Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Intel Cannonlake konečně(?) zvýší počet procesorových jader na 8

Myslim si že je to přehnanej optimizmus, u 10nm intel sliboval zvýšení počtu jader ale jen o 2. Tzn Celeron bude 2 jádro, Pentia 2 jádro s HT, I3 bude native 4 jádro bez HT, I5 bude mít 6 jader bez HT, I7 6 jader s HT. Rovnou 8 bych nečekal, resp bylo by to možné, ale pokud by chtěli TDP95W hodně by utrpěla default frekvence což intel neudělal už když mohl poprvé (příchod Sandy-bridge-E).

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Přesně. I kdyby byl Zen bomba, tak to osmijádro bude AMD prodávat za draho a Intel to donutí maximálně k tebou popsanému skoku o dvě jádra. Ani bych se moc nedivil, kdyby Intel přehodnotil svůj názor na tříjádra, aby ten skok nebyl tak velký:).

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

píšeš naprostý pičoviny.

i3 = 2jádro s HT =4 simulované vlákna
i5 = 4jádro bez HT =4 plné vlákna
i7 = 4jádro s HT = 8 simulovaných vláken

Po upgrade by možná vyslyšel přání zákazníků, kteří kašlou na grafiku a místo grafiky by přidal další 4 jádra, protože plocha kterou zabírá grafika je větší než by zabírali tyhle čtyři jádra. pak by došlo k navýšení takto:

i3 = 6 jádro s HT = 12 simulovaných vláken
i5 = 8jádro bez HT = 8plných vláken
i7 = 8 jádro s HT = 16 simulovaných vláken.

A nebo taky úplně jiné kombinace, podle toho jestli to vrcholný zvrácený manegment zku*ví.

+1
-44
-1
Je komentář přínosný?

Intel se integrované grafiky rozhodně nevzdá. Nechápeš, že to co popisuješ by Intel udělal jen v případě, že by ho k tomu nějaká konkurence donutila. Čekáš od Zenu příliš.

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

Zjisti si ceny vyroby jednotlivych cipu.

Udelat z dvoujadra sestijadro tak neni zadna sance prodavat to za stejnou cenu, to same ostatni procesory. Muselo by to skoncit jako AMD, ktere to sestijadro s vykonem dvoujadra musi prodavat levne.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

"Zjisti si ceny vyroby jednotlivych cipu."

Tak schválne, daj nejaké. Ja som zatiaľ žiadne dôveryhodné nevidel.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Zvláštní že do Xeonu grafiku necpe... (já vím že to je procesor pro servery)....

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Cpe, LGA115x Xeony jsou stejnej HW jako I5 a I7, jen je to GPU vypnuté (u některejch modelů neni). Velké Xeony LGA2011 jej logicky nemaj a tam to nemá ani I7. V serverech by se to nehodilo už z principu, protože IGP ti žere část RAM, v tu chvíli by jsi měl třeba na 1 socketu aktivní IGP a jiné množství RAM a propustnostu cross numa, protože na CPU 0 by ti část žralo IGP, to by byl fakt porod. Ne, pokud někdo potřebuje grafiku na GPU style výpočty, může si tam dát Teslu nebo pro něj Intel má Xeon PHI. Normální stroje s Xeony pokud nepoužívaj diskrétní tak tam maj mini 2D only čip napojenej na 1 PEG linku ze southbridge aby fungovala vzdálená správa a byl tam aspoň ňákej VGA výstup. Tento čip má vlastní Vram aby právě vůbec nezasahoval do northbridge a paměti celého systému. Integrovanou grafiku ve velkejch Xeonech fakt nečekej.

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

Prosím, česky by to nešlo?

Jinak už vím jak to tady funguje, pan Ježek je ješita a neunese kritiku, ach jo zase jsem narazil na zamindrákovaný neschopy, kteří se zmůžou jen na BANování.... Ať žije demo demokracie.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

<i>Prosím, česky by to nešlo? ...se zmůžou jen na BANování...</i>

Pokud neumíš anglicky, tak používej slovník. Tyto technické výrazy se vesměs nepřekládají, takže je na tobě, abys je znal. Jinak stejně tak nějak nebudeš vědět, o čem je řeč.
Jazyk našich úhlavních spojenců neznáš...? Aby na tebe Strejda Sam nespustil nějaké to "humanitární bombardování"...! Bu bu bu!

A za dotaz na to, jestli to chápeš správně, se tady rozhodně nebanuje. Nejsme na "hovínkách.cz", kde se banuje za vše možné i nemožné.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

No tos mě teda utřel, seš ubohej. Prober se co tady valíš za sračky chce se mi z tebe blít. Jen si tady hrajte na písečku vy rádoby odborníci...

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Zítra už budu mít tady zas BAN protože nepíšu to co je vhodné semka psát a bohužel spousta lidí nemá rádo pravdu a má rádo jen svou pravdu. I vy jednou pocítite komunistickou žluč. Takže se neobtěžuj mínuskovat ani odpovídat, zítra už nepříjdu a ty tvoje sračky číst stejně nebudu. Jen tvoje keci a domněky žádné fakta.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

v najlepsom pripade
i3 = 4 core bez/s HT
i5 = 6 core bez HT
i7 = 6,8 core s HT

Intel si hlavne asi uvedomil ze prichod vulkanu/dx12 zlepsi vyhliadky amd cpu aj ked maju slabsie ipc ale vacsi pocet core,ono bez tak uz bude dost blbo vypadat ked sa pod dx12 zacnu dotahovat amd za polovicnu cenu cpu od intelu 4690/4790/6600/6700, ono prvu masaz po vajciach dostali uz za 6core namiesto 8core u 5930k a skylake 6700 mala byt uz jednoznacne 6core a 5930k 8core

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Však ano...
i3 = 4 core bez/s HT ===> max 4/8 vlaken
i5 = 6 core bez HT ===> max 6 vlaken
i7 = 6,8 core s HT ===> max 12/16 vlaken

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz dokaze dnes na 22nm Intel vyrobit 18 jaderny Xeon tak uz davno mohli do Core i7(LGA1150) natesnat 8 jader, jenomze Intel radsi zakaznika vojebe cenou za vosmijadro a v ruce ma stale ctyrjadro, ze to vyrobni technologie nezvladla je picovina jako hovado.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Navíc ty dva 18 jádrové / 36 threadové Xeony E5-2699 lze spojit v duální procesorové desce, takže máme 72 htreadů a jedéééééém: http://youtu.be/25FfiS9JWD8?t=10m17s

http://ark.intel.com/products/81061/Intel-Xeon-Processor-E5-2699-v3-45M-...

...

Co mě fascinuje více než 18 jader je těch 45MB keše. Kdysi jsem měl Amigu 500 a ta měla (před rozšířením) 0.5MB sdílené ram... Tohle má 90x více ... keše...! WTF... :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Škoda toho náskoku Intelu ve výrobním procesu, jinak by byl zajímavý konkureční boj. Teď se Intel vůbec nemusí snažit.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Teď? Nesnaží se už min. 3roky!!!

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Copak desktop - ale to, že v mobile segmentu prodává Intel některé modely Core i7 jako dvoujádro s HT, za to by někdo v Intelu zasloužil lopatkou mezi kulky.

+1
+39
-1
Je komentář přínosný?

Problém je že Core I7 neni známka celkového výkonu, je to známka výkonu v daném segmentu. Tzn ULV I7 nelze srovnávat s desktopovou I7, ani mobilní non-ulv I7. Tzn když ti někdo řekne " mam I7" tak ti neřiká nic o výkonu ale o cenové/produktové třídě danného CPU.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Děkuji za vysvětlení, ale jednodušeji řečeno, jde o byznys plán typu klamání zákazníka.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Klamani zakaznika by bylo, kdyby Intel nekdy nekde tvrdil ze I7 musi byt nativni ctyrjadro. Coz nikde netvrdi.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

je to bezne zauzivany fakt od uvedenia core i co bolo tak pred 6-7-8 rokmi. Ked si kupujes i3, tak vsetci uz vedia ze to je dvojjadro. Ked si kupujes i7 tak vsetci vedia ze to je 4 jadro. Naco si mam kupit 2x tak drahy notebook s rovnako vykonnym resp. o malo vykonnejsim procesorom??? Podobne ojebavaju s pentiami na baytrailovom atome, hnus velebnosti!

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Svata pravda, obchodne znacky sa nam troska deformovali.Mobilny segment je cely v riti.

Atom je uz zrazu premenovany Zeler a Pentium a tie 4-jadrove Pentia nemaju nic spolocne s 2-jadrovymi Pentiami Core architektury odvodene od nepodarenych Core i3 (skutocny Atom od 1,5-2W do 4-5W je uz iba pre mobily a tablety) a Ci7 je 2-jadrove 4-vlaknove. Ked to takto pojde dalej, za 5 rokov budem mat PC nie v krabicke s HDMI a velkosti USB kluca, ale v ceruzke akesi integrovane nanoPC ale miesto nano Quark CPU sa to CPU bude nazyvat 8-vlaknove Pentium.

No nebude to fasa špica mat PC v ceruzke a tam 8-vlaknove Pentium? No a potom to premenuju uz na Core i3.

Zeler bude CPU v nano-robotoch na povrchu cervenych krviniek a Atom bude synonymum noveho fenomenu: CPU pozostavajuce z max. miliona atomov ...

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

<i>Klamani zakaznika by bylo, kdyby Intel nekdy nekde tvrdil ze I7 musi byt nativni ctyrjadro. Coz nikde netvrdi.</i>

Klamání zákazníka to je, protože ten je zvyklý z desktopového označování na to, že i7 = 4 jádra s HT. Takže mobilní verze se pro zákazníka tváří jako síla desktopového i7, ale je to oprcávka...

Je to asi jako když ATI (AMD) značí nejvýkonnější verze svých karet jako "XT" a nVidia přišla během FX řady s tím, že nejošizenější verze jejich karet budou značené jako "XT" ... Proč asi, že.

Většina lidí nerozumí těm dalším číslům a cifrám kolem toho "<b>i7</b>" a jdou tedy jen po tom "<b>i7</b>" ... což Intel takto sprostě využívá. Samo, podvod to není, máte se naučit číst, ale... je to zavádějící značení. A má to důvod...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Je strasne zaujimave, ze pred 3 rokmi bolo bezne dostat posraty notebook s Ci7 Sandy Bridge a bolo to prave 4-jadro a malo to 8 vlakien. 8 GiB RAM, 1 TB SSHD ... a stal trapnych 592 € 17 palec !!!!!!! Dnes je to furt riadne vykonne delo a predavat ho by bola chujovina najhrubsieho zrna, pretoze za taku cenu notebook s takou vybavou dnes NEEXISTUJE.

Prosim pekne kolko dnes stoji najlacnejsi 17 palec s Ci7, kde sa jedna o skutocne 4-jadro a teda 8-vlakno? Tiez necelych 6 stoviek?

O toto tu ide. Nastava totalny regres!!!! Nie progres. Vydrz baterii smart-blb-dement-tableto-lopato-fónov je tiez kapitola sama o sebe. Mam dumb-fón a baterka mi vydrzi tyzden. Pozor 950 mAh, nie 3000-4000 mAh monstrum a vydrzi to len 2 dni !!!!!!!!!!!!!! Uz chapes co je to regres?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ano, to je takové to marketingové pojetí.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

přesně tak.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Oni by to v Intelu zaslouzili za vic veci v mobile segmentu. Treba za nenapadnou vymenu Celeronu a Pentii za "vykonnejsi" Atomy. Nebo za snizovani frekvenci - bezne i3 ma dneska 1,7Ghz, pritom jeste pred nejakym tim rokem byly bezne takty pres 2Ghz. Za chvili aby se clovek bal na notebooku spustit kalkulacku, aby to fungovalo plynule.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

říká se tomu DOWNSIZING a představ si ty kurvy v EU zavedli i na elektrické motory jakousi normu aby byli rok od roku úspornější!!! Ty voe kam všude se EU necpe, nakonec ti budou nařizovat aji kdy máš jít srát!

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Sorry, ale vyvozovat zavery z nejake zminky nekoho (kdovi koho) v profilu na linkedinu ...... to mi prijde uz jako hodne velky hardcore i na diit ....

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ano to máš pravdu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kupodivu inženýři Intelu jsou skupinou osob, která má o procesorech Intelu poměrně dobré informace. Ale pokud někomu lépe vyhovují spekulace z diskusních fór nebo realita zohýbaná markeťáky, hádat se s ním nebudu... :-)

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Takovy profil si na linkedinu muzu zalozit taky ....... staci?

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

<i>Kupodivu inženýři Intelu jsou skupinou osob, která má o procesorech Intelu poměrně dobré informace. </i>

Nééééé, to není pravda. To je sprostá pomluva. Nejlepší informace o Intel procesorech má zaručeně BTJ! Všechno co kdy řekl byla do puntíku pravda a i když se tím nechlubí, tak pro Intel ty procesory navrhuje. Ti patlalové inženýrský mu to ale jen soustavně kazí, protože nejsou schopni pochopit jeho geniální návrhy a stále dokola melou něco o tom, že by to tak nefungovalo...

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Mě třeba udivuje jak je tady BTJ trpěn a ostatní dostávají BANy jak na běžícím páse?

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Ostatní? Jací ostatní? Myslíš Virtualizátora, pane Virtualizátor?

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Nejsem žádnej VIrtualizítor ty kriple. To že si založím další mail abych se mohl přihlásit když mě jen tak z libovůle blokneš ze mě dělá piráta a virtualizátora? Di se bodnout, jsi ubožák a celý týhle stránky jsou mi u prdele. Hrajete si tady jak malý děcka na pískovišti a neuznáváte debatu. Jen vaše pravda je svatá a ostatní nemají nárok. Domnívám se že pan Ježek a vy pane jste rozdali tolik BANů až hamba. Nemusíš mě blokovat, už semka stejně nic nenapíšu ty nulo.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ty bas chtěl Demokracii? Ty ? :D :D :D jseš srandovní!

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Takyto dementino nas tu ide poucovat o tom, co je debata ?
Zacitujem:
"Nejsem žádnej VIrtualizítor ty kriple....Di se bodnout, jsi ubožák a celý týhle stránky jsou mi u prdele....Nemusíš mě blokovat, už semka stejně nic nenapíšu ty nulo."
"Podle idiotů z diskuzí nesmím chtít ve svém počítači doma cokoliv co by mělo víc jak 2 jádra a 4 jádro je nadstandard. Ale v mobilech může být normálně 6ti jádro jako nic.... to mě poser, úroveň diskuzujících je na bodu mrazu.... "
"Ta čobolština je čím dál tím horší už se to vůbec nedá číst!"

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

OK, omlouvám se, nejsi Virtualizátor, jsi někdo, kdo se chová úplně stejně jako on, tedy bylo rozhodnuto, že sem nepatříš.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Každý jádro v mainstreamu navíc se počítá! I kdyby z toho nakonec bylo "jen" 6, pořád lepší, než jak je to teď.

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

Kazde jadro se pocita - FX-8300 jich ma dokonce 8 a stejne ve hrach staci stezi na dvoujadrovou I3 :-)

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

protože 8 jader neumí nakrmit hra nikoliv závada procesoru.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

jasne ze to bude len 6, preco by bol DX12 locknuty prave na 6 jadier? :)

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

O zamku na 6 jader jsem u DX12 neslysel, ale pokud to tak je, tak bych cekal zdroj teto skvele "funkce" v XBoxu. MS tam s limitaci vykonu kvaltuje od sameho pocatku a nejspis v ramci sdileni knihoven s PC sdileji i tohle omezeni. Super zpusob jak nastvat kazdeho PC vyvojare a technologickeho puristu. ;-)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Aby DX 12.1 byl locknutý na 7 jader a DX13 na 8 jader....

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Kazde jadro sa urcite nepocita. 90% ludi je to jedno a ani dnesny pocet jadier nevyuziju. Pocet jadier stagnuje aj preto, lebo po tom nieje dopyt a vyuzitie.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale využije, kdyby na to byl spoleh. Ale představ si uděláš hru a počítáš s tím že pojede na 4 jádru s HT tedy 8 vláken. Ty vydáš hru, jenže Intel klame zákazníka a pod stejným označením prodá 2jádro s HT tedy 4 vlákna. A spoustě lidem co jsou idioti a koupí si to tak začnou nadávat na tebe co by programátora software že to nejde jak má nebo vůbec. Aha že? A kde je teda chyba? V programátorovi kterej programuje na 8 vláken nebo na hardware kterej je v počtu vláken nespolehlivej a tím pádem můžou nastat obrovské výkyvy ve výkonu? hm?

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

V programatorovi a este v tom, kto si kupi nieco, o com nic netusi.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Ja Intelu proste neverim ze bude prodavat Core i7 jako vosmijadra! zas je bude prodavat jako prasiva ctyrjadra, jednoduse Intelu neverim ze se v stredni tride dockame sesti a ve stredne vyssi vosmijader, vzdyt by si sam nasral do huby!

Vim proc se vypustila tato informace, protoze o sracku jmenej Skylake ktery kombinuje procesor 3% rozostupem vykonu od HS-R, debilni nutnosti menit cely board kuli jedinemu pinu a predrazenymi DDR4 proste nikdo nema zajem, prodeje jim stanguji, jebali se s vykonnejsi grafickou píčovinou a zakaznici ze na nej pravem vyjebali.

Pojebane, pokurvene, picoviny jmenem Celeron a Pentia N(vyjebane Atomy), pocet jader na stejne urovni jako v roce 2007! a jebane DDR4 nasilu, Intel naser si.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

napisal si pravdu a vyborne si ma pobavil, som sa zasmial viac ako na celom TBBT s09e02. Vdaka :)

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Clovece, ty si to vsechno nejak moc beres, jako by osud pocitacove komunity byl na tvych bedrech, a vsecheny svetle zitrky PC vyvoje spocivaly na tech jadrech navic :)) Klidne intelu naser, nemyslim ze by si toho vsiml :)

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

No ty vole, ty mas ale problemy, ze s tym mozes zit ...
A ked nahodou Intel bude tie 8jadra predavat, odregistrujes sa prosim odtialto ? Alebo to len premlcis ?
A prasive 4jadra ? Niektore deti tu (+ ti vecne nespokojni) si nepamataju, ako vyzeral HW este nie tak davno.
Prestan tu vyplakavat a kup si 12+ jadrovy Xeon, ked ti na tom tak strasne zalezi.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Má pravdu, každej není tak pasivní prokrastinant jako ty.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Nepochybne preto som kupoval 4690K.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?
+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

A to jsi z ktereho kraje, ze ti tohle pripada jako mainstream? (alespon o nem byla rec...)
Za cenu jen toho Intelackeho 8 jadra poskladas cely pc :-/

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

1. Není to řada S.
2. Není to SoC.
Ale to by asi bylo třeba si ze článku přečíst víc než jen nadpis ;-)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

tak to je mazec, hlavně že já za to dal o pár řádků výš několik minusů, přitom to je jasný jak facka.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Intelu chybi konkurence AMD jako koze drbani. Pokud se AMD ZEN povede, tak se Intel zacne snad zase trosku vice snazit a delat neco i pro zakaznika. Toto oznameni by mohlo byt prvni vlastovkou... :-)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Jinak řečeno, dá-li Intil nám do mainstream desktopu osmijádra (za cenu, která nás nebude nutit přepadat banky), bude to jen díky AMD a Zenu, který bude osmijádrový...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Velka skoda, ze AMD nepokracovalo aspon v evoluci Bulldozeru pro desktop (ne APU) a nevydalo Excavator se 6 a 8 jadry a novymi chipsety. Sice by byli pomalejsi nez Intel, ale celkove mohla byt platforma moderni a porad zajimava a nemuseli aspon ztratit tolik trhu.
Top management AMD, to jsou fakt "borci" s jejich predikci trhu...

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Tak mainstreamy jsou dva - jeden, jaký bychom si přáli a druhý skutečný. Když se kouknu třeba do statistik Steamu, což se dá brát vcelku za bernou minci, tak teprve tento rok v procentuelním zastoupení 4-jádra dohnala 2-jádra. A podle toho tempa budou 4-jádra zřejmě mainstreamem dalších 5 let. Intel můžeme podezírat z mnoha věcí, ale řekl bych, že vědí, co dělají ;)

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Ono se na to da pohlizet i naopak. Dokud napriklad nedojde k rozsireni 4-jader jako bezne platformy, proc by meli vyrobci hernich enginu optimalizovat platformu na 4 jadra, potazmo vice. Nehlede na to, ze diky relativne slabemu vykonu CPU poslednich konzoli, to co je tam rozlozeno do vice threadu na jadrech, tak na PC s vyssim vykonem pravdepodobne neni potreba (nejsem programator her, tak kdyz tak mne opravte), atd..Podle mne se to "drzi" navzajem a Intel proste jen dela minimum toho, co mu jeho monopolni postaveni a situace na trhu dovoluje. Nic vic nic min. Byt tady lepsi konkurence AMD, Intel by se snazil daleko vic a ty 4 jadra by dneska byli standard, byt na normalni veci staci bohate i 2 ;-)

ps: staci se podivat, jak se vyviji ARM platfomy pro srovnani...

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Presne o tom to je, SW je vo vyvoji za HW, hoci by to malo byt prave naopak.
Ako pises, na abs.vacsinu aj hernych veci stacia modernym procesorom 2 slusne jadra s normalnym taktom (min3-3.5GHz). "Prasive" 4jadra su stale v domacnostiach nadstandard vyhovucuji 99% aplikaciam. A tu uz sa place, ze niekto nema 8jadro.

Navrhujem vlozit do ustavy medzi zakladne prava pravo na min.8jadrovy so slovnym oznacenim "mainstream" a cenou max. 1/4 priemernej mzdy !

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Dobryyy :-))

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

pletete si pojmy s dojmy pane. Nikdo tady nechce 8 jádra za dobrou cenu, ale 4jádra za normální cenu s HT bez grafického jádra, kterej je většině uživatelů k hovnu protože si kupují normální grafiku.
Proč utrácet za něco co nepotřebujete? Proč vám to cpe? Navíc maximálních frekvencí bylo dosaženoa jediná cesta na zvýšení výkonu je PARALERIZOVÁNÍ! Proto začli dvoujádra, tříjádra, čtyřjádra, proto AMD uvedla 295 s dvěma jádrama pro UHD. Proto dva disky v RAIDu jedou rychleji. frekvenčně už není kam posunout očítačové hranice. Nebojím se říct že bude doba kdy bude nějakej idiot na mizerné stránce psát: Pane bože k čemu je vám 100 jader Xeon xyz když vám bohatě stačí 50 jader Xeon xyz....

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

A co tak citat s porozumenim ?
"Ja Intelu proste neverim ze bude prodavat Core i7 jako vosmijadra! zas je bude prodavat jako prasiva ctyrjadra, jednoduse Intelu neverim ze se v stredni tride dockame sesti a ve stredne vyssi vosmijader, vzdyt by si sam nasral do huby!" - evidentne ma niekto problem s poctom jadier.
Situacia, ked Intel mal vacsinu CPU s grafikou i bez tu uz pred par rokmi bola a tie rozdiely v cene boli zanedbatelne (cca 10E?, co je par piv, takze o co tu ide okrem placu po forach).
Brani ti niekto kupit 4-6-8 jadro od AMD bez grafiky za polovicnu az 2/3 cenu voci Intelu ?

A o tomto "kterej je většině uživatelů k hovnu protože si kupují normální grafiku." si myslim presny opak. Myslim, ze statistiky by to lahko dokazali. Kancelarskych PC je viac ako tych domacich. O NB ani nevravim, chcem vidiet tie brutalne percenta, co si tam dokupuju diskretnu grafiku !

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Podle idiotů z diskuzí nesmím chtít ve svém počítači doma cokoliv co by mělo víc jak 2 jádra a 4 jádro je nadstandard. Ale v mobilech může být normálně 6ti jádro jako nic.... to mě poser, úroveň diskuzujících je na bodu mrazu.... http://cdr.cz/clanek/nenapadne-sestijadro-lg-v10-nechava-konkurenci-dale...

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Hovori tu panovi nieco slovo marketing a obchodne strategie ? Ano, 6-8jadra v mobiloch su z funkcneho a vykonoveho hladiska nezmysel. Je to len o tom, prinasat nieco nove a tym padom predavat veci dalej a dalej. Aby boli akcionari spokojni. Mobilne CPU je teraz najvacsi trh, tak sa vyrobcovia predhanaju v tom, aby niecim zaujali.
A to URL uz vobec nechapem co ma dokazovat.
"nesmím chtít ve svém počítači doma cokoliv co by mělo víc jak 2 jádra" a to povedal kto ?
Trochu menej emocii a mozno si prestanes domyslat veci, co nie su.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.