Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Hacknutá Smart TV z vás může udělat hvězdu pornografických webů

Odkaz na to video by nebyl?

+1
+88
-1
Je komentář přínosný?

Možná se z toho vyklube další fejk a reklama na hambatý portál.

+1
+30
-1
Je komentář přínosný?

To jsem zvědav kdo ten blábol opraví po vás, mezitím co vy se věnujete napravování "chyb" kolegů z jiných webů úsměvným slovičkařením :-D

+1
-45
-1
Je komentář přínosný?

Jo, mě se to stát nemůže :) V ložnici TV není, ta pro děti v obýváku není připojená na net a je "poměrně hloupá".

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Naše smart TV taky není cíleně připojená na net. Slouží pouze jako kvalitní zobrazovadlo a vše ostatní dělá připojený comp, který mám pod kontrolou. A když se rozbije nebo ho někdo hackne, připojí se jiný z mnoha.. :-)

Nikdy bych nedovolil v domácnosti připojit jakékoli 'chytré' koncové zařízení do netu. Leda to, co bych dokázal sám programovat.

Brzy náš čeká doba botnetů z ledniček, praček, apod..(Ale bez mojí ledničky a pračky) :-)

+1
-26
-1
Je komentář přínosný?

Od posledního přehlédnutí barevného trička sním o inteligetní pračce s ochranou proti lidskému selhání. Netrvám na IoT nebo oddacím listu.

+1
-29
-1
Je komentář přínosný?

Víš jak to dopadá? Četl jsi Futurologický kongres? :)

+1
+27
-1
Je komentář přínosný?

Ježíš, to mi nepřipomínej. Od jisté doby mám potíže s dechem a hrozně mne bolí nohy :) Nedávno jsem si to znova přečetl (asi po třiceti letech), abych se vzpamatoval z té filmové srágory - Lema já moc rád.

+1
+25
-1
Je komentář přínosný?

Já tušil, že to někdo vytáhne.

+1
-27
-1
Je komentář přínosný?

Jo, to me se stat nemuze. Televizi pro jistotu nemam vubec. Nemam rad kdyz mi nekdo podsouva nevyzadany obsah. TV je pro me proste spam.

+1
+26
-1
Je komentář přínosný?

Tak hlavně, že se vám to stát nemůže z důvodu televize :-D

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Já bych si televizi a ani monitor s integrovanou kamerou nekoupil... Jinak já televizi nemám - nekoukám na to a když už je něco zajímavého, tak se na to dívám na počítači... Ono by stačilo mít kameru připojenou k televizi přez USB a odpojovat jí a je to...

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

Spousta lidí přelepuje integrovanou kamerku i na noťasu.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz jsem videl, ze ji maji prelepenou zamestnanci Microsoftu, tak jsem si ji prelepil taky ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ti to mají kvůli Lyncu/Skype4Business. ;-)

Není nad to, když si tak vesele klábosíš, a někdo ze spolumlátivšíchslámu se uklikne a pustí všem kamery. :-)

+1
+33
-1
Je komentář přínosný?

:D

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

Clovek je ze sve povahy lenoch a odpojovani by velmi rychle vzdal

+1
+26
-1
Je komentář přínosný?

..kdo vi, teba brzy prijde cas, kdy deaktivovat ci zakryvat senzory "smart" elektroniky bude trestne...
ve Velke Bratranii je trestne uz skoro vsechno, co obsahuje v nazvu "privacy
...a kdyz uz i ta kontientalni evropa ma starosti o nase blaho a chce o nas pecovat povinnymi autopraskaci (WIFTovo velke tema:-), tak to neni az tak daleko od zakazu vypinat kamery/mikrofonoy na eleketronice... uz vidim tu kampan: "Kdyby uz to platilo, zabranili bychom 8 teroristickym cinnum, 158 vrazdam a 536 znasilneni deti." "A kdo je poctivy a slusny, nema co skryvat"
- a lidi na to pristoupej - nevadi jim scany na letistich (maji dokonce pocit sucha a bezpeci), nevadi jim, ze s kazdym letem si i zamorske tajne sluzby o nich zjistej vse, co se da a letecke spolecnosti jim vyklopi VSECHNY vase udaje, ktere maji; nevadi jim absurdita situace, kdy soukroma osoba musi pred soudy obhajovat, ze ma na dvere ke svemu domu namirenou vlastni kameru, ale to ze po mestech, ulicich, prakticky ve vsech komercnich nebo urednich budovach je hafo kamer byt bez jedineho upozorneni (nedavno jsem cetl, ze prazsti fizlove chtej software na identifikovani obliceju, ktery by zaroven byl schopen spojovot zaznamy ze stovek ruznych kamer a tak trasovat konkretni lidi: "potrebujeme to, casto je tezke dohledat pachatele")
No a spolu s dvemi minutami denni nenavisti (testovaci provoz uz zkousi TV Prima ve svych "zpravach") si ten Orwelluv svet budeme uzivat pekne RealLife ...

mimochodem uz ted MUSITE mit bankovni ucet pokud chcete zit aspon trocu bezny zivot, MUSITE mit telefon (bez nej vam ani ten bankovni ucet nezalozej), takze si dovedu predstavit, ze stejne pdoobne (kde sice to zadny zakon nenarizuje, ale prakticky to jinak nejde) budete muset mit SpyTV

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

...budete muset mit SpyTV
Iba ak mi ju vlada aj kupi. (TV nemam, ani neplanujem)
Skor to urobia daako plosne na vsetky zobrazovacie zariadenia.

+1
-26
-1
Je komentář přínosný?

pisu ze to nebude asi "narizenim" ale tim, ze bez ni nebudet eschopen existovat - tak jako nemuzete vdnesni spolecnosti existovat bez telefonu a bankovniho uctu - muzete prezivat,a le ne jako soucast spolecnosti
ale i tak, vlada si muze naridit co chce.. co obcanske prukazy? - je vasi povinosti je mit, mit je aktualni a obihat vsechna mozna uredni kolecka, poskytovat dalsi a dalsi osobni udaje (biometrika nezustane jen na pasech) ajeste si to zafinancujete.
nebo povinne scitani lidi: sice v ustave o takove buzeraci neni ani slovo, neda se to ani zadnym opravdu verejnym zajmeme podlozit (to, aby mel CSU nejaka cisla neni verejnym zajmem), ale poskytnout pravdive - casto osobni informace musite

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Vulu: SpyTV...Iba ak ju vláda aj kupi?
A elektronickou pokladnu musí mít (budou muset mít) také jen ti, kterým ji vláda koupí?

Pánové, pánové. Já Vás tady poslouchám a nestačím se divit... (Posel z Liptákova)

+1
+29
-1
Je komentář přínosný?

jj a dalsi priklad: Blokovat internetovy stranky bude jen ten ISP kterymu to stat zaplati? :))
Naivita nekterych je nekonecna jako sam vesmir.

+1
+25
-1
Je komentář přínosný?

Domacnost a podnik to su 2 rozdielne svety, uved priklad ktory ti nariaduje v domacnosti nieco vlastnit a ked to nemas tak ta budu pokutovat.

+1
-29
-1
Je komentář přínosný?

Podle vyhlášky č. 23/2008 Sb. musí být domácnosti v nových objektech (tedy zkolaudovaných po 1.7. 2008) vybaveny autonomními hlásiči kouře (požárními hlásiči).

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

Že by třeba ekologické kotle? Nebo auta s katalyzátorem. No dobře, trochu vařím z vody. Ale co není dnes, zítra určitě bude.

Nechci vyprovokovat diskuzi o politice. Ale co mě v poslední době fakt dostalo, tak třeba že si sice mohu koupit solární panely, ale instalaci mých solárních panelů na mou střechu mého domu na mém pozemku musí provést odborná firma. Když to nebudu schopen prokázat fakturou, hrozí mi pokuta až 100 tisíc. Je to až dojemné, jak se náš milý stát stará o naši bezpečnost.

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

ano - z (i vašich) daní

+1
-24
-1
Je komentář přínosný?

tak třeba kontroly na letišti jsou "žádoucí".
vemte si kolik letadel za posledních let spadlo kvůli teroristům a nebo únoscům.
A teď se zamyslete nad tím, jak kolikrát větší by to číslo bylo, kdyby se žádné kontroly nedělaly...

Kdyby se žádné kontroly nedělaly, tak bych osobně do letadla nikdy nevkročil. Chápu, že pokud vůbec nelétáte a jenom sedíte doma na zadku, tak vás to asi netrápí... ale v tom případě nekecejte do kontrol na letišti.

+1
-38
-1
Je komentář přínosný?

to je klasickej argumentacni faul: "kolikrát větší by to číslo bylo, kdyby se žádné kontroly nedělaly" - to nemuzete vedet, ba ani odhadnout - stejnou logikou bych ja mohl pokracovat: kdyby nebyly stupidni antiteroristicky predpisy, taky by A. Lubitz nezabil cele osazenstvo letadla.
Delaji se kontroly, scany a sbirani osobnich (i s veci nesouvisejich) dat ve vlacich (nekdo jo, ale v evrope vetsinou ne), delaji s ekontroly v autobusech, delaji se kontroly na koncertech, atd? - Ne, nedelaji... Jiste mozna by se nejake ojedinele tragedii podarilo zabranit (mimochodem: najdete aspon JEDINY pripad, kdy scanovani a vysavani osobnich dat prokazatelne zabranilo teroristickemu cinu na palube letadla) - ale za jakou cenu.. To, ze jste si na to uz vy zvykl, a ze vam falesny pocit bezpeci stoji za nulove soukromi, to je vase vec. Uzivejste si pocit sucha a bezpeci a mylnou domneku, ze bez letistnich kontrol by to neslo, a ze by vyrazne narostly teroristicke utoky v letadlech.Ale nedelejte z toho objektivni fakt.
Uplne stejnou "logikou" se ridi (nejen, ale hlavne) US vlada ve vztahu k "drogam" - i k takovym, ktere de facto drogou nejsou (marihuana) - neumerna nasilna represe; kecy, jake by to bylo kdyby "nebojovali" a presto spotreba "drog" v US trvale roste, organizovany zlocin v US roste - i ten "drogovy" (a muze podekovat vlade US - kdyby nebylo stupidni a nesmyslne kriminalizace vseho, co se par hlavounum nelibi a z ceho nejsou schopni vyzdimat prachy, nemelo by podsveti z "drog" profit). A jsou zeme, kde se na to tak represivne nedivaji (at uz oficialne nebo to jen toleruji) a zadne masivni narusty oragnizovaneho zlocinu, narust kriminality, ani tech zavislych tam nemaji - ve skutecnosti je tam toho min. Proste represe za kazdou cenu vuci latkam menicim vedomi nejen, ze neprinesla ZADNY pozitivni ucinek, ale situaci jeste nasobne zhorsuje a to nejen v poctu zavislych, ale i navazujich trestnich cinu, organizovaneho zlocinu, neskutecnych vydaju na "boj", spoustu zabitych, a nakonec i utahovanim sroubu a omezovanim svobod.
Vsimnete si vubec, ze ikdyz v US ma fizl pro Evropana neuveritelny pravomoci a hraje si v podstate na samozvanyho soudce (to je snad kazdej den, ze nejakej fizl nekoho zastrelil, a casto jen z duvodu: nekdo nevystoupil z auta, nebo se domnival, ze ma v aute marjanu) a presto (ale podle me spis prave proto) jsou ze zapadnich zemi tou nejmene bezpecnou zeme pro obcany - kazdej doma zabarikadovanej, po setmeni pesky ani omylem atd. atd.
Jiny priklad: v US, Rusku, Cine v Cesku a v mnoha zemich maji prezidenti ochranku a to nekdy s takovymi pravomocemi, ze se clovek nestaci divit...a jiste,najdete clanky, ze ochranka zabranila atentatu apod... presto existuji zeme (i v Evrope), kde prezidenti a premieri ZADNOU ochranku nemaji/nepouzivaji.. a zadne atentaty se na ne nepachaji...

takze, vam se to libi, ok, vase vec, ale nerikejte, ze nebyt scanovani a a sbirani udaju, by bylo vic terorristickych utoku - to je proste kec, nicim nepodlozeny.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Fizl v USA ma ma neuveritelne pravomoci? Vzdyt ani nesmi zastavit ridice auta, ktery nic neprovedl. Takze zadne kontroly u silnice, ukazte ridicsky prukaz a pod.

Kazdej zabarikadovanej po setmeni? Naopak, v USA se (krome par znamych mist) kde je to u usta clovek citi podstatne bezpecneji nez v noci v ulicich Prahy. A u muzes zastavit auto u motorestu a nechat vevnitr na skle navigaci aniz by ji obratem nekdo ukradl.

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

"Fizl v USA ma ma neuveritelne pravomoci? Vzdyt ani nesmi zastavit ridice auta, ktery nic neprovedl. Takze zadne kontroly u silnice, ukazte ridicsky prukaz a pod."

Jasně, a tomu nikdy nezastavovanému řidiči kromě nezabavení všech peněz nově také nesmí vyluxovat platební karty. :D

http://boingboing.net/2016/06/09/oklahoma-cops-can-use-scanners.html

+1
+25
-1
Je komentář přínosný?

Máte argumentaci postavenou nahlavu. Pokud se něčemu aktivně bráníte, nikdy nemůžete zjistit co by vás to stálo pokud byste jen nečině přihlížel. Kontroly na letištích ač nejsou dokanalé mají i silný odrazující účinek, protože většinu sebevražedných teroristů odradí už základí pokusy o ochranu (on chce zemřít při dokonalé akci, ne při zpackané). Letadlo jako přetlakovaný prostor z tenoučkého duralu je velmi náchylné na tyto útoky a pro úspěnou akci není třeba žádné ohromující množství trhaviny. I kdyby nic, tak se vytvoří bariéra, která není pro teroristu snadno překonatelná (jako kdyby si prostě nasedl do letadla). Pochopitelně není nepřekonatelná. Obávám se, že letectví je příliš citlivý obor na to, aby si mohlo dovolit sem tam ztratit letadlo a nic proti tomu nedělat.

To že to poměrně funguje dokumentují poslední pravděpodoné útoky ISIS, kteří se snaží o infiltraci mezi důvěryhodné pracovníky letiště, tedy najít cestu jinou a ač komplikovanou tak naopak špatně prověřovatelnou.
http://www.aerospaceweb.org/question/planes/q0283.shtml
Vložené grafy jsou myslím celkem vypovídající, že opatření celkem fungují.

Argumentovat Lubitzem není porovnatelné, protože ač je to silný případ, tak nepatří mězi něco co by v letecké dopravě mohlo být trendem (i když takové události se skutečně stávají). Naopak únosy letadel jsou velmi silný fenomén.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_aircraft_hijackings

+1
-24
-1
Je komentář přínosný?

Asi by bylo dobré také říct, kolik celá ta sranda stojí a jestli by počet zachráněných životů třeba nebyl větší, kdyby se třeba půlka těch peněz vložila dejme tomu do prevence dopravních nehod pod vlivem alkoholu.

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

Tak kdo by vložil čí peníze kam, že. Provozovatelé letišť to jsou ti co to financují a ti co to účtují aerolinkám a ty to musí vzít z ceny letenek. Uzavřený systém, státy v tom obvykle nijak podstatně nefigurují. Bezpečnost si diktují sami skrze letecké asociace kterých jsou sami členy (kupř. ICAO).

Silniční dopravu do toho systému nemá cenu motat, protože různé "prevence" jsou státní modely. Silniční doprava je individualismus a ne závaznými postupy svázaný systém jako je letectví. Takže zatímco po opakovaných chybám pilotům nařídíte určitý "blbuvzdorný proces" (to nemyslím hanlivě, prostě se hledají mezery v systému), většína řidičů Vám na nějaká zásadnější opatření hodí bobek (včetně toho že budou řídit nametení kampaň nekampaň).

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

Někdy mám pocit, že jediní skuteční hackeři jsou v Rusku a Číně. To vážně na západě nejsou pořádní hackeři, kteří umí vyrábět solidní porno z asijské oblasti?

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

Zaměňuješ příčinu a následek. Bohatí blbci nezvládající své elektronické hračky jsou jen v US a EU. ;-)

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

Na Japonsko bych nezapomínal :-)

+1
-25
-1
Je komentář přínosný?

Možná to bude tím, že obyvatelé těchto oblastí mají čas a síly akorát tak na pravidelnou nudnou kopulaci... což asi nebude žádnej šlágr... :o)

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

Hlavne nechapu, k cemu ta TV tu kameru ma. Na ovladani? To cloveku driv upadnou ruce, nez prepne vsechny kanaly. Na skypovani? Jen do te doby, nez vrobce prestane vydavat updaty a nebude to fungovat. Co si clovek ma doma natacet kamerou na TV?

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

No jen jestli to taky nebylo trochu jinak. Miláčku, nahraju nás tady na tu kamerku. ... Víš děsně mě rajcuje, že na mě budou koukat ostatní... Dám to tady na ten server, tam nás nikdo nepozná (nějaká šílená zahraniční adresa) ... Hele Pepi včera jsme vás s Marií viděli na jednom serveru.... Ukaž.. To není možné, někdo nás musel natáčet přes TV.
Čímž neříkám, že průnik do TV a sledování okolí pomocí její kamery není možná a také pravděpodobná varianta...

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

jiste, mohl to byt pripad podobny: "poslanci xyz se nekdo naboural do notebooku. Snemovna proto nakoupi poslancum nove notebooky, jednim z pozadavku bude, aby se wi-fi dala mechanicky vypinat/zapinat. packou" - pametnici si na tu frasku mozna vzpomenou...
jenze tech pr***ru uniknuvsich osobnich dat/zaznamu uz bylo vic .. i tady uz bylo nekolik clanku na toto tema...

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz chtej posleduji cloveka satelitem a nemusi mit dotcenej ani stipku elektroniky pri sobe.

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

Jak sleduje satelit nekoho jak si doma na kanapi uziva?

+1
+25
-1
Je komentář přínosný?

Samozrejmne nijak - ale na fotce ze spinazniho satelitu jde precist titulky v novinach, co lezi na zemi.

Porad tu ale zustava problem v tom, ze je to jedna jedina fotka, protoze ten satelit se pohybuje pomerne hodne rychle vuci povrchu.

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

přečíst titulky? Blbost. Špionážní agentury jsou mocné, ale fyziku vydírat ani podplatit nejde.

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

A už tu máme ty chabé znalosti fyziky... :D Dvoumetrové zrcadlo KH-11/KH-12 je difrakčně limitováno na rozlišení dvou bodů ve vzdálenosti asi šesti centimetrů, pokud se satelit nachází dvě stě kilometrů od nich. A to je za zcela ideálních podmínek, realita s chvějící se atmosférou, nenulovým pohybovým rozostřením apod. bude těžko lepší. Zkoušel jste někdy přečíst novinový titulek z obrázku se šesticentimetrovými pixely?

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

V tom pripade se ovsem musi presunout na rovnik.

Protoze pokud nemas z fyziky za 5, tak musis vedet proc vsude jinde nez okolo rovniku nemuze stat satelit na jednom miste, coz je pro sledovani cehokoliv pomerne dulezite.

Protoze pri platnosti soucasnych fyzikalnich zakonu te ten satelit muze sledovat jen tak, ze te jednou za X desitek hodin v presne das muze vyfotit, kdyz leti nad tebou.

+1
-27
-1
Je komentář přínosný?

Člověk ze znalostmi fyziky s lepšími než za pět v první řadě chápe, že 1) satelity na GEO vidí mimo rovníkové pásmo docela dobře, a 2) z GEO toho je pořád vidět mnohem méně než z LEO, takže sledování z GEO je ve skutečnosti hodně nepraktické.

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

Jako ... vy fakt někdo věříte, že se tohle může doopravdy stát někomu NORMÁLNÍMU? :-D

+1
-26
-1
Je komentář přínosný?

No hvězdu, na to bejt hvězda, je potřeba na sobě trochu pracovat... :o)

+1
-24
-1
Je komentář přínosný?

To se mi např. líbí že můj tablet má u obou kamer indikační diodu. Tedy vidím pokud je kamera aktivní. (předpokládejme že to na 100% tak funguje ve všech případech). Tohle bych nařídil u všech zařízeních zákonem bez výjimky.
Smart TV je cipovina a vždy byla. TV má mít co nekvalitnější obraz, nejnižší spotřebu, nejvyšší životnost, externí zdroj, HDMI, DP, audio S/PDIF output, hw scaling jednotku, interpolaci snímků, nastavení gama jas kontrast RGB či HDR a toť celé. Prcat na nějaký smart soft a ty nekonečný aktualizace. Tuner? K čemu? Stejně se to mění pořád takže hezky externí.

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

Jsem nastesti socka a skype kameru za 5 tisic jsem si k televizi za 11 nekoupil:o) Jinak ta veta "jakkoli mají výrobci TV velké zkušenosti s výrobou potřebného hardwaru, mnoho z nich má prakticky nulové zkušenosti s vývojem sw" je zcela presna, kazdy by se mel drzet sveho kopyta. Napadaji me treba ati/nvidia vs. ovladace. Gugl vs. vsechno jine nez vyhledavac a tak by se dalo pokracovat.

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.