni cca 30%. Tj. i jednochladičové řešení s heatpipe (pouze u verze SC) plně stíhá udržet kartu na 61 C.
2. Karta drží při encodingu trvale velmi vysoké takty 1930-1970Mhz!! srovnej s běžnými takty GTX 1070 a GTX 1080, to se podepisuje na velmi vysokém výkonu např. transkódování do HEVC 1080, CRF 22! (tj výsledný soubor s jednou zvukovou stopou cca 9-12GB vysoce kvalitního videa) probíhá rychlostí v DVBFAB (verze 9) 350-500 fps/s. (14 až 20x realtime).

Ted špatné zprávy.
1. Ovladače se nainstalují výhradně na WIN verze 1511 a mladší. Tj. velká komplikace pro systémy s enterprise edicemi!.
2. Díky pokročilému NVENC je třeba použít software s možnou restrikcí levelu použitého profilu H265.
Celá řada telefonů a i nových Arm zařízení nepřehraje zatím více jak level 4.1. Problémy s levelem 5 má jak celá řada aktuálního HW tak hlavně SW, který s vyššími levely nepočítá.
Omezení levelu u NVENC funguje u beta verze STAXRIP (nikoli STABLE - ta nefungovala pro jistotu vůbec, kvůli staré verzi NVENC API). Aktuální DVDFAB u poslední verze 9.3.2.1 začal používat level 5 :-(.

Protože karty GTX jsou herní a nelze na nich spustit více jak 2 instance enkódovacího procesu, je tato karta zlatým řezem pro videoeditační úlohy domácích úživatelů. S karta s dostupným SW pro akceleraci videoúloh plně vytíží běžné procesory a zejména diskový subsystém. Profesionální řada Nvidia karet QUADRO, by pro vysoký paralelismus úloh k nimž je určena vyžaduje zgruntu výkonnější a správně k danému účelu navrženou stanici. Pro vysoký výkon videoenginu GTX 1060 (zřejmě pro vysoké frekvence GPU) je úvaha o GTX 1070 a GTX 1080 neekonomická, přínos ve výkonu bude v praxi nižší (úzká místa v konkrétních sestavách, počet cuda jader x vyšší dosažené frekvence u GTX 1060),

Za mne karta GTX 1060 za 6.000 Very Good! Zatím je třeba hodně popracovat na implementaci SW hardwarových a technologických možností.

Snad výše uvedené bude někomu užitečné.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.