Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Registrace ochranné známky na Half-Life 3 byl jen špatný vtip

Na HL3 se pracuje - Gabe to uvedl v jednom rozhovoru loni a ještě pak letos na začátku roku (o HL3 se baví jako o "Ricochet 2"). Bohužel ale spíš v kontextu, že je to ještě hodně daleko a sami neví, jak s tím pohnout, protože předchozí díly byly ve své době perfektní a dnes přinést zase nějakou pecku je těžké.

Pokud mám mluvit za sebe, tak bych spíš chtěl, aby po cestě k HL3 ještě "utrousili" HL2:EP3. Mně nevadí, že Source není v současné chvíli v roli nejlepšího engine na planetě, HL bylo vždycky spíš o hratelnosti a příběhu (jestli se to tak dá nazvat), takže "zastaralost" engine hru neshodí a nevadila by mi. Konec konců Portal 2 byl na tomto "podvozku" IMHO celkem slušný úspěch, ale na druhou stranu je fakt, že od HL3 se prostě očekává trochu víc.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nemyslim si, ze HL3 prinese revoluci jako HL1 a HL2. Vzhledem k tomu, ze nejspis pujde o prime pokracovani HL2 (zatim se zda, ze EP3 se nejspis opravdu presunula do HL3), tak bych ocekaval v podstate HL2 na lepsim enginu v lepsi grafice, s mozna par novyma vychytavkama, ale nejspis nic, co bychom jeste nikdy nevideli (nebo nevideli tak dobre provedene). Tim samozrejme nechci rict, ze by to melo byt spatne... urcite to bude pecka jako svine :)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

"od HL3 se prostě očekává trochu víc"

To je duvod proc bych byl nejradeji kdyby HL3 nikdy nevysel. HL2 je dobra hra (na svou dobu vynikajici), ale za tu dobu se kolem nej vytvoril primo kult, a silene moc se od nej ocekava. Takze to bude vetsi zklamani nez duke nukem forever.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To je právě důvod, proč bych raději EP3, od které by se nic nového nečekalo. Problém je v tom, že EP3 si koupí jenom ti, kdo to táhnou už od HL2, ale mezitím byla doslova "odkojena" nová generace hráčů, které tato hra minula a na které je potřeba primárně cílit, proto by HL3 dávalo větší smysl. Jemože na něj jsou zase kladena extrémní očekávání.

Možná Valve prostě čeká, až HL2 dost zestárne, aby HL3 bylo lepší už jenom tím, že vzniklo v "modernější" době.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

4 xvasek .... myslim ze Vasa uvaha ze budu musiet "novy HL" (aka. HL3) "smerovat na cielove publikum novo-odkojenych hracov" je podla mna maximalne nespravna ...

... kedze VALVe ma silnu "informacnu zakladnu" v podobe STEAM (el.sluzby) a tam samo vidi, kto si hry kupuje (a kto ich kradne, crackuje, ...) a "aku vekovu hladinu ma kupujuce obecenstvo (uzivatelia)" ... a urcite to niesu "uhorvate deti odchovane na sims-och a flash hrach" ... ale skor clovek ktoreho "vychoval prave HL, HL2 a CS1,6 (a jeho predosle evolucie, nie nasledujuce ... ako CSsorce, CSGO) a ten ma teraz cez 20+ rokov a zaraba = moze za hry platit.

Myslim si ze VALVe prave na tuto "cielovu skupinu" zautoci ... a urobi "stary dobry HL" este o nieco "zaujimavejsi" (... novsi, pokrocilejsi, krajsi, napinavejsi ??? ...), ale stale to bude "stary dobry HL" akurat s pridavkom "3".

Teda v tom dufam ... a aj to ocakavam ... a myslim ze VALVe je prave ten "vydavatel", ktory by mal (mohol) ist touto cestou ... kedze ako hovorim maju "silnu info podporu zo stranu STEAMu" ...

... na druhej strane ma trochu zaraza kam smeruje "steamBOX" ... nehovorim HW alebo SW strankou ... skor ma zaraza to ze uz aj "steam" prechadza od klavesnice a mysky k "roznym "touch"-padom a podobnym ovladacom".

A posledna moznost je este taka ... ze "steamBOX" pohori ... a VALVe si bude musiet napravovat reputaciu prave za pomoci HL3.

... Hold toto nikdo netusi a hadam ani sam GABE.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

som zvedavy, kedy sa zacne ucit v skolach aj o tvorcoch hier podobne ako o spisovateloch.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A bude na školách zavedena povinná pařba a pařanský deník :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Moc se netes, na seznamu bude tetris, duna II a doom I, pro dnesni deti vykopavky, ktere by si z vlastni iniciativy nezahraly (a ja se citim stary, protoze mam chut dodat, ze by mely).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, jak daleko od valky se uz dostali ve svetove literature? Letmy pohled na maturitni otazky na internetu me nepresvedcil, ze by se uz dostali treba jen do 80. let.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To už bol Pong ;-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jako bych to u té Vaší "kachny" nepsal, že je to kravina a že mně to vůbec nevzušuje. Taky naletíte na leccos :( To bych od Vás nečekal, dříve se to nestávalo, že byste o každé kravině napsali 5 řádků jako o nějaké senzaci a pak to ještě museli dementovat.

(A to jsem před asi měsícem kompletně přešel od zive.cz k Vám, to mi nedělejte!!!)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.