Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Hardwarová QWERTY klávesnice pro Samsung Galaxy S6 Edge+ a Galaxy Note 5

To už sme tu jednou měli, a neb kdo si spomene na ericsson P800i? že by to tenkrát nějak dobře fungovalo si teda nepamatuju. p910i s elektrickou klávesnicí byla naprosto jiná liga.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Dal bych přednost passportu i kvůli ceně a kvalitě provedení. Sice je to kráva, ale pokud někdo musí na telefonu pracovat s internetem, tak nemůže chtít bezproblémovou přenositelnost Nokie 8800. Vysouvací hardwarová klávesnice je taky lepší řešení, ale chce to po výrobci větší um než jen vyrobit dotykové prkýnko na krájení cibule.

BTW dneska jsem u písákového restaurantu viděl první narcistickou slepici se selfie tyčkou a vyrojily se mně v hlavě úvahy o tom, zda je naše společnost tou, která má méně rozvinuté národy cokoliv učit.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jo, třeba bychom je mohli učit toleranci, že?
Tak nenávistný příspěvek jen proto, že se holka chtěla vyfotit. Ale jo, vy jste ten, kdo rozhoduje, co je správné a kdo je automaticky hlupák, že?

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Holka se chtěla vyfotit a kvůli tomu sebou tahá zbytečný bazmek a obtěžuje svoje okolí, které taky zachytí. Rozumný důvod fotit se v plážovém bistru? Chybí, takže zůstaneme u té automatické hlupačky. Pojem tolerance nechápeš a to samé platí o nenávisti, tak si udělej selfie a „feel so social".

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

LF má pravdu. Zbytečný bazmek - očividně pro ní ne, je to její věc. Obtěžuje okolí - čím? Ona vás s tou tyčkou jako mlátila nebo co? Pokud by se nechala vyfotit kompaktem, a přitom vás také měla v hledáčku, tak je to v pořádku, protože fotila foťákem?? Nenávist je v tomto případě asi dost silné slovo, ale netolerance z vašeho příspěvku čiší na sto honů a ještě to podtrhnete slovním napadáním (třeba je holka na mnohem vyšší intelektuální úrovni než vy, kdo ví? já určitě ne, stejně jako vy, tak se mírněte a nesuďte na základě pro vás "divného" chování).

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Proč jsou selfie tyče na hodně místech zakázané? Asi je těch netolerantních většina. Zdegenerovaní co trpí narcistickou poruchou osobnosti nejsou „divní" ale divní. Ty uvozovky jste tam dal kvůli tomu, že si chcete hrát na tolerantního? Bohužel v tomto případě jdete proti lékařské vědě. Psychologové budou asi taky netolerantní, když tyto lidi diagnostikují a doporučují jim léčbu. Jste stejný slaboch jako američani co tvrdí, že obezita je normální a jakýkoliv boj s ní jen snižuje sebevědomí obézních.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Na hodně místech = většina. Hmmm, to jsou opravdu zajímavé počty.

To nám schválně ocitujte, kde psychologové doporučují léčbu lidí s selfie tyčkou. A ne z bulváru prosím. Pro mě je to také podivná věc, ale je to snad jejich věc, neobtěžuje mě to víc než jakékoliv jiné focení.

Když už házíme diagnózama, tak vám musím sdělit, že trpíte obsesí, o nic jiného nejde. Místo abyste zakroutil hlavou, pustil to z hlavy a šel dál, tak máte nutkání dané lidi zaškatulkovat, označit za méněcené a zvrácené a to pouze na základě držení nějaké hliníkové tyčky.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Např.
https://rychlofky.wordpress.com/2015/08/11/pocet-mist-se-zakazem-selfie-...
http://www.therooster.com/blog/taking-selfies-now-bonafide-mental-disord...
Vědci a doktoři mají jasno. Schválně se na to nějakého zeptej.

Jde v prvé řadě o to, že vyfotit sám sebe lze obstojně i bez ní, ale pokud někomu tohle nestačí a vede ho to k nákupu a tahání bazmeku, tak už to na něco ukazuje. Na vyšší frekvenci focení, na překonávání překážek kvůli vyfocení sebe sama a na ignorování většinového názoru (v tomto případě správného), že je to divné.

K poslednímu odstavci. To že zde o tom diskutuju neni ani tolik kvůli selfies, jako kvůli falešné toleranci a humanitě vedoucí k degeneraci-zániku jednotlivce nebo společnosti (předvedli dva diskutující před tebou a trochu i ty). Uznávám, že tohle téma mě fascinuje stejně jako mnohé psychology, historiky, sociology a obecně lidi co se o něco ze společnosti zajímají.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nějak se mně podařilo příspěvek vložit vícekrát(server chvíli nereagoval...).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jde to jen upravit a ne smazat??

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasím, přehnaná politická korektnost, bránící nám nazývat věci pravými jmény, už mně také leze na nervy. Nenechte se otrávit.
Ale na druhou stranu, ti lidé s tyčemi nám poskytují i trochu té zábavy :-) - je na ně legrační pohled a nijak nám neubližují.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tomu říkám teda důvěryhodný zdroj :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tuhle reakci jsem od někoho čekal:). Ty (Vy) neumíte jít do hloubky a odprostit se od nepodstatných hovadin. Selfie, cool mobil, cool tolerantní chování atd. Odkaz ve kterém je vyjádření nějakého sdružení psychologů (APA) je dostatečný i kdyby o tom psali v bulváru.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Sorry, ale uvedené dva odkazy nejsou vůbec serizózní psychologické studie. Jedno je označuje za narcisty, což je ohromné překvapení, to by mě ani náhodou nenapadlo :-) a druhý je prostě bulvár a také neříká nic nového. Američani si potrpí na to dávat odchylkám od normálu jména a diagnózy, dobře se na tom pak vydělává. Mě by opravdu zajímala hodnověrná ozdrojovaná psychologická studie. Narcisti tu byli vždycky, teď mají tyčku, ale jinak to není nic nového pod sluncem.

Pochybuji, že tolerance vede k zániku. Bude to asi tím, že nevnímáš, že sám ve svých názorech potřebuješ být tolerován (v opačném případě bychom ti jako oponenti prostě rozbili hubu, že :-). Opravdu je zajímavé, že lidi mají všechno, jídlo, kde bydlet, auta, počítače, víceméně je nic neohrožuje - nikdy v historii taková pohádka pro "obyčejný pracující plebs" neexistovala a přesto se najdou jedinci, co si myslí, že se to v řiť obrací a svěd jde do háje. Můžu vás uklidnit, to platí už od starověkého Řecka. Někteří jedinci mají prostě pocit, že svět je zkažený a to v každé době.

Jinak pojem "falešná tolerance" je póza. Buď je někdo od přírody a od výchovy tolerantní a nebo není. Pokud je, tak to není falešné, pokud není, tak si myslí, že to je správný řád světa a ty ostatní označí za falešné. Nicméně je to postoj, světonázor, škatulkování je jen o posílení svého subjektivního postoje. Kupříkladu typický český oximoron je "nejsem rasita ani xenofob ale...". To zase já považuji za vrchol povrchnosti.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pochybuji, že v psychologii existuje něco jako důkaz, takže zůstanu u toho APA a závisláků na selfies jako polodůkazu, že něco není úplně allright.

Co se týče tolerance, tak si nějak nerozumíme. Mě nijak nelákalo té holce rozbít hubu už kvůli tomu, že to byla holka. Menší slovní útok by ji možná otevřel oči, ale nevyfotila přímo mě, takže ani k tomu nedošlo. Na druhou stranu Vy po mě chcete abych respektoval její poloúchylku, protože tolerance a neškodnost, jenže to je ta pozvolná cesta do pekla. Nemohu respektovat to co si zaslouží kritiku. Není vůbec netolerantní označit nějaký jev za škodlivý a pak ho kritizovat. Škodlivé je jev uměle označit za neškodný. Znovu se musím vrátit k mému příkladu s obézními američany, kde někteří tolerantní freecoolini vymysleli, přesně to co Vy schvalujete. Říkat jim, že obezita je pohodě, hlavně aby neměli nějaké trauma z toho, že by někdo označil jejich stav za škodlivý. Tolerujme je takové jací jsou, však je to jejich přirozenost. Tolerance za každou cenu a s naprosto špatným výsledkem. V téhle diskuzi jsem se choval jako hulvát (vedro+povahové rysy) a tu chybu si uvědomuji a něco s tím dělám. Netolerance zbytečných chyb je jednoznačně pozitivní. Tolerance je dobrá jen někdy.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

V psychologii důkazy nejsou, ale psychlogické studie mohou prokázat a nebo vyvrátit mylné obecné představy. Psychologie pochopitelně není exkatní věda, pohled na normalitu se neustále mění, proto jsem zmiňoval vědeckou studii, která bude mít i oponentní zkoumání. No co už :-)

Jsen se snažím naznačit, že co považujete za úchylku někdo jiný považuje za normální. Naopak z jejich pohledu se může úchylně chovat mírný audiofil co o víkendu sjíždí IT web. Člověk nesmí zapomínat na subjektivitu svého vidění světa. Já osobně (zlo)zvyk selfie považuji za zvláštní a nepříliš hezký, ale že by mi to přišlo škodlivé to ani ne. Spíše je mi líto lidí co se pohodlně nechají ovládat reklamou a vlnami módy.

No, stejně to nerozlouskneme, co člověk to světonázor, pojďme si tedy vylepšit víkend tím, že budeme vzájemně tolerovat své názory. :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nu, to by mě potom zajímalo, jak se díváte na homosexualitu. ;) Já osobně prostě třeba tohle spatřuji jako abnormalitu, protože takto postižení jedinci v přírodě prostě vyhynou, neboť se nerozmnožují, a v nadměrné toleranci tohoto trendu spatřuji mnohem větší rizika pro civilizaci než nějaké selfie. Takže jak na toleranci homosexuálů - ano/ne, zavírat někam nebo eliminovat? Nebo vám nevadí, když vám takhle vadí tyčka? :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Víc než tyčka mě namíchli někteří, kteří se toho jevu zbytečně zastávali a vydávali to za ctnost (toleranci). Sexuální orientace se dá změnit jen těžko, léčit tyčkaře je možné. Pokud se podíl homosexuálů nebude nijak razantně zvyšovat, tak nevidím problém. Když se zvyšovat bude, tak je jakýkoliv boj marný. Zavírání nebo eliminování je tudíž zbytečné. Abych Vás aspoň trochu uspokojil - klidně bych zakázal prodej tyček a omezil fungování sociálních sítí.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Neuvěřitelné !
Počet telefonů Android v prodeji s hw klávesnicí: 0.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

To je fakt strasne ..... to bych cekal maximalne jako cinske prislusenstvi na ebay za dolar takovou picovinu ......

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Moc se mně to nelíbí, ale snad je to začátek trendu, na jehož konci bude opět "vynalezena" vysouvací nebo i stabilní QWERTY klávesnice pro telefony. Ta umaštěná patladla už mně lezou na nervy.

Pak je zde další problém - telefony jsou dnes prolezlé spywarem, takže výběr není moc velký. Zbývá Jolla, snad Blackberry(tam na klávesnici nikdy nezapomněli) nebo něco na co se dá nainstalovat CyanogenMod - a takových telefonů je čím dál méně :-(
Trh s mobilními telefony je dnes velká tragédie.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nejsme sami. Perfektně vyjádřený dnešní vývoj v mobilech.
https://plus.google.com/116619909339451339482/posts/X4V2LYsbV26?pid=6181...
Vzhledem k tomu účesu si nejsem stoprocentně jistý jestli taky nemá nějaký problém, ale to ostatní je mi sympatické, takže asi začal léčbu:).

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pred par dny ty byl clanek s textem: "V dubnu vyšlo najevo, že Galaxy Note 5 od Samsungu ponese 5,89″ 4k displej o 750 PPI" ... je to celkem slaba novinarina - ma to 5.7" a jen QHD, haha :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.