Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Otravná CAPTCHA minulostí, Google ji nahradí jedním kliknutím

a to bude řešit problém všude? tím myslím jako uložto, kde je potřeba zadat kód aby jste mohli stáhnout daný soubor. nebo jen se luštění těchto Captcha změní na jiný? Nevím čím to je ale častěji narážím na Captcha které jsou fotky směrovacích čísel domů. Až na uložto kde je třeba luštit co je co a někdy opravdu se seknu a nebo my to opsaný kód neuzná.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Tak zrovna na ulozto, zádny captcha problém nečiní. Stačí být nalogovaný na svém účtu a nic se znovy trefovat nemusí..

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

A co když jste na svém účtu přihlášen, ale nespěcháte na stáhnutí tak, abyste chtěli obětovat nějaký ten kredit? ;-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Když nespěchám a škudlím musím zkousnout i zdržení...
Řekl bych že nejde jen o ověření toho jestli se nejdená o bota ale taky o jeden způsou jak zákazníkovi naznačit, že by měl zaplatit, takže nepředpokládám, že by to zmizelo..

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tady bych s Vámi souhlasil, stejně jako u "passu" na 4chan.org jde o to, donutit otravou lidi k zaplacení. Proto zjednodušení není vlastně žádané...

Ono je tomu tak proto, že já už na tuhle moderní "captchu" (dá se tomu jestě říkat captcha, když o rozpoznávání písmen už dávno nejde?!) narazil na AeroNewsech, když chcete přidat příspěvek pod článek:
http://aeronet.cz/news/jak-funguji-ceske-medialni-agentury-pro-pruzkum-v...

...tak i když jsem registrovaný, tak tam tu moderní "googlecaptchu" vidím.
http://postimg.org/image/yjxqnc7ph/

Pro neregistrované je tam také... a protože jinde jsem na to zatím nenarazil, tak je to prostě možnost si tak teď už nastavit, jen to většina stránek asi neudělá, neb primárně nejde o zastavení botů, ale o zaplacení registračního poplatku.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak prave na podobnych serverech jako uloz.to sem jiz podobne overeni videl. At uz slo o obrazky kde se vybiral treba obrazek kde nebylo jidlo, tj. to co je popsano zde, nebo i takove kde byla jednoducha otazka na niz jste museli textem v anglictine odpovedet jednim slovem. Tj. ano, je mozne ze i na uloz.to bude nekdy v budoucnu zmenen system overovani.

Jinak co se tyce uloz.to, staci si stahnou Free Rapid Downloader a zadne captcha uz resit nemusite.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz Captcha zacinala, tak Google tvrdil ze bude krome overeni clovecenstvi slouzit taky k digitalizaci knih, takze mi to ani nevadilo, byl jsem presvedceny ze pomaham necemu dobremu. Samozrejme pak se vyrojila spousta napodobenin, kde clovek vyplnoval nesmyslne kombinace znaku a to uz bylo jen otravne. Predpokladam ze klikani kotatek zadny podruzny uzitek nema, ze je to jen ustupek dotykovemu ovladani :/

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Mě to naopak neskutečně irituje. Proč bych měl korporátním zmrdům dělat čtečku zadarmo? Ať mi daj pár set na hodinu a budu jim dělat čtečku pár hodin každej den, jinak jebat.

Tohle je to samý, budu jim zadarmo dělat skener k vyhledávání obrázků? No to určitě. Ať jdou někam, kdo si tohle dá na web, u toho končim.

+1
-29
-1
Je komentář přínosný?

Jaky zadarmo? Za lusteni textu (vyhledavni obrazku) dostavas protihodnotu - povereni ze jsi clovek, ktere pozaduje dana stranka. Zdarma nic neni, ani testy.

+1
+29
-1
Je komentář přínosný?

LOL

To dostává provozovatel webu, já sám sobě nepotřebuju nic testovat, mě tím naopak provozovatel zbytečně obtěžuje a všechno má své limity. http://weknowmemes.com/wp-content/uploads/2012/01/klingon-rage.jpg

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Provozovatel webu pozaduje overeni. Ma 2 moznosti. Udelat si vlastni na sve naklady, nebo prijimat overeni od treti strany (recapcha) - v tom pripade ty jako uzivatel musis jit za treti stranou a za protihodnotu (rozpoznani textu) ziskat povereni ze jsi clovek pro provozovatele webu.
A kdyz by si to provozovatel delal sam tak by nesl naklady on, a pro uzivatele by se prakticky nic nezmenilo - v obou pripadech lusti text.

Zatim muzeme byt radi za tak primitivni a pomerne nenasilne overeni. Jak se postupne pocitace zlepsuji, nebude neco takoveho stacit, a pro overeni jestli jsem clovek budu muset zasilat sken obcanky, vzorek stolice a podpis vlastni krvi.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Nesmysl. Sken obcanky nedokazuje vubec nic, ten ti mohl nejaky program ukrast. A vzorek stolice nejde poslat po internetu. Prokazat, ze jsi clovek, muzes jen tak, ze budes nezamenitelne clovecim zpusobem reagovat na vyzvu pocitace generovanou nahodne. Takze pocitac se treba zepta, co si myslis o nasledujicim uryvku textu, a zobrazi nejakou basen. Testem projdes, pokud ho dokazes poslat do prdele jinym zpusobem nez predchozich 1000 uzivatelu.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Mimochodem sken občanky po mě žádali na registraci blogera... aby mi ji nakonec neumožnili.

Nicméně ten sken si zřejmě "žije vlastním životem" a tak jsem byl už 2x pozván na policii podat vysvětení k tomu, že jsem tuto 2x občanku zneužil na prodej PS3 na Bazoši... a pak jsem byl už 3x na policii skrze nějaké půjčky a tak. Teprve naposledy mě potěšili, že při domovce dopadli ty vykuky, co v tom jeli ve velkém a mou občanku měli jak v PC, tak v chytrém telefonu uloženu...
Opravdu srandovní! Doporučuji všem dělat si skeny občanek a poslat je kde to po Vás budou chtít. Nebudete se stačit divit, co se bude dít...!

Perlička: splátky za "mou" půjčku" narůstají rychlostí 100% za každé 2 měsíce. Tomu říkám super lichva :)))

A bomba na závěr - občanku jsem po akci Bazoš promptně (hned cestou z PČR) zrušil dne 2.9.2013. A na tuto zrušenou občanku byla 4.9.2013 ona půjčka uzavřena... :-))))))))) Zatím to nikomu nějak ne a ne vadit, tak jsem zvědav, jak vysoko to nechají dojít - zdali se dostaneme na nějaký ten miliónek "dluhu" a jaký bude šok, až vytáhnu papír, že od 2.9. nejde o občanský doklad, takže co si na něj 4.9. komu půjčili, s tím si mohou vytřít... :-))))

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

O kolika případech, kdy jste nucen test podstupovat se tady bavíte?
Já vím o jednom - Datové schránky. Jedná se o státem vynucenou službu u určitých subjektů a tam neděláte čtečku "korporátním zmrdům".

Jaké další?

EDIT 8:52: Vadí Vám stát, vadí Vám "korporátní zmrdi" (blahopřeji ke zjištění, že stát se chová jako monopolní firma) a čím dále čtu Vaše příspěvky mám dojem, že Vám vadí snad všechno co Vám nepřináší zisk nebo výhody.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

ReCaptcha mi taky vadilo, naštěstí se to dalo řešit jednoduše: to slovo, které bylo nesmyslné, bylo potřeba opsat správně (na tom je kontrola založena). To, co dávalo smysl a bylo zjevným skenem, stačilo nahradit čímkoliv jiným, třeba slovem fuck nebo něčím na ten způsob. Uživatel byl ověřen jako živý a druhému smyslu ReCaptcha jste tím nijak nepomohli.

Nedělal jsem to osobně proto, že bych nechtěl dělat někomu čtečku zadarmo, ale proto, že na tom slově, přes které nejel vlak, jsem se s luštěním často docela zapotil. Tak jsem si řekl, že na druhé slovo se po té námaze už ani nevykašlu. Ať se taky namáhá někdo jiný, až bude po mě v digitalizovaných verzích knih opravovat chyby (jasně že nebude, jsem si jist, že jeden obrázek dostane víc lidí a jako správný výraz se vyhodnotí ten, který je uváděn nejčastěji, protože co si budem povídat, stejně jim to lidi žerou).

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

ReCaptchu jsem bral jako formu placení za služby, ke kterým jsem se jejím luštění dostal.

Pokud bych ji měl umyslně sabotovat, čím bych se lišil od lidí, kteří si myslí, že mají nárok na něco zadarmo?
(např.: OS, hudba, filmy, weby bez reklamy)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mno, tak já ReCaptchu beru jako způsob, jak odlišit bota od člověka. To ostatní je jen nutné zlo a já mám ve zvyku se s nutným zlem potýkat co možná nejkratší čas. A jakmile to přesáhne únosnou mez, pak nutné zlo způsobí, že se k obsahu nedostanu, s čímž se smiřuji a jdu o dům dál. To když svého času měli např. na uloz.to kočičky a pejsky, to jsem jednu chvíli fakt nedával.

Nová captcha popisovaná ve článku, je pro mě OK, bude to jednoduché a rychlé a jestli tím někomu přispěju k rozpoznávání obrázků, je mi jedno, protože sleduji ten primární účel: rozpoznání bota od člověka. A kvituji snahu tento proces pro uživatele maximálně zjednodušit a zkrátit.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

<i>To, co dávalo smysl a bylo zjevným skenem, stačilo nahradit čímkoliv jiným, třeba slovem fuck nebo něčím na ten způsob.</i>

Toho si všimli druzí dávno a komunita kolem 4chanu nahrazovala čitelné slovo v captcha slovem "nigger." Zřejmě se ukájeli představou, že zanesou do skenů starých knih spoustu "negrů" :)))
Protože pokud Google od dvou různých lidí dostal za sebou shodný překlad toho skenovaného a nezozpoznaného slova, tak ho automaticky užil :))))
A pokud to dělá více lidí... tak budou negři všude :-))))

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Nechápu myšlenku, která se tu opakuje, že pomocí ReCaptcha uživatelé dělají zadarmo recognizer psaného textu.
Captcha ověřuje uživatele tím, že mu podstrčí text, o kterém přeci již ví co v něm je obsaženo, jinak by neměl na základě toho co uživatel napíše jak uživatele rozpoznat - robot by si také něco vymyslel...

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Se docela divim. Zrovna nedavno google oznamil ze jeho pocitac dokaze poznat co je na obrazku a popsat to s celkem slusnou uspesnosti. Tak jak chce predpokladat, ze pocitac nezvladne vybrat vsechny kocky?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Protože ten kód není přístupný a sám google ví, jak je to náročné na vytvoření?

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Ale vi ze to uz je dnes mozne. Takze musi pocitat ze do 2 let tohle bude lehce prekonatelny.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Imho to nebude dost easy či levné na to, aby si to pořizoval kdejakej spamer ;).

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

1)ano je to možné, ale jak jsem napsal, ekonomicky nerentabilní
2)2 roky je dlouhá doba, to zas google vymyslí něco jinýho ;) a 2 roky to nebudou. Team v googlu na rozpoznávání pracoval několik let
3)i když by to udělali, tak úspěšnost není 100% a navíc do toho google může udělat nějaký jiný algoritmus. Nehledě na to, že je šance, že ta "inteligentní" captcha pozná, že se jedná o robota.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Soucasti algoritmu google na pocitani kocek jsou uzivatele vyplnujici captcha, jasne, ne?

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Ale ako vieš že máš vybrať obrázky mačiek? Ešte to môže byť z kategórie zvieratá (nevyberieš rastlinu), chlpaté stvorenia (nevybral by si rastlinu, a keby tam bolo, tak nejaké nechlpaté zviera), alebo šelmy (nevybral by si rastlinu a škrečka).

Asi to príliš analyzujem. Ale ľudia s iným spôsobom myslenia alebo inými asociáciami (ktoré sa aj môžu menť moment od momentu), môžu mať väčšiu chybovosť.

Ale aspň vidíme ďalší výsledok experimentu čo mal Google tú hru s obrázkami pár rokov dozadu :-) Goggles, teraz toto.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Jiste - algoritmus nepozna rozdil mezi pocitacem a clovekem, ktery se rozhodl, ze bude odpovidat jako pocitac - to neni prekvapive :-)

Pokud je v nejake geograficke lokaci statisticka tendence nejake kombinace vyhodnocovat jinak, tak to bezpochyby pomerne rychle opravi...

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Kde Google bude brát ty fotky? Z vyhledávače by to bylo porušení autorského práva, ne?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ze Street View jich musí mít plno ;)

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Cokoliv nekdo nahraje na G+ se stava majetkem google a muze s tim libovolne nakladat. A predpokladam ze bude neco podobneho i u jinych sluzeb. Takze zdoju fotek bude mit dost

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

A vohnouti mu budou zadarmo dělat OCR.

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

A frikulíni se vymezovat proti tomu.

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

+1 , pravy ucel reCaptcha nebylo rozpoznani zda jste clovek ale trrenink agloritmu na rozpoznani textu ...
Stejne jako ucel tohoto je primarne trenink agloritmu na rozpoznavani obrazu ....
a stejne jako rozpoznavani obliceju u FB a G+ je jen trenink pro agloritmy na roznavani tvari ...

driv nebo pozdeji se vysledky tohoto objevi v robotech , automatickych autech i v bezpecnostnich systemech ...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Je to možné, ale primárně jde o to "srát usery" aby se registrovali za penízky. To je celé. 4chan právě novou captcha nasadil a po pár jednoduchých "kliknutích" jsme zase tam, kde jsme byli:

http://postimg.org/image/5g7239faj/

A zajímalo by mě, jak si myslíte, že toto ověření dopadlo. Tedy - mám to podle Vás vyplněno správně, nebo ne? Po 3 odpovědích na tuto otázku zveřejním, jak to odesílání dopadlo ;-)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

no výborně, ta kočka, kterou jsem měl hledat, není ani na jednom z těch devíti obrázků... :D takže jsem propadl, do služby se nedostanu... co dál?

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

tak neda mi to...
alternativy (re)captcha na svete uz davno jsou a funguji - at uz formou operace nad textem/obrazkem (zelenej konik a otazka jakou ma barvu; jablko, pomeranc a banan - co to vsechno je?) nebo spousta krouzku v obrazku o vy mate vybrat preruseny, atd.
... a jak jiz bylo psano vyse v diskuzi - kdyz se ReCaptcha zavadela, hlavnim argumentem pro (a i ja to tak bral) byla digitalizace knih... problem je, ze ten druhy - kontrolni - text je casto naprosto necitelny (nebo by jeho rozlusteni/odhadnuti trvalo spoustu casu, namahy a stresu), ze clovek i nekolikrat radeji klikne na dalsi obrazek, ikdyz ten pravy OCR text knihy je krasne citelny...
takze kam se podel umysl...
.. o "clusteru" Indu za maly baksis vyplnujici tisice recpatcha denne jako job, asi smysl psat nema - spamovani a v podstate hromadne vyreseni captcha zustalo, odnese to jen obycejny uzivatel (to dost pripomina celou situaci s tzv. protipiratskejma ochranama...)

... vzhledem k tomu, co vsechno dnes stranky zjistej z pouheho navstiveni (IP, jazykove nastaveni, prohlizec, rozliseni, os, pluginy....) se da v podstate kazdy uzivatel individualizovat (jiste, ne tak jednoznacne jako DNA, ale o to snad nejde); nevim, proc by se tyhle informace (kdyz uz je web stejne ma [a casto cilene sbira] prave jako "antispamova" ochrana nedala vyuzit...

a poznamka k tem co kritizuji obrazky s kockama - jiste, nejaka cast lidi nebude schopna to vyresit, ale bude jich vic nez tech, co dnes (z duvodu dyslexie, dysgrafie ad.) maj obrovskej problem resit soucasnou captchu?

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

To zaškrtávání, že nejsem robot už jsem někde viděl, přišlo mi to jako vtip (robot to přece může zaškrtnout taky). Pokud je za tím nějaká logika a analyzuje to chování, tak je to pro člověka jednoduché a nemusí luštit nějaké kódy (dneska je často problém poznat, co tam je a dávám to několikrát přegenerovat).

Na druhou stranu nevěřím tomu, že to bude nějak složité překonat na straně robotů a za chvíli se to stejně prolomí. Nakonec se stejně odešle jenom formulář se zadanými daty a něco navíc, všechny souřadnice myši to asi posílat nebude...

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

A hlavně, že to jistě zase nebude fungovat bez JavaScriptu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

otravná!!!! já se nemůžu přihlásit do google bo nejsem schopný opsat tu blbou catchu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.