Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Co chystá Intel pro desktopy v roce 2014 a 2015?

Takze aby Intel ukazal razantnejsi vykonovy posun medzi generacemi rad procesoru zvolil primy "upgrade" z generace Haswell Refresh na Skylake nez aby riskoval Broadwell a tym znova narast vykonu o 3 az 5%. Dale je logicke ze v rade K pripousti proces migrace Devils-C na Broadwell, zakaznici ochotni platit za procesor vic jak 300€ logicky ocekavaji procesory v teto vykonove tride nejcerstvejsi. Intel si odlozenim prechodu na socket LGA 1151(Skylake) prodlouzi prodeje kompatibilnych z-desek o par mesicu co zakaznici jenom uvitaji, ja dalo by se Intel-u vytykat proc propagoval 9 serii cipsetu jako Broadwell(5th) kompatibilni kdyz do nich pujde jenom v nejvyssi a holt nejdrazsi K edici ale zas umoznil prvni generaci Haswell aby byla s temito cipsety kompatibilna, ne jenom rada H-Rehresh, totez se tyka i K-modelu, holt to je proste politika obchodu, ja osobne sem ale rad ze LGA1155 se zakazniky vydrzi dele, vybrat si dnes dokaze skutecne kazdy, ponuka procesoru dle vykonove tridy/na urceni je vic nez bohata.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jak se tomuhle říká, Československé nářečí?

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Ten důvod je jednodušší: Intel nedoladil 14nm výrobní proces a jeho výtěžnost. Vsadím se, že na jeden funkční čip připadnou dva vadné.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Je to mozne, ale nejsmutnejsi na tom je, ze i ty vadne budou lepsi a rychlejsi nez konkurence:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Absolutne nerozumim tem airmontum a braswelum a podobne .... neni nekde nejaka tabulka?
Nicmene, jestli to aspon dobre chapu, tak Braswell je analogie k dnesnimu Silvermontu, takze nema s baytrailem nic spolecneho a nastupcem baytrailu bude cherrytrail, takze je to v clanku na konci nejspis spatne .... ale to je celkem fuck, v tech jejich kodovych nazvech aby se prase vyznalo.
Co me ale dost prekvapuje, ze 14nm desktopove CPU (rikejme jim ..... nevim ..... treba broadwell) budou az zkraje pristiho roku. Nekde tu byl minuly (nebo tento) tyden clanek o tom, jak intel chysta i7-5770 nekdy po prazdninach, zacatkem podzimu ..... rozhodne pred Vanocema.
Ale zase na druhou stranu .... da se verit "prezentaci" udajne ukradene v rozliseni 16x16? Takovych screenshotu vyseru za hodinu kybl ....

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Silvermont je architektura procesorových jader, na kterých je postavený čip BayTrail. Nástupcem BayTrail bude Braswell: http://diit.cz/clanek/intel-braswell-14nm-atom

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.