Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Hasselblad X1D je první středoformátová bezzrcadlovka

Nejak z nadpisu vypadlo slovo digitalni.

Protoze prvni filmova bezzrcadlovka existuje asi tak 170 let.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Mozna by pro nas lajky nebyl od veci clanek popisujici nejake rozdily mezi jednotlivymi typy fotoaparatu nejen obecne, ale i prakticky, treba jak je na tom bezzrcadlovka oproti zrcadlovce co se tyka soudkovitosti projevujici se na krajich fotky apod. Zajimave by mohli byt i popisy softwaru do PC k jednotlivym fotakum, jak je provedeno dalkove ovladani a podobne veci. Napriklad dneska digitaly cim dal casteji nahrazuji skenery knih a neni zrovna jednoduche si poradit se vsema z tohoto plynoucima nastrahama. Canon, Nikon a posledni dobou i PhaseOne uz softwarove podporuji ledacos, ale treba by me zajimalo, co ostatni nebo jaky fotak je pro podobne urceni nejlepsi.
Jen priklad, spis chci rict, ze ty clanky tady smerem k fototechnice nemaji moc zadnou pridanou hodnotu, jen obycejna informace jak z propagacniho letaku toho konkretniho vyrobce - nic ve zlem, myslim to jako namet.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

To nevím, jestli by takový článek pomohl.

Jsou totiž různý jiný zdroje, ze kterých by člověk, co ho ten základ opravdu zajímá, už dávno mohl tušit, že soudkovitost není o tom, jestli jde o zrcadlovku nebo EVIL aparát, ale že je to o objektivu na tělo jakéhokoli fotoaparátu nasazeném.....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nesouhlasim (neminuskoval jsem), jiste zajemci o fototechniku maji sve zdroje stejne jako zajemci o IT, chtel jsem jen podotknout, ze kdyz uz sem Jezek tu fototechniku cpe, ze by mohl psat i zajimavejsi clanky nez jen opisovat propagacni letaky. Treba se nad tim zamysli.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ohlášení fotografické novinky, podobně jako u spousty IT novinek bez podrobného rozpitvání. Ten koho se to týká (>100k za tělo) dávno ví o co jde.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Systemovy kompakty nejsou jen EVIL stejne jako ostatni kompakty muzou mit i pruhledovy hledacek: http://www.imaging-resource.com/PRODS/fuji-x-pro2/fuji-x-pro2A.HTM
Jinak je samozrejme jedno z pohledu kvality obrazu, jestli to je zrcadlovka nebo kompakt, kdyz to ma stejnej cip a objektiv.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

myslím že na kvalitu bude mít vliv třeba i rozkmitání obrazu zvednutím zrcadla. Tuším že na digineff o tom psal v článku kde porovnával výřezy fotek z z ruky, se stabilizací, stativem.
Dále bude mít vliv i měření množství světla kdy je část světla odváděna do hledáčkua CPU to "nějak" musí kompenzovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jasne na kvalitu bude mit vliv i to ze pri foceni zakopnes a fotak rozmlatis o skalu, ale pokud dodrzis zakladni pozadavky jako zvednuti zrcadla pripadne zastineni hledacku pokud potrebuju dlouhej cas ze stativu, tak je kvalita srovnatelna.
Zrcadlovka ma specialni senzory mereni svetla a ostrosti na rozdil od kompaktu kterej meri svetlo a ostrost primo cipem. Kazdy ma svoje vyhody a nevyhody. To ale nema vliv na kvalitu pokud fotograf vi co dela...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.