Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Gigabyte Superb 460 aneb BlueStorm II v t(r)estu

Já to dycky říkal, Fortron Blue Storm je SRA4KA! Už se těším na test nějakého zdroje od Evolveo :-)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Jeden kus od Evolveo Behemot již testoval...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tyhle testy zdrojů jsou fakt super. Málo kde se v recenzi na férovku dozvím že si to nemám kupovat. Je tak dál!

Měl bych trochu OT dotaz: Jak je na tom starý dobrý zdroj Corsair HX750 (původní verze CWT, kterou už mam asi 3 roky). Prošel by? :-)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Jak to vypada so superflower, bude nebude, uvazuje, neuvazuje se ?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Něco jsem řešil se zahraničním distributorem, se kterým začínáme spolupracovat. SF by mohl být, ale až dostanou na sklad nižší výkony, zatím mají moc vysoké. Slečna je teď do začátku listopadu pryč, tak zatím nevím jak to jde/nejde.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

vdaka za odpoved :)

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Co tak se podívat na střeva nějaké specialitce, třeba: Seasonic SS-520FL2 F3 Platinum-520. Mám asi měsíc a jsem nadmíru spokojen.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Když ho Behemotovi zapůjčíš, budeme všichni jenom rádi.. ;-)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Bylo by zajímavé vidět v testu od Behemota již nějaký opravdu High-end, ale cenově "dostupný" (pod 3000 Kč) zdroj.
Např. vynovený Seasonic X-400 Platinium (SS-400FL2 F3). Podle testů v zahraničí v podstatě nejlepší zdroj do "normálních" sestav (s GPU do ~200W TDP).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak když je známo, že je dobrý, rozhodně není tak nutné ho tu mít jako nějaký nový zdroj potenciálně pochybné značky, že :-)

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Já bych to možná naopak zvážil (nějaký špičkový zdroj obecně), aspoň by čtenáři viděli, jak moc/málo je přísná tvoje metodika ;-).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já bych toho chtěl…dycky když si zažádám vo něco zajímavýho co sem eště ani jinde neviděl (Silverstone), tak mi řeknou, že to není, a vnutí mi něco jinýho. Je fakt, že teď jsem takhle dostal ten novej Cooler Master VS, ale stejně, Silverstone to není :o) A zas je to takovej schizofrenní zdroj co se mi na jedné straně zamlouvá, na druhé zas vůbec.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ano, na Behemotův kruto-test např. některého z těch Seasoniců, by se jistě rádo podívalo více lidí. Jde o to, že zatím to téměř vypadá na "prašť jak uhoď" při výběru zdroje (při pročítání zdejších recenzí). Lidi chtějí občas vidět i dobré zprávy/výsledky ;-)
Nehledě na potencionální (odůvodněnou) možnost postavit se proti proudu, a zkritizovat to, co zbytek světa chválí. :D

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak aby ste mali predstavu co tento zdroj tahal. Povodne pri kupe som sa napalil, ze je zdroj 460 W co vskutocnosti nebol.

AMD Phenom X2 95watovy (nepamatam si co tam presne mam takze odchylka mozna), 3 HDD, rok GPU AMD 54xx a 2 roky AMD gygabyte 5850. Po dvoch rokoch zacal zdroj triast celu skrinu. Tak isiel von ventolator. Dodal som Noctua NF na plny vykon napajany priamo z MB a hor sa do prevadzky. Zdroj nebol nikdy tichy osobne mi to nevadilo, po vymene grafiky bol ale dost horuci co uz mi dost vadilo. Najhorsie bolo, ze pri vypinani PC mal zdroj zlozvik vypnut sa cez nejaku ochranu (robil to od zaciatku). PC neslo nastartovat, musel som najprv vypnut sietovy vypinac pockat cca 30 sekund a az potom vsetko naskocilo. Nestavalo sa to vzdy ale costo.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Zvláštní, měřil jsem všechny kondenzátory (v desce tedy) a zatím kupodivu byly stále v pořádku, takže problémy stand-by větve nebyly způsobeny jimi.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

OT: tušíte někdo co je ve skutečnosti v Corsair (PC Power & Cooling) Silencer MkII 950W a zda je to slušný zdroj nebo zgerb?

Rozhodně moc tichý není a při větší zátěži (cca přes 50 %) slyšitelně píská a nevím co s tím... :(
Zajímavé je dochlazování po vypnutí PC, ventilátor ještě třeba minutu běží.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Myšleno asi OCZ. Dělá to Sirtec, recenze byla např. na HardOCP http://www.hardocp.com/article/2010/08/10/pc_power_cooling_silencer_mkii...

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Pravda, OCZ a ne Corsair, kaji se!

Recenzi jsem si přečetl, díky.

Vypadá to, že návrh i kondenzátory to má slušné, stabilita napětí, rušení i impulzní odezva pěkná, účinnost taky.
Jen ten ventilátor s kuličkovými ložisky se mi fakt nelíbí, je to prostě slyšet, moc.

Hledal jsem zdroj 800W+ s nemodulární kabeláží s jednou silnou 12V napájecí větví a nebýt hučení toho větráku a pískání při zátěži, byl byl naprosto spokojen.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.