Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Huawei končí s Windows Phone, nedá se na nich vydělat

Nejsem si uplne jist, zda Huawei plati vypalne. No Samsung rekl, ze uz nebude, takze i tady se Microsoftu zisky snizi. Jinak je to logicke, pocty prodanych WP telefonu jsou nizke a jeste k tomu se nejvic prodavaji v EU, kde je taky porad Nokia silnou znackou, takze rovnice Nokia = Windows Phone dava smysl. Zajimava situace nastane, az se ty telefony zacnou prodavat pod znackou Microsoft.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Microsoft zna mozna jeste vic lidi nez Nokiu (ve svete treba jo) ..... jinak dost me zarazi, ze se vybirani licenci za patenty nazyva verejne vypalne .... proc? .... to je snad cely system patentu ne? Ochranit investice do inovaci .... ja chapu, ze treba autorovi clanku, ktery je proste trosku fanatik, microsoft explicitne nesdelil o ktere patenty se jedna, ale i uplnemu hlupakovi snad musi byt jasne, ze by microsoftu (a stovkam dalsich) neplatili licencni poplatky jen na zaklade nejake zadosti, prosby, smutnych oci .....

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

Výpalné se to nazývá proto, že to vybírá za zcela nesmyslné patenty, které ve většině zemí ani neexistují a co sám často ani nevymyslel...

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

"ale i uplnemu hlupakovi snad musi byt jasne, ze by microsoftu (a stovkam dalsich) neplatili licencni poplatky jen na zaklade nejake zadosti" ..... wow, to by me zajimalo, jaky idiot ti dal ty plusy:o) Takze pro natvrdlejsi ...... samozrejme, ze ty patenty asi nebudou nesmyslne a asi i budou existovat a asi je i vlastni .... kdyz jim druzi plati ..... proto se to nenazyva vypalne, ale licencni poplatky .... ale blbovi zjevne nevysvetlis ....

+1
-27
-1
Je komentář přínosný?

Děkuji za informaci, už Vám tedy nic vysvětlovat raději nebudu...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Je to prosté. Nesnažíš se - nevyděláš.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

O snaze to není. Problém je v tom, že MS stojí někde mezi rozhodnutími buď nechat svůj systém šiřit jinými dodavateli, nebo za každou cenu prodat co nejvíc telefonů a ukousnout co největší podíl na trhu. Musí se rozhodnout buď pro jedno, nebo pro druhé - buď nastaví své ceny taky vysoko, aby se otevřela možnost vydělat i pro ostatní výrobce, nebo je stlačí tak nízko, že začne masově prodávat. Pokud konkurence prodává pod výrobními náklady (je ve ztrátě), tak nemá smysl s nimi soupeřit o ceny.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Nevěřím, že by to bylo o ceně systému (nebo o té snaze). Podle mně dost lidí, kteří nehledají jenom náhradu za dumbphone, chce, aby se smartphone vlastnostmi blížil spíš počítači než nějaké konzoli. Uzamčená "konzole" je pro ovce a těch si většinu už uzamkl Apple. Za schopnější systém bych si raději připlatil než koupil WindowsPhone.

WP je navíc ošklivý a to píši s vědomím, že větší plocha dlaždic by vlastně měla být pohodlnější pro rutinní používání. Microsoft dělá Metru antireklamu tím, jak ho násilně cpe do Windows a kazí je tak. K tomu má WP méně aplikací a ke všemu je velká část z nich (údajně) k ničemu. Nevidím na takovém systému mnoho výhod. Přes bezpečnost je Blackberry. Rychlost je u Androidu naprosto vyhovující, pokud uživatel není trubka, která na levný pomalý telefon nainstaluje náročné aplikace.

Pokud chce Microsoft větší podíl na trhu, ať zapomene na kopírování Applu a "otevře" to stejným způsobem jako je ekosystém klasických Windows. Pokud k tomu vylepší vzhled a přidá přepnutí do normálního konzervativního vzhledu (plocha, ikony, widgety, customizace atd.), tak ostatní přijde samo.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Lol, jeste ze ses priznal, ze jsi ten system nikdy nevidel a jenom znas nekoho, kdo o nem slysel:o)
Dlazdice jsou to nejlepsi, co muzes na malem dotykovem ctyrhranem displeji mit (to je prosta matematika). Navic to vypada pekne symetricky a unifikovane .... spoustu lidi prave ty priserne widgety a malicke ikonky a slozitost, od androidu odpuzuje.
Pres bezpecnost blackberry? No nevim nevim, ti uz taky podporujou android aplikace, tak to nemuze byt bezpecne. Navic co vim, tak WP nemelo (z principu) nikdy zadny bezpecnostni problem .... proste system nerootnes, nenahrajes tam nepodepsanou aplikaci, cili nemas jak tam neco skodliveho dostat.
Rychlost dobreho mobilniho operacniho systemu se nesnizuje poctem nainstalovanych aplikaci, proc by mela? Na pozadi muzou bezet aplikace jen velmi vyjimecne a velmi kontrolovane a omezene na minimum, takze neni duvod, aby to pri instalaci cehokoliv neco zpomalilo nebo vyziralo baterku ..... no na androidu tomu tak neni, kazda aplikace se muze pustit neviditelne na pozadi a vyzrat baterku, ani o tom nebudes vedet.

A co se tyce vylepseni vzhledu ..... udelali pruhledne ikony a muzes si tam dat obrazek ..... ale uprimne? Vypada to mizerne, klasicke monoliticke jednobarecne je proste krasne ... pridanim widgetu a podobnych kravin by z toho udelali android, kde kazdy widget, ikona .... ba co, kazdy program, vypada jinak (sorry, jako kazde druhe gui v linuxu) .... dokonce i nastaveni systemu neni ve stejnem gui stylu (zkusenost s galaxy duos) .... ja (a vlastne nikdo) nechci, aby kazda aplikace mela jine rozhrani, barvy a byl to takovy obskurni cirkus .... chci si nastavit jedno tema vzhledu a to at je v celem telefonu stejne .... preci jen je to porad telefon, neni to pocitac a nikdy nebude, to je treba si uvedomit. Ma to byt hlavne jednoduche a rychle na ovladani, coz WP splnuje (minimalne oproti androidu) na jednicku. Navic otevrit GUI by melo jednou silenou nevyhodu ..... pak bys na prvni pohled nepoznal o jaky system jde (treba tusim sony? uz taky pouziva dlazdice) a hlavne ..... kazdy stupidni vyrobce by si udelal vlastni GUI jak se tomu deje na androidu, kde lidi schizuje, aby si dalsi telefon koupili od stejneho vyrobce ... navic vyrobce by to jiste zabugoval a to proste neni dobra reklama .... WP je proste takovy IOS, akorat na rozmanitejsich zarizenich za desetinu ceny:o) Stejne je tomu u PC .....

+1
-33
-1
Je komentář přínosný?

W1 podelali jen 4GB ulozistem, kdy bylo volne snad jen 1,5GB a aplikace neslo instalovat na kartu. W2 zas nema karty. A myslim, ze byly i problemy s aktualizacemi, takze po zkusenostech s W1 si kazdy radeji koupil Lumii.

I na Samsungu je videt, ze se s podporou Ativu S nepretrhne :)

+1
+28
-1
Je komentář přínosný?

Ono je to hlavně o tom že ceny entry level lumií jsou tak podstřelené že stejný hw s androidem prodáte dráž a Huawei se ještě stále přes veškerou snahu neetabloval v prémiových zařízeních.

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

To si prave zas nemyslim ..... lumie jsou hodne drahe .... samozrejme, je to proste znama a premiova znacka, ale i tak .... na ten HW nejsou levne. Ony jsou ve vsech recenzi zminovane jako levne, protoze se na HW vubec nehledi a srovnava se lumia 530 za dva a pul, s nejakym nesmyslnym samsungem za dvacet, kde ta lumia je proste minimalne stejne rychla, proto se zda neuveritelne levna ..... a samozrejme ve stejnych cenovych relacich se android koupit neda, teda aspon ne trochu pouzitelny .... ale co se tyce samotneho HW, tak je to vcelku tragedie ... ano, HW co se tyce CPU, pameti atd, je to proste plne dostacujici, kvalita zpracovani taky .... ale jde o vyslovene detaily, treba absence LED diody ..... to je proste neomluvitelne ..... ja chapu, ze muze nekomu pripadat, ze jsem fetisista do LED diod, ale kuwa aby telefon, ktery se prezentuje dobrym fotakem nemel LEDku za dva centy nebo aby vyslovene prezentovany selfie fotomobil lumia 730 nemel HW tlacitko fotaku??? Na to se da rict leda: Jako Kurwa What The Fuck?

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

nejsi fetisista, jsi idiot

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

zajímalo by mě, kolik WP telefonů se v číně prodá? A kolik z toho jsou Lumie...

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Imho žádný z výrobců smartphonů s WP nikdy nepřišel s lepším kusem HW a podporou než má (měla) Nokia. Proto vždy platilo WP=Nokia. Ale co bude dál po Nokii???

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

Bud kopnou do vrtule nebo budou cekat az si to trh vyresi sam jako v pripade windows tabletu za posledni mesice ..... dost se ale bojim, ze to nechcou do WP10 moc resit, davaji vyrobcum cas jeste salamovkou vytriskat z androidu, co pujde ..... W(P)10 pojmou jako revoluci a bud se vyrobci pridaji nebo je semelou nokiou ... vyrobni a financni kapacity na to rozhodne maji ..... nejsem priznivcem konspiracnich teorii, ale je dost mozne, ze prasatko uz je daaavno naporcovane a vse s guglem a velkyma hracema davno domluvene ..... ted se dalo vydelat guglu, za rok to bude microsoft ..... jak jinak si treba vysvetlit tu laxnost microsoftu na poli tabletu a telefonu ..... maji nokiu uz rok a co predvedli? Vubec nic .... knowhow nejvetsiho vyrobce telefonu na svete, vyrobni kapacity a krom "hloupych" telefonu prisli s 530, 630 a 730??? Na poli tabletu krom surfacu, ktery je spis hypermoderni ultrabook nez tablet, neprisli vubec s nicim .... chape (ted vazne!) nekdo proc? Ja tomu nerozumim .... proc nevydali neco s popularnim baytrailem ..... kdyby nokia byla jen potemkinova vesnice a byla totalne vykradena a nemela zadne vyrobni kapacity, tak mohli koupit acer, asus, HP, lenovo .... vzdyt tohle vse je dnes za pakatel na prodej .... by mohli svet vyslovene zaplavit levnyma tabletama z ciny ..... chapu, po silnych kritickych slovech vyrobcu ze zacatku, kdyz uvedli surface, tak nechteli pichat do vosiho hnizda .... ale aby ta laxnost trvala dva roky??? A co si budem nalhavat, krom desitek levnych cinskych tabletu, ktere se za hranice ciny nikdy nepodivaji, je situace stale vesmes zoufala .... bud je to totalni neschopnost (nechce se mi verit, ze by to board akcionaru dovolil) a nebo je to davno domluveneeeeeee .....

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Jak se zda, tak know-how Nokie zije dal. Prave Nokia proslula schopnosti zabit telefon nejakou chybejici featurou - dlouha leta chybejicim autofocusem, nebo bleskem, takovych modelu ma v historii spoustu.

Ale jinak souhlasim, musi to byt taktika Microsoftu, nejdriv opustil trh kapesnich pocitacu a smartphonu, ze ktereho vytlacil Palm a na kterem nechal sve HW partnery (mj. HTC, Samsung nebo Motorolu) proti Applu s beznadejnymi Windows Mobile (v te dobe zacaly vznikat prvni nadstavby OS, aby byly WM aspon trochu prodejne proti iPhone OS, zatimco MS spal). Neda se tedy divit, ze partneri prebehli k prvni aspon trochu lepsi alternative - Androidu a k MS se stavi dost rezervovane. Zatimco MS si muze dovolit mobilni experimenty (ukonceni WM, par let spanku a neuspesny Kin, slepa vetev WP7, ted dalsi restart s WP8, ktere si mozna nespravedlive nesou cejch "spatnych" Windows 8), proste je zadotuje z jinych zdroju, zivot HTC a Samsungu je minimalne z velke casti postaveny na uspechu na mobilnim trhu, ti si nemohou takove neuspechy dovolit. Takze to dopadlo tak, ze musel par miliardami zadotovat mobilni divizi Nokie a nasledni ji odkoupit, aby s nim byl aspon nekdo ochotny spolupracovat v mobilni sfere. A vsem svym byvalym HW partnerum zacal vyhrozovat soudem na zaklade patentu, ktere nikdy nezverejnil (cimz je nechci zpochybnit, ale je dost podezrele, ze nikde oficialne nezverejnil, o co se vlastne jedna. Navic podobnou taktiku FUDu uz jednou zkousel na zakazniky dodavatelu Linuxu, at uz primo nebo prostrednictvim SCO - tehdy se proti nemu postavila IBM a pote cela aferka nejak vychladla).

Takze ano, je to hodne zvlastni taktika, tak zvlastni, ze ji nechape nikdo - zakaznici po jmenu Windows zas tak moc netouzi, potencialni HW partneri nechapou, co MS chysta a radeji se drzi stranou a premysli, jak se poprat s konkurenci z Ciny, ktera je zacina valcovat.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Lol .... oni se divi, kdyz meli jen jeden mizerny W1 a jeden nesmyslne predrazeny W2? Navic vse dva roky stare modely ...... to jako cekali, ze WP je nejaky super zazracny system, u ktereho kdyz se stara o aktualizace microsoft a nemusi hnout na podporu a vyvoj SW vybavy ani prstem, ze proste vydaji dva vcelku drahe modely s vcelku mizernou vybavou (na dnesni dobu rozhodne) od zcela nezname cinske znacky a ze na tom budou 10 let vydelavat jak otekli?:o) Bez prace nejsou kolace:o)
Jako chapal bych, kdyby kazdy rok meli aspon 5-10 novych modelu ve vsech cenovych kategoriich se zajimavou vybavou, ale oni maji dva, potazmo spis jeden model a budou kazat o tom, jak se neda vydelat?
Microsoft s lumiou se drzi tezce pri zemi, vyslovene zebraji o konkurenci .... jak jinak si vysvetlit ty znacne nevyvazene modely za vcelku velke penize? A nemluvim o slabem HW, to neni problem jak u androidu, na WP je to rychle i na uplne sracce, ale mluvim treba o takove blbosti, jako kdyz telefon za 4 litry nema prisvetlovaci diodu a podobne .... ted se MS trosku zasnazil s 535kou (pridal diodu:o), ale furt je to hovno oproti konkurenci s androidem ... uz se dokonce nedelaji ani HW ovladaci tlacitka, tak by nebyl absolutne zadny problem dat WP na 3/4 dnesnich telefonu. Vyrobci se WP pochopitelne boji jako cert krize, kdyz MS prohlasil, ze pujde zdarma automaticky upgradovat na WP10 ... to je jak s PC, kdy lidem hnijou doma i 10 let stare a stale pouzitelne a aktualni sroty .... vyrobcum jde o to prodavat lidem idealne telefon bez upgradu, aby museli kupovat idealne novy kazdy pulrok, ale otazka jak dlouho je to udrzitelne .... no, podle prognoz prodeju uz asi dlouho ne. Je asi otazka casu, kdy se MS na vyrobce nasere a zacne z Nokie pekne zdimat .... preci jen to neni porad nadarmo nejvetsi vyrobce telefonu. Predstavi 50 novych modelu, maji celosvetovou sit, kapacity, asi by par vrasek nadelali ..... ale to jsem si rikal i o windows tabletech, furt nic, furt nic .... a najednou spousta modelu i v CR, desitky v cine, cekajici na distribuci .... mozna se to vyresi samo, ale kdy? Ja uz bych i nejakou nahradu za L720 bral:o)
Osobne by se mi moc libilo, kdyby MS uvolnil WP siroke komunite .... udelat nejaky genericky image pro clockwork, napustit ho vsema ovladacema (tech zas nastesti tolik nebude, SOC je jen par druhu, navic by si mohi pomoct mapperem linuxovych driveru, kdyby fakt bylo treba) a vypustit to do sveta ..... kazdy androidi telefon je rootnutelny, myslim, ze by se postarali o pekny viral, kdyz by lidi zacali krisit sve polomrtve androidy doma zapomenute v supliku a zjistili, ze to bezi jak z praku:o) Asi by pekne nasrali vyrobce a vlastne by byli sami proti svym "nokiam", ale zas na druhou stranu ..... lidi, co rootujou je jen zanedbatelne, ale reklamu by udelali velkou. A ja bych mel hned minimalne 10 odpovidajicich modelu vsemi parametry, ze bych nevedel, ktery si vybrat:o)

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Promin mi skromny dotaz: Ale ty jsi se zblaznil? MS bude uvolnovat WP siroke komunite asi jako open source ne? :-D Opravdu (ne)povedeny vtip.

Kdyz ale ta konkurence moc nema zajem, proc by se cpali do 4% trhu, kde navic kraluje vyrobce SW a zaroven HW, kdyz mohou jit do 80% trhu, kde navic hlavni tvurce SW v HW jen paberkuje par modely.

Mimochodem ZTE Blade (ARMv6, 600MHz, 512MB RAM) bezi mi na tom Android 4.3.1, asi by bezel i Android 4.4, ale ten telefon po 3,5 letech co ho mam zacina odchazet - tlacitka, tak uz tam nic noveho nahravat nebudu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

1) Zadne patenty MS nema, vse co delaji de fakto ukradli, jen tech knihoven co ukradl, napr se zvykovych strihovych programu ;-)). Ma tedy jen to co koupil, nebo si jako 1 patentoval, ackoliv to uz davno pouzival nekdo jiny.

2) Ne vsichni vyrobci mobilu M$ plati, platili jen ti, co chteli delat windows, zbytek neplatil, nebot nemel s M$ uzavrenou zadnou dohodu.

3) Kazdy vi, ze je levnejsi platit, nez se soudit, buhuzel. Kazdopadne v EU pseudo patenty M$ neplati, presto evropani plati i vypalne ...

4) Mobily dovezene z Ciny nic M$ neplati, kaslou na ne, jejich pravniky rozsekaji na kukg-pao, jen co se v Cine ukazi ;-))

5) Windows phone jsou SHIT, jsou 100% nepouzitelne pro lidi jako ja, neumi nahravat hovory !, neumi nastavit bezpecnost !, neumi omezit vyrobce OS ani aplikace ve sve cinnosti ... ja nutne potrebuji nahravani, obcas mi vyhrozuji lide, nebo se me snazi okrast podivne podnikatelske subjekty s tim, ze setrihaji muj hovor, takze se s nimi ani nebavim.
Potrebuji blokaci SMS/Hovoru a potrebuji, aby muj mobil nekecal a aplikace nevyslili co nemusi ;-)) bud je nemam, nebo je mam a posilam ji fake informace o vsem ... tazke at si posilaji.

Dale kdyz me nekdo zacne odposlouchavat, zapnutim mikrofonu, zacnou se mi delat soubory na karte s obsahem ... kdykoliv se enco bude dit na mokrofonu, tak to zaznamena ;-))) ... tohle vse WP nemi, je to tedy nepouzitelni SHIT

nechci stenici, kterou muze odposlouchavat kdokoliv, samozrejme vim, ze vse co jde pres GSM se nahrava a skladuje, vcetne poloh. Ano umi sam odposlouchavat GSM, sifra byla hacknuta ... ale to neznamena, ze musim byt jeste stenice.

I kdyz stenici poznate, silene zere baterku.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

A jsou na to nějaké prášky? Nějaké antipsychotika nebo tak?

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Ne to je zkusenost, stesti preje pripravenym ... a mate videt, kdyz nekomu, kdo vam vyhrozuje poslete nahravku zpet ;-)))

Nebo kdyz vam nejaky pojistovak neco tvrdi (nekdy uz je to na stiznost na CNB) atd.

Mi proste zarizeni plne zadnich vratek pro kdo vi koho vadi, nemam ani windows, tam na zadost slozek M$ otevre VPN ... a nejde to vypnout ... jedine blokovat pres extreni FW ... vi se to dlouho, Snovden to potvrdil.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Jinak je logicke ze konci, nikdo nebude prodavat windows phone, jen M$, proze to dotuje.
Kdyz staly stejnou cenu, jako kepsi android, tak je nekupoval nikdo, kdyz stoji mene nez android, vyrazne mene, tak je nekteri lide kupuji ... bud nevi o co jde, nebo vi a risknou to, nebo jsou fandy, tech je ale minimum.

nekdo zde rekl, ze firmu Microsoft zna vice zakazniku ... NE NEZNA, vetsin uzivatelu M$ PC nevi ze ma Windows od nejakeho M$ ... ma proste PC a na tom ma ty ikonky, co oteviraji jakesi programy ... zatimco NOKIA vidi napsano na mobilu ... takze Nokii zna vice lidi ;-))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

BMW zakoupí zaměstnancům 57 000 telefonů Lumia s Windows Phone
http://pctuning.tyden.cz/component/content/article/1-aktualni-zpravy/318...

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Rekapitalizace chřadnoucího Microsoftu na účet zaměstnanců BMW. Proč mi jen na BMW stále něco vadí?

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.