Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Hybridní pevné disky WD Blue s 8GB MLC NAND flash jdou do prodeje

Mne se tyto pokusy nelibi, budto vezmu klasicky pevny plotnovy disk nebo plnohodnotny SSD a vim na cem jedu, kupovat preklus SSHD mezi HDD a SSD je podle meho nazoru pekna pitomost, pitome nevyvazene.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Vůbec bych s SSHD neměl problém, kdyby ta SSD část měla alespoň 32 giga, protože do 8GB se fakt mé nejpoužívanější sektory na disku nevejdou.

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Ano, souhlas, ale jeste je tam faktor bezpecnosti dat. Kdyz umre SSHD je to z hlediska obnovy ztracenych dat horsi nez kdyz umre HDD.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Každopádně, ale jelikož v SSHD není nic exkluzivně jen na té SSD části, nýbrž je to jen kopie z plotnové části (alespoň dle recenzí existujících zařízení), je to přeci jedno.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

přesně tak, žádná data se tak neztratí :)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?
+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

taky bych do toho nesel ani za nic, nemas zadnej prehled kde co je, kdyz budes nejakou appku pouzivat min a nevejde se tam bude se spoustet dlouho atd, navic algoritmus nejspis presouva soubory mezi tim co je aktualne nejpouzivanejsu = porad neco prepisuje a zivotnost pujde do kopru, je to jak svicarskej nuz, umi vsechno ale naprd

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

O životnost flash pamětí se bát nemusíte, v SSHD jsou kvalitní SLC paměti, které bez problémů přežijí mechanickou část disku. Ale taky už nějak nevidím důvod pro pořízení SSHD, už pár let mám 300GB, což mi více než postačuje.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ake SLC ? v nadpise aj tech parametroch je uvedene predsa MLC ;-) Ale to je fuk , hybridy maju zmysel akurat do notebooku s 1 poziciou na hardisk aj to len v pripade ze nestaci kapacita SSD .Na desktop jedine SSD na system + aplikacie a data na klasicky HDD

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

V casoch ked este hybridne HDD mali zmysel pouzival Seagate SLC. Dnes uz tiez presiel na MLC. Ale dnes by som uz hybrid nekupoval. Aj lacny a na pomery SSD pomaly kusok je vykonom uplmne inde ako HDD a kupim 250GB pod 100EUR. Original HDD s NB hodim do USB3 boxu a mam uloziste s rovnakou rychlstou ako by bo pripojeny priamo na SATA. Je len malo ludi ktory na NB riesia pracu narocnu na data a potrebuju mat disk priamo v NB.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Toho bohdá nebude, aby vám dal western mainstreamový 2TB anebo nedej bože 3TB disk s dobrým poměrem cena/GB se 7200 rpm, to radši budeme vymýšlet podobné voloviny.

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

WD ví, že to je technologicky (spolehlivostně) nemožné.

Navíc proč? Tak velké datové disky nejsou na OS, ale skladování dat a SSHD je IMHO slepá větev vývoje, hybrid, který nemá podstatné výhody, ale má jen částečně umazat řádový výkonnostní náskok SSD.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

k te velikosti.. ze neni pro OS.. povime si az tu s nami budou winX aka Win Final aka Win online service deset let a budou mit nastahovany desitky GB zaplat :-/
jinak souhlas sshd - prinejmensim jak ted se vyrabej jsou slepa vetev

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Technologicky a spolehlivostně je to nemožné, a mnoho let normálně prodává předražené 2TB, 3TB a 4TB Blacky s pětiletou zárukou. Technologicky je nemožné ke stávajícímu 1TB WD blue přidat druhou plotnu. Jasně.

Jediné, co už nechtějí, je prodávat to jako WD blue za 2700, když to můžou prodat jako WD black za 3800.

Tak velké disky nejsou na OS, ale jsou dobré na práci s objemnými daty. I na pitomé hry, u kterých má dnes u áčkových her instalace kolem 50 GB, by to bylo už zase docela fajn.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Kto chce kancelársku zostavu, alebo nie je ochotný zaplatiť za dva disky, kludne do desktopu SSHD. Už len kôli o rok dlhšej záruke, ako bežný HDD.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To je ale novinka.
WD prodava SSHD uz roky. Jen to prodava OEM vyrobcum. Treba 500GB s 16GB NAND SSD do notebooku Acer

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.