Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Gmail slaví 10 let

Uvítací mail mám z 30. 3. 2005, takže jsem začal po roce. Propojení mi ani nevadí, litoval jsem opuštění starého chatu, ale na druhou stranu Hangouts mají svoje výhody a videochat už jsem využil, za což jsem rád :) Občas je otrava s oznámeníma z Google+, ale jinak to jde. Seznam stále ještě neumí tak velké přílohy jako Gmail, takže fotky musím dělit na víc mailů nebo jich poslat míň. Jo a zabráno mám zatím jen necelých 5 GB :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem si Gmail založil někdy v roce 2007, když už jsem nehodlal snášet neustálé změny a obrovské množství spamu na Centru. Je to výborný email s velkou kapacitou a bez spamu. Vadí mi na něm ale to, že na pomalém mobilním spojení se velmi dlouho načítá a často nenačte. To se týká hlavně dokumentů Google (teď už je to ale myslím Google Drive). Tohle kdyby ještě podchytili, tak je to 100%.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Prepojenie sluzieb co nevyuzivam so sluzbami co nechcem vyuzivat... Zmena rozhrania k horsiemu pomaly kazdy rok... niekto by si tam skutocne zasluzil facku.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Najstarší mail mám z októbra 2005, ale nie je to úplne prvý. Takže nejaký ten piatok používam Gmail aj ja, a aktuálne už pod vlastnou doménou. :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Používám "od nepaměti" (byl jsem línej listovat dozadu abych zjistil, kdy to začalo). A kupodivu poslední verze rozhraní se mi docela líbí. Nastavil jsem si vesmír jako pozadí a jsem spokojenej :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Začal jsem, když byl ještě na pozvánky - a loni jsem se plně odpoutal.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Začal som ešte na pozvánky a bolo to 31.1.2005. Zatiaľ mi Gmail vyhovuje.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

10 rokov stastnej a plodnej spoluprace s americkou vladou. :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pozvánkovou dobu jsem u GMailu nezažil, ale nastoupil jsem už hodně dávno tak 2007, protože služby tohoto freemailu mi tehdá přišly nepřekonatelné. Celou dobu tam chodím jen přes IMAP, takže jejich rozhraní mě zase nijak moc netrápí, kromě nějakých přístupů na cestách z hotelových terminálů (ale to pomalu také padá s dostupností připojení).

Jedna z věcí byl SMTP server dostupný z jakéhokoliv připojení což v začátcích mobilního mailování byl celkem kámen úrazu u freemailů. Dnes na to mám vlastní SMTP server.

Sice je to jedna z mnoha mých adres, ale teoreticky by to mohla se mnou dát až do smrti - uvidíme. To byl jeden z důvodů. Mít pokud možno co nejstabilnější mailovou adresu, co se nebude co X let muset přeposílat přibuzný s poznámkou "sorry Mistral se změnil na Chello, tak si všichni přeuložte můj mail"... a samozřejmě na to třetina lidí zapomene a kontakty tím mizí.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nic vám nebrání používat SMTP server Googlu i nadále. Proč jste se rozhodl přejít na vlastní?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Protože Googlí SMTP mění odchozí adresu z jakékoliv na Gmailí a já občas potřebuji posílat i z jiných adres, a nechci, aby se tam objevoval můj soukromý mail. A když už mám svou doménu, proč tam nemít SMTP, že... Pro odesílání pod Gmail adresou stále používám Gmailí SMTP, protože dovoluje až tuším 40 MB přílohy a vůbec, funguje kdekoliv na světě.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Já používám Jak Exchange, tak ActiveSync nebo MAPI/SMTP přístup u různých účtů. Non-IMAP účty mi příjdou svižnější. Prostě příjde mi email a přijde mi ihned, polling skrze IMAP je pro mě těžkopádný.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Zaciatok pravdepodobne 15.11.2005. Nemal som potrebu pouzivat skor, net bol pomaly, prilohy nebolo posielat "velke" ake a bol som spokojny s mailom na Seznam-e. No po case som bol nan zvedavy, lebo som o nom cital a tvarilo sa to "exkluzivne", lebo to bolo na pozvanku a tak som poziadal kamosku, ktora Gmail od kohosi mala. Dokonca par rokov predtym este na VŠ som nastavoval v ucebniach Google ako default page/vyhladavac (ano, nebol siroko znamy), :D lebo sa v nom nemuselo nacitavat kopec somarin a ja som chcel len vyhladavat. To este neplnil ulohy Velkeho brata, sestry, alebo kam sa casom preorientoval. Uprednostnoval som Seznam a pre cast ludi ho stale beriem ako hlavny, aj ked ma stve, ze pri nahravani priloh teraz nedodrzi poradie priloh a zoradi ich podla toho, ktore prve nahra. Plus tam chodi spamu kopec, ako by ho Seznam sam posielal. :D A tak podobne.
Neviem, ci je SMTP gmailu odlisne (nepouzivam), no do spravy je mozne prilozit prilohu max. 25MB (v skutocnosti menej, lebo sa tam priratavaju dalsie "veci"). Staci vyskusat hodit cokolvek vacsie a clovek dostane hlasku: "Súbor "XYZ" sa nedá nahrať, pretože jeho veľkosť presahuje maximálnu veľkosť súboru (25 MB).". Sorry, kopec ludi to samozrejme vie, len sumarizujem, debatujeme. :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S přílohami je to prostě o tom, že samotná příloha vložením do emailu vlivem konverze zvětší svou velikost, od oka tak 1,3x.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

No ano, jsem to formuloval špatně, myslím že projde mail kolem 42 MB (už nevím přesně, přeci jen není moc osob kterým lze takové monstrozity poslat :-))) a dnes už jsou jiné možnosti), což znamená, že skutečná velikost vlastní přílohy bude znatelně menší.

Velký bratr to sice je, ale v poště moc tajností nemívám a stejně jak to jednou letí netem, tak člověk nikdy neví kudy všude to projde a obsah běžného majlu je nešifrovaný, tak co. Střežit chci hlavně obsah vlastních disků.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Začal jsem používat gmail ještě přes pozvánky. První mail jsem smazal takže přesné datum nevím. Čím dál víc přemýšlím o přesunu mailu někam jinam. Nelíbí se mi jak google cpe svoje další služby tam kde o ně nestojím. Stejně jako cpal horem dolem přes růžné free programy chrome ( ale i všelijak jinak, třeba billboardova kampaň kterou jsou alespoň v praze zaregistroval ), to je také jediný důvod jeho obrovského rozšíření. Kdyby měla mozilla nebo opera tolik peněz na takovou kampaň jsou taky procentuálně úplně jinde. Ale to trochu OT. Jednoho dne však určitě překročí pomyslnou mez a já prchnu jinam. Otázka je kam. Má někdo nějaký typ na podobně funkční alternativy, klidně i něco za pár korun ročně ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hotmail (dnes Outlook.com)
Nebo si zaplatit email u OVH https://www.ovh.cz/emails/hosted-exchange-2013/index.xml

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pozvánkovou dobu jsem ještě stihl, ale vidím, že s rokem 2006 se tu nechytám :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Cez pozvanky este. Pouzivam od 13.5.2005. Je to uz slusna doba :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Gmail používám pár let (ale ne tak dlouho jak někteří tady :D ) a i ten nový design se mi líbí (přehledný, nekomplikovaný)

jediná chybka Gmailu je, že javascript pro odhlášení se spouští přes doménu Gstatic.com , což je opruz, protože tuhle doménu mám defaultně zablokovanou v NoScriptu (tj. rozšíření Firefoxu co blokuje Javascript a reklamy z různých domén)

Poznámka 1: Gstatic.com a Google-analytics.com většinou jenom sbírají vaše data jak brouzdáte na různých webech, takže se dostali na blok list

Poznámka 2: všechny ostatní služby Google pro odhlášení používají jiné skripty (např: na Youtube se odhlásíte přes skript, který jeden přes doménu Youtube.com atd.)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Pozvankova metoda, puvodni mail z 3.1.2005:

Congratulations on creating your brand new Gmail account at
***@gmail.com. Please keep this email for your records.

You can login to your account at http://gmail.google.com/

Enjoy!

The Gmail Team

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Uvítací pozvánku jsem nedohledal, ale první zprávu mám z 14.12.2004. Pěkně to letí, tehdy byl o pozvánky dost zájem, já ji dostal od známého a když mi po založení účtu gmail věnoval další, hned jsem je rozdal. Za tu dobu spokojenost, maily jsem nikdy moc nemazal. Ani nevím kolik GB jsem zabral, na mobilu to nevidím a není třeba se starat. Jinak tehdy sice byly české freemaily zde oblíbenější, nicméně jejich spolehlivost docela tristní.... než někdy došel mail na centrum, seznam člověk se načekal.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

9/2004

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.