Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Google má nového CEO i vlastníka

ostatne Larry Page - Google chtel Tasla-Motors koupit za cca $6 miliard v dobe pred uvedenim Tesly S, Musk si to ale podle vseho rozmyslel a z prodeje seslo, takze Google zustava nadale jen cca 10% akcionarem Tesly, a stejne tak o teslu projevili zajem akcionari Apple

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Heh, CEO guglu je pičaj:o) Ti indiani uz ovladaji nejenom technickou podporu, ale i nejvetsi spolecnosti sveta (viz microsoft). Ale picaj mi prijde jeste vice nesympaticky nez nadela, co uz.
Jinak s tim alphabetem je to celkem jasne ..... page uz nebavilo chodit do prace, ale chce si udrzet vetsi vliv nez treba gates jenom ve spravni rade, tak to udelal takhle (kdyz jim to akcionari schvali, proc ne) ..... a takhle pod sebou muze stramplat dalsi a dalsi spolecnosti ..... hadam, ze stavi imperium .... jsou holt lide, co tu jsou kvuli "empire businessu" (https://www.youtube.com/watch?v=DslPaayoB30) ...... historie ukazala, ze tento typ lidi neni pro obycejne lidstvo nikdy prinosem, prave naopak (to jen tak k te posledni vete....)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No jestli bude pičaj jako ostatní indové, tak to asi google brzo skončí :)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Konecna faze prerodu hodneho starupu google ve zlou megakorporaci? Uz se to ani nesnazi skryvat.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Tak jako motto Google "don't be evil" urcite patri mezi duvody, proc musi zalozit novou spolecnost ... asi je zacalo svazovat.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Já bych rád dodal, že pan Eon Musk slibuje ledasco, ale mimo Tesla aut a dopravy zásob na oběžnou dráhu zatím nic moc nezrealizoval. Ne, že by to bylo málo, ale v porovnání s jeho megalomanskými sny a představami typu cesta na Mars... je to zatím slabota.

Jinak samozřejmě držím palce, aby lidé mohli létat dále než trapných 400km nad Zem na ISS... ale zatím stále nic a bombastckých prohlášení bylo už kopec a to z obou stran Atlantiku, viz.:
<b>Why Not Go Back?</b>
http://youtube.com/watch?v=n_Ka14URW5w

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

"Já bych rád dodal, že pan Eon Musk slibuje ledasco, ale mimo Tesla aut a dopravy zásob na oběžnou dráhu zatím nic moc nezrealizoval. "

A pak je tu ještě solární boom v USA, na kterém má docela velký podíl (minimálně v domácích instalacích). A webové platby...

Nic proti, ale dokázal za svůj život víc než alespoň 99.9999% lidí, včetně vás. (Trochu mi to připomnělo ten vtip s těmi fanoušky fotbalu, co řvou "makej, hajzle"...)

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Makej hajzle:o) LOL! Ale tak je to pravda, kdyz clovek cumi na fotbal, tak je plati ze sledovani otravnych reklam, ktere maji uplne vsude, tak co by na nej nerval at maka:o)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

zapominas na eBay a PayPal, pak Solarcity, Tesla-Motors (pozaro tady Musk neni ani spoluzakladatel, do tesly prinesl finance az posleze jako investor), SpaceX a spolecny podnik SpaceX a Google v podobe nizkoorbitalnich satelitu pro celosvetovej internet

to ze planuje SpaceX cestu na Mars je logicke, planuji ji vsechny spolecnosti zabyvajici se cestovanim do vesmiru, je to proste dalsi zajimava meta ktere je treba dosahnout, bez cile se vysledku dosahuje tezko

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

No je to viac menej logicky krok lebo ak sa chcu venovat uplne inym oblastiam tak by to skor Googlu ako znacke skodilo nez prospievalo. Uz aj z toho dovodu ze osobne asi ako aj dost velka cast ludi, ma Google spojene s vyhladavacom a online reklamov, no a vposlednej dobe s deravym Androidom. Co ma ale docela desi je ze Google a vlastne aj tie ich dalsie spolocnosti, mam pocit ze do dnes nevydali nejaky finalny produkt. Vsetko je vecna beta alebo sa to stale nejak lepi a doladuje. Napriklad samoriadiace od auto by som nechcel od Googlu ani za milion. Furt lepsie auto od klasickej automobilky kotore mi moze niekto hacknut ako auto ktore sa rosype same od seba.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Ja si furt myslim, ze to delaji kvuli "empire business":) Ale je pravda, ze kdyby android byl samostatna spolecnost, gugl by poskodil daleko min a treba by lidi nemeli takovou neduveru treba k tem autum ..... jako i ja, ktery vim, ze asi auto bude neco jineho nez stupidni androidi telefon a hlavne budou na tom SW delat diametralne odlisni lide, kteri programujou jak lidi ve visual studiu a tragicky android by si nedali ani do lednicky, ale i tak je tam jiste stigma guglu a dost bych se bal do toho sednout .... jako reputace dela vic nez se muze zdat ...... radsi bych sednul do samoridici toyoty, ktere bouchaly (samozrejme nadnesene) airbagy a ktera nema se samoriditelnymi auty nebo vyvojem SW nic spolecneho nez do guglu, ktery aspon nejake, sic mizerne, SW know how ma ..... takze je to paradox, ale gugl proste neni dobre vnimana znacka .......

A to ani nemluvim o tom zcela zasadnim, proc se mozna tohle vsechno deje ..... az bude analfabet delat zakazky pro americkou armadu, vyrabet navadene strely, farmaceuticky vyvoj zameri na biologicke zbrane, to teprv nebudou chtit, aby se to spojovalo treba i s takovou tragickou znackou jako je android, natoz gugl .... to by je potopilo uplne .... a protoze tu jsou v imeriovem businessu, tak si to nechcou nechat ujit a proto je jedina moznost zamest to pod koberec nejakeho analfabeta, aby se to nespojovalo se zbytekem businessu ... bezna praxe ....

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

No, já tak nějak doufám, že můj život bude plynout poněkud rychleji než vývoj aut a že se nedožiju doby, kdy fakt bude zakázáno jezdit v autech, která ovládá výhradně řidič.

Přiznávám, že jako velký a dlouholetý fanda seriálu Knight Rider bych si někdy rád sjel v nečem jako je KITT, ale pořád tam musí být to tlačítko Normal Cruise.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

To ja se vilozene tesim, az zakazou lidem ridit auta a pokazde kdyz vidim ty prasata co tam denne potkavam tak si rikam, uz aby to bylo. Ano pocitam s tim ze to bude mit bugy, pocitam s tim ze to zabije hromadu lidi, ale jsem presvedcen ze to bude radove mene, nez opili/zdrogovani/nepozorni/namachrovani ridici dnes.

Problem bude hlavne prvni umrti. To se bude velmi probirat, vsichni budou debatovat jestli je to bezpecne nebo ne a dost mozna to skonci tak ze daji prednost opilcum pred automatem.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

To se <strike>nikdy</strike> nestane. Důvod je jednoduchý: když nebudou řídit lidi, nebude je možné pokutovat za bagatelní přestupky, protože neponesou odpovědnost.

Oprava: To se ještě hodně dlouho nestane, minimálně ne za mého života, to se klidně vsadím.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

"uz aby to bylo"
Obavam se, ze moc brzy to nebude. Nejen ze zatim jsou autonomni auta zcela neschopna ridit ve snehu / desti, to je ten mensi problem - viditelnost. Vetsi problem je, ze obcas se vyskytnou situace, na ktere se nijak pripravit nelze a ridic musi **premyslet**

"Problem bude hlavne prvni umrti."

Spis vsechny kterych se chytnou media. To je takovej typickej chod dnesni civilizace - media se chytnou nejake statisticky naprosto insignifikantni udalosti, udelaji z toho "temu" a pak najedou tu mame politiky, horlive "vyresit" problem, coz obvykle skonci nejakou desivou k**otinou ktera vsem zainteresovanym akorat skomplikuje zivot / vytaha $$$ z penezenky.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Uprime doufam, ze google auta se neprogramuji ve Visual Studiu, to bych se do toho zase bal sednout ja. Na samoridici auto je zapotrebi nejaky specializovany programovaci nastroj huste narvany kontrolama.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Vis co je vubec visual studio?
BTW, dost se bojim, ze to auto programujou ti sami lidi, co krypli android ....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jestli někdo může přijít se Skynetem, tak teď Alphabet.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?
+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Chapu spravne, ze ta nova firma se jmenuje Alphabet protoze Google je jeji pismeno G a planuje jeste 25 dalsich?

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

A vsichni "alphabet negative" budou popravu analfabeti :)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

když sem si přečetl první řádky a že někdo koupil Google, tak sem se musel kouknout do kalendáře a zjistil že 1.dubna opravdu není :-D
jestli toto je nebo není krok správným směrem nechť ukáže čas, podle mého názoru lidé Google už nevnímají jen jako vyhledávač, ale spíš jako svýho času bylo IBM nebo Xerox, prostě společnost vyvíjející nový technologie napříč oborama

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.