Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Intel Atom „Clover Trail“ bude mít integrovanou paměť

Třeba se to bude chladit zespodu. :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Alebo pamet bude mat dobre teplotne vodivosti a uchladi sa to cez pamet, vsetko spolu, kludne moze byt ta pamet na procesore nejak napajana alebo s nejakou pastou/vodivim lepidlom prilepena a chladi sa to spolu, ved to bude par W

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Řady kuliček naskládané na sobě navíc, procesor bez odvodu tepla, to bude pěkné kurvítko :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

... a nebo se to uchladi tim, ze to ten novy super hyper system co nebude podporovan v linuxu preventivne vypne kdykoliv clovek zkusi neco udelat.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

U ARM procesorů se toto řešení používá již dlouho a zřejmě je máte i ve svém smartfounu. Je ale fakt, že dosavadní Atomy hřejí podstatně víc než ARM.
http://www.electroiq.com/articles/sst/print/volume-54/issue-7/features/p...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Třeba mu budou na chlazení stačit prokovky do plošného spoje, některá pouzdra mají vespod plošku která se skrz několik prokovek spojí s plochou mědi na PCB, jestli by něco takového stačilo pro tenhle Atom si netroufám odhadnout.
Jinak PoP se např. u procesorů OMAP používá běžně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale jak tu již bylo poznamenáno předemnou, je to další práce pro servisáky.Ono totiž ta "ekopájka" na ty spoje je tak super že se ráda nespojí kvalitně a po pár měsících, nejlépe po 25, se tam utvoří stuďák a je vymalováno. Tablet bude nesmyslně tuhnout pokud vůbec pojede. A tak nezbyde než navštívit servis a buď to nějaký kutil opraví, bude mít ty správné inštrumenty a nebo to pujde do popelnice a hurá do indie afriky či kam to ti šmejdi vozí. Ať žije ekománie.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.