Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k GoG podporuje Linux, přináší prvních 50 her!

Já jsem hned zainvestoval do Colonization, už kvůli výbornému soundtracku v MP3 - zřejmě převod z midi na nějaké slušné výbavě.
Osobně by se mi líbila originální krabička s CD do sbírky, ale co už.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

CD v roce 1994 opravdu ne: http://david.asimov.cz/P1100106_colonization.JPG (ani torzo krabice jsem už bohužel nenašel).

+1
-24
-1
Je komentář přínosný?

Mám ale neodbytný pocit, že později CD verze existovala.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

ale jo, jen to už prostě není ono. Taky mam Pinball Fantasies na CD, ale raději bych diskety. Stejně tak System Shock (ale tam bych rád CD i FDD verzi, z pochopitelných důvodů :-)...

+1
-33
-1
Je komentář přínosný?

Drazí klikači, tohle je speciální post, kde můžete naklikat co největší počet mínusů. No tak, ukažte se v plné síle, ať je to aspoň -100. Vyzývám vás! :-)

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

tak nepis blaboly ze to neni ono a nemusis byt sarkasticky...

+1
+26
-1
Je komentář přínosný?

Pane Ježek, co byste říkal povolení hlasování jen registrovaným a s tím, že bude ke každému příspěvku na vyžádání (nějaké tlačítko) dostupný i seznam hlasujících pro/proti? Snad by nemusely nároky na server příliš stoupnout a bylo by vidět, kdo vám jen dává záporné hlasy aniž by se vyjádřil.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Takze pocet her pro linux zustal stejny. Ty co prodavaly predtim se stejne tak daly rozjet ve wine/dosboxu a tim ze se ke hre wine/dosbox pribali se z toho nestane linuxova hra.

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

Ano to mate pravdu, ale i nabizi linuxove verze u novych titulu co drive nenabizeli

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Podpora Linuxu = WINE + DOS hry

Genialni, potom Linux podporuje i Microsoft a dalsi firmy.

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

Ano , máš pravdu. On je bohužel problém v tom, že prostě pro ty staré hry neseženeš zdrojáky. Vem si, jaký porod byl vyvinout NewDark engine pro System Shock 2 a Thiefy. A to byl vývoj pro Windows / Direct3D, což je bohužel pro Linux nepoužitelné. GOG se snaží seč může, alespoň tedy odladí nastavení pro Wine / DOSBox a umožňují nám legálně si koupit za pár desetikorun hry, které se už léta nedají sehnat, pokud se v Česku vůbec kdy prodávaly.

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

GOG se muze snazit jak chce, ale dokud nebudou aspon trosku spolupracovat autori her/drzitele prav, nebude to nikdy ono. Podle me vetsinu zdrojaku jeste nekdo nekde mit bude a jde jen o ochotu s tim neco delat, nebo nechat s tim neco delat nekoho jinyho.

Neni to k Linuxu, ale nedavno jsem si tam koupil napr. Settlers IV, prestoze uz jsem predtim legalni kopii mel. Naivne jsem doufal, ze kdyz uz do toho museli hrabat (protoze original kontroloval CD, coz by logicky v DRM free verzi neslo), tak treba spravili i nejaky bugy (hlavne padani v nekterych situacich), nebo pridali podporu vyssich rozliseni (ktery bez problemu fungujou, jen se to musi manualne patchovat). Bylo to zrovna v nejaky akci za par drobnych, tak proc to nezkusit. Realita je takova, ze s tim nedelal nikdo nic, protoze exac je az na nepodstatny nazvy sekci do posledniho bajtu identickej se starym no-CD patchem...
Ja chapu, ze uz se nikomu nechce resit prehistoricky hry, ktery si koupi akorat par pametniku, kteri pak budou nostalgicky vzpominat nad CGA rozlisenim. Ale tohle je i po vice nez deseti letech stale hezky (neni to 3D, ale to rozhodne neni nevyhoda) a prijemne hratelny a naslo by si to plno priznivcu i dneska. Autori stejne staryho Strongholdu aktualizaci udelali (pro majitele puvodni hry ke stazeni zdarma, jinak dal prodavaji celou hru) a ja si myslim, ze na tom urcite neprodelali.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

tak stare hry nikdo predelavat nebude (i ty windows verze starych her pouzivaji dosbox :-P)

Nove hry co maji linuxovou binarku jsou nativni

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

ale ano - pokial su k dispozicii zdrojaky, tak sa vzdy najde niekto kto sa do toho da, dobrovolne, zadarmo, a so zapalom ktory by si u plateneho zamestnanca hladal bezvysledne (par tyzdnov dozadu som akurat diskutoval s jednym modderom, spomenul ako schuti by sa dal do windows portu pre System Shock1, keby sa nejakym zazrakom zjavili zdrojaky). problem je v tom ze u tychto starych veci su zdrojaky obvykle davno stratene, a ak nahodou niesu, tak ich vlastnik IP odmieta uvolnit, viz Square a EA, ktori maju kompletne zdrojaky pre Thief1, Thief2 a System Shock2, a napriek tomu ze komunita ich 10+ rokov prosi aby ich oficialne vypustili, tak na to 10+ rokov kaslu, "nase pravne oddelenie skuma vsetky moznosti".

+1
-38
-1
Je komentář přínosný?

co linux,.... ale na Android predevcirem vyšla ultramegagamesa TimberWoman https://play.google.com/store/apps/details?id=com.happypigstudio.timberw... :D

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Zrovna dosbox bych jim nevyčítal. Stejně jsou řešené i windows verze starých her. Ono to dost dobře ani jinak nejde.
Pro mne je to nejzajímavější kvůli novějším hrám, Grimrock, FTL (snad brzo) a do budoucna kickstarterovky jako Wasteland, Eternity...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale on o proti tomu ze GOG dava hry s DOSboxem pro Linux nikdo nic nema. Problem je ale styl clanku jak o tom informuje.

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

Dosbox se dá pochopit, ale Wine by se mělo používat jen pokud je to opravdu nutné a jen pokud se s ním dá docílit zážitku, který je srovnatelný s verzí prodávanou pro Windows. Jestli je výsledek podobný té katastrofě co se jim povedla s The Witcher 2, tak to můžou rovnou zabalit.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.