Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k GeForce GTX 980MX a GeForce GTX 970MX jsou téměř hotové

To jsou výzvy pro kontrukci chladičů :D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

že bychom sledovali 16nm sitcom v podání nvidie "Kde mám kaťata?" :-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

V roce 2016 vydávat "špičkový produkt" <b>top-of-the-line</b> postavený na 28nm technologii je zoufalství a trapas nejvyššího stupně.

Zdáse, že to s přechodem na novější technologií nVidii moc nejde... zatím co AMD má již funkční kusy hardware a vystavuje je bežící na odiv.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

No, Fiji X s 8GB HBM taky není vyloučená záležitost ;-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

<i>No, Fiji X s 8GB HBM taky není vyloučená záležitost ;-)</i>

Hmmm, tak to je bohužel pravda. Na to jsem zapomněl... Zatím má AMD jen čip(y?) střední/mobilní třídy na 14nm, žádný velký hi-end GPU. A protože mají vydat jen dva čipy letos, tak je otázka, zdali na velké GPU "zbyde místo"... a celý rok žít bez vydání hi-end grafiky... zvláště když HBM "2" budou k dispozici a nabídly by 8G ram + větší ram rychlost... to by byla asi blbost.

Na druhou stranu už 28nm produktů bylo snad sakra dost... ne?!

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Uvidíme čo v tomto smere vydá AMD. Počkal by som si s hodnotením na neskoršiu dobu. Možno to bude pre AMD šanca vrátiť sa do NTB. S ponukou čo majú teraz je to tragédia oproti NVIDII. Je zaujímavé, že tradične tých istých ľudí baví si robiť srandu z NVIDIe kvôli nejakým dohadom o budúcnosti, ale aktuálnu realitu v podaní AMD takto nikdy nekomentujú.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ono je to ještě o ždibíček vtipnější, když si člověk vzpomene, jak výrobci před 14 dny slavně představovali nové revize svých herních notebooků - s 960M/965M/970M/980M. A výrobci notebooků jsou asi ti poslední, kteří by chtěli revidovat své produkty po dvou týdnech.

Takže buď jde o čistý paperlounch, u kterého reálný produkt nikdy nespatří světlo světa, nebo mobilní Pascal hned tak nepřijde.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pascalu se driv nez za 6-7-8 mesicu nedockame, takze jakych 14 dni? soucasne generace tu proste jeste minimalne pul roku budou bez nastupcu, takze vyrobci i notebooku jiste uvitaj ze behem toho pul roku nejake "nove" modely budou ;)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ale pro výrobce herních notebooků je fungl novou generací revize obsahující kombinaci Skylake+9()0M - výroba nových produktů již začala, za pár měsíců budou na pultech.
Pokud bude následovat řada obsahující 9()0MX, tak na tu se bude přecházet...za půl roku/za rok?

Takže mi vyšly 3 možnosti: Pacsal přijde do notebooků nejdříve za rok, nebo MX řada bude výrobci taktně vynechána, nebo budou výrobci tvrdě ztrátoví na skladových ležácích. Ale nenapadá mne scénář, kde by se alespoň jedna z těchto variant neuplatnila.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

asi ti nedoslo ze tyto "nove" grafiky jsou postavene na MXM modulech, tedy neco co si proste vyrobci muzou osadit tak nejak do modelu ktere na trhu maji a zaroven splni potrebne chlazeni

nejake fungl nove generace zajimaj mozna tak tebe aby jsi mel jak reagovat v diskuzich :) pokud to vyrobci do svich notebooku zaradi, tak zrejmne o dane modely zajem maji tak jako jejich zakaznici maji zajem o dany HW, a jake 3 nebo klidne i 300 moznosti ti vyjde nikoho z nich nezajimaj :) nech to na nich, maj k tomu pravdepodobne vetsi kvalifikaci nez ty jakou kdy bude mit

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Niektorí ľudia si myslia, že si to asi NVIDIA cucá z prstu a len tak niečo na výrobcov hodí bez toho, aby to nemali prerokované. Presne ako píšeš. Musel byť o to záujem, tak to dodali.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Mne fungl nové generace moc nezajímají, ale výrobce docela jo, protože je neradi vydávají příliš často.;)

I kdyby šlo jen o MXM moduly - jako že nejde, tak někdo je musí vyrobit a naskladnit, že...

A vzhledem k oznámení vydání nižších řad 9()0M s DDR5, tak mi zkrátka vychází, že letos mobilní Pascal nikdo nepředvede a ani s ním nepočítá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

100-125W je prostě na mobilní grafiku moc. Nakonec je z toho jen "přenosná pracovní/herní stanice", což už moc mobilní není. Představoval bych si u NB max 25W na procesor a max 50W na grafiku.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.