Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Anglická kina zakázala Google Glass již týden po uvedení, zbytečně

Proc jednoduse, kdyz to jde slozite :-)

Nekdo si koupi 5x Google Glass, jiny baterku s vetsi kapacitou, dratky od ni se schovaji za uchem a za limec. A je mozno natacet klidne 10 hodin.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Pokud by někdo chtěl místo originální baterie napojit vodiče a schovat drát za uchem, pak by musel buďto Glass rozkuchat a ztratit záruku / možnost náhrady za novější model:
http://www.extremetech.com/wp-content/uploads/2013/06/google-glass-batte...

Nebo použít nabíjecí konektor, který je u spánkové kosti a kolmo k obrubě, takže by zase nemohl vodič schovat za uchem - trčel by z obruby brýlí před uchem:
http://blogs.computerworld.com/sites/computerworld.com/files/u193/gg_cha...

V obou případech by to stále bylo složitější a minimálně desetinásobně dražší, než použít některé z řady zařízení, která jsou navržena primárně pro záznam videa a mají delší výdrž baterie už z výroby. Jinými slovy, už vidím člověka, který chce ušetřit za originální DVD, jak vydá 35 tisíc za Google Glass, doma bude bastlit baterku do kapsy a následně si tím půjde natočit film do kina ;-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Filmy se v kine fakt nenataci proto, abys usetril za original DVD. Skoc do SAPY http://www.sapa-praha.cz/ , treba ti dojde, proc to zakazuji.
35k zase neni takovy naklad - vzdyt je to jen 350ks filmu prodaneho po 100Kc, to ti fakt prijde hodne?

Dle me je stejne v kine zakazana nataceci technika obecne...

+1
-27
-1
Je komentář přínosný?

No nevím, ale obvykle ty kino verze kvalitativně stoji za prd (jak obraz tak i zvuk otřes). Takže by mne zajímalo kdo se nato dívá v tak šílené kvalitě? Dle mého praktického názoru nemá smysl se dívat na mkv pod 10GB u 1080p. Obvykle se dívám na mkv v průměru okolo 20GB. Třeba Herkules 18GB v perfektní kvalitě. Pompeje 22GB. Kvalita prakticky stejná jako blueray :-)

+1
-26
-1
Je komentář přínosný?

Jo,TS kino verze mi taky nejsou po chuti, ale podle velikosti bych se zas až tak neřídil. Co vím, tak dobře vypadající film může být nějaký DVDRip s velikostí do 5GB a dá se na to koukat. Teď dokonce koukám na BlurayRip, který má 1.24GB a kvalita je velmi dobrá.

+1
-25
-1
Je komentář přínosný?

Taky záleží z čeho, že, digitalizovaný Star-Trek ze 70. let není velký ani tak, natož rip…

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Je rozdíl DVDrip a BluerayRip. Ten DVDrip stačí bohatě 5GB i asi míň. Ale u BluerayRipu platí co jsem psal výše. Záleží na tom na čem se díváš v jakém rozlišení a vzdalenost od tv, ale 1.24GB pokud to není animovaný či 10 minutový klip žalostně málo. Ono je otázka co je u tebe velmi dobrá kvalita? U mne velmi dobrá kvalita znamená, že není poznat téměř rozdíl oproti originál blueray. Pokud máš aspoň průměrnou HD TV a v pořádku oči, tak si zkus porovnat mkv o cca 2GB a třeba 16GB a pak pochopíš co je velmi dobrá kvalita a co je koukatelné :-)

+1
-24
-1
Je komentář přínosný?

Je to samozrejme nesmysl, protoze u mkv bezne pouzijes kodovani do h264 a teda pomerne slusnou kompresi puvodniho bluray. Pokud mas Full HD televizi a teda 1080p a pro maximalni moznou kvalitu budes pozadovat rip take v 1080p, tak dobre ripnuty film prumerne delky bude mit okolo 10GB, vic je jen neumetelstvi ripera. Velmi zname jsou YIFIho ripy, kde se s pomerne slusnou jeste koukatelnou kvalitou dostane na 720p i pod 1GB, ale je to poznat. Sam radeji davam prednost 720p a normalnimu ripu v HD kvalite a teda okolo 5GB na prumerne dlouhy film.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Jo, myslím právě Yifiho. Třeba tohle je velmi dobrá kvalita a má to jenom 1,24GB
http://thepiratebay.se/torrent/10445149/Road_to_Paloma_(2014)_1080p_BrRip_x264_-_YIFY

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Jo, to nepopírám. Já normálně vypaluji s zhlédnu filmy blu-ray, tedy nějaký 45GB. Když není full blu-ray, tak sáhnu po ripu taky minimálně na 10GB....taky mám rád velmi dobrou kvalitu. Jen mě právě samotného udivuje, že 1,24GB 1080p je docela dobře srovnatelné s tím ripem. Pouštím to na plasmě Panasonic P50VT30 a rozdíl není zase až tak velký. Jediné, co musím uznat je, že na domácím kině to spíše odchytal zvuk, než obraz na TV.

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Ok. Vyzkouším a dám vědět jestli je ten obraz dostatečně kvalitní :-) Ale k obrazu je potřeba i dobrý zvuk. A to takové DTS HD co je teď teměř standardem tak má samotné okolo 3GB ;-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Určitě nesmyslné opatření. Pokud by chtěli mít jistotu, tak by měli lidi šacovat jako na letišti pěkně pod skenrem. Jinak osobně se kinu vyhýbám a snažím se filmy zhlédnout doma v klidu, než aby mi nějací puberťáci narušovali film šustěním pytlíků od brambůrek, usrkáváním koly a ukecanou hubou (takže vlastně ti, kteří se tam přišli najíst).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Normální omezování osobní svobody. Který "vypatlanec" došel k tomu že případný kinorip (na který je utrpení se dívat déle než 5 minut) mu sníží zisky to by mě tedy zajímalo. Leda že by na to lidi koukli a mohli nedopatřením zjistit že film za nic nestojí a proto na něj nešli... Ale to jsem zase na straně těch lidí nikoli distributorů, když chci extra peníze musím nabídnout extra obsah.

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

Třeba nedočkavci, kteří to chtějí vidět půl roku předem. Naštěstí to už někteří producenti pochopili a aspoň promítání v kině po celém světě je v řádu dnů až týdnů. Horší to je s televizními seriály. Tam ať se nediví, že se to stahuje, když není jiná rychlá možnost.

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

Můžeš být nedočkavý jak chceš ale ty kinoripy jsou tak otřesné, že si tím naprosto skazíš jakýkoliv film (tedy pokud je to, vzhledem ke valitě některých výtvorů, vůbec možné).

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Do kina stejně nemá smysl v dnešní době chodit. Takže takovýhle "další nasírání platících zákazníků" mě nechává naprosto klidným :)

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem do kina chodil vždycky rád, i dneska tam občas zajdu. Ale děsně mě štve, že člověk zaplatí 2 kila za vstupenku a pak se ještě kouká půl hodiny na reklamy než začne film. Během filmu mu neustále "svítí" (bývá bílá a tak odráží světlo z plátna) do očí obrovská reklama stojící na levé i pravé straně před plátnem. A teď ještě aby mě šacovali :) ... stále častěji mě ani nevadí čekat 2 měcíce na BRrip a podívat se vklidu doma bez reklam.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Myslim, ze nikdo si nic domyslet nemusi ..... proste je to zarizeni presne delane na diskretni nahravani ..... kdyz si nekdo donese skrytou kameru, tak je to neco zcela jineho ....

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

O diskrétním nahrávání nemůže být řeč, to je jasně signalizováno, to by obsluha kina v zhasnutém sále jistě nepřehlédla.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Nejakou kontrolkou, co se da prelepit?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Když opominu absolutní nesmyslnost takového jednání (tedy nahrávání celého filmu v kině na Glass - což dnes ani není technicky možné, kvůli baterii), tak přelepit tu indikační červenou LED nebude zase tak jednoduchá, zvlášť v temné místnosti to může stále prosvítat, a určitě to nebude ani moc nenápadné. Prostě celá ta hysterie kolem Glass je naprosto hloupá.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Taky si myslim, ze se glass nikdy neprosadi:)
Jinak se da ta kontrolka rozbit, pocitam, ze to pujde vypnout i SW:)

P.S.: ve skutecnosti stoji vetsina filmu za hovno a jen totalni socka by se dnes divala na nejaky kinorip ....

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Jo jistě, není přece nic lepšího, než se dívat na video pořízené minikamerkou v brýlích, kde každý pohyb hlavou natáčejícího člověka z videa udělá ještě větší mazanici, než kterou už to je, i kdyby ty brýle nalepil na stativ.

Do kina chodím nerad ne kvůli ceně, ale kvůli hlučným a nevychovaným divákům a že mají film puštěný tak nahlas, že to rve uši. A taky dvakrát nemusím smrad, co vydává popcorn, u kterého tam všichni mlaskají, jako by týden nejedli.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Ty ceny lístků jsou skutečně nehorázné - i když najdou se i výjimky, kde to je rozumnější, např. Kino Luna v Ostravě, které je ale vlastněno a provozováno městem.

Nicméně co se týká chování diváků, tak to zase takový problém není - teď naposled jsem byl na film Na hraně zítřka, což je vcelku dobrý snímek (určitě stojí za shlédnutí) a v kině bylo celých šest lidí, včetně mě a kamarádky, takže nějaká vzájemná interakce mezi diváky příliš nehrála roli.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Tak jo, když je tam šest lidí, tak se to dá asi snést :-) Ale já byl naposledy na The Expendables 2 v multikině a bylo tam docela narváno, jeden kašlal, druhý srkal kolu, třetí si opíral nohy o mou sedačku a každý jeho pohyb jsem cítil, čtvrtý mlaskal popcorn a tak dále. Cenu lístků už si nepamatuji, ale to moc neřeším, nechodím do kina zrovna každý den, ale je to kvůli obecenstvu, ne kvůli ceně. A i kdyby, stejně bych chodil jen na filmy, co mě zajímají, a těch ročně moc opravdu nevyjde.

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

Několik důvodů, proč nechodím do kina:
Ceny lístků, reklamy v ceně, za danou cenu možnost vidět jen jednou, přílišná hlasitost, neukáznění spolusledující, restrikce podobné těm, o kterých se píše v článku, nutnost vyhradit si na to čas stanovený provozovatelem, nemožnost reklamace při nespokojenosti s obsahem.

Vlastně je ten důvod jen jeden: provozovatelé kin dělají z lidí idioty (že to není jen jejich vina, je irelevantní).

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Mám takový dojem, že Google Glass není vůbec schopno v nějaké slušné kvalitě cokoliv zaznamenat ještě tak 10 let, než postoupí miniaturizace obvodů. Zatím je to nafouklé nic.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.