Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Huawei P10 patrně nepřinese objektivy s vyšší světelností

Už podruhé připomínám, že to je KIRIN, nikoliv Kyrin...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mimochodem, Kirin se to jmenuje po japonském pivovaru? Nebo po mytologické postavě? Nebo vesnici na Taiwanu? Nebo něco úplně jiného? Mě se vybaví pivo "Kirin", když to čtu. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jen aby to nakonec nebyl Kyrill :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

6 Giga, 128 Giga interniho uloziste, 256 jadrovy procesor a stejne to tomu debilnimu Androidu nestaci. :-/

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ale prd velebnosti, mam 3 roky starej telefon s androidem a frčí krásně ( a to jsem na pomalost a lagování alergickej ), tohle už je fakt jen marketing.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Osobne mam Samsung Galaxy S5, ale videl jsem i dost Huawei a LG smartphonu. Kdysi jsem se s jednim ajfounystou hrozne pohadal, ze to nelaguje, pak mi ukazal ten svuj iPhone a musel jsem uznat, ze jsem si jen myslel, ze ty Androidy nelagujou. Proste dokud jsem to na vlastni oci nevidel rychlejsi, tak jsem myslel, ze je to OK.

Je to podobne jako kdyz kdysi davno byly PC hry na 30FPS a vsichni byly spokojeni. Dnes si hraci zvykli na 60FPS a se 30FPS se ti vysmejou. Dokud proste nepoznas lepsi, tak je i mene FPS naprosto plynule. :-)

Jinak ale SGS5 16GB interni uloziste, zpocatku jsem tam nahral par aplikaci a zbylo mi 2,5GB volneho mista v internim ulozisti. Dnes je to tak, ze mi co 14 dni telefon hlasi nedostatek mista v ulozisti a musim ty "sve" aplikace odinstalovavat. Kdyz se naopak podivam co mi tam zere nejvic mista, co v posledni dobe narostlo, tak jsou to jednoznacne Google sluzby a Google aplikace, ktere jsou navic predinstalovane a dat pryc bez rootu nejdou.

Srovnej napriklad velikost Chrome a velikost o nic chudsiho Lightning Web Browser. To je rozdil co?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Kdysi jsem se s jednim ajfounystou hrozne pohadal, ze to nelaguje, pak mi ukazal ten svuj iPhone a musel jsem uznat, ze jsem si jen myslel, ze ty Androidy nelagujou. Proste dokud jsem to na vlastni oci nevidel rychlejsi, tak jsem myslel, ze je to OK."

On nelaguje a toto nie je sposobene Androidom. Skuste sa pozriet na rychlosti uloziska.

https://boygeniusreport.files.wordpress.com/2016/08/iphone-6s-galaxy-s7-...
https://boygeniusreport.files.wordpress.com/2016/08/iphone-6s-galaxy-s7-...

Vec neporovnatelna.

Tu je porovnanie systemovych appiek a nejak sa to nelisi, ze? https://www.youtube.com/watch?v=lEt3iDs2uPg . Napriek masivne vyssiemu vykonu procaku aj uloziska iPhoneu.

Iphone ma proste superior procak a pamat a to je fakt. Dnes android uz zdaleka nie je to co bol vo verzii 2.x.x. a kym vyrobcovia vykonovo nedotiahnu iPhone, nemozeme to relevantne porovnat.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Naopak je to cim dal horsi a SoC typu Snapdragon 820 nebo i Exynos 8890 nebo i Kirin 950 jsou pomerne tesne za Apple A10. Samozrejme mimo Snapdragon 820 zbytek procaku srazi dolu nevykonna grafika, ale top procesory od Qualcommu ztraci opravdu jen malo na to, ze vykon iPhonu 7 je o 50% vyssi nez LG G5. To jde jednoznacne na vrub zalagovaneho Androidu bohuzel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, su podobne vykonne... V multijadrovom vykone, aj to len Exynos, ktory ma 8 jadier. (http://www.techgrapple.com/apple-a10-sd-821-820/)

Ak sa teda nemylim, Apple ma 4 jadrovy procesor s tym, ze dokazu bezat len 2 jadra naraz, kym pri Exynose dokaze bezat vsetkych 8. Vykonovo brutalny rozdiel. Ak devovia multithreaduju tak ako na PC, tak je to nebo a zem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tobe jako uzivateli je jedno, jestli vykon procesoru je dan vykonnym single jadrem nebo mnoha nevykonnyma. Ze Windows nezvladaji paralelizaci je vec, ktera sem nepatri.
Spis u te ARM platformy jsou Apple a ted i Qualcomm nejakym prislibem do budoucna, ze proste v pripade potreby vyssiho vykonu navysi pocet jader, ale ti, kteri uz maji dnes 8 jader by dalsim navysenim rostla neumerne plocha cipu, teplene ztraty, .... Mimochodem prave Apple, ktereho stiha na druhem miste Qualcomm maji nejnizsi tepelne ztraty na procesorech, coz zda se odpovida pouziti mene vic vykonnych jader.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.