Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nvidia GeForce 600 alias GPU Kepler není DirectX 11.1 grafika

Takže nVidia na DX11.0 železe zprovoznila VYBRANÉ funkce z DX11.1 pomocí ovladače a do teď to nazývala plnou podporou DX11.1 ikdyž to nebyla a není pravda. A teď to prasklo.

Aneb ať žije ohýbání reality pomocí PR keců a marketingu.

Já marketingu nVidie nevěřím od GTX480 a jejich velkohubých slibech. Ale myslel jsem, že alespoň specifikace píší lidé, kteří mají technické vzdělání a napíší jaká je skutečnost a marketing má potlačit nedostatky produktu a vyzdvihnout klady. U nVidie je vidět, že marketing vládne všemu včetně technického oddělení.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak a mě by teď zajímalo jak to je u AMD, když jste tehdy v červenci psali že i oni už 11.1 ve specifikacích nemaj ;-))

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Po vydání Windows 8 to do specifikací GCN Radeonů, zdá se, vrátili: http://www.amd.com/uk/products/desktop/graphics/7000/7870/Pages/radeon-7...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak se kukni na ostatní řady ;-) jediná co to tam má je 78xx a 7970GHz.... zbytek, tedy 77xx a 79xx ne.... ale to asi bude jen nekompletní specifikací....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jestli ona "nevýznamnost" 11.1 proti 11.0 není z velké části způsobena bagatelizací od Nvidie?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevýznamnost 11.1 je spíš dána tím, že řada nových her je akorát konverze z konzole a vystačí si s DX9.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ty jo, to je hustý! zítra bude levnější rohlík! Vždyť je to pitomost. Nvidia má drivery dobrý a gamesy na tom jedou, tak proč se starat, jestli to má 1 nebo 2 .. nebo tři. Hlavní je, že to funguje, nebo ne? Kecy typu FIASKO .. FUUJ nejsou na místě. Kupte si hradlové pole a běžte si programovat svoje grafiky a potom si hoňte pisálkovské ega.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jde o to, že vydává půl rohlíku za celej..joudo

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kvůli blbům jako seš ty by měli ty závěrečné věty napsat tučně a se zaseknutým caps lockem, ale to by byl zločin proti typografii stejně jako je tvůj příspěvek zločin proti inteligenci. Jestli je to pravda, tak je to prasárna a byl bych nerad, kdyby se podobně chovali i jiné firmy. Sakra když si představím co by z toho mohlo vzniknout...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, třeba mu to nevadí, jeho věc a jeho názor. U mne je blb třeba ten, kdo má hrubky v pravopisu a uráží druhé - takže například ty. Takže raději uber v silných výrazech, přeci jen to dost často vypovídá o charakteru.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro mě seš blb taky. Řešíš pravopis a jádro pudla ti uniká a ještě si chceš hrát na psychologa. Tohle není věc názoru a na konci článku je to jasně zdůvodněno. Když to někomu dnes prakticky nevadí (zatím?), tak neznamená, že by to měl schvalovat a omlouvat, protože to je jednoznačně lhaní. BTW i podle tvojí slaboduché logiky je blb (dokonce větší) i lips.tulian, takže vítej v klubu blbů.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nedávno se přišlo na něco podobného, výrobci aut poněkud nadhodnocovali údaje o spotřebě, a teď musí kvůli tomu zákazníkům přispívat na benzín :-) . Podvádět zákazníky je přinejmenším neslušné.

http://www.dailytech.com/Hyundai+Kia+Busted+for+Overstating+Fuel+Economy...

http://www.dailytech.com/Misstated+Fuel+Economy+Fiasco+Will+Cost+Hyundai...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

a zmeni se tim neco?

na grafikach AMD jsem taky, vlastne v popisku na krabici k HD6900 mel ze podporuje OpenCL a veskutecnosti se natom OpenCL aplikace nedala rozjet, ano v te dobe snad jedina aplikace co nebyla benchmarkem pro OpenCL, a pritom na grafikach o kterych se hlasalo jak uzasne podporuji toto rozhrani nefungovala, kdesto na konkurencnich Nvidiich jela naprosto vpohode i presto ze se jim pripisovalo hlavne CUDFA ktere vlasten nikoho nezajima, ano je to prvni verze VrayRT, ano ten Vray ktery pouziva temer kady vizoskar a RT ktera umi vyuzit GPU verzi dostal k beznemu Vray ktery vyuziva CPU jako bonus :)

a tedy ted otazka na autora clanku, co me jako uzivateli znemozni vyuzivat ty Nvidie podle toho co pisete? je neco cim me to omezi oproti konkurencnim AMD grafikam? a to klidne i s vyhledem rekneme 2-3 let dobudoucna

a dalsi otazka na autora clanku, napisete zpetne o onech kixech AMD a jejich podpor na jejich grafikach ktere se posleze ukazali jako blud a klamani zakaznika? nebo je tohle zase nej vyplod smerem k tak nenavidene Nvidii?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Zamyslete se nad sebou!!Hájit podvod nebo lhaní tím že jiní lžou také je ukázka do jaké morální žumpy se tenhle národ včetně vás dostal.Podvod je podvod a lež je lež a je mi srdečně jedno kdo lže a podvádí, vždy to je pro mě neomluvitelné a budu to pranýřovat a poukazovat na to.Někteří lidé jsou při obhajobě svého idolu už tak vypatlaní že při nákupu by své modly by jim u kasy při vracení drobných pokladní vypálit facku aby se vzpamatovali -:)).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

omlouvám se za chybnou formulaci má znít takto" při nákupu své modly by jim u kasy při vracení drobných měl pokladní vypálit facku aby se vzpamatovali -:)).
ps kdy zde bude moci člověk takové opravy editem opravovat!!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

PR žvásty (lhaní) jistě nebude nikdo obhajovat, na druhou stranu, hochu, máme demokracii a každý si může dělat co chce, pokud tím neomezuje druhé. Takže si klidně může koupit produkt od zelených, jestliže mu z nějakého důvodu vyhovuje, a pokud mu za to někdo nadává nebo dokonce fyzicky napadá, má právo, aby za to byl odškodněn.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Takze tim rikas ze protoze nejaka jina firma mela nekdy nejaky pruser tak nas podvody tehle firmy nemusi vubec zajimat....

Zajimava logika... Tebe by jsem ve svym teamu fakt nechtel. To by jsem se dozvedel ze jsi ty servery u klienta smazal a nic se ti nesmi stat protoze preci u jine firmy nekdy v minulosti se stal nejaky jiny problem...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

jiz me nezajima co ma dana firma kde napsane a co si kde vybasnej v marketingovem oddeleni, nejdriv si to ozkousim a teprve pak poridim

a kdo me chce nebo nechce do teamu necham na nem, servery me nezivej a nikdy zivit nebudou :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No už vidím jak si "pučuju" grafiku za 10k a pak ji zase posílám zpět jen kvůli "odzkoušení". Za takovéhle zákazníky bych se poděkoval....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

internet, uzivatele, nic kupovat a pak vracet nemusis

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak "nejdřív si to odzkouším" asi těžko je totéž jako "podívám se po internetu".....

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

dnes dokonce existuji workshopy kde si to muzes ozkouset, a svete div se poradaji je firmy ktere stoji za tema produktama, a dokonce se tak deje i v takove prdeli jako je CR :))

nebo ty jiz vse kupujes jen prez internet?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Když mi někdo napíše jako odpověď "internet, uzivatele" tak tím asi nemyslel workshopy (nemluvě o tom, že tohle se asi těžko bude konat všude a pro každého), jinými slovy nejprve někdo napíše ftákovinu a pak místo, aby to uznal se to snaží okecat...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

no ja ti nevim, ale pozvanky na neplacene workshopy me chodi majlem temer denne, ano vetsina v Praze nebo Brne, ale proste ty firmy pokud chteji sve produkty prodavat, at jiz wardwarove nebo softwarove, tak je proste musej poradat, kor v komunite kam IT spada

a na internetu si dnes muzes doholedat zda neco funguje nebo nefunguje, ja to tenkrat bohuzel udelat nemohl, pac ohledne bety toho moc k mani nebylo a na oficialnim foru tvurci jen zminili ze problem s AMD stale chteji resit, dnes je to vyresene, vyprdli se po mesicich neodpovidani na AMD a prepsali to na jine rozhrani s omezenima aby to alespon nejak fungovalo

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

1. Pokud nevidíte rozdíl mezi situací, kdy specifikace odpovídají schopnostem hardwaru, ale v důsledku bugu ve starých driverech konkrétní aplikace nefunguje - oproti tomu, když výrobce vědomě do specifikací zařadí technologie, které hardware neumí, tak se myslím nemáme moc o čem bavit :-)

2. Co konkrétně to znemožní v horizontu 2-3 let? To je spíš otázka na jasnovidce, těžko lze objektivně hodnotit situaci, která ještě nenastala. Pokud by absence podpory DX11.1 uživatele neochudila zcela(!) o nic, neměla by Nvidia důvod přesvědčovat zákazníky, že tuto verzi podporuje. Krom toho i současné vyjádření Nvidie se mi není zcela pravdivé, protože UAV in non-pixel-shader stages rozhodně patří k herní grafice, nikoli mimo ni. To je případ 3D technologie, která na Kepleru nepoběží vůbec. Další běžet mohou, ale otázkou zůstává dopad na výkon.

3. "kixech AMD a jejich podpor na jejich grafikach ktere se posleze ukazali jako blud a klamani zakaznika?" - co prosím? :-)

Doporučuju ještě jednou přečíst závěrečný odstavec článku. Skutečně tu nebudu řešit, jestli výrobce může vědomě zákazníkům lhát o vlastnostech produktů na základě toho, za jak důležitou danou vlastnost považuje.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ty keplery jsou prokletý co? :-)
Nvidia lhala s fungováním boostu, s podporou DX11.1... ach jo...

Ale když tak rád odhaluješ lhaní, tak jak je to s tím lepším power-tune u HD7000 generace? Mluvilo se něco o 1MHz skocích aby to nezpůsobovalo microstutter jako na HD6900 generaci.
No a monitoringem v MSI afterburneru přesto lze naměřit na stejné scéně bez kolísajísí spotřeby (Kombustor) rozsah frekvencí cca 250MHz!
http://img194.imageshack.us/img194/5425/72918872.jpg

Kdyby to bylo po 1 MHz, čekal bych nějakou střední hodnotu v tom grafu (a né jednou 1150 a pak zase 890)- stejně jako se chová nvidia - boost se při stejné zátěži ustálí na jedné, nebo dvou hodnotách (např. 1124 a 1137MHz) a tak jsou všechny snímky renderovány se stejnými frametimes = žádné riziko microstuteringu - vlastnoručně testováno.
- je jedno jaký si na nvidii nastavíš limit (100,140,180W)-frekvence nikdy výrazně neskáče.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

staryma driverama to opravdu nebylo, nefunguje to i na nejnovejsich driver, a duvod byl jednoduchy, implementace OpenCl na tom hardware nebyla kompletni a AMD tak jako ted Nvidia proste vycnechal pro ne tenkrat nedulezite prvky, rekneme nedulezite z toho pohledu ze je nepouzival zadny benchmark :) ano nejede jim to dodnes

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ono u vsech standardu co vypadnou z Kronosu je potreba bejt extremne ostrazitej, protoze je to proste bordel. Jinak nepodpora nejaky casti OpenCL kvuli HW se mi moc nezda, protoze zakladni implementace od AMD byla stavena na CPU a umela na nej fallback kdyz HW neco nedaval. Nebylo to spis o rozdilu OpenCL 1.0 a 1.1?

Jinak se urcite shodnem, ze VLIW4 mej prisernou implementaci OpenCL a WLIV3 na tom nebyl o moc lip s vyjimkou APU. Teprve CGN bez hromad pulmegovejch predkompilaci VLIW/CL kernelu vsude okolo binarky je to pravy orechovy.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Eh, co to je za podivné řeči? Nebýt OpenCL, BitCoin zdaleka není tam, kde je. Kdejaká slaboučká karta AMD je díky OpenCL lepší jak high-end od Nvidie, protože prostě těžba je na OpenCL a AMD kartách úplně jinde než na CUDA či OpenCL a Nvidia kartách. Mám to osobně vyzkoušené, HD 6670 je 5× lepší jak 9800 GT a to ty karty jinak jsou výkonnostně pořád srovnatelné.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

as ti bicoiny zacnou vydelavat alespon nad uroven co ta karta sama spolika na eletrine, tak to zacnu brat vazne :) vyzkousel jsem a po prvnim dnu kdy me HD6990 jela naplno jsem to vzdal, ale treba se od te doby cca 1 rok nazpet, neco zmenilo

silne pochybuju ze ti tezeni vydela kuprikladu 350 bez dph za hodinu, tedy to co me vydela Vray kdyz pracuju a uctuju si hodinovou sazbu

a k jadru veci, to ze nejaka aplikace vyuzije zakladni implementaci prece nemeni nic natom, ze to na danem hardware neni implementovano tak jak by melo celkove, tedy presne to ocem je clanek pod kterym zde diskutujeme

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jelikož platím elektriku paušálem, tak je mi to ale úplně u zadku a dává mi to v průměru 200 měsíčně jen za to, že to nechávám jet. A ještě nemusím ani zapínat topení, naopak větrám na chodbu :D

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

jako 200 tisic korun mesicne nebo 200 korun mesicne?

a pokud mas pausal coby podnajemnik, tak s tim pronajimatel pravdepodobne pocita, a bud te okrada automaticky ze ti nauctuje jiz ten pausal nad obviklou spotrebu, nebo ti to dopocita pravdepodobne nasledne az to nauctujou jemu :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nó tak na 200k bych musel mít krapet jinou farmu…

Jo, ten s tím počítá a je mu to někde, podle všeho má nejspíš status distributora…

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak teda kvuli 200 korunam mesicne bych ja tohle teda fakt nedelal

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To jsem potřeboval vědět, no :) Karta se mi do roka sama zaplatí, pak ji dám na reklamaci, stejně hned za chvilku odešel ventilátor (neřešil jsem to, mám tam Accelero S1). Něco připlatím, dostanu hádám HD 77x0 a ta se mi opět zaplatí do roka.

Každopádně s HD 6990 bych na tom dělal tak 1k měsíčně, to mi přijde slušné na to že to padá z nebe. Protože jinak bych na to stejně počítal BOINC, akorát že zadarmo…

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A není to podvod? Nechat jet kartu do krajnosti, potom ji nějakým způsobem "dokurvit" a nechat si jí vyměnit za jinou a tak dokola?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jak dokurvit? Já přeci nemůžu za to, že hned zkraje zdechnul větrák. Nebýt to aušus, tak se to nestane a to si ji nechám samozřejmě, dal bych ji do kompjůtru rodičům. Akorát holt _když už_, tak prostě počkám až pro mě bude výhodnější konstelace na reklamaci. Nemusím to přeci jít reklamovat, abych dostal tu samou akrtu, když stačí počkat rok a dostat lepší, ni? Protože Accelero si chci stejně nechat na jinou kartu na kterou bych upgradoval, no a tohle je tím pádem v takovém případě bez chladiče, a to umře za půl dne, takže to je prašť jak uhoď :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Podvod to není, ale taky to není zrovna čestné a morální jednání.

Kvůli takovým chytrákům se pak jiní zákazníci setkávají s předem podezřívavým jednáním obchodníků při reklamaci.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Když je obchodník kokot, má jít zákazník jinam. Má to přijmout a poslat spolu s paletou dalšího nefunkčního šmejdu aušusu, vůbec není obchodníkova starost to řešit, má to hned poslat výrobci či tomu, od koho to koupil (třeba velkoobchod).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak táhni zpátky ke Gigašmejdu ne? Od dob full-cap kondíků se mi nestalo, že by desky od Aušusu nějak trpěly více než ostatní. To co tu popisuješ platilo leda tak někdy v začátcích AMD dualcorů kdy Asus osazoval fullcapy pouze hiend desky, resp. desky na které jsi TY nebyl ochoten koupit. JÁ třeba nejsem ochoten platit za šmejdský GB z debilní zvukovkou, síťovkou a v jisté době řadičem, který GB vydával za svůj přičemž to byl pouze přejmenovaný vyhlášený šmejd.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Doporučil bych pořádně se venku oblékat, asi ses podchladil a mluvíš z cesty, od gigablitu jsem nikdy žádnou komponentu neměl.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A nebo si zatopit grafikou která počítá virtuální peníze, co pane diplomovaný lékaři.

PS: nemarodil jsem nějakých 5-10 let, možná to bude tím, že zimu miluju víc než léto.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

karta ho evidentne stala jen nejakych 2400 korun (kdyz se do roka zaplati) vydelava penize a to rovnou 200 korun mesicne, pritom mu dokaze vytopit mistnost aby teplo jeste poustel do chodby

co to je za grafiku, ze stala tak malo, topi tak hodne a ma vykon nad urovni HD6950?

zabrousil jsem na fora, smenarnu a kalkulatory kde se otom diskutuje a zjistil ze pri soucasnych stavech slozitosti za blok, bych se sotva dostal ke 150 korunam mesicne s tim poslednim co me od AMD zustalo, tedy HD6950

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Díky za zvednutí nálady, přesně tyto bláboly chytráka co všemu rozumí, nebo o tom má aspoň dojem, ale je naprosto mimo realitu, jsem právě potřeboval :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jasně, budoucnost má určitě bitcoin, rendering v realtimu ne :D

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

A vůbec proč se teda pane velký mozku nerozepíšeš abys zpochybnil Šamanovu úvahu? Že by fakt byla něčím podložená, resp. něčím co dává smysl? Pitchoviny tu meleš akorát ty. Laskavě pokračuj v prodeji kondíků a rozebírání starých pleček protože na logické argumenty prostě nemáš ;)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Po přečtení blafů cos tu napsal na tebe začínám být alergický - u "HiFi" desky vidíš problém v chipu, který má ale jako takový parametry ok, u Patriotů pro Intel zase neumíš číst ani na stránkách výrobce, u těch pro AMD najednou dokážeš zjistit všecko (ikdyž se u nás stejně NIKDY prodávat nebudou což je přesný opak toho co tvrdíš) a v neposlední řadě blafeš v článku o GT630/640... Čirou náhodou z toho pozitivně píšeš pouze o AMD - jaká to náhodička když taky jednu vlastníš, že?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Nejde jen o peníze - ty projekty mají i reálný přínos (i když kdo ví, co se tam ve skutečnosti počítá), hledání léků atd...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To me pripomina PR pojem HD na televizich.
Vsechny jsou vlastne FullHD nektere ale jen kompatibilni.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Přesně, kdyby se frikulíni dostali ke korytům dřív, mohli urychlit nástup "barevných" televizorů:
color ready - čb televize - umí přijmout a zpracovat barevné vysílání
color-čb televize s barevnou folii(nahoře modrá, dole zelená, používaly se)
full color-barevná tv

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Až tu kartu budete mít, můžete vyzkoušet, jestli s ní jde získat hardwarové zařízení s D3D_FEATURE_LEVEL_11_1, popřípadně, jestli to spadne do warpu či to kompletně odmítne?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pane redaktore, koukam ze jste se snazil chytnout Keplera za koule ale, omylem jste ho zatahnul za vlasy :D DX11.1 neni a nikdy nebylo brane jako ciste graficke rozhrani jako jsme DX znali do posud. ale je to fuk jelikoz 11.1 hry stejne tezko kdy budou na stavajicim HW.
Ono by si to chtelo celou spec. DX11.1 prostudovat, ale koho to zajima ?! ;-)
To je totiz stejny problem proc nejsou DX11.1 na win 7 a kdyz tak jenom z casti.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

No je to také o tom, že slušnost se z této oblasti vytratila. Člověk by čekal, že DX 11.1 přijde se SP2 pro W7 ale ejhle, MS měl potřebu vydat W8, tak se prostě tato zásadní věc odložila na "až se to bude hodit". Ale to není jen MS, prostě dnes všichni chtějí prodávat ale nikdo už se nestará o podporu a "přidané hodnoty".
Stejné jako u mobilních operátorů, proč by Vám dal operátor nabídku ze která vám není na blití, když ví, že jinde jí nedostanete také. Prostě maňána.
Odborně se tomu říká posrat zákazníka, ve zdravém světě by zákazník ukázal záda a šel jinam, v tom našem může jít víte kam ...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ty důležitější nové grafické schopnosti DX 11.1 už MS dodal do sedmiček ve formě updatu. Pokud máte updaty zablokované, váš problém.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ja si treba nemyslim ze se nestaraji o podporu, pokud jsem meli nekdy problem, tak kuprikladu podpora jak Nvidie, tak Microsoftu byla velice vstricna a problem nam vzdy pomohli vyresit aby to fungovalo jak ma, a ze jsem ohledne kuprikladu her byly s temato firmama v kontaktu hned nekolikrat

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Žijeme ve věku marketingových údajů o výrobcích - rozuměj lží.
Začalo to disky - někdo přišel na to, že když bude jejich velikost udávat dekadicky místo v mocninách dvou, jak je u počítačů zvykem, vyjde mu větší kapacita. Dneska se člověk koukne a nestačí se divit:

Dynamický kontrast televizoru: 1:2 000 000. Nezměřitelný údaj, přičemž oko nezvládne lokální kontrast nad 6 EV, tedy 1:64.

Výkon pidireproduktorků k PC: 250 W. Při dvou wattech by shořely a 250 W by urvalo střechu z paneláku.

Spotřeba ledničky 274 kWh / rok. Změřeno jako jednodenní příkon předem vychlazené prázdné ledničky bez otevírání. V praxi dvoj - až trojnásobek.

Spotřeba televizoru 57 kWh / rok. Změřeno při dvou hodinách provozu s jasem, staženým na minimum, denně. V praxi 5x tolik.

Spotřeba vody a elektřiny při praní: Pračka má jeden nesmyslný krátký program, který je naprosto nepoužitelný, protože nic nevypere. Spotřeba je spočítána na něm, s vloženým mokrým a ohřátým prádlem. Při normálním praní 1,5x více vody, 2x více elektřiny.

Spotřeba automobilu na 100 km: Teoretická hodnota při jízdě prázdného vozu z kopce a po větru, násobená Pyšvejcovou konstantou. V praxi 1,5-2x víc.

A tak by se dalo pokračovat dál a dál a dál. Solidní výrobci už neexistují, je to samý zloděj, snažící se podvést zákazníky a mít co největší zisk za jakoukoliv cenu. Ve světle těchto zkušeností je Nvidia s jejím DirectX údajem jem ubohý malý podvodníček, kterého je mi téměř líto.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Petyy: ty disky tam netahejte.

Naopak byla kardinalni blbost tvrdit ze kilo je 1024. Argument ze u pocitacu je to zvykem neni pravda! Gigabitova ethernet karta nema 1024 megabitu ...

Predpony kilo-, mega-, tera-, byli davno predtim definovane a standardizovane normou. To ze koupite 2TB disk a ocekavate 2TiB je chyba softwarovych vyvojaru.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ano, kilo, mega, tera. Jenže kdo se pořádně dívá, vidí, že u disků se používá Kilo, Mega a Tera, a to je něco jiného. Písmenko navíc (i) tam přidali pro blbečky, co nepoznají rozdíl mezi velkým a malým znakem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano kilo ma znacku "k" ale mega ma znacku "M", giga ma znacku "G" atd. tak jak to pro nas blbecky chcete rozlisit? Myslim si, ze dodrzovani normy IEEE 1541-2002 je vice nez rozumne.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To je jen a pouze legalizace podvodu. Doporučil bych povšimnout si např. kapacit pamětí DRAM, kde to je pořád stejně, nikdo si nestěžuje a naopak výrobce nenapadlo najednou začít dělat paměti v kapacitě 4000 MB a říkat tomu 4 GB. Tak kde je problém?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

budeš se divit, ale má. Jen se to tak nepíše.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ano, dodatečně byly zavedeny nové jednotky MiB, GiB atd. Je to totéž, jako by se kvůli spotřebě televizorů zaváděly pětinásobně velké kilowatthodiny nebo kvůli spotřebě aut dvojnásobné litry.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ale Nvidia vo svojich špecifikáciách kariet pri GeForce 6 nepíše podporu DirectX 11.1, ale Microsoft DirectX 11

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

No TEĎ tam mají jen 11;-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

maj to tam ozdzacatku jako 11, to jen v prezentacich pro nivonare a odbornou verejnost meli 11.1

takze "podvedeny" byl jen novinar a nerd ktery otom ted musi psan na serveru clanek :) bezny zakaznik si takovou kartu, pokud si ji koupil, koupil coby kartu s podporou DX11

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak jsem namátkou kouknul na czc.cz, alfa.cz....a jsou deklarovány jako DX11.1. Takže podveden je zákazník, to je jako by sis koupil auto "s ABS", a ono ABS nemělo, ale mělo stejné pneumatiky, jak na vozech s ABS.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

tak to deklaruje obchod, na krabici najdes jen DX11, a tvurce cipu sotva muze ovlivnit co si do popisu napisou miliony obchodu po celem svete

v popiskach eshopu se obcas najdou mnohem vetsi bludy nez je nejaky DX11.1 :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Panebože, za co?
... tyhle obchody se s tím vůbec nemažou, jeden "tydýt" něco napíče a ostatní už jedou jenom Ctrl+C, Ctrl+V... takových drobností, ale i podstatných nesmyslů na těch e-shopech nejdeš...

... již jsem takto vracel zboží i po více než 14 dnech (cca 2 měsících), že zboží nemá deklarované vlastnosti... a celkem bez problémů

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?
+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Wow, konečně hodnotný příspěvek... ovšem stále na úrovni nápisu na zdi, který hlásá P+K=VSL :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mne se hlavne libi ty clanky tady o tom, jak jsou DX11.1 k nicemu, who cares, stejne je to zpetne kompatibilni a podobne, dokud 11.1 chybelo ve specifikacich karet AMD. Jak se to tam vratilo, objevi se straslivacka afera u nvidie, ze to neumi slovy jednu moznavbudoucnunekdypouzitelnou featuru :)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.