Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k GeForce GTX 1070 a 1080 od EVGA hoří napájecí obvody, nejsou totiž chlazené

kdo setri, ma za tri....

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Tady je videt ze to delal zamestnanec ktery tomu vubec nerozumi a nema k tomu zadny vztah,Na hodinu bych vyhodil toho cloveka co navrhuje chaldice, je videt ze je to mozna studovanej blb ale nejde se ani podivat natoz videt rozebranou kartu jak je udelan chladic, WTF nechapu ze na tohle nejsou schopni najmot nekoho kdo tomu rozumi a venuje se tomu pritom to neni zadna veda udelat chladic...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To se pletes. To funguje tak, ze nekdo v EVGA (at je to kdekoliv na svete) zasle do 5 cinskych fabrik mail s predpokladanym poctem odebranych kusu, PDFko se style guidem EVGA, PDF s navodem ve vsech jazycich a logo ve vektorech. Fabriky odpovi kusovou cenu a datum mozne expedice. Ta nejlevnejsi nebo nejrychlejsi vyhraje a zacne vyrabet. Ty si pak se zpozdenim 30 az 35 dnu koupis kartu v eshopu. Maersku totiz trva 20 dnu cisteho casu dovest kontak z Ciny do Rotterdamu a neco zabere nakladka, vykladka lodi a distribuce nakladaky.

Pro graficke karty ted prehanim, ale treba levna spotrebni elektronika takhle funguje. Za dolary nebo eura do trech mesicu smejd kdekoliv na svete.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

> Tady je videt ze to delal zamestnanec ktery tomu vubec nerozumi

Ale houby, jen nevis jak to funguje.. 1) Marketing rekl ze tam bude hezkej malovanej plech, 2) inzenyri rekli ze OK ale musi by tam byt kontaktni pady, 3) nejakej chytrak ve vyrobe rekl, k**va serem na pady, usetrime 5 centaku :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

EVGA u nás stejně moc nefrčí, ale myslím že v USA je oblíbená. Každopádně buďme fér, narozdíl od kauzy 970, je tentokrát NV v tom nevinně

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tak ja som práve EVGA kúpil, páči sa mi 3 ročná záruka a našťastie môj 144.78mm "Milášek" EVGA GeForce GTX 1050 Ti SC GAMING (Base Clock: 1354 MHz ~ Boost Clock: 1468 MHz) nevyužíva ACX (vo verzi 3.0) chladenie. Inak karta je aj v záťaži veľmi málo teplá.
zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=6ohWAM6ac7Q

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Problemy nejsou jen s nejvykonejsimi kartami, prosla mi rukama ASUS GeForce GTX 1060 ROG STRIX-GTX1060-O6G-GAMING, karta za 9 tisic. Civky pri spusteni her cvakali (bzuci) jak o zivot, rusi to ve dne za bezneho okolniho hluku + zvuk z her, na delku nekolika metru. V noci je to neunosne.
Na webu jsou videa i od gigabyte a jinych vyrobcu.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

"Představu si lze udělat již z firemního schématu"

No to prave jaksi nelze, alespon ne z techhle obrazku. Ty kosticky co je tam videt jsou jen civky, a kupodivu civky se nechladi, protoze teplo produkuji tranzistory... ktere tam videt neni, protoze jsou pod tim krytem. Otazka je, jestli se obtezovali je nejak spojit s tim krytem, nebo je jen zakrytovali a nechali smazit... podle tech reklamaci asi to druhe :)

Kazdopadne neprekvapive, kdyz se podivate na jakekoliv PCB nejakeho komponentu PC, je jasne ze frikulini zvitezili nad inzenyri :)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

no praveze tam je videt ze vrm s chladicem nemuzou bejt v kontaktu protoze tam pro ne neni vyrez.. u ostatnich vyrobcu bud dolejha heatsink na vrm nebo maji vlastni malej heatsink na vrm nebo tam daj aspon pady aby teplo mohlo jit na heatspreader.. mistri z evga to jen zakryli aby to nebylo videt (: co oci nevidi to se preci nespali ((:

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Myšleno to bylo tak, že VRM (které na obrázku vidět nejsou) by měly být spojeny tepelnou podložkou s krycím plechem který je mezi radiátorem a deskou. Pokud nejsou spojeny pady, styď se EVGA! A jde o zásadní konstrukční chybu. Pokud spojeny jsou, pravděpodobně je tedy ten celý plech ofukovaný ohřátým vzduchem od radiátoru neuchladí a to se mi už moc nezdá. Další možností je, že někdo ty karty od EVGA natolik přetaktoval, že to prostě nedaly a na internetu se z toho udělá zase bublina. Celá tato zpráva na mě působí nedůvěryhodně už jen z důvodu,že na obrázcích se VRM a její spojení s plechem vůbec nevyskytuje a frykulíni si snadno spletou VRM s cívkama (i když vypadají jinak...a to podstatně). A pak blbec řekne blbci a už to jede.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kraviny řeší, LEDky jsou na prvním místě, ale aby vůbec někdo ověřil, že chladič chladí, nedej bože aby se podíval thermo kamerou tak bys zákazníku chtěl moc.

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Kde jsou ty casy, kdy i bezny PC HW vypadal jako prumyslova elektronika a byl v podstate prumyslovou elektronikou. PCB jine barvy nez zelena a bezova byl odvaz, chladice mely tvar diktovany funkci, logo vyrobce na komponentech se omezovalo na maly bili popisek v rohu.

Zvlast z grafickych karet je mi v posledni dobe dela vazne zle. Vyrobci podminuji dobre napajeci obvody a lepsi chlazeni hromadou kravin jakou jsou "stylove" delky bez funkce a hromady riditelnych LEDek. At s tim jdou do haje. Chapu nejakou miru brandingu, ale kdyz 10% PCB zabiraji kraviny co nemaji nic spolecneho s funkci vyrobku, tak je neco spatne.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

mna by zaujimalo, ako je mozne, ze graficke karty piskaju a zakladne dosky su tiche. teda minimalne mam odskusane na mojej zakladnej s pretaktovanym i7 odber 200W a GTX970 odber 170W

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

zkus si najit program ktery zatezuje CPU jistym zpusobem, rekneme ze 100% zatez trvajici 5ms, pravidelne zhruba 60x za vterinu. Pak mi rekni jestli se ti furt zda ze civky na MB jsou tiche :)

Ma GPU taky piska u nekterych her - a reseni bylo fakt tezke: ovladace -> profil hry -> podtaktovat GPU o 40%. Druha moznost, pokud ti nevadi spotreba, je vypnout vsync.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

A není lepší GK reklamovat, než ztrácet čas hledáním řešení? :-o

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to ti přeji hodně úspěchů. Po 2 měsících se ti karta vrátí v původním nebo horším stavu s tím, že se závada neprojevila. Na bzučení cívek nebude žádná norma a ten servisák se na to vy...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

1) asi bych mel dodat ze tenhle problem se mi projevil jenom pri velmi starych hrach, ktere zatezuji GPU velmi malo. Nove hry zadne piskani/cvakani nezpusobuji

2) ... reklamovat -> Ne neni. Reseni sem nasel zhruba za dve minuty, stacilo se mi trochu zamyslet :)

3) jak rika nekdo vyse, zadne normy na to nejsou a navic jde o docela rozsireny problem, takze vymena GPU za jinej model (nebo i vyrobcu) je totalni loterie.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to ale znamena ze GPU su zle navrhnute, ked kazdych 16ms meni odber z 0 na 100.
nemyslim, ze na i7 by som taku zataz vedel napodobnit

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mam taky EVGA, nastesti 1060:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja mam EVGA GTX780 a taky bez problemu :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

TVL, to by mě zajímalo, jak testují nový produkt. To si jako rozjedou kartu ve Windows a pokud to nabootuje, tak to pošlou na trh? Vždyť takováto chyba se musí projevit po dvou hodinách běhu Combustoru nebo něčeho takového.

Kdybych já vyráběl grafiky (haha), tak nový model otestuju zcela minimálně na 120% frekvenci v místnosti, kde je aspoň 35°C a v nějakém malém case s mizerným chlazením a musí to jet bez throttlingu aspoň 24 hodin. (Samozřejmě ne každou kartu, jenom model). Ne jak u EVGA, kde to očividně staví tak, že to v ideálních podmínkách neshoří příliš rychle.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pravděpodobně se kompletně smontované karty nijak pořádně netestujou.
V popisu problému bylo napsáno, že teprve po delší době běhu v zátěži teploty překročí přípustné hodnoty... a bohužel většina výrobců (typu EVGA) nemá chuť testovat karty "delší dobu".

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Pohoda ne? EVGA je mala firma .... u nas se taky jenom otestuje, ze to jde nainstalovat (ted uz jenom, jestli se to zbuilduje) a jde to do sveta ...... SW za miliony .....
Se podivej na samsung .... vyrobili 30 mega telefonu, dali mezi lidi a pak teprve zjistili, ze se tomu zahriva baterka ....

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Abych tady nedělal reklamu, existuje jistá firma na F, která je naprostým leadrem na poli thermokamer a doslova ona může za rozvoj thermokamer do všech odvětví. Nabízí nejlevnější thermokameru za bratru ~9500,-Kč, je to taková malá věcička, umí dělat i fotografie. Dělá i větší s hromadou nastavení pro "chytré" telefony, ale za to už chce 20.000,-Kč. Chcete mi tvrdit, že testování takové karty dělají venku na stole a né v uzavřené bedně za přítomnosti thermokamery a jen deset minut? Co to je za "projektnta" inženýra a technika, kterej vytvoří chladič který nechladí a ani si jeho funkčnost neověří? Ono by to nebylo nic novýho, takových firem co vyrábí chladiče na kde co, který pak nechladí je spousta. Ale že zrovna u tohoto produktu a ještě navíc když byla EVGA chválena za svou kvalitu. To je docela rána, to je prostě selhání nedozírného důsledku, která může vyústit v uzavření firmy, a její přejmenování se ztrátou jakékoliv historicky dobytého dobrého jména. S tím Samsungem to je lautr to stejný. Proto Samsungu nevěřím.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"nedozírného důsledku" ??? Priam epicky dopad megagalaktickeho vyznamu ! Lebo Samsung je malicka firmicka, ktore ja od toho jedneho modelu zavisla ? EVGA tiez nie je uplne mala firma, na trhu su uz velmi dlho.
Fakt nejaky svetovy mier je nic oproti tomuto.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

> Co to je za "projektnta" inženýra a technika, kterej
> vytvoří chladič který nechladí a ani si jeho funkčnost neověří

Hadam ze netusis jak to v modernich firmach chodi. Inzenyri jsou ti posledni, koho se nekdo na neco pta. Kdyz marketing rekne ze chce plechovy kryt, tak bude plechovy kryt. Jestli s tim nakej inzenyr nesouhlasi, bud ho prohodi na jiny projekt, nebo dostane padaka a najme se jiny inzenyr.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Dnes už se v reálu pravděpodobně nic netestuje. Vše se dělá jako simulace na počítači. Problém nastane v okamžiku, kdy se rozchází návrh v počítači s reálnou výrobou. Pak se na to přijde až u zákazníka v reálném provozu. ☺

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

V USA je EVGA dost oblíbená značka a musím uznat, že třeba malé ITXkové 1060ky jsou pěkně udělané. Ale po zkušenosti s jejich MB, kde mi slibovali podporu rychlých pamětí a pak to zametli pod koberec, bych si už od EVGA nic nekoupil. Kvalita jejich výrobků je dost loterie. O tom, že mi MB píská a cvrliká jak cvrček ani nemluvím.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

vyreseno Evga je Evga:
The good news is that EVGA has already promised free provision of thermal pads for DIY modding by users. In our discussion with EVGA's Jacob Freeman on the phone, we also learned that EVGA would replace users' cards at no charge to the user. An owner would have to send the device in to EVGA in order to receive a new device with the thermal pads pre-applied. EVGA's thermal pad mod brings operating temperature of the VRM closer to 75C, which is actually pretty damn good. That allows more than enough amperage to the GPU, and ensures more efficient operation. The company deserves credit for this rapid response and free solution to an issue that we are still trying to understand.
http://www.evga.com/thermalmod/

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Aka, vysolis 700€, ale dorobit si to musis doma sam. EVGA ide na moj blacklist.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nemusis, ale pokud neumis cist, nebo pouzit translatorr, tak to sam urcite nedelej...
Chyby se deji, dit se budou a dela je kazdy. To co dela Evga Evgou je prave to, jak se k problemu postavi. U me si Evga timto potvrdila prvni misto v preferencich... Ale kupuj si co chces, nikoho o nicem nepresvedcuju.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pozri PCT forum je plne prispevkov ako si chalani patlaju Collaboratory Liquid Ultra na nove GTX1070/80. Teplotam to dost pomoze. Preco to musia robit na vlastne naklady, riziko? To tam ten vyrobca nevie dat spickovu pastu uz z vyroby? 700E kua.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jasne, pro zvyseni power limitu...
Nemusis nic delat, co porad mas? Karta pojede dle specifikaci i s pastou, ktera je pouzita. Chces vyssi OC, nizsi teploty, tak pastu vymen. Predpokladam, ze alespon vis jakou pastu Evga pouziva, kdyz ji chces menit...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vypadá to že nějaký ňouma prostě zapoměl ve výrobě na teplovodivou gumu mezi plech a mosfety. ☺

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A nebo nějakej pitomej manager chtěl na poslední chvíli ušetřit 5 centů na výrobě.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Zas tak pitomej neni, urcite dostal hezky quarterly bonus ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Outsourcing vývoje? :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Titulek jako na novinky.cz
Autor na to poukazuje, jakoby všechny EVGA GTX 1080 hořely, přitom se jedná o výjimku. Například moje GTX 1080 FTW, mosfety chlazené má.
https://s18.postimg.org/fddnb708p/image.jpg
Zřejmě nějakej rýžojed zapomněl na teplovodivé pásky. Měsíc bez rýže a už to neudělá. Každopádně EVGA se k tomu postavila čelem, jak je u nich ostatně zvykem. Např. reklamované karty řady GTX 7xx, měnila za nové GTX 9xx. Zákaznickej servis jednoznačně nejlepší na trhu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

O žádnou výjimku se nejedná, vyjádření EVGA označuje stav bez termální podušky za „as originally designed“ a stav s ní za „additional thermal pads“:

https://www.techpowerup.com/227133/evga-gtx-1070-1080-overheating-issues...

Jinými slovy, v souladu s vyjádřením společnosti chybí kartám s ACX chladičem z původní várky jakékoli chlazení VRM. Na novější karty už „žvejkačku“ osazuje (případně si jí zákazníci mohou dodat sami).

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To je dost zvláštní, jelikož já svoji GTX 1080 FTW kupoval hned z kraje zahájení prodeje a tu "žvejku" tam mám, viz. foto. ....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud budeme věřit citovanému vyjádření EVGA, tedy že vynechání byl záměr, pak je možné, že nějaký pracovník / brigádník na některé kusy tu podušku umístil, než byl upozorněný, že už se na tyto modely nedává. Nebo EVGA věřit nemusíme a pak už nelze než spekulovat, kde je pravda.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Je to druha strana karty, podlozka mezi pcb a backplatem... konec spekulaci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslel vyjimkou to horeni, ne ty pady... Jinak v clanku je neco trosku jineho, nez uvadis.
Oznacuje ho „as originally designed“, protoze dava podlozky kvuli snizeni teploty, ne zachrane karet. Nevim detaily spalene karty, treba pouzil volt mod... Neznam ani pocet "problemovych karet". Evga rika, ze karta je i bez padu bezproblemova...

EVGA stresses that according to their own internal testing, no overheating issues are present in the card by using it as is (i.e., without the thermal pads), and that there won't exist any long term effects on using the cards such as they are. The company reiterates that their offer stands only inasmuch as some of EVGA's users want lower temperatures specifically on the referred cards' VRM and memory, with the usage of the thermal pads not being required to achieve normal operation

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak to se bud stal zazrak nebo mas bud novej kus nebo.. '' Účet existuje již 11 hodin 20 min' ' .. si marketak evga co se po forech snazi zehlit reputaci (:

'' Zákaznickej servis jednoznačně nejlepší na trhu.' ' - cee je spravne ((:

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak v tom případě je to zázrak. Kartu jsem kupoval ihned po zahájení prodeje - dle faktury 13.7.2016
kéž bych byl markeťák EVGA... :-)
Pokud bys měl takovou zkušenost výrobky EVGA jako já, tak bys to prohlašoval taky. MSi, GIGABYTE či ZOTAC se chovají diametrálně jinak. Většinu reklamací zamítají a na helpdesku se odpovědi dočkáš málo kdy...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Co se tyka EVGA tak jeji jmeno bylo zname jako prvotridni produkty a jedny z best OC veci sveho casu.
Ale Tahle znacka uz nekolek let zije uz jen z toho co kysi byvala. Neco na zpusob Alienware nez to koupil Dell.
Desky jsou loterie a nemaji nic extra za penize ktere pozaduji. Grafarny a jejich OC edice jsou nevyrazne. Proste uz do toho nedavaji tolik penez a casu jako pred xy lety.
Jinak je klidne mozne ze prvni varka zvykacku mela a pak si nekdo rekl ,ze tam byt nemusi a ted se zjistilo ze ta zvykacka je lepsi nez nic. Nevim ale na PWR se dava zvukacka i v tech nejlevnejsich krapech. Ten tlak na zlevnovani vyroby pri zachovani marzi zene do kytek cele odvetvi.
Notebooky pred 10ti lety byli sice za vice penez ale celkove zpracovani bylo uplne jinde nez dnes.Oni to vlastne odstartovali netbooky a tento levny koncept ( vydrzi to zaruku) prenesli uplne na vsechno.
Proste kvalitni a vymazlene vyrobky se uz nevyrabi a tvari se na nas jen tim ze plativalo ,ze za kvalitu se plati. Dneska je to uplne jedno.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Co je spatneho na Alienware pod taktovkou Dellu?

SC, SSC, FTW, Clasy, Kingpin, Hybrid, voda... Co ti chybi?

Nemely, problem je mezi pcb a backplate.

Jsou levne notebooky a kvalitni notebooky. Mluvis vlastne o tom, ze se ti nechce za kvalitu zaplatit. ("Notebooky pred 10ti lety byli sice za vice penez") I dnes jde bez problemu koupit kvalitni stoj, jen nebude za 10k. Za kvalitu se plati, to plati stale.

Trh chce levne veci. Zakaznici chteji levne veci, vyrobci urcite ne... Trh s notebooky vyrazne padal, nez prisly netbooky. Si vzponen na ta kvanta shitu, co se prodavala na trzistich. Lide chteji levne veci.
Je to jak s jidlem, kazdy mluvi o kvalite, ale kdyz ma zaplatit, skonci radeji v Tesco...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Z EVGA fóra - od EVGA_JacobF (EVGA Product Manager)

11/1/2016 - Recently, it was reported from several sources, that the EVGA GeForce GTX 1080 FTW PWM and memory temperature is running warmer than expected during Furmark (an extreme stress utility).

EVGA has investigated these reports and after extensive testing, below are our findings:

On ACX 3.0, EVGA focused on GPU temperature and the lowest acoustic levels possible. Running Furmark, the GPU is around 70C +/- and the fan speed is running approximately 30% duty cycle or lower.
However, during recent testing, the thermal temperature of the PWM and memory, in extreme circumstances, was marginally within spec and needed to be addressed.

Conclusion: EVGA offers full warranty support on its products, with cross-ship RMA*, and stands behind its products and commitment to our customers.

To resolve this, EVGA will be offering a VBIOS update, which adjusts the fan-speed curve to ensure sufficient cooling of all components across all operating temperatures. This VBIOS will be released in the next few days and users can download it and update their cards directly. This update resolves the potential thermal issues that have been reported, and ensures the card maintains safe operating temperatures.

For those users who want additional cooling beyond the VBIOS update, EVGA has optional thermal pads available. This update is not required, however; EVGA will make it available free of charge to any customer who is interested. To request the thermal pad kit, please visit www.evga.com/thermalmod

Any customer who is not comfortable performing the recommended VBIOS update, may request a warranty cross-shipment* to exchange the product to EVGA for an updated replacement.
All graphics cards shipped from EVGA after 11/1/2016 will have the VBIOS update applied.

*The EVGA EAR(Advanced RMA Program) and Cross Shipping options are available in the Continental United States, Hawaii, Alaska, Canada, EU, UK, Norway, and Switzerland. EVGA offers Standard RMA replacement options in the Middle East, Africa, India or outside of the before mentioned supported areas.
--------------------------------------------------------
Q. If my Graphics Card is not an ACX 3.0 design is it affected?
A. No, all other GPUs sold by EVGA including Founders Edition, Blower type, HYBRID, and HYDRO COPPER editions are unaffected.

Q. Does the VBIOS fix the temperature issues?
A. Yes, the VBIOS update will fix the temperature issues.

Q. Is my card damaged from running at a higher temperature?
A. No, but should any future warranty service be needed, EVGA stands behind its products.

Q. What happens if my card is accidentally damaged during the optional thermal pad installation?
A. EVGA will stand behind its customers with full warranty and cross-shipment.*

Q. What if I am not comfortable updating my VBIOS?
A. While EVGA has very user friendly ways to update VBIOS’s, if you still do not feel comfortable, we will support you with and advanced RMA and ship you a replacement card with the latest VBIOS.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vážně si myslíte, že problém vyřeší zvednutím otáček ventilátoru? ufff.... no alespoň že tu pastu (nebo co to je za žvýkačku) nabízí zdarma.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.