Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Huawei představil smartphony P10 i P10 Plus

Chci se zeptat, ten uzounkej ramecek na propagacnim obrazku, to je Photoshop jako loni nebo to ma tentokrat skutecne uzke ramecky po stranach?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nechápu cenu smartphonů. Za tu cenu je PC/notebook s dražší konstrukcí a lepšími parametry i reálným výkonem a lepším i dražším softwarem/OS. Sériovost výroby je srovnatelná. Kdyby aspoň místo laciného hliníku použili něco lepšího, tak by se ten absurdní příplatek zdůvodnil. Ještě bych pochopil nacenění BB Passport, protože to je unikátní konstrukce vyráběná v menší sérii, ale jakýkoliv dotykáč nad 8k je výsměch zákazníkům, kteří si to nechávají líbit a nepřemýšlí.

BTW nová Nokia 3310 se minimálně po designové stránce opravdu povedla!!! Konečně něco originálního.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A notebook das bezne do kapsy...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ne, takže méně materiálu je dražší proč?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neni to zrejme? Zkus zacit pouzivat tu vec mezi usima. Notebook, nebo smartphone prece nehodnotime podle vahy, jako maso.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zdůvodnil jsem proč to zřejmé není a ty jsi to nevyvrátil. Najdi si notebook za 16 tisíc a řekni mi co je v tom mobilu tak drahého.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

„- Já bych chtěl ratlíčka, docela malinkýho, lacinýho.
- Ratlík není tele. Čím menší, tím dražší“
(Švejk)

Malý počítač je drahý právě proto, že je malý.
Dostat ten hardware do menšího prostoru je prostě složitější.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Když on se ten HW v notebooku a mobilu liší, takže tímhle vyšší cenu mobilu nezdůvodníš.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja taky ne. Ale matlafouny nejsou urceny pro lidi od IT nebo pro cleny mensy. To je proste hloupa hracka pro bezne lidi, kteri tomu nerozumi a nechteji se nic ucit. A ti lide jsou ochotni za takovyhle smejd platit a to vic nez za PC/ntb, nebot tihle se jde vic chlubit na ulici.
Nova Nokia 3310 je vec vkusu, me se teda nelibi. A vnitrek je k zbliti, cekal jsem jednoduchy telefon a misto toho kravinama nacpana S30+. Ty kontextove klavesy budou mit patrne dost nejisty stisk, D-pad pro starsi lidi taky nebude, 2G se bude mozna brzo vypinat a 2Mpix fotak a 16MB pameti je zase na lepsi tlacitkac malo. Barevny displej na slunicku bude asi taky o nicem. Bud meli udelat fakt jednoduchy foun typu 3310, nebo neco podobne tem novejsim tlacitkovym, co uz mely slusny fotak atd. Tohle je jen dalsi nedomysleny kram se slavnym jmenem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

22 tisic za mobilni fotak? Ma to aspon lepsi fotak nez rok a pul stara L950xl, kterou se chystam tento tyden koupit?
Ale je to fuck, za 22 tisic je kvalitni zrcadlovka a nekolik kvalitnich kompaktu. Jako smartphone by to snad zadny soudny ajtak nepouzil diky deravemu smirovacimu lagroidu, tak k cemu to je? A navic cinsky krap? Za cenu iphonu??? Dokonce vlastne i drazsi .... A je dost mozne, ze ten iphone bude fotit i lip, tak k cemu je tohle? Ja proste nerozumim tomu jaka je cilova skupina .... vi to nekdo? Kdyby to stalo 1500 jeka vetsina s lagrodiem, tak nereknu ani pul slova nebo prave uchylna cena je to, cim se to vyznacuje?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nepřeháněj to s tou fóbií z Androidu. Bezpečnostní nadstavby od Samsungu nebo BB z toho dělají dobrý mobilní OS (vzhledem ke konkurenci). Diephone 7 stojí 21k, ale má jen 32GB úložiště a displej s trapnými (v této cenové kategorii) 1334 x 750 bodů.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nevim, jestli samsung ma nejake nadstavby, BB koupilo good technology (a vime jak se jim to vyplatilo). Ale je to kazdopadne zaplatovani mrtveho kone. Android je proste systeme spatny (nepopiram, ze vyrobcum se to libi, proc prodat jeden windows-to same plati i ve svete PC nebo iphone, ktery cloveku vydrzi pet let, kdyz muzou prodat neco, co je zastarale uz na vyrobni lince a nikdy nedostane upgrade? a jeste to lidi kupujou jak votekli). Nikdo si to netroufne v IT nasadit do firmy. V dobe, kdy uz i ten iphone SE clovek, kteremu z nejakeho duvodu nejsou windows po chuti, tak nema android absolutne opodstatneni na trhu. Ale je toho nepreberne mnozstvi a prodejci to radi nabizi lidem, protoze vi, ze do roka je tam maji znova:) K cemu je jim prodat telefon, notebook nebo tablet s windows nebo apple, kde maji smesnou marzi a cloveka nekolik let neuvidi. Radeji mu prodaji cinsky android, kde ma treba v tomto konkretnim pripade marzi treba 10-15k a za rok je tam zakaznik jak na koni, protoze bude chtit nejnovejsi android, bude masirovan medii jak nekomu vybilili ucet a ze jedinou radou je prechod na novou verzi, kterou mu to nenabidne atd ....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Samsung Knox a ve firmách (i těch velkých) se androidi objevují. S teorií spotřebáku částečně souhlasím. Vzhledem k cenám iphonů se i ten android s častějším střídáním vyplatí, takže jako lepší řešení zůstává jen Windows pro celé cenové spektrum a BB jen pro dražší.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Android je iba taky zly aby ho este ludia kupovali. Ma ale ine vyhody, ktore ostatne platformy(OS) nemaju. Android ma opodstatnenie na trhu.
Prirovnal by som ho k windows v zaciatkoch(95 a 98). Hoci mali kopu much, nedokonalosti , tak v danej dobe zaplavili rozvijajuci sa svet PC.
To iste dosiahol Google s Androidom. Zaplavil svet operacnym systemom akurat tak dobrym aby fungoval a prezil.
Ak by chceli dat na trh lepsi OS, tak by mal x obmedzeni(z pohladu BFU), bol by drahsi a trvalo by to dlhsiu dobu a to by sposobilo ze by sa na trhu tak nepresadil.
Ake vyrobky na trhu dominuju? Priemerne, a taky je aj Android.

Osobnemi nereze ani jedna platforma a nastastie zatial dokazem fungovat bez smartfonu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

W95 a 98, vetsina nebyla ani na netu, natoz mit kamery, GPS. U mobilu ta latka musi byt nastavena podstatne vys.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tiez nevidim dovod kupovat take drahe mobily ale istotne sa najdu ludia s inym nazorom. Vlastnim Huawei P9lite, som spokojny, vykon super, dizajn aj kvalita OK, na paušal som ho dostal za jedno ečko. Na nete stoji cca 200 euro. Ja osobne by som momentalne lepsi nevyuzil a radsej si o rok kupim novy telefon, lebo viem telefon pri praci zničiť.... ako kupit nejaky drahy telefon a potom ho stražiť ako oko v hlave.. Android mi vyhovuje, no s tou cenou suhlasim....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vzdyt je to presne naopak. Vyvoj tech smartphonu respektive hlavne SoC neco stoji a vyjma Applu se ostatni potykaji s nizkou ziskovosti. Samozrejme minimalni zisk je predevsim na levnych telefonech, ktere kupuje vetsina lidi a ti co kupuji highend to vlastne plati.

Ano uznavam, ze kupovat stredni tridu typu P9lite je rozumne, uz proto, ze tu jsou dva zasadni problemy:
1. koupe TOP modelu je casto otazka spolecenske prestize a ti zakaznici samotny vykon, ktery TOP model nabizi, ani nevyuziji, k cemu takova "prestiz" spis hloupost.
2. Ti kdoz by potrebovali TOP model, protoze vedi co s vykonem a chteli by neco opravdu vykonneho maji smulu, protoze Android zabije jakykoli vykon. At mate P9lite nebo P9 tak Android laguje uplne stejne a lepsi vykon s lepsim hardwarem stejne nenabidne. Je tak opravdu nesmyslne davat do Android telefonu tak velke penize, kdyz to stejne nic moc neumi.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ono nešlo mi ani tak o tu presiž alebo cenu ale o citujem.
"Ja osobne by som momentalne lepsi nevyuzil a radsej si o rok kupim novy telefon, lebo viem telefon pri praci zničiť.... ako kupit nejaky drahy telefon a potom ho stražiť ako oko v hlave..
Verim, ze kupovanie drahych puzdier, ktore z drahych, peknych, tenkych mobilov spravia neidentifikovatelnu placku nieje nic pre mna a aj pre vela ludi, telefony vyuzivame vkuse a vsade, takze za rok-dva su vypouzivane, u mna skor. Rdsej si kupim castejsie strednu triedu.... Takze na toto som chcel poukazat.... s vasim prispevkom suhlasim.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

@BTJ

Sorry, ale nikdo soudný si dnes telefon s Windows 10 nekoupí. I když jsem měl Windows 10 Mobile rád, tak musím říct, že je mrtvý. Oproti Androidu pořád chybí některé funkce a poslední dobou mi začínají chybět aplikace. Jediná šance, jak mí alespoň trochu novější funkce je být v programu Insider, jenomže pak zase polovina věcí nefunguje normálně. Občasné bugy bych pochopil, ale nestačím se divit, že například předposlední verze Fast Ringu obsahovala tak závažné chyby BT stacku, že Bluetooth vůbec nešel používat.
Navíc, čím více získáva W10M funkcí, tím je pomalejší, více nestabilní a více zabugovaný. Rychlost některých aplikací je šílená a to je dáno jak systémem, tak nekvalitou oficiálních aplikací. Je k vzteku, že aplikace, která má oproti Android verzi polovinu funkcí se spouští třeba i půl minuty.

Některé BT funkce slibuje Microsoft už asi rok a pořád nic. Některé funkce pro změnu ani neslibují...

Android poslední roky taky nestál na místě. Pokrok mezi 4.4 a 7.0 je jasně vidět. Navíc se docela zlepšuje podpora od výrobců.

Na Windows 10 Mobile se mi líbí hlavně přehledně navržené UI a bezpečnost, ale zase se mi nelíbí tuna jiných věcí. Je to prostě mrtvý systém a já rád uteču k Androidu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro me je android nemyslitelny .... jako zavirovat si telefon SMSkou, to uz je silne kafe. Kdyby to bylo PC pred 15ti lety, nereknu ani pul slova. Ale vec, kde mas internetove bankovnictvi, chodi ti tam potvrzovaci SMS zpravy, mas tam internet, GPS, dve kamery, mikrofony .... u takove veci je u me bezpecnost az na prvnim miste. A aby byly nebezpecne aplikace i z oficialniho zdroje, tak to je proste strasne spatne.
A je mi uplne jedno, ze chybi nejake aplikace, vetsina jich je a ze se treba messenger nacita dlouho, protoze je to iphoni aplikace, to taky preziju. Ale nepreziju android - tecka. A nepreziju iphone a to kvuli cene a kvuli znacnym omezenim a svazanosti pouze s applem. Byt macintoshovy, tak s tim problem nemam, ale jsem, stejne jako naprosta vetsina sveta windowsovy.
Pro me je z hlediska ceny prijatelny pouze iphone SE nebo neco s windows, nic jineho na trhu proste, pro ajtaka a trochu bezpecnosti znaleho cloveka, neni. Jako nechci nosit v kapse telefon za 30 tisic, abych se bal, ze mi nekde spadne a rozbije se. Jako HW je iphone krasny, to nepopiram, ale treba by mi dnes uz strasne vadila absence bezdratoveho nabijeni atd.
Pro spoustu lidi, vcetne me, je android ze hry prvnim logickym parametrem - bezpecnost. A pak uz moc moznosti neni.
Lol, prece se nasly i nejake spizovaci malwary primo v originalnich ROM od cinskych vyrobcu. Tohle mi treba nevadi tolik, protoze neverim, ze bych byl pro cinany zajimavy. Ale vseobecna deravost je problem. Nasypou ti tam botnet. Chces se prihlasit na VPN a pres RDP na domaci pocitac, kde mas hromady osobnich veci a jako bat se tyhle, pro me nyni samozrejme veci, delat na androidu, to je proste na dve veci. A rady jako nenavstevujte nezname weby, jsou az k popukani:o) A kdyz se takhle nekdo dostane do domaciho PC, tak uz to zacina byt hodne zajimave .....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To je uplne nesmyslne co tu pises, je videt, ze o Androidu nic nevis.

Android je open-source, proto se chyby rychleji najdou a zneuziji, ale take se rychleji najdou a opravi. Zatimco na Windows musis verit Microsoftu.
Android je open-source a jednotlivy vyrobci telefonu, tak nedostanou binarku od Microsoftu, ale proste si stahnou zdrojovy kod a ten musi naroubovat na svuj telefon. Proto vubec neplati, ze je kazdej Android stejnej. Delali na to testy myslim nejakej technologickej casopis to platil a jeden z nejhorsich Androidu byl napriklad v Prestigiu, jednoduse vyvojari Prestigia nekterym castem zdrojaku vubec nerozumeli a povazovali je za zbytecne a tak je smazli a nezkompilovali na svych founech. Podobne treba Lenovo tam melo nejakej bezpecnostni incident, kterej proste na cistym Androidu neni. Ale mnozi jini taky, jen jsem si tyhle dva zapamatoval. Naopak Samsung otravuje nekterym uzivatelum zivot svym zabezpecenim KNOX, protoze se to spatne obchazi a telefon je problem rootnout atd. Jenze na druhou stranu pro bezneho neexperimentujiciho uzivatele je to super zabezpeceni a mozna bezpecnejsi smartphone neni vcetne tvych Windows Mobile. Tim tady nechci nikoho nabadat ke koupi Samsungu, ma spoustu jinejch problemu, ale (ne)bezpecnost mezi nima rozhodne neni.

Ja sice Android mam, ale hodne si slibuju od Microsoftu, pokud se mu podari nejak rozjet na smartphonech klasicky Windows. Nejsem teda androidi fanousek a za me nejvetsi chyba Androidu je technologicka stranka veci: linuxove orezane jadro, na nem naroubovana java virtual machine a na tom naroubovane prostredi a aplikace. To bylo samozrejme urcitou dobu pouzitelne, ale pokud jsou dnes taci pripadi, kteri chteji pouzivat telefon jako pocitac, tak tam uz to potom nejde, protoze problem prepinani aplikaci, problem multiaplikacniho behu, ze to ma velkou rezii, atd. Navic v Googlu programatori taky nejsou zadni ajnstajni, takze maji problem se spravou pameti, atd.

Ale Windows Phone bylo puvodne to same v blede modrym! Nesleduju je uz, ale doufam, ze ted uz Microsoft jede klasicky system a na nem vystavene behove prostredi UWP, zadny dalsi preklad od virtualniho stroje? Microsoft bohuzel podcenil silu nezavislych vyvojaru a myslel si snad, ze jim bude za vstup na Microsoft Store uctovat poplatky nebo co, to se mu krute nevyplatilo a WP (WM) jsou aplikacne mrtve, proto ja zakotvil pres svuj odpor na Androidu. Na iPhonu se shodnem, nic pro neapplistu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak cely android neni open source a neverim, ze si to kazdy kompiluje sam, ale netvrdim, ze to tak neni.
Kazdopadne to paradigma o opensource rozhodne neplati. Ono pod svicnem je nejvetsi tma. Microsoft poskytuje zdrojaky MVP (coz muze byt skoro kdokoliv), pokud neni nekde z iraku nebo syrie. Na CVUT jsme meli pristup ke zdrojakum, kazda druha fakulta ho ma. Kazda firma zabyvajici bezpecnosti je ma a stojim si za tim, ze zdrojaky windows cte vic lidi nez linuxu, minimalne proto, ze jim za kazdou chybu microsoft kralovsky plati. Open source neni rozhodne sebespasny a to, ze kazdy muze, neznamena, ze vubec nekdo to dela:) To je hlavni kamen urazu, ale to je kazdeho vec, cemu vic veri.
Jave nemuzu prijit na jmeno, je to proste zla technologie, nikdy jsem snad nevidel bezet javovy projekt bez nejakych problemu. Microsofr windows phone zarizl uz pred nejakou dobou, samozrejme jeste roky budou vychazet updaty podle enterprise politiky. Ale ted uz se soustredi jen na W10 a kdyz clovek na W10Mobile zabrousi pod poklicku, tak jsou to fakt plnotucne windows, proto taky mobilni W10 vychazeji povetsinou soubezne s desktopovyma W10 buildama. Jako microsoft udelal hodne chyb, to jako by se ani nedalo vypsat ... ale to UWP je slibne. Je slibna i ta bezproblemova migrace aplikaci z iphonu na UWP na par kliku ... je az s podivem, ze vic nemotivuje, aby vyvojari sve aplikace preklapeli i na windows. Podle me furt zijou v tom, ze se ten jejich obchod rozbehne i mimo desktopy. Ono je samozrejme smutne, hodne smutne, kdyz se objevi aplikace jako facebook messenger, ktera je prostym buildem na windows, takze ma fylozofii ovladani a design iphonovych aplikaci, ktera je oproti windows uplne jina. U androidu je to fuck, tam gugl snad jeste nevydal zadne doporuceni, tak je kazda aplikace jak kockopes. Ale uprimne si myslim, ze bude muset microsoft vratit do windows multiplatformitu s androidem (ona dokonce na mobilech v ranych verzich windows 10 mobile byla!, ale strasne zdrovala system - jsem to mel na stale L720, bylo to zcela nepouzitelne, ze mi to lezelo v supliku jako cihla a jednoho dne prisel update a bylo to 10x rychlejsi, nekecam. WP8 to nebyly, ale brutalni narust vykonu a pak jsem se dozvedel, ze to bylo vypchanim androidu). Oni se samozrejme boji, ze nativni aplikace nikdo delat pro windows nebude, ale to je proste dan, za diletantstvi. Podle me by meli udelat vlastni store, ehm ... nebo proste povolit androidi aplikace ve svem storu a pridelat tam ten modul. Udelat to uplne jednoduse, bez integrace v systemu, jako nejaky virtualni stroj, at si to bezi pomalu jak chce. Zadne behy na pozadi, jenom aby ty aplikace tam proste byly. Udelat takovy prvni bezpecny launcher androidich aplikaci:o) Neverim, ze by to samotny system zpomalovalo. Proste to udelat jako subsystem, stejne jako je ve windows uz roky ten posixovy a ted nove je tam i to ubuntu, tak by pribyla moznost poustet izolovane androidi binarky. Povolit maximalne pristup k netu a bluetooth, vytvoreni ikony aplikace a konec, vsechno ostatni jen dummy funkce, zadne pristupy k telefonu, kontaktum atd. Nejely by launchery a jine picoviny, ale z tech pouzitelnych aplikaci, co pro android jsou (kterych je z celkoveho poctu krute pod jedno procento), tak by jela naprosta vetsina. Vlk by se nazral a koza zustala cela. Myslim, ze to tak nakonec dopadne, bude muset dopadnout, jestli nechcou aby je prevalcovaly chrome booky, ikdyz toho se asi fakt bat nemusi:) Spolupracovali se samsungem a nakonec zadne windows do samsungu nebyly, akorat jedno xiaomi. Ale oni vyrobci drzi basu, oni radi android, ktery nema dlouhou zivotnost. Oni ho budou drzet co nejdyl, to je jasne. Aby ale nezaspali dobu a neprevalcoval je nakonec iphone s jedinym modelem .... ono iphone SE uz mel hodne nakroceno. Kdyby apple vydal pristi iphone, za 7 tisic, tak po androidu uz nestekne ani pes a budou se predhanet microsoftu, aby jim prodal licenci:) Ale to uz by bylo stejne pozde pro vsechny:o) Iphone je mi nesympaticky ovladanim a politikou a cenovou politikou, ale je to proste nejlepsi system .... i lepsi nez windows, tomu verim, o androidu ani nemuze byt rec. Kdyby prodavali slusny iphone za 7k, tak vsichni ostatni ze dne na den skoncili, i ja bych si jej bezel koupit:o)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Osobne nedokazu odpovedet, iPhone je mi nesympaticky vic politikou uzavrenosti nez cenou, takze nevim, zda bych si ho koupil, kdyz by ho zlevnili. Ono taky na iPhone jsou navazne dalsi sluzby a ty jsou casto v CR omezene, takze to samozrejme vidim vic negativne a nevidim ty pozitiva, ktery videj lidi za vodou.

Ja nevim, nejaka moznost stahnout si ze Storu virtual machine a na tom moct spoustet androidi aplikace by mohla bejt, ale osobne vidim spis problem v UWP a ve Storu, ten Microsoft tlaci silou a nejde to. UWP zase porad neni na urovni klasiky win32, tam musi Microsoft hodne zapracovat.

Kazdopadne Windows 10 Mobile je momentalne mrtvy a nenapada me, jak by slo znovu nastartovat. Mozna ten Microsoftem slibenej subsystem pro klasicky exe 32bit aplikace na ARM. Pokud MS zvladne dobre emulaci a nebude to nejak extremne zpomalovat, tak by to mohlo na chvili pomoct. Tezko rict, Microsoft udelal chyby opravdu na vsech frontach a bude se to tezko zvracet a muze byt technologicky oproti Androidu o 1000% lepsi.
Ja nejsem vyhranenej pro Microsoft, zajima me i Canonical a jeho Ubuntu Touch, ale reknu to takhle, beru cokoli, kdyz pro to budou aplikace a budu schopnej rozdupat momentalne nezbytnej lagdroid. :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak rikam, byla hodne chyba zabit tu kompatibilitu s androidem (ikdyz samozrejme to chapu) a myslim, ze to proste nutne prijde, akorat to musi udelat ciste jako modul a ne to integrovat do systemu, aby to tak silene zpomalovalo. Kdyz jsou schopni rozjet plnotucne x86 windows na HP Elite X3, tak snad budou schopni mit modul s androidem, byt ty aplikace budou treba pomalejsi, ale budou. Hry klidne at nejedou, ale musi jet vsechny ostatni veci. Je teda fakt, ze u IoT se schyluje k revoluci a W10 by to meli v dubnovem updatu jako prvni system plne podporovat, takze se nastesti cele IoT obejde bez specialnich aplikaci. Ale furt je spousta specializovanych, co jsou jen pro android/iOS. Byl jiste dobry tah udelat framework, pro migraci iOS aplikaci na windows, ale chybi tam nejaka sirsi motivace vyvojaru a zjevne to neni ono a bude muset prijit ta kompatibilita s androidem. Ono je to jak se surface phonem (byt to nemusi byt s timto nazvem a uz vubec ne od microsoftu), mobil/plnotucny desktop proste prijde, otazka je kdy ... podle me to tu uz melo byt. Nechapu marketing microsoftu, uz treba roky lakaji na to 3D skenovani pomoci mobilu a stale nic. Dokonce uz to loni ukazali v praxi a furt nic. Pritom je to vyslovene bomba, ktera eliminuje treba gugl tango, ktere potrebuje specialni HW ..... nerozumim, proc to uz davno neni, proc vyvojari toho nemuzou vyuzivat. Mi to prijde, jak kdyby microsoft (a to je i u jinych firem) nekdo zevnitr sabotoval:o))) Nejaky indian:o)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jasny, Android aplikace typu Muj vlak (treba pro me nutnost a je jen pro Android a iOS) a telefon aby to melo slusnej hardware typu Snapdragon 821 nebo lepsi a aby to nestlo balik jako iPhone. Vic jak 20K nikdy za telefon nedam. Budu spokojenej a s raosti se Androidu zbavim a prejdu zpet k Microsoftu. (Sam jsem vyjma nejakeho testovani mel naposledy Windows Mobile 6.5.)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kroky microsoftu jsou fakt dost nelogicke. Jako ten subsystem pro android tam meli dat jako komponentu pro doinstalovani. Osobne bych to treba mozna i uvital, aspon treba na nejake testy, kdybych mohl zkouset androidi aplikace treba na pocitaci. Ruzne bluestacky, to proste nefunguje. Kdyby to bylo volitelnou soucasti systemu, tak by to bylo super. Ale ja tu microsofti politiku nechapu, pred par mesici kompletne promazali obchod o stare aplikace, jako proc? Jeste bych tak nejak chapal, ze napisou nejake varovani, ze aplikace je zastarala nebo co. Nebo ze autor neodsouhlasil ten parental filtr, novou licenci nebo co, coz byl pry duvod. Oni ty aplikace smazali, jakoze uplne natvrdo, ani odkazem se nedaji stahnout. Treba veci jako flightradar24, coz kazdy muze namitnout, ze je picovina, ale odstranil to vydavatel ze storu, jakoze nenapada me duvod proc, kdyz aplikace normalne funguje, to same treba ebay. Tady nechci byt paranoik, ale skoro bych v tom videl prsty u guglu, ze jim plati, kdyz to stahnou od microsoftu (viz treba softbank, ktery jako prvni umoznoval bezdratove placeni na mobilu a bylo pro snad pouze pro windows, tak po koupi guglu to explicitne vypli), podobny priklad s bank of america (to uz asi zas aplikacku maji, osobne vubec nechapu mobilni bankovnictvi pro android, to je sebevrazda). Kazdopadne treba ten ebay, flightradar24 atd, kdyz je clovek ma jednou nainstalovane, tak se proste pri reinstalaci stahnou a hotovo. Ale pak jsou treba aplikace, ktere se samy odinstalujou z telefonu bez vedomi na zadost vydavatele (to na androidu bylo taky, to si vzpominam), coz muze byt z hlediska bezpecnosti. No ale pak jsou ty aplikace co pred par mesici smazali, ktere proste FYZICKY nejsou uz ke stazeni. Jako "zakoupene" je mate, vitide, ze jste si ji kdysi instalovali, ale nainstalovat uz proste nejde. To je treba priklad poseidonu IDSJMK. Mam tam kredit a protoze nedokazali odpovedet na mail microsoftu a potvrdit nove podminky, tak jim tu apku proste smazli .... kdyby byla nejak explicitne ke stazeni, budiz, ale proste neni. Napsal jsem vyrobci aplikace, at mi to posle a poslali mi to mailem, ale to je proste reseni jak noha. Na druhou stranu, mam si sideloadovat "neznamou" aplikaci od lidi, co nejsou schopni ji udrzet ve storu? Nevim proc ji natvrdo odebrali, treba tam byl nejaky nebezpecny kod, co ja vim. Ja se do toho dival, je to stary nezakryptovany typ aplikace a je to vlastne jen HTML aplikace, aby se nemuseli s tim hrat pro ruzne platformy, je to samozrejme tim padem temer nepouzitelna aplikace, vsichni nadavaji. Ale kazdopadne to neni pointa no .....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vim proc to tak je, proste je to bussines, omezeni konkurence. Preci konkurentovi nenabidnu prodejni platformu pro soft, ktery sam prodavam, at uz primo, ci jako sluzbu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.