Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k 14nm Intel Braswell se potýká s dalším odkladem

GPU s 16EU? celkom pekne na "Atom" , teraz tam maju 4EU, cize 4x viac bude, to je celkom slusny pokrok, to uz rozbehne kopec starsich hier.... 16EU ale strasej generacie ma napriklad HD4000.... na HD4000 hrajem HL2 - Black Mesa, far cry, Trackmania....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To jsou hodně hodně starý DirectX 9 hry, tak 10 let? Navíc s ohledem na příkon to bude mít nižší frekvenci a jak znám ovladače Intelu, nečekal bych víc jak dvojnásobek. A dvakrát nic je pořád nic…srovnatelné procesory AMD jsou někde jinde.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Co je nám ale platné, že AMD něco umí, když není schopné svoje řešení dotlačit na trh.
Vždy už to je tak 1/2 roku (nebo už je to rok?), co prezentovalo svého pokořitele Bay Trailu a výsledek ... nic no, jen hezké obrázky benchmarků a článek z měření prototypu na některých serverech.

PS: pro zajímavost: Tegra K1 rozjede Doom 3 (nativní rozlišení, high nebo max detaily).
Na tablet moc pěkný výkon :)
PS1: No ne že by na tom Intel byl líp s těma jejich "odkladama", jen se jim povedlo uvést jednu výbornou mobilní platformu.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Zmíněná Tegra K1 snad byla dostupná dříve než po půl roce od data ohlášení? :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Byl dostupný Jetson TK1 :) tzv. alespoň něco.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Fakta: K1 byla oficiálně ohlášena v lednu, Beema/Mullins v dubnu. Od K1 uteklo 7,5 měsíce, od Beema/Muulins ještě neuběhly ani 4 měsíce.

Hodnocení: AMD budeme kritizovat za to, že je dostupných málo koncových zařízení s těmito SoC, kdežto Nvidii budeme chválit i za to, že připravila DevKit (o tom, že prakticky každý výrobce má pro své čipy DevKity a nejinak tomu je v případě SoC od AMD, takticky pomlčíme, třeba si toho nikdo nevšimne :o)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To je fakt jen do AMD, šmejdi červený ... cože? :-D
Ta snaha o manipulaci toho, co jsem napsal vám moc nejde. To chce vstávat a cvičit.

PS:Ale třeba si toho nikdo nevšimne, tak o tom takticky pomlčím.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Tak proto intel uz tradicne plati pokuty za nekale obchodni praktiky, o tom co by amd chtelo a co muze je az propastny rozdil.
Velmi podobne je na tom i prave nvidia s tegrou, ktera se snazi a neni ji to moc platne, 50% planovanych prijmu je ...
Vyhoda na ARM je, ze tam neni jedna firma z radove vyssim postavenim nez zbytek konkurence.
Potom jako vyrobce musis jejich chipy proste vyuzivat (jiny nemas v dostatecny kvantite) a nemuzes si tedy dovolit nepristoupit prakticky na jakykoliv podminky.
Asi by AMD mohlo tlacit svoje produkty vic (zlepsit marketing a nevim co jeste) ale myslim si, ze vysledek by byl naprosto stejny a tady musi nastat zmena u intelu.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Terajsi "ATOM" ma 4EU rodiny ivybridge tiez na nizkej frekvencii a novy "ATOM" ma mat 16EU rodiny Haswell + mensi vyrobny proces, takze to o frekvencii nežeriem :D A zijes asi uz dlho v nejakej nevedomosti, ale grafiky intel maju slusne ovladace aj multimedialne schopnosti a mam doma aj konkurenta KBINI, novy Braswell sa stretne asi s Beemou, kde bude stale 128SP a zase tragicky jednokanalovy radič pameti...., pocitam, ze graficky vykon uz bude +- rovnaky Beema vs Braswell, teraz uz len kto bude mat lepsiu CPU cast a nizsiu spotrebu... :D

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Škoda, že se nVidia s Intelem nedomluví. Takový Atom nebo i3 s 1 nebo 2 SMX bloky, to by byla bomba.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Zdá se, že 14nm technologie se nebude lehce rozjíždět... nebo se pletu a jsou k dispozici nějaké přesnější důvody, proč 14nm procesory ještě netikají v mobilních zařízeních, kde by ušetřily příkon a tím zvýšili výdrž baterie, za což by výrobci mobilních hraček dali pomalu ruku a ledvinu?

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

A ty věříš že se prodlouží doba výdrže na baterii? A teď tu o Karkulce prosím. Jako x let zpět se prodlouží velký prd a jenom se začnou používat lehčí/menší/ještě více nekvalitní baterie. Protože lehčí/menší/levnější je větší argument než výdrž 10h+.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Si kupte nějakej smartfoun velkou baterkou - 3000mAh, v poslední době se začlo prodávat spousta takových modelů, třeba Xiaomi MI3.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Máš opravdu krátkou paměť. Dnes se běžně dá sehnat lehký notebook s výdrží okolo 12 hodin. Samozřejmě - zaplatíš za něj více než za levné modely s tříčlánkovým aku. O tom jsme si 5 let nazpět mohli jen tak zdát. Cca v roce 2007 jsem dostal vaio sz3, které mělo na tehdejší dobu neuvěřitelnou výdrž v klidu kolem 5 hodin(s wifi optimisticky 4). Dnes je to běžná doba i v lowendu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Haswell GPU je gen7.5, ne gen8.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.