Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Google před třemi lety předal FBI emaily lidí z Wikileaks, přiznal to až nyní

Ano, fašistickým zákonům USA se nevyhne ani Google, bohužel.
Google samozřejmě musí i mlčet z povahy fašistických zákonů v USA (s Ruskem si mohou podat ruce).
Je zázrak, že se to tu vůbec objevilo.

Plně pochopitelné v rámci boje proti svobodné kritice statisícových vražd made by USA = zničit demokracii, přes sto tisíc mrtvých v Íráku ve jménu zábavy made by USA:

DailyMail: "Chilcot delay turning into national scandal, says Lord Hurd: Former foreign secretary demands urgent action as peers say delay is 'utter and total disgrace'" "Families of servicemen killed in Iraq condemned the decision not to publish the documents in full, saying they might never learn the full truth about the decision to go to war."

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2899762/Chilcot-delay-turning-na...

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Je zázrak, že se to tu vůbec objevilo.
ved prave, v amerike sa to aspon dostane von, a bude oficialny sud, v rusku by ti 3ja z wikileaks dostali gulku alebo sibir, a nikto by ani nevedel preco

+1
+27
-1
Je komentář přínosný?

Rusko a USA je jedna a ta stejná fašistická pakáž, žádný rozdíl
rozdíl je jen ten, že USA vraždí statisíce mimo USA, Rusko vraždí především doma (+nějaké ty vraždící provokace mimo domovinu, viz Ukrajina)

+1
-30
-1
Je komentář přínosný?

ziadny rozdiel? no neviem, stale by som radsej emigroval (ak by to bolo nutne) do usa nez do ruska, ty nie?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Já bych nechtěl ani tam ani onam... jeden za 18 druhý bez dvou za 20...

+1
+25
-1
Je komentář přínosný?

Demokracie jen na papíře.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

No, když už to slovo obsahuje „DEMO“, tak je zapotřebí být ve střehu. Jinak jeden za osumnáct a tak dále — to nefunguje. Napište si to jako rovnici.
Ale souhlasím s tím, že už dávno Amerika není zemí svobody a podle všeho se úspěšně otáčí tam, kde Rusko bylo před 50 lety a více lety… Bohužel.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Odkdy nefunguje rovnice 18=20-2 ?

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Možná od té doby, co se dá „bez dvou za dvacet“ chápat tak, že to je 22, v lepším případě zrovna 20 ;-) (jen si domýšlím, jak jinak se to dá chápat, když je dobrá vůle).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k tomu že je to velmi staré přísloví (a dá se předpokládat, že tehdy když vzniklo, bylo vykládáno jednoznačně jako 20-2) a neznám nikoho kdo by ho i dnes v tomto významu neznal, tak se to jinak vykládá (se zdravým rozumem) jen těžko...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Tak lidi si ještě relativně nedávno mysleli, že Země je placatá a kdo s tím nesouhlasil, nedopadl zrovna nejlépe ;).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Obávám se, že v desítkové soustavě bude platit 18=20-2 bez ohledu na to, co se zjistí za "nedávných" 500 let... A změna poznání se dá jen těžko srovnávat s lidskou blbostí aplikovanou na změnu jazyka...

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Pokud si myslíte, že USA doma nevraždí, jste na omylu.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Můžeš být konkrétní? Já jen jestli si s Ruskem mohou podat ruce i v tomto :)

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Jasne, statisice :-) Tak to budes muset pripocitat Japonce a Nemce za druhe svetove, jinak ti to nikdy nevyjde..........

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

Ale vyjde, jen ve vietnamu to šlo o řád vejš...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

vo Vietname vyzabijal vietnamcov plukovnik Braddock a.k.a. chuck norris sam, ziadni americania

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

statisíce za posledních 10 let, nebudu se hrabat tolik v minulosti, když už to není aktuální, ne? ;)

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Tak to by ale rusáci vypadli ze seznamu, přecijen čečna byla před delší dobou...

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

Však už intenzivně pracujou na tom, jak to dohnat a předehnat....

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

Ale houbeles. Ten kdo se tam vrhnul na místní bylo kyjevské vedení, ne rusové... To že ti superpolitici nepochopili že nemají žádnou armádu je věc jiná.. A jinde nic co by podporovali jednu stranu nejní.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Aspoň nelžete. Po převratu byl na východě klid, nikdo se na místní nevrhal. Putin okupoval Krym, pak ve svém agresivním projevu vyhlásil Novorusko a teprve pak začaly bandy řízené agenty KGB dobývat úřady - ostatně ukažte jednoho z "vůdců" separatistů, který nebyl v KGB. V Mariopolu se jim to nepovedlo, tam to místní zatrhli, tak je potřeba je teď osvobodit od nich samých.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Jediný kdo tu lže jste vy. doufám že ne úmyslně...
Ten kdo poslal vojáky na východ byli politici z kyjeva. A to že někdo vyhlásí odtržení po převratu v hlavním městě a úprku všech svých zástupců z parlamentu (zbylo jich ze asi 400 jen 250...) nezávislost bych jasně považoval za reakci a ne prvotní tah...
Mimochodem to, jak "ochotně" se tam ukrainská armáda hrnula bojovat a jak její řady řídli dezercí mluví za vše...

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Nejdřív byla anexe Krymu za účasti zelených mužiků Rudé armády, pak dobývání budov agenty KGB a teprve pak vyslání armády až jako reakce na toto konání. Takže nelžete.
Jinak převratů v různých zemích byly desítky, nějak jsem si nevšiml, že by se po nich vyhlašovala nezávislost, zvlášť ne ve chvíli, kdy o ni nikdo předtím nemluvil. Kdyby to byl Kurdistán, Baskicko, případně ještě Korsika, tak možná. A ani ti by se nechtěli přichýlit k tomu dubisku vedle :-)

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Omyl - najprv na podzim 2013 bol vypisany tender na vybudovanie skol, ubytovni, jedalni a celej vojenskej zakladne na Kryme samotnou vladou USA. Rozpravali o tom na Slobodnom vysielaci s byvalym namestnikom ministra financii Paul Craig z USA.
https://www.youtube.com/watch?v=c_452Nspri8

Do toho sa preriekla este jedna zenska, ze do Ukrajiny (az po Majdan) investovali pocas poslednych par rokov az 5 miliard dolarov.

Okrem toho mam od znamich z ukrajiny, ze im rozdali balicek s 500$ a letakmi, a postupmi, co treba vykonat a kde sa treba nachadzat (aby sa mohlo tocit o tisicoch v uliciach). A staci si precitat ukrajinske fora. Kde sami tvrdia o priebehu prevratu ako o babkovom divadle. Kde jeden den im chlapici u mikrofonu vykrikovali, ze dokial sa nestane jedno, tak budu trvat na svojich poziadavkach. Ked im to ciastocne splnili v priebehu druheho dna, tak nastal docasny chaos, nevedeli totiz, ako reagovat na polovicne splnene podmienky. K veceru im ale dalsi chlapici u mikrofonu zasa natlkli do hlavy dalsie veci, proti ktorym sa rozhodli skandovat a protestovat. Ked im aj toto ciastocne splnili na stvrty den, tak nastal upadok protestov, aj ked dalsi chlapici u mikrofonu sa dalej snazili vytvorit dalsie temy na protesty. No cakalo sa na nejaku smutnu udalost (popri typickym rozbijacom vykladov a provokaterom). Az ked prisli ostrelovaci, tak ludia tam na namesti nechapali, preco ich po jednom odstreluju. V spravach ale s vervou hlasali a s najpresnejsimi informaciami tvrdili, ze to bolo prikazom od Janukovica.

Hned ako Janukovic odletel (bez verejneho obesenia, zabitia), tak sa Jajcenuk rozhodol obsadit parlament. No bohuzial neho nikto nezvolil, nemal tvorit ani mensinovu vladu, nemal ani rozhodovaci mandat. No prekrikovanim a dvihanim ruk si rychlo rozobrali ministerstva. Nezakonne zrusili ruske TV kanaly, Radia, siahli na jazykove prava mensin, aby minimalizovali informovanost rusky hovoriaceho obyvatelstva.

Za sucasneho ovplyvnovania EU medii napriklad aj vasu CT (operace Kavci sracky): https://www.youtube.com/watch?v=_ZsBa4mVafY
Nasa STV (RTVS) dostala pokutu za vysielanie jednostrannych sprav a po par mesiacoch uz zrazu vysiela nazory ukrajincov, americanov, vychodnych ukrajincov, rusov. Kazda jedna reportaz je zlozena z viacerych pohladov. Preco az po pokute?

Nie som ich obhajca, ale nas tiez rozdelili bez referenda. Preco by nemohol niekto investovat do "drobnych rozbrojov na zaciatku", len tak... aby ekonomicky oslabil supera.
Staci si pozorne vypocut prednasku od Mike Maloney s dodatkom, co urobili USA pre oddialenie kolapsu zeleneho dolaru.
https://www.youtube.com/watch?v=OgNb83Y0CoY

Jeden Australcan sa vsetkych snazil presvedcit, ze to vsetko robi Putin. Ked sa ho spytali preco tomu veri? Tak napisal, ze vsade kde pozrie o tom pisu (Kanada, USA, Australia, Novy Zeland, Irsko, Iran, India). Tak som mu napisal, ze ja byvam od Ukrajiny 500-1000 km, mam znamich na vychode Ukrajiny a nikto tam ani nesuska o Ruskych vojakoch, ziadne media nemaju dokazy, ze tam su. Takze podla neho ma pribuzni klamu do oci a cely svet daleko od Ukrajiny ma pravdu.

Hlavne ze dokaz, ze tam nasli oblecenie NATO existuje, a uz aj jedneho vojaka na kamere s perfektnym prizvukom anglictiny (aj ked len podla 4 slov) natocili: https://www.youtube.com/watch?x-yt-ts=1421914688&v=jW1JdOXdJkU&x-yt-cl=8...

Rusko si u Ukrajiny velmi dobre platili vojensku zakladnu na Kryme, mali na to zmluvy a USA im to chcelo vyfuknut. Ved Krym bol po dlhe desatrocia ich a aj po politickej chybe ho boli ochotni nechat Ukrajine, ak sa budu dodrzovat zmluvy. Zmluvy sa prestali dodrzovat, tak si svoju poziciu zakladne proste chceli zachovat. Ako reagovala USA, ked Rusko rozmiestnovalo rakety na Kube? Co ma robit Rusko, ked okolo neho rozmiestnuju rakety a uz chcu prevziat aj jeho existujucu zakladnu?

Rusov je ukrutne malo a privela narodnosti na taku obrovsku plochu uzemia, vela nerastnych bohatstiev, pristup k Arktide, ekonomicky podpisuje zmluvy s cely ostatnym svetom, aby sa neobchodovalo cez tretiu (dollarovu) menu, ma financne rezervy (mensie ako Cina).

Samozrejme ze to tych sedivych zazobanych bohacov z USA sere. Samozrejme ze im Rusko, Cina, Iran likviduju dolarovy sen - nanutit ho dlhodobo celemu svetu. A jedinym riesenim ako nieco ziskat je:
- rozdrobit Rusko za pomoci silneho tlaku z celeho sveta a ekonomicky ho zrujnovat
- alebo rozputaju vojnu, len aby mohli ospravedlnit default dollara

Rusko by najradsej zabranili krviprelievaniu rychlou invaziou vojska do Kyjeva, vyriesili by to ako s cecenskom, dozreli by kym by Ukrajinci podpisali s vychodom dohodu o tolerancii, dohodu o autonomii vychodnych statov. Vsetky dokumenty presne podla svetoveho prava a odisli by (len s Krymom - ktory bol len provokaciou). Oni maju Ukrajinu v riti - beru ich len ako obchodny medziclanok k EU, ktory robi stale len problemy. Lenze to by vsetci brali ako invaziu, agresiu a zacala by sa 3sv vojna na Ruskom uzemi. Vsetci proti Rusku. Tak jedine co mozu, je ukazovat pravdu priamo z miesta cinu na kamery, co ziadna TV na svete nerobi. Ostreluju a zabijaju im zurnalistov. Tlacia na medzinarodne organizacie, aby sa vysetrovalo, aby sa pozerali a neotacali hlavy chrbtom. Lenze Merkelova im vsetkym demokraticky prikazuje otacat sa k Rusom chrbtom a rychlo pusta sankcie za saknciami na prikaz koordinatora.

Caka sa totiz na to, ze bud bude mat USA a NATO uplny vplyv nad Ukrajinov, alebo Rusom puknu nervy a rozputa sa vojna.

Proste ked ludia pocuvaju len tie typicke medialne sracky a necitaju a nepocuvaju aj nazor inych, tak jednoznacne si nemozu vytvorit na situaciu vlastny nazor - ale mozu verit len v pravdu "medialnej vacsiny".

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A tento projev plný lží vám napsala přímo KGB, nebo jste jen užitečný idiot?
Zvlášť tohle je opravdu skvělé: "Rusko by najradsej zabranili krviprelievaniu rychlou invaziou vojska do Kyjeva, vyriesili by to ako s cecenskom, dozreli by kym by Ukrajinci podpisali s vychodom dohodu o tolerancii, dohodu o autonomii vychodnych statov. "
Zcela jednoznačná obhajoba agrese, které vy říkáte řešení. Víc není třeba. Ano, takhle by si Rusko představovalo, že bude vládnout svému okolí. A po té povedené invazi do Kyjeva by následovala další do Pobaltí, ne? Mimochodem, srovnání Grozného se zemí bylo samozřejmě také OK :-)

+1
-27
-1
Je komentář přínosný?

Chytrej člověk v diskuzi napadne protivníkovi argumenty a uvede svoje (pokud nějaké má), hlupák napadne protivníka urážkami...

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Jestli někdo může myslet vážně tohle: "Rusko by najradsej zabranili krviprelievaniu rychlou invaziou vojska do Kyjeva", tak je hlupák, se kterým se nemá smysl o nějakých argumentech bavit. Ale ukazuje tím přesně ruské uvažování - vyvolat nepokoje a pak se dostavit jako mírová síla - již vyzkoušené v Gruzii a Podněstří, odkud se těm mírovým sborům nechce už 20 let.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejdřív nebyla anexe krymu ani omylem.
Nejdřív byl převrat a převzetí moci v kyjevě.
Mimochodem odtržení vzešlo z krymského voleného parlamentu, který rozhodně nevzešel z voleb s nějakými "zelenými mužiky". V kyjevě dělali za posledních x let vše pro to aby krym odstavili od moci a ořezali jejich práva (proto taky jedna z otázek v referendu byla návrat k ústavě v roce 1992, tj před tím, než je okleštili co to šlo).. I předvolební průzkumy jasně ukazovali jak to dopadne,,,

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Převrat je vnitřní záležitostí země, kvůli němu se části země nepřipojují jinam. Maximálně tak začnou protesty, jenže jak na Krymu tak na východě byl sice napjatý, ale klid. Nepokoje byly rozpoutány zvenčí - proto také vůdci povstalců na východě jsou důstojníci KGB, ne třeba bývalí poslanci za Janukovyčovu stranu.
Parlament před výskytem zelených mužiků taky žádné hlasování o samostatnosti neměl na programu ani v něm nebyly strany, které ve volbách chtěly samostatnost nebo připojení k Rusku - srovnejte to se zeměmi, kde opravdu jsou snahy o odtržení se - Baskicko, Katalánsko nebo Skotsko, Kurdové v Turecku - tam buď tyto strany v parlamentu jsou a nebo pokud jsou zakázány, jsou v zemi trvalé nepokoje.
Tohle byl až následek invaze - u nás taky parlament podpořil dočasný pobyt sovětských vojsk - samozřejmě po invazi... V Rakousku přišla nejdřív invaze a pak to Ádovi rozradostněný lid odhlasoval v referendu :-)

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Až do převratu měli východní regiony většinu v parlamentu tak se neměli důvod se bouřit....
Následek invaze to není žádná se nekonala...
Krymský parlament celou dobu bojoval o uznání a postupně mu kyjev odebíral jednu pravomoc za druhou, stačí se o to jen trochu zajímat a ne jen opakovat demagogické řeči propagandy.

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

"Následek invaze to není žádná se nekonala..."
Tak čí byli ti zelení mužici?

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Jen v Iráku od invaze USA přišlo o život přes milion lidí.

viz. např.: http://www.blisty.cz/art/36387.html

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Až na ten drobný detail, že se většinou pobili mezi sebou, ne že by je vystřilela US Army...

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?
+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Třeba to, že původní reakce byla na toto tvrzení: "že USA vraždí statisíce mimo USA". Ale v Iráku je USA nezavraždili, vraždili se a vraždí stále mezi sebou. A je dost pravděpodobné, že k tomu samému by došlo i kdyby Saddám umřel přirozenou smrtí.
Mimochodem ty Stoneovy dějiny USA jsou takovou levičáckou splácaninou, že už jsem dlouho neviděl horší. Viz třeba hodnocení okupace Maďarska v roce 1956.

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

Hele nebýt té intervence USA (kvůli neexistujícím zbraním hromadného ničení), tak žáden milion mrtvých nejní, to kdo zmáčkl spoušť je jedna věc a to kdo mu k tomu pomohl druhá..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Historie nezná žádné "kdyby", nesou za to plnou odpovědnost. A pokud se chcete bavit o číslech spojených přímo s armádou a tajnými službami USA tak: "WikiLeaks uvádí více než 109 tisíc obětí, které zemřely násilnou smrtí, z toho 66 081 civilistů a 23 984 lidí označovaných jako nepřátelé."

Dějinám se dá pár věcí vytknout, ale stále bych to bral jako realistický obraz politiky USA.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Ten podle vás realistický obraz politiky USA je celý prodchnut mírovou politikou SSSR. Nevím, jestli si pamatujete něco z 80. let, ale já v té mírové politice žil. Jejím jednoduchým shrnutím bylo heslo "My budeme tak dlouho bojovat za mír, až tady nezůstane kámen na kameni".
Ta mírová politika začala hned ve válce okupací části Polska (SSSR jako jediný měl z války územní zisky, třeba naši Podkarpatskou Rus), pokračovala komunistickými převraty všude, kam ruský voják vkročil, a navázala na ni Korejská válka s miliónem čínských "dobrovolníků".

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Když je někdo magor tak budeme ještě větší magoři, to mi nepřijde jako správné řešení.

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Ale o tom to není. Komentář byl k Stoneovu dokumentu, který tam tuhle politiku SSSR uvádí jako mírovou, zatímco jakoukoliv reakci USA na ni jako agresivní. Kdyby se USA chovaly podle jeho představ, tak už Stalin obsadil celou Evropu. Jak západ zareaguje si testoval během blokády Berlína, naštěstí to tehdy západ nevzdal.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Zbrojení začalo usa, ne sssr, rakety do turecka dalo první usa, ne sssr na kubu atd...
Berlinská krize měla svůj vznik v jednání spojenců, kteří začali na jimi okupovaných územích realizovat rozdělení německa.

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Samozřejmě, za všechno mohou ti zlí imperialisti, sověti se vždy jen bránili :-)
A proto jsme museli i my zcela nesmyslně budovat těžký průmysl, abysme mohli vyrábět "holoubky míru". Tanků měl celou dobu východní blok přebytek. Raketami se chlubil Chruščov, že je vyrábí jako Američani párky. Chtěl vydírat, blafoval, dostal odpověď. Nakonec byl i pro Rusy moc dobrodružný, tak dosadili Brežněva. Ten si už tolik nezahrával, i když zbrojil naplno.
Berlínská krize byl test, co spojenci připustí. Sověti udržovali Německo totálně nefunkční, ani měna pořádně nefungovala. K tomu zaváděli socialistické pořádky.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To s těmi převraty "všude kde ruský voják vkročil" je mimochodem lež. To byla otázka rozdělení sfér vlivu, takové rakousko obsadili primárně také sověti ne? A mimochodem jugoslávie se od sovětů odtrhla když chtěla.
A z 80 let si docela živě pamatuji, že sověti byli skutečně ti, kteří se snažili odzbrojování iniciovat, na rozdíl od USA, kteří naopak chtěli mít vojenskou nadvládu.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jugoslávie se odtrhla, protože měla dostatečnou vojenskou sílu (osvobodili se částečně sami, partyzánské hnutí bylo extrémně silné a báli se ho i Němci). Stalin moc dobře věděl, jak by tam invaze dopadla. Maďaři za pár let už měli smůlu, i když se na odpor postavili.
"A z 80 let si docela živě pamatuji, že sověti byli skutečně ti, kteří se snažili odzbrojování iniciovat, na rozdíl od USA, kteří naopak chtěli mít vojenskou nadvládu."
Asi jsme žili v jiném státě a jiné době. Ano, sověti hubou bojovali za mír, pořádali se velké propagandistické konference (i v Praze), ale přitom zbrojili jak o závod a jednání vázla - Gromyko byl znám jako pan "nět". Zároveň podporovali protizápadní, často teroristické skupiny. Tak se náš Semtex dostal přes Kaddáfího IRA, Kubánci si udělali výlet do Angoly, sami Rusové do Afghánistánu....
To je naštěstí ekonomicky vyčerpalo natolik, že Gorbačov byl donucen k reformám. Ne proto, že chtěl zrušit sovětský systém, ale proto, že při jeho neefektivitě a enormních nákladech na zbrojení už neměli co žrát.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Plácáte nesmysly, nastudujte si kdo vyrobil první atomová zbraně, kdo jimi zastrašoval protivníka a kdo začal budovat šílený potenciál, když druhá strana vyrovnala náskok...
jestliže podle Vás jedna strana konala "jen hubou" tak druhá strana naopak otevřeně stupňovala zbrojení a plánovala "hvězdné války"...
A byli to američané co prováděli špionážní lety nad cccp nikoli sověti nad amerikou.

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Radši si nastudujte, co to ty Hvězdé války byly a jaká byla jejich realizovatelnost. Naštěstí to Rusům nedošlo, za to to prokázalo jejich technologické zaostávání.
Pokud jde o atomovku, Rusové ji vyvíjeli taky, jen neměli tolik zdrojů, takže byli pomalejší. Proto taky Stalin nebyl zprávou o testu nijak překvapen.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Rozdil mezi USA a RUSKEM je krasne videt treba v 60. letech, v dobe hippies. Zatimco v RUSKU se v te dobe za jiny nazor zaviralo, v USA se provadela lobotomie. Kazdy at si rozhodne co je horsi.

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

To nie je o Patriot Act
to je o CALEA

ZÁKON CALEA II A JEHO VPLYV NA IT SEKTOR
BAKALÁRSKY PROJEKT

Študijný program: Aplikovaná informatika
Školiteľ: Peter Fodrek
Bratislava 2015 Peter Čech

25. októbra 1994 Kongres Spojených štátov schválil zákon CALEA. Ten
vyžadoval od sprostredkovateľov telekomunikačných služieb spoluprácu pri
odpočúvaní.

Požiadavky na sprostredkovateľa :
 izolovať, povoliť, identifikovať, zachytiť a dodať každú telegramovú a
elektronickú komunikáciu, ak je to požadované na základe zákonného
oprávnenia
 poskytovatelia sú zodpovední za konzultácie s výrobcami ich vysielačov a
prepínačov, aby zabezpečili, že v súčasnosti a v budúcnosti budú
plánované zariadenia v súlade s ich požiadavkami

Všetci telekomunikační operátori, ktorí pôsobia v rámci USA sú povinní zúčastňovať sa
na programe CALEA. Ostatné komunikačné spoločnosti, ako sú poskytovatelia
internetových služieb, ISP alebo elektronickej pošty sú taktiež povinní podieľať sa na
vyšetrovaní trestnej činnosti. Predajcovia sieťových zariadení sú tiež zodpovedný za
tvorbu produktov kompatibliných s CALEA.

Keď vládna komunikačná agentúra vyzve poskytovateľa na
základe súdneho príkazu alebo iného zákonného oprávnenia, tak je poskytovateľ
povinný:
 rýchlo získať všetky telegramy a elektronickú komunikáciu cieľa prenášanú
poskytovateľom v rámci svojej oblasti sluţieb
 urýchlene získať informácie o hovore, identifikovať cieľ
 poskytnuť zachytenú komunikáciu a identifikačné údaje
 vykonávať odpočúvanie nenápadne, takže ciele si neuvedomujú elektronický
dohľad a to takým spôsobom, ktorý neohrozuje súkromie a bezpečnosť
ostatných komunikácií

The U.S. Congress passed the Communications Assistance for Law Enforcement Act (CALEA) in 1994 to aid law enforcement in its effort to conduct surveillance of digital telephone networks. CALEA forced telephone companies to redesign their network architectures to make such surveillance easier. It expressly excluded the regulation of data traveling over the Internet.
https://www.eff.org/pages/calea-faq

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nic co by mě překvapovalo. No ale máme se na co těšit, 1984 to sice začíná připomínat ale ještě to chce trochu dopilovat.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

LOL to je zase clanek :-))
Nejaky soud naridil Google cosi vydat a mlcet o tom.
Google holt nemá jinou moznost, nez vyhovet, když to dostal narizeno od soudu.

A z toho vyplyva, ze Google je zly zly :-D :-D

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Jo jasně ono je ok, že nějaké instituce podávají tajné příkazy na soukromá data lidí, kteří se proti tomu ani nemohou bránit, a kteří ani tím pádem nebyli obžalováni.....

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Jo, a proto budou zalovat Google.
Samozrejme :-)

Co se tyce nejakych instituci a podobne, tak myslim, ze muj názor je tu docela dlouhodobe znam - jakožto anarchista jsem v principu proti veskerym takovym i jinym institucim, placenym z penez ukradenych obcanum nejakych státu.

Me spise slo o to, ze clanek hned na uvod vyznival tak, ze jako Google byla poslední basta svobody a soukromi a uz není. Coz je nesmysl z principu a proti tomu vedl muj komentar.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Tak Google už dlouho není bašta svobody. Google je na tom prakticky stejně jako Facebook: data jemu svěřená využívá dle libosti ve svůj prospěch, ať s tím někdo souhlasí, nebo nesouhlasí, přičemž „data jemu svěřovaná“ nemá nikdo pod kontrolou (moje data mu může dát někdo jiný). Že taková data na vyžádání předá státu, protože jinou možnost nemá, to je celkem jasné.

Každopádně by mě zajímalo, co by se stalo, kdyby Google prostě svého času vytroubil „vláda po nás chce taková a maková data“, zkrátka se vzepřel a podělil se s veřejností o tuto skutečnost. Tenhle scénář by mě hodně zajímal, včetně toho, co by se za to Googlu stalo a jak by na to reagovala veřejnost (já vím, lidi by si defaultně zanadávali v hospodě ;), ale i tak … Google je přeci jen dost velký a dost známý na to, aby ho šlo jen tak uklidit).

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

No a není právě nastalá situace, jak Google může legálně sdělit světu, co se děje?

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Pravdepodobne by sa nic nestalo. Jednak kazda senzacia v dnesnej spolocnosti ma tak 3-5 polcasu alebo skor celeho casu do rozpadu, tj tolko asi zabera prve stranky novin a spravodajstva. Vecsinou to dovtedy sa preplacne niecim novym. Len fakt nieco velke trva dlhsie a aj to byvaju skor lokalne spravy na urovni danej krajny, malokedy nieco celosvetove (to skor tragedie). A uz vobec by nepohlo s vecsinou nieco take komplikovane, abstrakne a sofistikovane ako nejaka bezpecnost obcana a jeho sukromia na maily. Dalsia vec je ze od urcitej velkosti korporacie je nemozne sa odtrhnut jeden od druheho, krajna <> company. Stat/krajna potrebuje danu spolocnost a naopak ona zasa danu krajnu, preto sa vzdy najde nejaky kompromis.

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

Nejsem si tak doclea jist tím, že by se nic nestalo, kdyby Google odmítl data vydat a ještě se o tom veřejně zmínil. Google imho není něco, co můžete za neposlušnost vymazat ze světa a život jde poklidně dál. Můj život sice není kdovíjak poklidný, ale rozhodně by se to nezlepšilo tím, že by vláda USA zničila Google proto, že nechtěl bonzovat. Spíš naopak.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

No ja som v tom Vasom prispevku nikde nevidel ze by Google odmietol data vydat. Pochopil som to tak ze by data Google vydal a akurat by to verejne oznamil. Ale v principe to na veci nic nemeni. Nikto by Google zo sveta nemazal ale ako som pisal previazanost a zavyslost takychto mega korporacii od statu je obrovska, tak ako ona nemoze jednoducho sa zdvyhnut a odist tak isto ju nemoze stat ignorovat. A vecisnou tuto symbiozu/parazitovanie obaja chapu, aj stat aj spolocnosti a snazia sa z toho vytrieskat co najviac a pokial mozno mimo oci verejnosti. Preto si myslim ze nic zasadne by sa nestalo. Osatatne tak ako sa medzi verejnostou nic nedeje na margo Snowdenovych informacii. Ludia nemazu hromadne ucty na FB,gmaily, nezacali okamzite sifrovat data na diskoch a rusit cloudove uloziska.

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Google má možnost podat stejnou žalobu na ten příkaz jako podávají postižení z WikiLeaks. Pokud je náznak že je daný příkaz v rozporu s ústavou, měl se soudit už Google, ne až uživatelé které to postihlo.

Samozřejmě si myslím že si G nechal udělat pořádný právní rozbor a na základě toho pochopil, že asi nemá smysl stavět se proti vládě a z toho taky usuzuju, jak nakonec ten právní spor dopadne ... Bohužel ;(

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Firmě jde především o kšeft, takže pokud to neohrožuje její příjmy, tak radši drží hubu a krok, než aby vedla drahé soudní spory. Což neznamená, že ten spor někdo jiný nemůže vyhrát.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Googlu by se jistě vyplatilo zaplatit pár špičkových právníků a tohle vyhrát, kdyby byla šance.

Cena byť nejlepších právníků je k zisku Googlu neměřitelná a pocit uživatelů že se za jejich práva správce jejich mailů bije jako lev k nezaplacení ;)

A to jsem myslel vážně i když je tam smajlík.

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Dalsi klasicky jezkovsky clanek ktery musi povinne obsahovat vetu USA = policejni stat..........

Zajimave je, ze v tom "policejnim state" je povolena spousta veci, ktera se nesmi ani u nas a narozdil od nas se (krome par proflaklych mist) nemusi clovek bat v noci vyjit na ulici nebo zaparkovat auto pred obchodem aniz by bylo vykradeno........

Ze tajne sluzby a policie ctou maily je normalni vec v kazde zemi - uz pred 20 lety meli pristup i k IRC komunikaci, ktera se logovala na servery. Navic neni zadna povinnost Policie informat podezreleho, ze je sledovan nebo probiha shromazdovani dukazu.

Paradoxni je, ze spousta takzvanych ochrancu svobody rychle meni nazor kdyz se to zacne tykat jich - jakmile jim nekdo ukradne auto, tak si hned stezuji ze neni na kazdem rohu kamera ktera by to natocila.

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

Jestli to nebude tím, že je to pravda...

Tedy já před obchodem parkuji každej den a nemám podobné problémy ani u nás... (btw. to souvisí s policejním státem jak?) A co se v USA smí a u nás ne??

To že tajné služby lezou kam nemají je asi "normální" ale že si to někdo dá do zákonů a dělá to ve velkém už ne....

Paradoxní je, že podobné výplody vypadávají právě jen z jedinců co si naivně myslí, že jich se to netýká..

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

No já se nebojím chodit v noci po většině území ČR, podobně nemám problém zaparkovat před obchodem. :-)

Co se týká IRC vs E-mail, tak tam je to myslím jasné. IRC je veřejný chat, e-mail je adresný ekvivalent klasického snailmailu á-la Česká pošta.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

CR: 1 vrazda na 100000 obyvatel
USA: 4.7 vrazdy na 100000 obyvatel

Hlavne ze se tam citis bezpecne.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Rusko dosahuje 9,7 vrážd na 100 tisíc obyvateľov
:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Čína 1.0 !, Grónsko 20 !!.... tak a teď jak to souvisí s tématem?

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

S tématem to nijak nesouvisí. Jde jen o to na které straně barikády každý je. Rozpolcený svět, nic jiného. Kdo je lepší nebo horší, Slavia, Sparta nebo Baník :) a o tom to je.
Jinak co se týče těch mailů, tak je úplně fu*k kde ho máte. Jestli u google či seznamu. Pokud padne na vaši osobu podezření, tak stejně se to dostane až k amíkům. Vždy ve spádové oblasti a my jsme pod vlivem USA.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já teda nikterak neoponuji vašim doměnkám, ale furt věřím RMS že šifrování End to End si nikdo nepřečte. Jen poněkud nechápu proč žádný Thunderbird a ani Outlook to nemají defaultně nastavené aby přesto nejel vlak..... Né počkat už to chápu :-D Čili šifrování jenom pro ty co o něm slyšeli. By mě zajímalo, jestli mě za tyto řádky bude někdo někdy vyslýchat. Nakonec čára na zemi - není pro takové o jakých se tu bavíte hranicí.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Jo, je tam povolena spousta veci, co si namatkou vzpomenu:

1) Firmy maji povoleno nepsat na kozmeticke vyrobky kompletni slozeni. Ty mas pak povoleni dostat rakovinu a chcipnout..
2) Narodni agentura pro jidlo (FDA) se pri rozhodovani o zakazu latek spoliha na studie, ktere vypracuji firmy, ktere to jidlo budou prodavat ;-) tudiz o jidle plati to same co 1)

.. a mohl bych pokracovat, nicmene - you get the picture. Je to velmi svobodna krajina - alespon pro firmy.

No a vyjit v noci ven, kradeze auta bych se nebal, ale takove nakupovani v Texasu...
https://www.youtube.com/watch?v=Vt7FDTpzGvo ;-)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

" ublácené" - to to nikoho neprastilo do oci?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že Google se v mezích zákona zachoval jak nejlépe mohl. To nicméně nic nemění na skutečnosti, že je v US soukromí pasé.
Odpovědí na tuto kauzu je: protonmail.ch. Šifrovaný email z Kickstarteru ze Švýcarska - tj. ze země s jednou z nejlepší ochrany soukromí.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Chapem ze proste treba robit bulvar alebo aspon prespikovat text "drsnymi" spravami, ale ze bude z toho nazaujimavejsi proces tohto desatrocia, tak to je lol. Pardon ale svet sa neposral ani zo sudu s 3oma nerdami za PirateBay, nech uz boli alebo neboli v prave a tak isto to bude aj v tomto pripade. Pre beznych ludi je toto nieco totalne abstrakne a mimo ich chapania. Osobne si myslim ale ze sa to ani k nejakemu vecsiemmu sudnemu procesu nedostane a vyzametaju s nimi podlahu. Jednak prave vdaka vojne proti terorizmu maju dost zakonov a vynimiek ktore mozu vyuzit, sak ine "problematicke" veci takto upratali a som docela zvedavy ako chce Islandan a Anglicanka (neviem akej narodnosti je ten treti) sa sudit s americkou spolocnostou ze odovzdala udaje americkej vlade. Ved niesu ani obcania USA a Google toto ma asi poriesene v svojich EULA pri vytvarani gmailu. A pochybujem ze EU alebo ich krajny by sa ich zastali, sak vydime ako Europa z vysoka kadi na vecsie problemy.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

k tomu a k celemu smerovani tzv. svobodne, tzv. demokraticke a tzv. spravedlive zapadni spolecnosti poslednich let:
"Ti, kteří se vzdají základní svobody, aby si zajistili bezpečí, si nezaslouží ani jedno a nakonec přijdou o oboje" - B. Franklin

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

Nic se ale nedozvedeli, gpgp jim to zasifruje a dostali tak leda hlavicky emailu ;-))

nebo si snad nekdo mysli, ze WikiLeaks pouzivala nesifrovane emaily a ze meli klice na webu ... ani nahdou, takze impa/pop3 a podpisy na NB, ten byl sifrovan v linuxu, bez HW asistence (je derava) ...

Takze se max dozvedeli nejaky recept, nebo ze sex byl super ;-))

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Google neni zly, Google a Yahoo jsou jedine 2 velke firmy v USA, ktere proti tomu bojuji, googlu musi CIA nabouravat datacentra a minule je tak nasr* ze uz neveri ani lokalni siti a kazdy server tam vse sifruje ;-)) ... proze si bez jejich vedomi do jejich datacentra dala FBI/CIA svuj HW ... myslim, ze jim jej sestrotovali ;-))

Tyhle firmy bojovaly proti tajnym rozsudkum, chtely to zverejnit hned ... ale neuspely, tak to zverejnily kdy mohly.

M$ a Apple umoznuje online pristup a nikoho neinformuje, FB samozrejme taky ;-))

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.