Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Google loni odstranil 345 miliónů odkazů na pirátská videa

Hlavně ty divoké vepřice nechávají ostranit svobodná videa a google se ani nenamáhá ověřit legálnost požadavku na odstranění.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Zažalovat a žádat náhradu škody po Googlu.
Když mohou mazat i videa ke kterým má právo někdo jiný, tak mohou platit.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Takže když smažeš na svém webu odkaz například na recenzi na diit, tak tě mají žalovat za náhradu škody (teď bez ohledu, jak zanedbatelná částka by to byla)?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

No jistě.
Představte si, že vytvoříte nějaké video, někam ho dáte, a Google vám bude mazat odkazy na to video. A to proto, že někdo si myslí, že to není vaše video, ale někoho jiného.

Co když to video přivede k vaší firmě zákazníky a bez odkazu se k vám nedostanou a nepřijdou.

Způsobilo mi vymazání škodu?
Já myslím, že ANO!!!!!

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Podle stejné logiky mi způsobí škodu, když mi reklamní agentura přelepí/strhne plakát na jejich billboardu, za který neplatím.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ti ostatní také neplatí. Takže proč mají mít výhody?
Dle mého jestliže se firma (GOOGLE) staví neutrálně, nemůže přitom dělat něco a nenést za to něco zodpovědnost. Protože jakýkoliv čin má své následky dobré, ale i špatné.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Že za to neplatí ani ostatní je irelevantní. Chceš po soukromé společnosti, aby zdarma dělala reklamu někomu. Můžou to udělat, pokud chtějí, ale nikdo je přece do toho nemůže nutit. To by už bylo postavené na hlavu (i na EU).

Aneb to, že zdarma sestavím počítač/posekám zahradu/... jedněm (nebo klidně deseti) sousedům neznamená, že jsem udělal škodu všem ostatním sousedům, protože to budou muset udělat sami, nebo si na to někoho najmout. Pokud nevidíš ani teď tu absurditu, tak se bohužel nedohodneme.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Raději bych četl titulek 345 miliónů pirátů odstranilo Google :-)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Sice vtipné, ale ve skutečnosti nic neřešící poznámka. Google tu hraje roli pěšáka, jehož roboti prostě čmuchají po netu a co najdou dají k lepšímu a pak jsou tu zájmové skupiny, jimž se nelíbí, že roboti nachází co lidi hledají. A jelikož je největší a nejznámější a sídlí v USA, tak mu jdou nejvíce po krku (ve skutečnosti jdou po krku všem).

Jako kdyby někdo trestal poštu, že doručuje na "prázdné firemní schránky" kdesi v paneláku. Prostě jen dělá svou službu a trestat se má konkrétní jedinec za konkrétní překročení zákona a ne služba.

Jenže holt nejde zavřít 1/2 obyvatel Zeměkoule (včetně lidí ze studií a různých ochranný svazů, kde se jistě též najdou stahovači) a tak se cílí na firmy se zájmem je obchodně poškodit, případně zničit. Ukazuje to, že je to celé úplně špatně. Obrovská poptávka po online médiích a nabídka 0-0-nic. Ceny licencí neuvěřitelné, stačí se podívat na iTunes nebo jinde.

A vrcholem jsou několikanásobné licenční poplatky, jako že třeba TV stanice si zaplatí licenci, aby mohla nějaký kus vysílat a kupř. hotel k tomu musí zaplatit, aby se na to mohl někdo dívat. To je hnus. Výpalné platíme z úložných médií jak mourovatí a přitom se podle oficálních stanovisek stahovat nesmí - tak nechápu, za co se to výpalné teda vůastně platí. To už není ani výpalné, to je plivanec velkého vlivného darebáka přímo do obličeje.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Podle http://www.worldometers.info/cz/ pocet lidi s pristupem k internetu jeste poloviny obyvatel zeme nedosahl. A pocet lidi kteri porusuji autorska prava by mohl byt i o nekolik stovek tisic nizsi nez pocet lidi s pristupem k internetu.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ale no tak, netřeba to přepočítávat. Napsal jsem to obrazně a nepřesně, to by mohlo být zřejmé už z toho, že jsem použil obrat "Zeměkoule". Prostě to není nějaká problematická menšina, ale je to naopak.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ještě, že tu je DuckDuckGo

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

DuckDuckGo celkem fandím, což bohužel nic nemění na situaci, že je pro českého uživatele prakticky nepoužitelný. Nebo už to občas i něco najde?

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Už je tam možnost hledání podle země, ale funguje to tak na 50 procent

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Este stastie ze na ""piratenie"" nikto "google" nepouziva.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Nahodou, je to skvely nastroj. Kdyz neco najdes na google, tak to znamena, ze nikomu nestalo za to to z nej sundat, ergo nevadi, kdyz to stahnes :-)

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.