Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k GIMP možná přeskočí z GTK+ v2 rovnou na GTK+ v4

Já budu nucen i o tomto Gimpu pro Windows uvažovat, protože ty nové Adobe Photoshopy to je opravdu hrůza. Už jsem začal pro základní ořezy a přepočty používat Fast Stone Image Viewer. Adobe je na nejlepší cestě být trvale odstraněni z mého počítače. Zakydaný systém internetovými nesmysly, Creative cloud, zamrzávající Photoshop... Musí existovat z hlediska uživatelské oblužnosti kvalitativně srovnatelný program, co zásadně nevymrzá a neinstaluje se buď vůbec nebo minimálně nezanese do Windows tuny nesmyslů

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Co člověka s potřebou ořezu a základních grafických editací nutí upgradovat na poslední verze photoshopu? Podle mě i dnes docela dost dobře stačí sedmička. Bohužel, shání se asi dost špatně ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No hlavně lepší uživatelská obslužnost. Jak se jednotlivé objekty k sobě přichytávají a tak. Doufám, že i jiný software je na podobné úrovni.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jestli ti rozumim, tak se domnivas, ze staci Photoshop 7.0? Pokud ano, tak jsi s Photoshopem asi nikdy nepracoval. Photoshop 7.0 napriklad nedokaze ulozit obrazek na disk (oddil) vetsi nez 1TB, coz je pri dnes beznych 2TB discich docela problem.
Osobne povazuju za stale idealni verzi Photoshop CS2, ktery jde rozbehat naprosto vsude i na linuxu. Ovsem ten, kdo nema nejaky Photoshop koupeny, tak nevim, co muze v teto situaci delat. Ostatni programy kvality Photoshopu porad nedosahuji a porizovat si na pronajem Photoshop CC, to bych radeji pouzival ten otresny GIMP nez jim platit mesicni vypalne.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Hodnotit použitelnost programu podle schopnosti ukládat na velké disky je dost odvážné. S photoshopem jsem "profesionálně" (jednooký mezi slepými králem), dělal od verze 3. Čtyřku jsem přeskočil - nepřinesla mi nic co bych využil. Na pětce jsem chvíli pobyl a pak až na sedmičce a když potřebuju něco a nechci se pouštět do většího zkoumání gimpu, použivám ji dodnes. Ano, nikdy jsem na práci neměl terový oddíl. Kdybych měl a zjistil že to photoshop nezvládá, není moc složité to vyřešit.

Jinak jsem se díval a na ebayi jde v pohodě koupit i ta CS2 za cca. 150,-. Uvažuju jestli to, jen tak pro radost, nezkusím, jestli to není nějaká levárna ;) Anglická verze mi vyhovuje - v české jsem se nikdy nevyznal ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No tak jasny, ale vetsinou na to uzivatele narazi stejne jako ja pred lety, kdy se proste do PC ve firme nakoupili 2TB disky a razem byl s Photoshopem 7 problem. Jinak ta CS2 si dej pozor, Adobe uvolnilo na netu specialni serial kody pro majitele CS2 a vyssi, protoze vypnuli registracni servery, takze kdyz chce majitel CS2 nebo vyssi verze preinstalovat, tak pouzije tyto. Podvodnici to prodavaji, ale zadnou licenci tim nikdo nenabyde, je to volne k dispozici, ale legalne to smi pouzit jen majitele licence.
Jinak nevim ted jestli CS5 nebo CS6 ma pomerne dobrou vychytavku na automatizovane rozrezani fotek. Vim, ze to je dost zadany, ale osobne to nepotrebuju a na CS2 me bavi, ze beha OK i pod linuxem, u vyssich verzi je s tim problem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Osobne povazuju za stale idealni verzi Photoshop CS2, ktery jde rozbehat naprosto vsude i na linuxu. Ovsem ten, kdo nema nejaky Photoshop koupeny, tak nevim, co muze v teto situaci delat."

Použít tu CS2 verzi z Archive.org? :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

???

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Asi dělám něco špatně.... Ve Photoshopu 7.0 normálně ořezávám a dokonce i ukládám na 2TB disk... A dokonce bez problémů pracuji s velkými soubory při ukládání do toho druhého formátu (tuším *. psb)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vyskusaj affinity photo, najnovsie je uz aj pre Windows :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vpodstate s Vami souhlasim. Jinak: https://forums.adobe.com/thread/1950710

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nech maju aj GTK 18 tak to bude uplne jedno pokial si nenajdu neretardovaneho UI dizajnera.
Alebo ked nato proste nemaju tak nech okopiruju ine programy ktore su chapane ako priemyselny standard.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jednak se na to UI dá zvyknout a taky už nějakou dobu existuje možnost přepnout na režim jednoho okna. Nevím, co víc bys potřeboval.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bylo by to vemi rozumné, až na jednu drobnost - vždy se vyplatí počkat, až se nový toolkit usadí a projeví se ze všech svých stránek. Takže trojka bude mít jistě poněkud delší termín vydání.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.