Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k „GeForce GTX 1080“ neponese HBM, vypadá to na GDDR5

Netreba zabudnúť na Gameworks, tie dodajú viac výkonu ako HBM.

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

Treba si naštudovať čo je to GW, aby si to človek neplietol s optimalizáciami a pod. Po použití nadstavbových features totiž výkon klesá a nie že stúpa. :-)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

...tam ten prvy koment je....ironia... :)

+1
+25
-1
Je komentář přínosný?

Když píše ironicky, tak ať se prosím vyjadřuje pomocí znaků: " " , nebo piktogramů, např.: ;-) , :) Jinak tady zbytečně matete mnohé čtenáře - amatéry :-( Děkuji. Tedy je dobře, že to (ironické tvrzení , ale bez vyjádřní té ironie!...) někdo napadl.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No jako spravny amater musim podotknout, ze gameworks opravdu zvedaji vykon oproti konkurenci a tudiz to tvrzeni je OK. Jinak :-) :-( XD atd.... neni zadny piktogram, ale emotikon.

Piktogram: https://cs.wikipedia.org/wiki/Piktogram

vs.

Emotikon: https://cs.wikipedia.org/wiki/Emotikon

:-(o)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jo no, dík za upřesnění :-)

I když i tady čtu:
-Piktogram je grafický znak.....
-Emotikon .... je grafický symbol ......

Tedy dle mě je emotikon jen omezený (textem) obecnější grafický znak, tedy emotikon je omezený piltogram ;-) Použil jsem spíše jen obecnější termín nežli vyloženě nesprávný, ne?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To rozhodne ne :-) ale musel sem si rejpnout, kdyz uz ste psal o tech amaterech XD

Jaksi, piktogram vyadrije slovo. Treba (o)_(o) jako kozy, zatim co emotikon vyadruje emoci, ale svim zpusobem emotikon mozna bude podskupina piktogramu, ale to je otazka pro lingvisty. A to uz je na me moc ja sem pouhy Amater ^^

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vedel som, že sa ozveš ako prvý a vedel som, že môj príspevok nepochopíš...

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Pochopil som tvoj príspevok. Neboj sa. Nebola to žiadna veda. Len som bol zvedavý či vieš o čom píšeš. :-)

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Dík, neb mnohý to tu nemusí chápat jako ironiu, nenili nějak výrazněji vyjádřena... Já tomu kupříkladu vůbec nerozumím a patřil bych tak také k obětem takové dezinformace (neoznačení, že jde o záměrnou nepravdu!, ironii!) :-(

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ono je v zasade uplne jedno ake pamäte karta ma, pokial nie su bottleneck pre jadro... nasimulovane-otestovane to urcite maju... ak im vyslo ze dokazu vytiahnut z GDDR5 este nieco viac a bude to stacit, tak vlastne preco nie... v konecnom dosledku tie karty potom nemusia byt ani extremne predrazene...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Bohuzel je to NVidia, takze jako novinka to urcite predrazene bude.

A marketing mozna bude argumentovat, ze jde o energeticky nejuspornejsi diskretni grafiku na svete a ze se tato vysoka porizovaci cena zaplati na uspore lektriny jiz po 5 letech behu nonstop na 100% zatizeni GPU. Takze si to musi poridit vsichni zakaznici.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

pokud to přinese 50% výkonu oproti 980Ti a bude mít spotřebu jako 980... s cenovoukou 980Ti paráda... hned jak se objeví nějaký rozumný model pro který bude vodní blok... není nad čím uvažovat

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Termín předražený se používá spíše v souvislosti s podvodem , okradením, kdy ti naúčtují, namarkují a chtějí po tobě nakonec při placení víc peněz, než kolik deklarovali! (případně u nákupu více položek je přdražení nesprávný výpočet nebo součet počtu kusů -zpravydla vyšší, než máš v koši a je jedno jeli to byť jen o 1,-kč, je to stále předražení!)

Múže být leda tak drahá a leda tak jen pro Tebe ;-) Drahota je relativní (jak pro koho!) neb cena je jen názor a názory (i vejdělky ;-) ) lidí se i výrazně liší.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Predrazena znamena, ze zasvoje penize nedostanete produkt, kery ma tu hodnotu... Nebo jakoze kdyz si koupim jednu grafickou kartu, tak za ni zaplatim mnohem vic nez pri nakupu 10000 karet? Takto ste to myslel? To by pak ale byla predrazena kazda karta... Jinak bych asi nechapal tu vasi predrazenost a co tam delaji ty kusy ^^. Leda ze jste zapomel na „"

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ak niekto tie peniaze za kartu dá, tak zrejme pre neho predražená nie je. Každopádne nikto z nás nevie aké sú skutočné náklady na výrobu danej karty a ani aké sú marže pre všetkých zúčastnených. Takže nemáme ako vedieť či je GPU predražená alebo nie. To, že je AMD GPU lacnejšia neznamená, že je NV predražená. AMD sa môže snažiť na úkor marží či celkovo nižšieho zisku získať späť svoj podiel na trhu. Kým budú ľudia ochotní platiť za NVIDIu tieto peniaze, nemá NV dôvod ísť cenou dolu. A tiež to znamená, že sú tie ceny ľuďmi akceptované. Ja rozumiem, že sa to niekomu nemusí páčiť (mne sa to tiež nepáči), ale nič s tým neurobíme.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Bude nasledujici rada GK od NVidie podporovat DirectX12? Mysleno asynchronni shadery?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jestli myslite letosni Pascal, tak nebude. Az ta dalsi generace za 1.5 roku ci za 2 roky.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A ani je nepotrebuje podporovat na HW urovni. Vzdyt jim na to staci CPU, od ceho by tu jinak byl? Teze: Nas cip neco neumi.... hodime to prez driver na CPU ..... Ale pane vam to nefunguje?? No nase grafika je nejlepsi ta to umi, musite si koupit lepsi CPU ...... Hmmm blbej intel ma slabe CPU jdu si koupit novej. Hlavne ne to pomale AMD. ^^

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To sa mi stále nechce veriť. Bol by som prekvapený keby Pascal AS nepodporoval na HW úrovni.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

to budeš překvapený ještě víc :))

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ja viem, že netom prebehol slide kde bolo napísané, že Pascal = Maxwell + 3 rozšírenia. Tie 3 rozšírenia sa ale týkali profesionálneho segmentu ak sa nemýlim. Nikde nebolo uvedené či bude alebo nebude mať dalšie rozšírenia ohľadom podpory nových API ako DX 12 či Vulkán. To sa len nejak vydedukovalo z tohto slide-u a vieme kam väčšinou také dedukcie vedú (viď napríklad presvedčenie viacerých pred Fermi, že tieto GPU nebudú maž HW podporu teselácie). Ja si radšej počkám kým budem prekvapený (či už pozitívne alebo negatívne).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Otázkou je taky stáří toho slidu. Je klidně možné, že pochází z doby dávno před DX12. Pokud to nejsou úplní mantáci, tak předpokládám, že na nějakém vylepšení v této oblasti operativně zapracovali.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

aha, a ty si myslis, ze v procese tvorenia nejakeho gpu (ked uz maju vykoumane aky ten cip bude) pride napr ujo CEO a povie
nalepte tam asynchronne shadery!
a inziniri s lepiacou paskou tam za vecer 8 asynchronov nalepia

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak to samozrejme nefunguje. Neuvedomuješ si ale, že NVIDIA ako aj AMD majú podklady k návrhu čipu (kvôli trebárs podpore určitej funkcionality ako DX12 či Vulkán) oveľa skôr ako sa to dostáva na širokú verejnosť. Hádam si nemyslíš, že NV začala riešiť AS až keď sa objavila zmienka o DX12, Mantle či Vulkáne na verejnosti.Tieto firmy na špecifikáciách a priamej podpore takýchto API spolupracujú od začiatku. A to obe. Nielen AMD. :-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

to viem, len mi prislo z materialov ktore som videl v case prepuknutia causy AS, ze bola nvidia zaskocena, dlho mlzila a nakoniec vydala tu spravicku, ze to nejako obabrali sw cestou, tj neboli pripraveni,...a to bolo v case, ked pascal uz musel byt navrhnuty(leto-jesen? 2015)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Hej, ale opravy robili pre Maxwelly a staršie rady. Samozrejme naozaj sa môže stať, že Pascal nebude AS podporovať. Ale to ešte nevieme.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pravda, uvidíme až s tím vylezou. Ale do té doby tady alespoň netvrdíme, že to na 100% bude tak či onak, jak někteří.
Předpokládám, že nějaká změna tam bude. Buď to budou mít překopané od základu a pokud to nebylo technicky možné do stávajícího stavu návrhu udělat, tak předpokládám že udělali změny pro "minimalizaci škod".

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Kdepak, Skaven si myslí, že Nvidia začala řešit AS až se to začalo řešit na fórech. :-D
Vlastně ne, začala to řešit ještě mnohem později, až se ukázalo, že nedokáží podplatit všechny vývojáře aby AS nepoužívali. :-D

Jinak imho Nvidia vydá nejprve karty výkonnostně srovnatelné maximálně s 980Ti, možná něco malinko nad, aby měli i tito majitelé důvod kupovat. Na to by měly stačit GDDR5. Pak přijdou modely s GDDR5X a až pak hiend s HBM2, kde by už GDDR5(X) byly brzdou. A nižší segmenty přijdou až pak.
Otázka u AMD pokud bude vydávat odspodu je, kdo si to vlastně bude kupovat. Stejný výkon už AMD má dnes a efektivitu převážná většina AMD zákazníků dnes "neřeší". Takže kdo to vlastně bude kupovat?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

uvidime :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

doublepost

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.