Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k GeForce řady GTX 800 prý budou levnější, rychlejší a úspornější než GTX 700

Levnejsi o $10
Rychlejsi o 10%
Uspornejsi o 10W
Tak mam pocit ze nam ten vyvoj v PC nejak rapidne zpomaluje.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Pokud plati pravidlo vyvojoveho trojuhelniku tak neni mozne aby nova generace byla nejak vyrazne levnejsi, rychlejsi a uspornejsi. Vyrazne je mozna sahnout jen na 2 ze 3 charakteristik. :-D

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Tak jste nám ukázali jak jste skvělí detektivové, jak jste to vyšetřili, ale co dál? Je vůbec potřeba o něčem takovém psát? Informační hodnota těchto článků je zanedbatelná. Nechápu proč musíte neustále reagovat na tyto spekulace.

Je to snad kvůli tomu, že nemáte o čem psát? Že nedostáváte do zápůjčky hardware na recenze, tak žádné recenze nemůžete dělat?

Nebo to snad děláte kvůli tomu, abyste v diskuzi vyvolali flamewar, aby se vám zvýšila čtenost a tím i zisk z reklamy?
Co tam dělá věta ---"Čekají AMD těžké časy?"---? To má být nějaký trpný pokus vyvolat flame mezi AMD fanatiky a nVidia fanatiky?

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Ano, je o tom třeba psát. Pokud o tom nenapíšeme, objeví se v diskusi otázka "proč jste o tom nenapsali, když to na ostatních webech bylo?", případně se dozvíme, že ostatní weby víc píšou o Nvidii.

Jiným způsobem, než že o tom napíšeme, také nedokážeme dát najevo, zda je informace, o které napsala většina zahraničních webů, věrohodná nebo ne. První část novinky servíruje informace v takové podobě, v jaké přišly (i tu narážku na AMD najdeš v některých zprávách :-) a druhá část to uvádí na pravou míru. Ono to vypadá, že bys byl spokojenější, pokud bych prostě z některého webu opsal novinku tak, jak jí přinesl (tedy s tvrzením, že to nejsou spekulace, ale informace od spolehlivého zdroje) a naservíroval to jako hotovou věc...

Co se recenzí týká, tak hardwaru na testování je víc než dost. Pokud narážíš na recenze GeForce, tak jediná, kterou Nvidia v poslední době vydala, je Titan Z a ten nepůjčila nikomu.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

1) Nevšiml jsem si, že by se nějaký český konkurenční web pravidelně zabýval spekulacemi.

2) Soudný člověk si udělá názor sám. A i kdyby někdo uvěřil smyšlený specifikacím, tak se nic hrozného nestane. Je příliš brzy, aby to ovlivnilo rozhodnutí o nákupu. Relevantní informace se začínají objevovat teprve cca 3 měsíce před uvedením.

3) Když máte HW na testování více než dost, proč nevychází recenze? Schválně kdy vyšla poslední recenze?
Nejnovější recenze je http://diit.cz/clanek/nizsi-dosud-neuvedeny-model-amd-kaveri-a8-7600-v-t... a před tím dlouho nic. Pouze samé novinky, osobní blogy a úvahy.
Konkurenční weby jsou pilnější. O Titan Z mi vůbec nejde, jelikož je pro mě nezajímavý. Ale co třeba takové Z97 desky? Co třeba Haswell Refresh? A co se takhle zaměřit na testy něčeho, co ostatní nemají - síťové prvky, NASy...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jelikož nereagujete, tak hádám, že jsem uhodil hřebíček přímo na hlavičku.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nikoli, nereaguju instantně, protože nesedím u jedné diskuse s ukazováčkem na klávese F5 :-)

1. Nikde jsem nepsal, že má jít o český web. Ale i tak se na některých českých webech rozebírají nepotvrzené zprávy, kterým jsme se my nevěnovali. Jinak opakuju, že tato zpráva nebyla prezentována jako spekulace, ale jako informace z důvěryhodného zdroje. Že jde o spekulaci (resp. výmysl) jsme upozornili teprve my.

2. Soudný člověk si těžko udělá sám názor, pokud je mu informace servírovaná jako pravdivá a ze spolehlivého zdroje. Jak je patrné, nechali se „napálit“ i redaktoři poměrně seriózních webů.

3. To není otázka na mě, já recenze nedělám. Hardwaru ale rozhodně nedostatek není.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No vidíš, já jsem třeba ani ty spekulace nezaznamenal. A i kdyby, tak by mně nezajímaly. Nejde jenom o zdroj, ale o to, jak ta informace působí. Na zprávě, že bude něco výkonnější, úspornější a levnější je už od pohledu cosi divného. Ty první dvě věci jsou jasné a ta třetí je nereálná. Hodněkrát se mluvilo o tom, že 20 nm výroba bude drahá.
A teď mi řekni, proč by se měl člověk zabývat nějakými spekulacemi? I kdyby by byly sebepravdivější, tak je to k ničemu, protože ten produkt stejně není dostupný.
Ano, je to zajímavé, je to také dobré téma pro fanatiky, aby se měli o čem hádat, ale přínos je nulový.

PS: Když je hardwaru nedostatek, proč nejsou recenze? To si s tím jenom pohrajete a hned to vrátíte a na recenzi zapomenete?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No to je pěkné, že se objeví Maxwell ve větší míře, ale problém je v tom, že už tu měl být minimálně před púl rokem, protože pokud vyjde až ke konci tohoto roku nebo nejpozději na začátku příštího, tak to bude zas s křížkem po funuse, protože AMD bude vydávat taky novou generaci grafik, která má být taky úsporná a samozřejmě zas o něco výkonější než stávajicí generace. No uvidíme jestli NV se pochlapí jak bylo zvykem v minulosti nebo se zas bude dívat na záda karet od AMD :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

divna zada....., hlavne podle prodeju to spise vypada ze na tech zadech maji u AMD prsa

asi neco jako "hnal jsem ho za sebou se vztyčenou pěstí až k viaduktu" :D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

keby som chcel kupit najlepsiu grafiku v pomere cena/vykon/zaruka, tak beriem R9 280X za 4 litre z aukra s 30 mesacnou zarukou. ;) Ale kludne si nadalej hlad tie svoje titany a ine, pre 99.9% populacie zbytocne a predrazene obdoby, nadalej. ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

1) Médiá vždy preháňajú a tvrdia buď blbosti alebo polopravdy, nech sa to týka čohokoľvek, aj IT. Hlavne všeobecné médiá, nie špecializované na IT. Nie je žiadna výnimka že aj médiá špecializované na IT občas prevezmú dobre prepečenú IT kačicu.

2) Dobre vieme ako vyzerajú x-násobne stratovo re-komprimované dáta. Napr. 600-násobne re-komprimovaný JPG na najvyššej kvalite tvorí už len dokonalú ukážku entropie. Dobre vieme ako vyzerajú kópie z kópie z kópie z kópie z kópie urobené na xeroxe. Detto s kopírovaním informácií (jedná sa o stratový prenos).

Original: dnes o 15:31 bude cez naše územie prechádzať pás čiastočného zatmenia Slnka. Pri tejto príležitosti pripravila katedra fyziky pred budovou malé pozorovanie špeciálnym ďalekohľadom

Kópia 1: dnes o 15:31 bude na našom území pás čiastočného zatmenie Slnka. Pri tejto príležitosti katedra fyziky pripravila pred budovou pozorovanie zatmenia ďalekohľadom.

Kópia 2: dnes o 15:31 bude na našom území čiastočné zatmenie Slnka. Pri tejto príležitosti dal vedúci katedry fyziky pokyn pripraviť pred budovou pozorovanie zatmenia ďalekohľadom.

Kópia 3: dnes o 15:31 bude na našom území zatmenie Slnka. Pri tejto príležitosti vydal vedúci katedry fyziky pokyn na prípravu pozorovania zatmenia pred budovou školy ďalekohľadom.

Kópia 4: dnes o 15:31 bude na našom území zatmenie Slnka. Pri tejto príležitosti vydal vedúci katedry fyziky pokyn na prípravu pozorovania zatmenia pred budovou školy ďalekohľadom.

Kópia 5: dnes o 15:31 bude na našom území zatmenie Slnka. Pri tejto príležitosti vydal vedúci katedry fyziky pod zaštitou dekana pokyn na prípravu pozorovania zatmenia pred budovou školy ďalekohľadom.

Kópia 6: dnes o 15:31 bude na našom území zatmenie Slnka. Pri tejto príležitosti vydal vedúci katedry fyziky pod zaštitou dekana pokyn na prípravu zatmenia pred budovou školy ďalekohľadom.

Kópia 7: dnes o 15:31 bude u nás zatmenie Slnka. Pri tejto príležitosti vydal dekan pokyn na prípravu pozorovania zatmenia pred budovou školy ďalekohľadom.

Kópia 8: dnes o 15:31 bude na príkaz dekana pred budovou školy pozorovanie zatmenia Slnka ďalekohľadom.

Kópia 9: dnes o 15:31 bude na príkaz dekana pred budovou školy zatmenie Slnka pozorované ďalekohľadom.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.