Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Huawei představila předběžné ideje pro 5G sítě

To by nemusel být problém. Rušení a zvyšování FUP jde ruku v ruce s rostoucí rychlostí. V okamžiku, kdy dojde k nasazení 5G v ČR, o FUP nejspíš úplně přijdeme :-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

To těžko, FUP zůstane, T-mobile postaví jeden vysílač, spustí masivní letákovou kampaň "Jsme opět nejrychlejší" a Fargali z O2 to bude komentovat, že jsou to žabaři, O2 postaví už v popříštím roce vysílače hned tři a doplní to obligátním dovětkem, že český trh je specifický. Vodafone mezitím předvede nové tarifní portfolio s účtováním dat po jednotlivých bitech.

+1
+38
-1
Je komentář přínosný?

Zdá se mi to, nebo se po českých luzích a hájích rozlévá vlna negativismu?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Priznam as Bol by som rads eh keby operovali viac s fyzikalnymi parametrami ako s marketingovymi. Napríklad to navrhnúť s ohľadom na zníženie spotreby, vydrž smartfonov je stále problém, ďalej vyššia stabilita pri slabsom signále (aj keď to je aj záležitosť os ), možnosť lepšieho pokrytia v horách, zastavanych oblastiach a podobne.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

... a já bych ten bezdrát utnul úplně.
"Grilovanejch" mozků a podobných bujících sajrajtů nějak přibývá...
Chápu, že pokrok nezastavím, ale pěkně si pod sebou řežeme větev...

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Máte hodně přehnaná očekávání.
http://mobil.idnes.cz/mobilni-data-ceny-porostou-ddk-/mob_tech.aspx?c=A1...

Také by nebylo na škodu napsat něco málo technického. Zatím tu jen papouškujete jakési PR kecy nepříliš kvalitního výrobce.

Jak už jsem jednou říkal, Diit se přeměnil na novinkový server, který převezme a přeloží zprávy cizích webů a maximálně přidá nějakou tu omáčku. Vlastní tvorba je nulová.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Takový je bohužel současný trend, bohužel.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Ach jo, autor mirne zaspal dobu :-( A nebo mel v supliku clanek mesic ci dele a vydal ho az ted.
Tedy, fakta:
Vodafone uz ma pokryte ZNACNE uzemi této republiky 4G siti (LTE)
Například ja na chate, která je v Prdelovicich pod Velkym kopcem byl rad, ze jsem tam mel občas GPRS signal od O2, no v dnesni době jiz asi 3 tydny mam LTE od Vodafonu a funguje to spolehlive - i přes spatny signal jedu cca 3Mb za sekundu.
Pokud se někdo podiva na mapu pokryti (které se dle mych zkusenosti da verit) http://www.vodafone.cz/mobilni-pripojeni/ (na strance dole) tak je videt, ze uz to je jakz takz docela slusne, a co mam informace z Vodafonu, tak do konce roku 2014 mají v planu nasadit tu technologii v podstate na VSECH svých vysilacich (zacinaji od tech malych lokalit a postupuji k velkym).
Tohle není reklama na Vodafone, samozrejme mají spousty chyb, ale rozhodne internet u nich zacina vypadat docela slibne. Mam ten tarif s FUP 20GB, pricemz oni tvrdi, ze se ten FUP pocita pouze na stahovani/stream video a podobne, no i kdyby ne, tak to na mobilni pripojeni docela ještě i jde...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Vodafon na té mapě dost kecá. Náš prdelákov měl být kompletně pokrytý LTE už v březnu a nějak jsem si nevšiml, že bych tu o LTE signál zakopával. :(

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To je docela zvlastni...ja se pohybuju fakt v takových koncinach, kde nic poradne není, a všude ten Vodafone je. Zrovna i ted...jo, mam tu 1 carku z 5, občas 0 z 5, ale net jde porad spolehlive, to třebas vůbec nechapu, jak to delaj, ale funguje to :-))

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

To si šťastnej člověk.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kecá nejenom Vodafone.
V Bruntále nebo Jeseníku má být dle T-Debilu HSPA, ale jsem rád, že tam je asi Edge. Stažení přílohy v emailu(2MB) je dlouhé jako sníst polévku v motorestu.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Dívám se na tu mapu a NIKDE nevidím žádné 4G (až na Karlovy Vary pro rusáky). Občas někde vidím 3G HSPA+ DC, ale tím nejsou pokrytá ani velká města jako Brno/Ostrava a i s obyčejným 3G Vodafone obecně sere na celou Moravu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak to se na tu mapu divas spatne.
1. V Karlovych Varech byla pro ucely filmoveho festivalu zrizena ukazkova zona, ktera jede plnou rychlosti LTE.
2. Ve zbytku republiky pak Vodafone ma LTE o nizsich rychlostech, ale hlavne ma LTE pokryti na vetsim uzemi nez ma u O2 mizerne 3G ... mizerne rikam proto ze i tam kde nejakou nahodou je, ze rychlost srasne kolisa a je hodne mizerna.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ne. pouze si čtu popisek, který je jasný :
"Základní LTE 900, 3G HSPA+"
"Rychlý 3G HSPA+ DC"
"Nejrychlejší LTE 1800"

Jediné místo s "nejrychlejší" barvou jsou Karlovy Vary. Zbytek je 3G. O O2 tady vůbec nejde, nevím proč to tady tahat.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"Dívám se na tu mapu a NIKDE nevidím žádné 4G (až na Karlovy Vary pro rusáky). Občas někde "

A to LTE 900 je podle tebe jako co ? :D
Proc sem taham O2 ... proc asi, protoze co se tyce dat na tom rozhodne neni lepe, pokud si mimo vetsi mesta tak jen GPRS, ani to blbe EDGE tam neni. A kolik operatoru tu asi tak je. Aspon ten Vodafone se snazi.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

No to je snadne, kdo se chce dozit lepsich tarifu a rychlych dat, musi opustit tuhle zlodeji a korupci prolezlou kotlinu a odcestovat do 21stol, kde dokonce maji zmrzlinu ze smetany (magnum made by CR se neda zr* ... pfuj margarin misto smetany) ....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A nestačilo by jen kontrolovat, navštěvovat a uklolovat svého zastupitele/poslance/senátora, sněmovní výbor, uzemní plán, ČTU,NKU...... jako v západní EU/US/Jp/Kr?
Kecama u piva se nic nezmění, naopak zhorší.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ti zastupci se vetsinou radi s nevhodnyma lidma a odborniky ignoruji, takze sice mame zakony na vse, ale jsou deravejsi nez cednik a jeste vetsinou maji opacny vysledek nez byl puvodni plan.

V prve rade se musi zmenit cela spolecnost, dokud se to nestane, tak politika je v tehle zemi ztracena. Poslednich 24 let to tu jde z kopce. Nerikam ze predtim to bylo v poradku, ale ... . No ono obecne cela Evropa upada :-( . dobre je to videt na filmovem prumyslu, ale deje se to uplne stejne i v jinych odvetvych.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ne, stačilo by uvědomit si, že nikdo nebude za jiné makat, aby se oni měli dobře, a že postarat se o sebe musíte sám. Jinak to dopadá jako dnes - režim každého odře o 30-80 % toho, co si vydělá, naslibuje hory doly a samozřejmě logicky stejně neexistuje šance, jak by se ty žvásty splnily. Ještě navíc likviduje trh a vůbec ty, kteří ty ostatní živí.

Takřka celá západní civilizace je v prdeli, veškerý slavný růst za posledních 30 let je komplet na dluh a jak se to vyvíjí, až to rupne, bude to hodně špatný.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

To jsou zase kecy. V diskuzích na novínkách je to samý levičácký šmejd a ty tady zase šíříš názory z opačného spektera. To jsou názory jak od té nejsměšnější strany - Svobodných.

Takový jako ty budou žádat minimální stát, žádné daně, atd. Ale v momentě, kdy se něco stane budou břískat "jak to, že se stát nepostaral?".

V prdeli není celá západní civilizace. V prdeli jsi možná tak ty a celý DIIT. Recenze tu žádné nevychází, až na pár výjimek. Test grafiky se dělí na několik částí, aby to nevypadalo tak blbě.
Jinak je to tu samá převzatá novinka (za pár let vás redaktory nahradí Google Translator) a debilní polemiky a informace cucané z prstu. Tobě taky ty recenze zdrojů nevydržely moc dlouho...

Od odchodu WIFTa to tu jde do prdele. Všechny aktuality, co tu jsou jde najít na konkurenčních serverech se značným předstihem. Proč by měl čtenář lézt sem? Jakou přidanou hodnotu mu nabídnete, když tu ani recenze nemáte?
Na DIIT chodím už jenom ze setrvačnosti a taky mě tu baví trollovat v diskuzích. Jinak docela bída chlapci.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Takoví, jako já asi dost těžko, to spíš salónní bolševický odpad, co se hrozně vydává za pravicové. Mě by k životu stačilo, když by se mi do něj režim přestal srát, bohužel totiž musím vydělávat 12 hodin denně včetně víkendů na příživníky, ať už to jsou morgoši, jiné lemry na dávkách, multikulti / zelení / zykloaktivisti nebo úřednická svoloč, takže trochu nezbývá čas na recenze a jiné věci, které tu stejně lidi nečtou tak, aby se to vůbec vyplatilo. Krom toho pokud si vzorek nezařídím sám, tak to trvá věky, stejně jako vydání poté, kdy to už teda i napíšu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Současný stav ti vadí, co jsi udělal pro zlepšení?

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Jinak ja mam ted diky explozi sedaku dokonce jen 2x drazsi tarif nez na zapde, kde berou 3x tolik ... ale tak pokrok, mel jsem to jeste X nasobe drazsi nez jsem Vodafonu udelal PA PA.

A nabidky co mi davali proste prisly pozde, ja uz jsem takovy, proste se rozhodnu a davat by mi to museli zadarmo a jeste mi mozna platit ;-))

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.