Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k 2,8W APU Mullins našlo cestu do $249 netbooku od HP

HP a v tejto konfiguracii mi pride ako cista tragedia. Doba Atomovych netbookov uz skoncila. Toto nebude moc pouzitelne ani na jednoduchu pracu, ai fakt iba na maile a nenarocne dokumenty. Len na taktuto obcasnu pracu a koncumaciu medii mi uz pomali pride vhodnejsi nejaky tablet a to bude za porovnatelnu cenu a lepsou vydrzou.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No vono to je přeci jen někde jinde než ty tragický jednojádrový Atomy tohleto…má to i slušný grafický jádro co nežere baterku i s plastama na rozdíl do těch tragickejch 900kovejch čipsetů tehdá…

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

To je sice pravda, že Atomy suxx, ale Win8 zabrzdí cokoliv v low-end segmentu stejně spolehlivě, jako kdyby tam byl Atom. Tedy po výměně OS za něco lehčího by to asi šlo...

Co se grafiky týče, tak 4h výdrž je jasnou ukázkou, že úsporné to není, nebo HP šidí děsně baterku... 2h v plné palbě (žádné šetření, ztmavování displaye atd.) mi dá staré Sony Vaio s 1.8GHz Core2Duo a 15' obrazovkou a baterií před smrtí (uBuntu). 4h u 10' miniscreenu s nejmodernější technologií mi přjde jako vtip.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Taky si myslím, že dost přestřelili cenu, když kolem 6k už se dá notebook pořídit...

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Cena by ještě šla, ale ten 500GB disk bych vyrazil a dal tam 128GB SSDčko.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ja spis nechapu, proc furt vsude cpou 5400 otackove disky na system. Cenove to neni tak velky rozdil a i takovy snek jako v clanku to trochu vylepsi. Naopak SSD se mi jevi jako zbytecne, sam jsem mel kdysi 120GB s nejakem AMD 2 jadra 1,2Ghz a za tu cenu to nestalo, stejne se furt cekalo na CPU.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

To je cca 400Kč navíc. Výměna RAM za 4GB dalších 400Kč. A hned jste v cenové hladině kde je plný kotel různých notebooků.
Každopádně i jen výměna disku by znamenala překročení ceny 250USD a tedy nutnost platit za windows.
Možná, kdyby šli do jinak nevýhodného 64GB disku, tak by se s cenou vešli. A je pravda, že "Windows 8.1 with Bing" byly upraveny pro výrazně menší nároky na disk a dají se instalovat (a prý i používat) dokonce na 16GB disku.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Na CZC jsem nasel 220 Kc rozdil. RAM by ani tak nevadila, kdyby vyrobce nezahnojil OS. To by s evejit mohlo.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Na czc jsem se díval na jelevnější 2GB modul stojí 538Kč, nejlevnější 4GB 987Kč (DDR3 SO-DIMM). U klasických DDR3 obdobně. Každopádně i těch 220Kč co prý našel by bylo přes 250USD.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nerozumime si, tech 220 Kc se vztahuje k disku, hledal jsem nejlevnejsi 500GB 5400 a 7200 otacek. Jinak ta cena DDR3 RAM je priserna.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

no je to moc orezane z tehle malych stroju me celekm zaujal Lenovo Thinkpad x140e - samozdrejme se unas neprodava, ale na lehky notebook na Internet a starsi/stare hry by to nemuselo byt spatne

Ano vim, ze prestoze je to serie X tak to nema odolnost a provedeni stare X rady jako X30/X31, ale je to "levne" a uplne satne by to byt nemuselo

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak takovouhle konfigurací neudělá HP Mullinsům, potažmo AMD, zrovna dobré jméno. 4 GB, rychlejší disk (třeba nějaké low-endové 120GB SSD) a o trochu větší baterka a mohl by z toho být použitelný hardware. Raději bych ale viděl v net/noteboocích Beemu, Mullins prostě patří do tabletů.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.