Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Infineon má jako první DDR3 paměti

Mno a hned je tady o důvod víc, proč by měla vynechat AMD DDR-II. Jak jsou na tom tyto čipy s latencemi? Není někomu známo?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak je to tedy s tou uváděnou rychlostí? Píšete zde zcela směšné hodnoty ... i ta nejvyšší 1600MBits je mnohonásobně pomalejší než dnešní DDR1 ... ty mají řádově GB/s a nikoliv MB/s (1600Mbits=200MB/s a DDR 1 mají přes 3GB/s). Zřejmě to měly být hodnoty frekvence, nikoliv propustnosti, protože těch 1600MHz by pak už dávalo smysl u GDDR jako dosažitelný cíl.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pardon, nikov GDDR, ale DDR3 jsem měl na mysli :-).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Guzii: Časování pro jistotu nesdělili, takže počítám, že to bude něco jako "kdo-si-počká-ten-se-dočká" :-).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Macros: hodnoty frekvenci by byly take nic nerikajici, protoze neni znama struktura, resp. sire sbernice tech cipu, frekvence ma smysl az u celych modulu, kde je sire sbernice definovana. Zminene cipy mohou byt klidne jednobitove, takze pri 400MHz hodinach budou mit skutecne tech 800Mbit/s datovy tok (protoze je to DDR, tak tok pro jednobitovy cip je dvojnasobek taktu hodin), ovsem DDR3 modul, ktery je (zrejme)  32-bitovy bude mit datovou propustnost 32x vetsi, cili 25.6GB/s ! Ovsem prilis to nekoresponduje s uvadenou kapacitou modulu, protoze v takovem pripade by mel mit modul 32x512Mbit minimalni kapacitu, cili 2GB a ne uvadenych 256MB, takze fakt nevim, proste je to holt produkt PR oddeleni a ne TD (Technical Departement) !

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2RaStr: Nemas tak uplne pravdu, to ze chip pobezi na 1,6GHz = pobezi na tom i cely modul. A predpoklad, ze modul bude mit pocet bitu datovy sbernice shodny s DDR2 je vice nez pravdepodobny. Jen by me fakt zajimaly ty latence.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

J)"Nemas tak uplne pravdu, to ze chip pobezi na 1,6GHz = pobezi na tom i cely modul."
To jsem snad netvrdil !
"Jen by me fakt zajimaly ty latence"
To uz mozna nebude tak dulezite, vzhledem k zastaveni rustu frekvenci CPU a zvysovani poctu tranzistoru na jadro, lze ocekavat obrovske pameti cache primo na CPU a snad i pre-emptivni cache, takze latence RAM nebude az tak vyznamna !

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.